Widok

Seat Arosa

Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są tożsame z niemieckimi Volkswagenami. Jednak dzięki włoskiemu styliście Walterowi de Silva nabierają one własnego charakteru. Arosę (kopia VW Lupo) zaprezentowano na Salonie Genewskim w 1997 roku a do produkcji auto weszło kilka miesięcy później. Arosa - najmniejszy Seat - posiada 3-drzwiowe nadwozie oraz jest homologowana jako auto 4 osobowe. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przestańcie pisać głupoty ja mam arose 1.0 w idealnym stanie i nigdy poniżej 7 litrów nie zeszła nawet w trasie. 8 w mieście obroty między 2-3 tyś i max 90 km/H w trasie. Ładnie jeździ wygodny ale sporo pali. Niedługo będą pisać że 5 w mieście pali A diesel 3 a w trasie 2.5l
8000 za arosa? To chyba jest że złota
To kopia vw. Silnik 1.0 bezawaryjny tylko nie wiem że pali 5l bo to bzdura. 8 w mieście musisz liczyć wiem bo mam aro sa z tym silnikiem

Da się

Da się tym nauczyć jezdzic nawet ktoś opanuje jak jezdził deslem tylko ze trzeba przyzwyczaić się do silnika benzynowego jazda podoba do desla

Seacik

Witam, właśnie robię prawko i podoba mi się seat arosa i chciałabym się dowiedzieć czy jest on jakiś awaryjny, czy coś się szybko psuje???

kasowanie service

Ja probowałem wiele mozliwosci ale udało mi sie dopiero gdy prawy przycisk przekreciłem w prawo i włączyłem zapłon i tak potrzymałem az zgasło.

aaa

no cóż w takim silniku trzeba dawać obroty, było kupić SDI 1,7 tam można ruszać z 2jki bez gazu

dab

to że się władowałeś w minę od handlarza to nie znaczy że auto jest złe, co do tego że twarde to na felgach 13cali jest ok choć z pewnością to nie limuzyna na 15nastkach napewno pląby wypadają, ale auto ma mały rozstaw osi dzięki temu że sztywne- dobrze się prowadzi, prześwit jest znośny

Arosa 1,7SDI

auto nie do zdarcia, ma już 18 lat 260tyś.km a silnik nie nosi najmniejszych śladów zużycia, stary prosty diesel pali 4-5litrów,(po zakupie polecam wyczyścić dolot powietrza do cylindrów i zaślepić EGR) dzięki pojemności bardzo elastyczny, bez żadnego problemu można ruszać z 2jki z wolnych obrotów, więc idealne auto do miasta dla kobiety, owszem jest głośny, w zimie kiepsko się grzeje, jeśli komuś to nie przeszkadza to auto super, na 2 osoby jest całkowicie wystarczające, w razie czego 4 też jadą, odziwo z tym silnikiem świetnie też radzi sobie z przyczepką(niestety w dowodzie wbite na przyczepkę tylko 400kg)z tego co wiem jest w miarę bezpieczny, 4 gwiazdki NCAP, prowadzi się dobrze, proste zawieszenie, trwałe

arosa

Jade właśnie jako pasarzer tego cuda, na szczęście nie jestem jego właścicielem. W życiu bym nie kupił tego dziadostwa. Prędkość maksymalna 120 km/h z przepaści złapie 125 km/h
Wygoda porównywalna z siedzeniem w toy toyu na imprezie masowej (wrażenia nie zapomniane).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ratunku

wczoraj dostałam arosę 1,0 w prezencie ma to byc autko nr dwa na miejskie wojaże, jestem przyzwyczajona do diesla i to duzego passat kombi ratunku Nauczę się tym jezdzić? na tę chwilę czuję sie jak na kursie jazdy :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

poduszka do silnika

arosa 1,7 sdi jest super pod każdym względem jak dla mnie ,ale czy można do niej zamontować klimatyzację ????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam arose 10 lat samochodzik niezawodny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arosa na twarde 4 litery

prawda o arosie twarde jak nie powiem co musiałem ująć powietrza w oponach taki twardy ze szok skrzypią plastiki niech ktoś powie jeszcze ze mało pali to mu urwę 5,5 litra na 100km jak na 14.tdi przy mieszanej jeździe to mało jak na takie autko jak go cisnę to i 7 do prędkości 160 180 max dodam ze najniższe spalanie to 5 litrów naprawdę miałem na początku problem z abs -em nie działał ze nie wspomnę już o fakcie iz mechanicy a byłem u 4 niewiedza czy w nim jest dwu mass wiec muszę sobie sam to rozkręcić bo się tłucze ale może popadłem na jakiś felerny mogel przebieg 154 tys ale nie liczył bym na wiarygodność tego w polsce tym bardziej ze dziecko w pierwszej klasie potrafi cofnąć licznik wiec opinie są podzielone bo u mnie tak to wygląda z uwagi na to ze mam arose 1.4 tdi polecam jakieś inne auto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

smiesza mnie teksty typu " Arosy bym nie kupil bo mala" Pajacu jeden z drugim to auto ma byc male bo to mieszczuch a nie limuzyna na dalekie trasy. Kup sobie E klase albo BMW 5 lub 7 o ile cie na to stac ale ja jako drugie auto do miasta wole np Arose ktora jest jak dla mnie super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

AROSA

Wcześniej ktoś napisał że się chyli na zakrętach,no nie wiem. W moim przypadku 160 km/h na prostce wchodzę w łok i nie zwalniam ani grosza. Mam małe i stare auto ale w takich sytuacjiach nowe bryki wymiękają. Wydaje mi się że to dzięki małemu tuningowi w niemczech.Ktoś go lekko obniżył przesco jest ładniejszy, plus przyciemniane szyby no poprostu super. Przejechałem parę razy Niemcy i Holandię bez zmęczenia i żadnego zarzutu.Sporo miejsca i bardzo wygodne,znakomicie się prowadzi oraz ma znakomite hamulce. Rekord prędkości na niemieckiej autobanie i paliwie 180km/h. GPS zapisał 179km/h, Mimo że ma 14 lat to bez awaryjne super autko. Każdemu polecam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

f

Bierz - 1.7sdi (dbany) robi 500tyś bez zająknięcia. 1.0mpi 400tyś i dalej pracuje wzorowo.

arosa z 99r 1.7 SDI za 8800 - czy dobra cena?

nie ma klimy, absu ani elektrycznych szyb/lusterek. przeglad i ubezpieczenie na rok jeszcze, nie trzeba w nim nic wymieniac, silnik, sprzeglo, skrzynia biegow dziala dobrze. czy cena 8800 to dobra cena? juz jest zarejestrowane, oplacone.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedno