Widok
Seat Arosa
Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są tożsame z niemieckimi Volkswagenami. Jednak dzięki włoskiemu styliście Walterowi de Silva nabierają one własnego charakteru. Arosę (kopia VW Lupo) zaprezentowano na Salonie Genewskim w 1997 roku a do produkcji auto weszło kilka miesięcy później. Arosa - najmniejszy Seat - posiada 3-drzwiowe nadwozie oraz jest homologowana jako auto 4 osobowe. ...
więcej
więcej
$eat
NIEWIECIE O CZYM MOWICIE :)
Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są bardzo podobne do Volkswagenów .
Mialem okazje jechac tym samochodem na dluzsza trase (okolo 400km) i powiem ze po przejechaniu 2 godzin nie odczuwalem zmeczenia .dla mnie ten samochod jest bardzo wygodny nie mam zadnych obiekcji na jego temat.
Ta wersja ktora mialem zaszczyt jechac jest zbyt droga jak dla mnie ale gdybym posiadal fundusze ktore pozwalaly by mi na zakup tego autka to nie wahal bym sie.
Wersja tego modelu byla wyposazona w :silnik 1.7 SDi ,poduszkę powietrzną dla kierowcy, wspomaganie kierownicy ,zamek centralny, elektryczne szyby, klimatyzację ,regulacje kierownicy
WIEC NIE OPOWIADAJCIE "PIERDUL" BO JAK KTOS SIE NIE ZNA TO TEZ GLUPOTY GADA
Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są bardzo podobne do Volkswagenów .
Mialem okazje jechac tym samochodem na dluzsza trase (okolo 400km) i powiem ze po przejechaniu 2 godzin nie odczuwalem zmeczenia .dla mnie ten samochod jest bardzo wygodny nie mam zadnych obiekcji na jego temat.
Ta wersja ktora mialem zaszczyt jechac jest zbyt droga jak dla mnie ale gdybym posiadal fundusze ktore pozwalaly by mi na zakup tego autka to nie wahal bym sie.
Wersja tego modelu byla wyposazona w :silnik 1.7 SDi ,poduszkę powietrzną dla kierowcy, wspomaganie kierownicy ,zamek centralny, elektryczne szyby, klimatyzację ,regulacje kierownicy
WIEC NIE OPOWIADAJCIE "PIERDUL" BO JAK KTOS SIE NIE ZNA TO TEZ GLUPOTY GADA
arosa
Mam Arose od roku i jestrm z niej bardzo zadowolony. Silnik 1.0 nie nalezy do oszczednych ale jest niezawodny. Pod wzgledem bezpieczenstwa - to Niemcy w piecio stopniowej skali bezpieczenstwa biernego przyznali Arosie 4. Na rowni z Passatem. I jak ktos nie widzial nawet samochodu to niech sie na jego temat nie wypowiada bo sie tylko osmiesza.
Super auto
Smigam 1.7SDi od 2 lat. Świetne auto. Bez najmniejszych awarii, mało pali, nawet w miescie ciezko przekroczyc 5l/100. Wadą , a moze zaleta, jest masa tej wersji. Auto z pasazerem wazy ponad tone! trzeba o tym pamietac na sliskiej nawierzchni.
Nie planuje zmieniac auta jeszcze dlugo. Jest super
Polecam !
Nie planuje zmieniac auta jeszcze dlugo. Jest super
Polecam !
PYTANIE?
Witam wszystkich właścicieli tego autka! Dzisiaj oglądałem taki samochodzik i nie wiem czy go kupić? Jest to Lupo z 2000 roku wersja SUNSHINE z fajnym elektrycznym brezentowym daszkiem i z motorem 1.4 16V. Jest na alu Borbeta 5-cio ramienna gwiazda z przebiegiem 78000. Napiszcie mi czy cena 20000 jest dobrą ceną?
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
Arosa 1.7 sdi
Witam, miesiąc temu kupiłem Arose, samochód rewelacja... poprzednio miałem Punto, ale nie ma nawet co prównywać. Jestem zachwycony, a jak zatankuje do pełna to na dwa tygodnie zapominam o wydatkach, pali 4.5 /100
Polecam każdemu kto zastanawia się nad kupnem małego samochodu.
Ps. Może ktoś wie w jaki sposób w seacie zlikwidować pojawiający się pod licznikiem napis "service" - nie chce przepłacać w salonie.
pozdrawiam wszystkich właścicieli Arosy
Polecam każdemu kto zastanawia się nad kupnem małego samochodu.
Ps. Może ktoś wie w jaki sposób w seacie zlikwidować pojawiający się pod licznikiem napis "service" - nie chce przepłacać w salonie.
pozdrawiam wszystkich właścicieli Arosy
Padła po 205 000 km
Mam Seata Arosa już ponad trzy lata o pojmności 1,0 Kat, zawsze był niezawodny, aż 2 tygodnie temy padła jednostka sterująca silnikiem, albo przepestnica, auto odmawia posłuszeństwa ( wogule nie Pali). W service stała tydzień, ale i on okazał się bezsilny ( komuter diagnostyczny Siemens-VAG) nic nie wykrył. Wszystkim urzytkownikom i przyszłym nabywcom pomima mojej awarii, serdecznie polecam ta autko jest ok.---jak jezdzi ........................
zamienniki do arosy sdi
Ja troche z innej beczki. pomijam ze to super autko i od 4 lat pomykam. Jedyna awaria to łożyska w skrzyni biegów po 140 tys. oraz praktycznie wszsytkie łożyska kół ( przebieg wg licznika 185000). Cos zaczelo mi huczec z przodu - w warsztacie stwierdzili ze rolka napinacza alternatora. pojechalem do autoryzowanego by zamowic po numerze z etki - 4 tygodnie czekania. a w skodzie - od reki - pasuje od felicji. Od felicji pasuje tez pompa wspomagania ktora tez mi wlasnie poszla na urlop. Pompa wspomagania w seacie - 1500 zl a w skodzie 990 - moze ktos ma dane o pozostalych zamiennikach?
Ojejku, ja tysz kupiłem różową Arozę i jezdem bardzo zadowolony, bo kupiłem sam, no i sie cieszę,pozdrawiam osobe która to napisalą "Kupilem Arose miesiac temu i jestem z niej bardzo zadowolony! 2002r i tylko 5000km przejechane robi wrazenie! Swietne autko! UWAGA! Jezeli jest ktos zainetresowany wspoltworzeniem klubu Seat Arosa to zapraszam. Prosze o kontakt: damian-b@wp.pl"
Arosa
Arosą jeżdżę już ponad pół roku i jest to z*******y samochodzik do jazdy dla młodych ludzi po mieście. Wystarczy jakieś ciemniejsze szybki i autko wogóle wygląda odjazdowo. A silnik mimo 1.0 do miasta wystarczy, na trasie też daje rade, a przy tym jaka oszczędność. Na trasie ponizej 5 litrów. I czego więcej tu wymagać. POLECAM TO AUTKO!!!
seat arosa 1,4 tdi 2001
świetny wygląd , niezłe przyspieszenie , po mieście idealne i do 200 km w trasie super autko no i pali od 3,5 litra do 5,5 . Pamietajcie żeby nie przegrzac silnika jazda ze srednia prędkością 80-120 km/h pozwoli przy regularnych wymianach przejechac napewno 250 tys km .Pozdrawiam
arosa 1.7 sdi 1997
ocyzwiscie jestem zadowolony z autka uzytkuje nie caly rok! ale pisze poniewaz mam problem czasami zdaza mi sie ze w momencie kiedy zgasze auto i zaraz ponownie chce je odpalic rozrusznik kreci ale nie odpala,po jakis 5-10 min probuje ponownie i autko spokojnie odpala????jezeli ktos mial podobny problem to bylbym wdzieczny za pomoc.
pozdrawiam
pozdrawiam
1,0-`98,LPG, 201.000
przejechałem w 4 lata 160 tys. z czego 101 tys na gazie. i nie wiem czy da się przesiąsć na coś lepszego. 9 litrów gazu na 100 km ,instalacja na wtrysku kompletnie bezobsługowa. Zastanawiam się nad 1,7 sdi ale i tak drożej wychodzi nawet 5 litró ON. Zatem ja jeżdże do technologicznej śmierci-oby nie nadeszła prędko. 200 tys. stuknęło przy prędkości maxymalnej i wszystko w nwjlepszym porządku. Dodam że kuriozum polega na tym że od początku nie zmieniłam żadnego łożyska w kole ani nie robiłem nic z przednim zaiwieszeniem! a nerwice mam straszną jak się coś tłucze:) Zachęcam do jeżdzenia tymi autami.
Uwaga na wadę!
