Widok

Seat Arosa

Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są tożsame z niemieckimi Volkswagenami. Jednak dzięki włoskiemu styliście Walterowi de Silva nabierają one własnego charakteru. Arosę (kopia VW Lupo) zaprezentowano na Salonie Genewskim w 1997 roku a do produkcji auto weszło kilka miesięcy później. Arosa - najmniejszy Seat - posiada 3-drzwiowe nadwozie oraz jest homologowana jako auto 4 osobowe. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ehh

CO ZA LIPA! LEPIEJ DORZUCIC DO YARISKI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18

sam jestes lipa

z deska po środku kicha i dotego cyfrowa chodzi mi o yarisa ale arosy to bym tez niekupił bo male
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

$eat

NIEWIECIE O CZYM MOWICIE :)
Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są bardzo podobne do Volkswagenów .
Mialem okazje jechac tym samochodem na dluzsza trase (okolo 400km) i powiem ze po przejechaniu 2 godzin nie odczuwalem zmeczenia .dla mnie ten samochod jest bardzo wygodny nie mam zadnych obiekcji na jego temat.
Ta wersja ktora mialem zaszczyt jechac jest zbyt droga jak dla mnie ale gdybym posiadal fundusze ktore pozwalaly by mi na zakup tego autka to nie wahal bym sie.
Wersja tego modelu byla wyposazona w :silnik 1.7 SDi ,poduszkę powietrzną dla kierowcy, wspomaganie kierownicy ,zamek centralny, elektryczne szyby, klimatyzację ,regulacje kierownicy
WIEC NIE OPOWIADAJCIE "PIERDUL" BO JAK KTOS SIE NIE ZNA TO TEZ GLUPOTY GADA
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

danon

arosa jest ladniejszy od lupo i ma superoszczedny silnik(od vw), o ktorym nie ma mowy na tej stronie. autko jest warte uwagi
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa

Mam Arose od roku i jestrm z niej bardzo zadowolony. Silnik 1.0 nie nalezy do oszczednych ale jest niezawodny. Pod wzgledem bezpieczenstwa - to Niemcy w piecio stopniowej skali bezpieczenstwa biernego przyznali Arosie 4. Na rowni z Passatem. I jak ktos nie widzial nawet samochodu to niech sie na jego temat nie wypowiada bo sie tylko osmiesza.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam Lupo

Kupiłem własnie Lupo 1.7SDI. Na dystansie 900 km po niemieckich autostradach nie czuć w nim żadnego zmęczenia pleców. Autko jest bardzo wygodne no i pali malutko. Naprawde polecam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

vw lupo 1.7 sdi

lupiak z tym silnikiem to naprawę "pijak"! na 50 litrach sosiku przejechał prawie 1100km.przelotu ma 80tys i nic! jezdz jak głupii
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Swinia

Miałem ale rozbiłem :), ale poza tym za strasznie wolny to bardzo fajny samochodzik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa jest fajna

miałem seata arose przez 2 lata spisywała się bardzo dobrze a jak zamontowałe instalację gazową to jeżdziłem prawie za grosze.na instalacji gazowej osiągałem 185km\h silnik 1.4
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Arosa Club

Kupilem Arose miesiac temu i jestem z niej bardzo zadowolony! 2002r i tylko 5000km przejechane robi wrazenie! Swietne autko! UWAGA! Jezeli jest ktos zainetresowany wspoltworzeniem klubu Seat Arosa to zapraszam. Prosze o kontakt: damian-b@wp.pl
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

AROSA and LUPO CLUB

Uwaga! Zamierzam zalozyc klub Seata Arosy i VW Lupo. Wszytkich posiadaczy tych samochodow prosze o kontakt mailowy: damian-b@wp.pl

Jeżeli jestes zainteresowany lub znasz osoby, ktore posiadaja ten samochod prosze poinformuj ich o tym!

Pozdrawiam!!

damian-b@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super auto

Smigam 1.7SDi od 2 lat. Świetne auto. Bez najmniejszych awarii, mało pali, nawet w miescie ciezko przekroczyc 5l/100. Wadą , a moze zaleta, jest masa tej wersji. Auto z pasazerem wazy ponad tone! trzeba o tym pamietac na sliskiej nawierzchni.
Nie planuje zmieniac auta jeszcze dlugo. Jest super
Polecam !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arosa 1.4

Autko jest jak najbardziej OK. Mam pytanie do wszystkich. Jest ktoś w posiadaniu jakiejś książki serwisowe najlepiej po polsku w wersji elektronicznej?? Jeśli tak, to proszę o kontakt: pawlo@pf.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PYTANIE?

Witam wszystkich właścicieli tego autka! Dzisiaj oglądałem taki samochodzik i nie wiem czy go kupić? Jest to Lupo z 2000 roku wersja SUNSHINE z fajnym elektrycznym brezentowym daszkiem i z motorem 1.4 16V. Jest na alu Borbeta 5-cio ramienna gwiazda z przebiegiem 78000. Napiszcie mi czy cena 20000 jest dobrą ceną?
Pozdrawiam
Michał

sprzedam

sprzedam arose 1.7 sdi 2000\2001r 80 tys przebieg stan idealny; pali na 100km 4litry ropy
moj tel 693477472. cena: 21 tys zl do uzgodnienia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ogier

Mam Aroskę ponad dwa lata i sprawuje się rewelacyjnie. Ma bardzo wygodne fotele i jest przestronny w środku, dardzo dobrze się prowadzi. Przy długich trasach nie czuć zmęczenia, no i malutko pali.Po prostu rewelka!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arosa 1.7 sdi

Witam, miesiąc temu kupiłem Arose, samochód rewelacja... poprzednio miałem Punto, ale nie ma nawet co prównywać. Jestem zachwycony, a jak zatankuje do pełna to na dwa tygodnie zapominam o wydatkach, pali 4.5 /100
Polecam każdemu kto zastanawia się nad kupnem małego samochodu.

Ps. Może ktoś wie w jaki sposób w seacie zlikwidować pojawiający się pod licznikiem napis "service" - nie chce przepłacać w salonie.
pozdrawiam wszystkich właścicieli Arosy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kasowanko serwisu

Wcisnij przycisk od kasowania przebiegu licznika i trymaj, nastepnie przekreć zapłon trzymaj tak długo az zgasnie serwis i zobaczysz - - - - swoja droga sdi bardzo fajne autko jedyna rzecz do ktorej moge sie doczepic to przechyly w zakretach Pozdrawiam innych urzytkowników
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przechył na zakrętach

Napoczątku myślełam, że to coś ze zbierznością ale sprawdzałem i wszystki ok. Faktycznie na zakrętach łaie przechyły i troche piszczy...