Widok

Seat Arosa

Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są tożsame z niemieckimi Volkswagenami. Jednak dzięki włoskiemu styliście Walterowi de Silva nabierają one własnego charakteru. Arosę (kopia VW Lupo) zaprezentowano na Salonie Genewskim w 1997 roku a do produkcji auto weszło kilka miesięcy później. Arosa - najmniejszy Seat - posiada 3-drzwiowe nadwozie oraz jest homologowana jako auto 4 osobowe. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ehh

CO ZA LIPA! LEPIEJ DORZUCIC DO YARISKI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 18

sam jestes lipa

z deska po środku kicha i dotego cyfrowa chodzi mi o yarisa ale arosy to bym tez niekupił bo male
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

$eat

NIEWIECIE O CZYM MOWICIE :)
Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są bardzo podobne do Volkswagenów .
Mialem okazje jechac tym samochodem na dluzsza trase (okolo 400km) i powiem ze po przejechaniu 2 godzin nie odczuwalem zmeczenia .dla mnie ten samochod jest bardzo wygodny nie mam zadnych obiekcji na jego temat.
Ta wersja ktora mialem zaszczyt jechac jest zbyt droga jak dla mnie ale gdybym posiadal fundusze ktore pozwalaly by mi na zakup tego autka to nie wahal bym sie.
Wersja tego modelu byla wyposazona w :silnik 1.7 SDi ,poduszkę powietrzną dla kierowcy, wspomaganie kierownicy ,zamek centralny, elektryczne szyby, klimatyzację ,regulacje kierownicy
WIEC NIE OPOWIADAJCIE "PIERDUL" BO JAK KTOS SIE NIE ZNA TO TEZ GLUPOTY GADA
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Seacik

Witam, właśnie robię prawko i podoba mi się seat arosa i chciałabym się dowiedzieć czy jest on jakiś awaryjny, czy coś się szybko psuje???
To kopia vw. Silnik 1.0 bezawaryjny tylko nie wiem że pali 5l bo to bzdura. 8 w mieście musisz liczyć wiem bo mam aro sa z tym silnikiem

danon

arosa jest ladniejszy od lupo i ma superoszczedny silnik(od vw), o ktorym nie ma mowy na tej stronie. autko jest warte uwagi
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa

Mam Arose od roku i jestrm z niej bardzo zadowolony. Silnik 1.0 nie nalezy do oszczednych ale jest niezawodny. Pod wzgledem bezpieczenstwa - to Niemcy w piecio stopniowej skali bezpieczenstwa biernego przyznali Arosie 4. Na rowni z Passatem. I jak ktos nie widzial nawet samochodu to niech sie na jego temat nie wypowiada bo sie tylko osmiesza.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja mam Lupo

Kupiłem własnie Lupo 1.7SDI. Na dystansie 900 km po niemieckich autostradach nie czuć w nim żadnego zmęczenia pleców. Autko jest bardzo wygodne no i pali malutko. Naprawde polecam!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

vw lupo 1.7 sdi

lupiak z tym silnikiem to naprawę "pijak"! na 50 litrach sosiku przejechał prawie 1100km.przelotu ma 80tys i nic! jezdz jak głupii
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Swinia

Miałem ale rozbiłem :), ale poza tym za strasznie wolny to bardzo fajny samochodzik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa jest fajna

miałem seata arose przez 2 lata spisywała się bardzo dobrze a jak zamontowałe instalację gazową to jeżdziłem prawie za grosze.na instalacji gazowej osiągałem 185km\h silnik 1.4
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Arosa Club

Kupilem Arose miesiac temu i jestem z niej bardzo zadowolony! 2002r i tylko 5000km przejechane robi wrazenie! Swietne autko! UWAGA! Jezeli jest ktos zainetresowany wspoltworzeniem klubu Seat Arosa to zapraszam. Prosze o kontakt: damian-b@wp.pl

AROSA and LUPO CLUB

Uwaga! Zamierzam zalozyc klub Seata Arosy i VW Lupo. Wszytkich posiadaczy tych samochodow prosze o kontakt mailowy: damian-b@wp.pl

Jeżeli jestes zainteresowany lub znasz osoby, ktore posiadaja ten samochod prosze poinformuj ich o tym!

Pozdrawiam!!

damian-b@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

hey ja tez mam seata arose i jest ok

Super auto

Smigam 1.7SDi od 2 lat. Świetne auto. Bez najmniejszych awarii, mało pali, nawet w miescie ciezko przekroczyc 5l/100. Wadą , a moze zaleta, jest masa tej wersji. Auto z pasazerem wazy ponad tone! trzeba o tym pamietac na sliskiej nawierzchni.
Nie planuje zmieniac auta jeszcze dlugo. Jest super
Polecam !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arosa 1.4

Autko jest jak najbardziej OK. Mam pytanie do wszystkich. Jest ktoś w posiadaniu jakiejś książki serwisowe najlepiej po polsku w wersji elektronicznej?? Jeśli tak, to proszę o kontakt: pawlo@pf.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

PYTANIE?

Witam wszystkich właścicieli tego autka! Dzisiaj oglądałem taki samochodzik i nie wiem czy go kupić? Jest to Lupo z 2000 roku wersja SUNSHINE z fajnym elektrycznym brezentowym daszkiem i z motorem 1.4 16V. Jest na alu Borbeta 5-cio ramienna gwiazda z przebiegiem 78000. Napiszcie mi czy cena 20000 jest dobrą ceną?
Pozdrawiam
Michał

sprzedam

sprzedam arose 1.7 sdi 2000\2001r 80 tys przebieg stan idealny; pali na 100km 4litry ropy
moj tel 693477472. cena: 21 tys zl do uzgodnienia

Ogier

Mam Aroskę ponad dwa lata i sprawuje się rewelacyjnie. Ma bardzo wygodne fotele i jest przestronny w środku, dardzo dobrze się prowadzi. Przy długich trasach nie czuć zmęczenia, no i malutko pali.Po prostu rewelka!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arosa 1.7 sdi

Witam, miesiąc temu kupiłem Arose, samochód rewelacja... poprzednio miałem Punto, ale nie ma nawet co prównywać. Jestem zachwycony, a jak zatankuje do pełna to na dwa tygodnie zapominam o wydatkach, pali 4.5 /100
Polecam każdemu kto zastanawia się nad kupnem małego samochodu.

Ps. Może ktoś wie w jaki sposób w seacie zlikwidować pojawiający się pod licznikiem napis "service" - nie chce przepłacać w salonie.
pozdrawiam wszystkich właścicieli Arosy

kasowanie service

Ja probowałem wiele mozliwosci ale udało mi sie dopiero gdy prawy przycisk przekreciłem w prawo i włączyłem zapłon i tak potrzymałem az zgasło.

Kasowanko serwisu

Wcisnij przycisk od kasowania przebiegu licznika i trymaj, nastepnie przekreć zapłon trzymaj tak długo az zgasnie serwis i zobaczysz - - - - swoja droga sdi bardzo fajne autko jedyna rzecz do ktorej moge sie doczepic to przechyly w zakretach Pozdrawiam innych urzytkowników
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przechył na zakrętach

Napoczątku myślełam, że to coś ze zbierznością ale sprawdzałem i wszystki ok. Faktycznie na zakrętach łaie przechyły i troche piszczy...

Padła po 205 000 km

Mam Seata Arosa już ponad trzy lata o pojmności 1,0 Kat, zawsze był niezawodny, aż 2 tygodnie temy padła jednostka sterująca silnikiem, albo przepestnica, auto odmawia posłuszeństwa ( wogule nie Pali). W service stała tydzień, ale i on okazał się bezsilny ( komuter diagnostyczny Siemens-VAG) nic nie wykrył. Wszystkim urzytkownikom i przyszłym nabywcom pomima mojej awarii, serdecznie polecam ta autko jest ok.---jak jezdzi ........................

też mam ten problem kupiłam autko przepusnica jest droga

zamienniki do arosy sdi

Ja troche z innej beczki. pomijam ze to super autko i od 4 lat pomykam. Jedyna awaria to łożyska w skrzyni biegów po 140 tys. oraz praktycznie wszsytkie łożyska kół ( przebieg wg licznika 185000). Cos zaczelo mi huczec z przodu - w warsztacie stwierdzili ze rolka napinacza alternatora. pojechalem do autoryzowanego by zamowic po numerze z etki - 4 tygodnie czekania. a w skodzie - od reki - pasuje od felicji. Od felicji pasuje tez pompa wspomagania ktora tez mi wlasnie poszla na urlop. Pompa wspomagania w seacie - 1500 zl a w skodzie 990 - moze ktos ma dane o pozostalych zamiennikach?

Ojejku, ja tysz kupiłem różową Arozę i jezdem bardzo zadowolony, bo kupiłem sam, no i sie cieszę,pozdrawiam osobe która to napisalą "Kupilem Arose miesiac temu i jestem z niej bardzo zadowolony! 2002r i tylko 5000km przejechane robi wrazenie! Swietne autko! UWAGA! Jezeli jest ktos zainetresowany wspoltworzeniem klubu Seat Arosa to zapraszam. Prosze o kontakt: damian-b@wp.pl"

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

SEAT AROSA 1.0 MPi

Witam, jestem na kupnie Seata Arosy 1,0 - 97 rok, przebieg 97 tys km. za 8 tys zł., czy jest to dobra cena ? Proszę o odp. na meila. Dziękuję i pozdrawiam
8000 za arosa? To chyba jest że złota

tojota

kikiriki i izdory są leprze

tojota

kikiriki i izdory są leprze

Arosa

Arosą jeżdżę już ponad pół roku i jest to z*******y samochodzik do jazdy dla młodych ludzi po mieście. Wystarczy jakieś ciemniejsze szybki i autko wogóle wygląda odjazdowo. A silnik mimo 1.0 do miasta wystarczy, na trasie też daje rade, a przy tym jaka oszczędność. Na trasie ponizej 5 litrów. I czego więcej tu wymagać. POLECAM TO AUTKO!!!
Przestańcie pisać głupoty ja mam arose 1.0 w idealnym stanie i nigdy poniżej 7 litrów nie zeszła nawet w trasie. 8 w mieście obroty między 2-3 tyś i max 90 km/H w trasie. Ładnie jeździ wygodny ale sporo pali. Niedługo będą pisać że 5 w mieście pali A diesel 3 a w trasie 2.5l

Arosa & Lupo Klub- ZAPRASZAMY!!!

Masz Arosę lub Lupo??
Pisz do nas: arosa-lupo@auto-klub.pl

ZAPRASZAMY!!!!

auto jest świetne. arosa to samochód mały na zewnącz lecz wewnącz jest spore . Skoda że drogie

arosa

autko bardzo dobre pod wzgledem technicznym ale ma jedna wade jest 2/3 drzwiowy!

seat arosa 1,4 tdi 2001

świetny wygląd , niezłe przyspieszenie , po mieście idealne i do 200 km w trasie super autko no i pali od 3,5 litra do 5,5 . Pamietajcie żeby nie przegrzac silnika jazda ze srednia prędkością 80-120 km/h pozwoli przy regularnych wymianach przejechac napewno 250 tys km .Pozdrawiam

Arosa 1,7 SDI

Niedawno nabyłem to autko (rocznik 1998, 88 tys. km). Do tej pory jeździłem benzyniakami. POLECAM tego bąka! Mimo że mały jest super! Dużo jeżdżę i mało tankuję. Satysfakcja 100%

arosa 1.7 sdi 1997

ocyzwiscie jestem zadowolony z autka uzytkuje nie caly rok! ale pisze poniewaz mam problem czasami zdaza mi sie ze w momencie kiedy zgasze auto i zaraz ponownie chce je odpalic rozrusznik kreci ale nie odpala,po jakis 5-10 min probuje ponownie i autko spokojnie odpala????jezeli ktos mial podobny problem to bylbym wdzieczny za pomoc.
pozdrawiam

1,0-`98,LPG, 201.000

przejechałem w 4 lata 160 tys. z czego 101 tys na gazie. i nie wiem czy da się przesiąsć na coś lepszego. 9 litrów gazu na 100 km ,instalacja na wtrysku kompletnie bezobsługowa. Zastanawiam się nad 1,7 sdi ale i tak drożej wychodzi nawet 5 litró ON. Zatem ja jeżdże do technologicznej śmierci-oby nie nadeszła prędko. 200 tys. stuknęło przy prędkości maxymalnej i wszystko w nwjlepszym porządku. Dodam że kuriozum polega na tym że od początku nie zmieniłam żadnego łożyska w kole ani nie robiłem nic z przednim zaiwieszeniem! a nerwice mam straszną jak się coś tłucze:) Zachęcam do jeżdzenia tymi autami.