Uwaga na Arose 1.0 a zwłaszcza w zimie najlepiej przed każdą zimą wymienić olej w silniku bo poprostu zamarza! Lubi zbierać się woda przy lekkim mrozie jak mało jezdzi się autem to przymarza smog i lubi nie póścić oleju co powoduje zregóły zatarcie wałka rozrządu w głowicy i silnik niestety do wymiany. Ostrzegam bo przerobiłem to na własnej skórze i nie tylko ja!
POLECAM
posiadam arose z 98 1.7sdi ma 258 tyś na liczniku i wszysto jest bardzo ok. na zimnym silniku troszke głośna ale pamiętajmy że to nie limuzyna.dużo miejsca w środku i dobrze wyposażona troszke brak klimy. Spalanie średnio 5 litrów, tankuje na lotosie on dynamic i nie mam problemów z paleniem przy -25 stopniach mrozu. Sam robie wszystkie wymiany typu oleje, filtry ipt. każde auto wymaga przeglądów i inwestowania gdyż jest to swego rodzaju skarbonka. Auto wg. mnie bardzo udane (porównajcie z innymi w tej klasie) ja osobiście polecam. A tak na koniec mobile to nie ma auta idealnego. POZDRAWIAM
pytanie
witam mam arosę z 2000 1,7 sdi. Czasami zdarza się , że gdy zgaszę auto i po chwili próbuję je uruchomić rozrusznik kręci ale nie odpala, a po 10-15 min odpala bez problemu!!!?? Jeśli miał ktoś podobny problem bardzo proszę o pomoc!!! lub informacje gdzie leży problem. Ponieważ serwis nie wie gdzie szukać błędu, po podłączeniu do komputera nie wyświetla się żaden błąd!!!
AROSA
Wcześniej ktoś napisał że się chyli na zakrętach,no nie wiem. W moim przypadku 160 km/h na prostce wchodzę w łok i nie zwalniam ani grosza. Mam małe i stare auto ale w takich sytuacjiach nowe bryki wymiękają. Wydaje mi się że to dzięki małemu tuningowi w niemczech.Ktoś go lekko obniżył przesco jest ładniejszy, plus przyciemniane szyby no poprostu super. Przejechałem parę razy Niemcy i Holandię bez zmęczenia i żadnego zarzutu.Sporo miejsca i bardzo wygodne,znakomicie się prowadzi oraz ma znakomite hamulce. Rekord prędkości na niemieckiej autobanie i paliwie 180km/h. GPS zapisał 179km/h, Mimo że ma 14 lat to bez awaryjne super autko. Każdemu polecam.
Arosa na twarde 4 litery
prawda o arosie twarde jak nie powiem co musiałem ująć powietrza w oponach taki twardy ze szok skrzypią plastiki niech ktoś powie jeszcze ze mało pali to mu urwę 5,5 litra na 100km jak na 14.tdi przy mieszanej jeździe to mało jak na takie autko jak go cisnę to i 7 do prędkości 160 180 max dodam ze najniższe spalanie to 5 litrów naprawdę miałem na początku problem z abs -em nie działał ze nie wspomnę już o fakcie iz mechanicy a byłem u 4 niewiedza czy w nim jest dwu mass wiec muszę sobie sam to rozkręcić bo się tłucze ale może popadłem na jakiś felerny mogel przebieg 154 tys ale nie liczył bym na wiarygodność tego w polsce tym bardziej ze dziecko w pierwszej klasie potrafi cofnąć licznik wiec opinie są podzielone bo u mnie tak to wygląda z uwagi na to ze mam arose 1.4 tdi polecam jakieś inne auto
Arosa 1,7SDI
auto nie do zdarcia, ma już 18 lat 260tyś.km a silnik nie nosi najmniejszych śladów zużycia, stary prosty diesel pali 4-5litrów,(po zakupie polecam wyczyścić dolot powietrza do cylindrów i zaślepić EGR) dzięki pojemności bardzo elastyczny, bez żadnego problemu można ruszać z 2jki z wolnych obrotów, więc idealne auto do miasta dla kobiety, owszem jest głośny, w zimie kiepsko się grzeje, jeśli komuś to nie przeszkadza to auto super, na 2 osoby jest całkowicie wystarczające, w razie czego 4 też jadą, odziwo z tym silnikiem świetnie też radzi sobie z przyczepką(niestety w dowodzie wbite na przyczepkę tylko 400kg)z tego co wiem jest w miarę bezpieczny, 4 gwiazdki NCAP, prowadzi się dobrze, proste zawieszenie, trwałe