arosa

mam arose od niedawna, jak narazie nie sprawia żadnych problemów. Silnik 1.0 do miasta całkowicie wystarcza, autko bardzo sympatyczne i w środku całkiem przestronne.można je polubić

arosa

male ale bardzo wygodne i godne uwagi

Arosa 1.0 97/80 rok prod.

Mam pytanie, właśnie mam okazję kupić Arosę 1.0 rok prod grudzień 97 za 8.000 zł. Autko ma przejechane 51 tys. km. Nie wiem czy to dobra cena. Proszę o odpowiedź na maila. Dzieki!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

krecony licznik

Nie bądź frajerem

Auto warte max 3-4 tys zł.

autko rewelka 1,7 sdi pali 5 litrów i przyspieszenie ma calkiem niezle gorąco polecam

arosa 1,7 sdi

mialem juz 2 arosy,jedna pierwsza generacja 1998 1.7 sdi druga rowniez 1,7 sdi 2001 - pala malutko i sa bardzo wygodne jak na tak male autko,bylem w niemczech i nie odczulem ze jade malym autem.ja ogolnie polecam

super!

mam arose 1,7 sdi rocznik 1998 od pol roku i jestem zachwycona! przejechanie 1200 km nie stanowi problemu a ja wysiadam wypoczeta;) spalanie na autostradzie nie przekracza 5 litrow, w cyklu mieszanym spokojnie miesci sie w 4,4 l;D dodatkowa zalete jest niska cena zakupu;) polecam;)

silnik 1.0 fajnie jezdzi i malo pali

mam arose 98 rok od roku przejechalem nia juz 15 tys km bezproblemowo ale mam juz slaba przekladnie kierownicza bez wspomagania nowa to ok 1000 zl moze ktos wie gdzie mozna zregenerowac albo namiar na jakis niezadrogi zamiennik

Taczka nie auto

To jakby wziąć taczkę i doczepić 4 kółka. Pomyłka, porażka, jakiś głupi żart konstruktora.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

Super auto.

Od 2000 rjezdzi bardzo dobrze,i kupię sobie nowego,

ty

cwelu jeden bezmózgowcu niedorobiony

Uwaga na wadę!

Uwaga na Arose 1.0 a zwłaszcza w zimie najlepiej przed każdą zimą wymienić olej w silniku bo poprostu zamarza! Lubi zbierać się woda przy lekkim mrozie jak mało jezdzi się autem to przymarza smog i lubi nie póścić oleju co powoduje zregóły zatarcie wałka rozrządu w głowicy i silnik niestety do wymiany. Ostrzegam bo przerobiłem to na własnej skórze i nie tylko ja!

Pytanie

Od roku mam Arose 1,7sdi z1998roku przejechane ma 132000km i wydaje mi sie ,ze jest glosna praca silnika nie wiem czy to wina tlumikow czy czegos innego wymienilem katalizator i dwa tlumiki czyli wydech kompletnie nowy moze ktos wie cos na ten temat moim zdaniem powinien chodzic ciszej

poduszka do silnika

POLECAM

posiadam arose z 98 1.7sdi ma 258 tyś na liczniku i wszysto jest bardzo ok. na zimnym silniku troszke głośna ale pamiętajmy że to nie limuzyna.dużo miejsca w środku i dobrze wyposażona troszke brak klimy. Spalanie średnio 5 litrów, tankuje na lotosie on dynamic i nie mam problemów z paleniem przy -25 stopniach mrozu. Sam robie wszystkie wymiany typu oleje, filtry ipt. każde auto wymaga przeglądów i inwestowania gdyż jest to swego rodzaju skarbonka. Auto wg. mnie bardzo udane (porównajcie z innymi w tej klasie) ja osobiście polecam. A tak na koniec mobile to nie ma auta idealnego. POZDRAWIAM

pytanie

witam mam arosę z 2000 1,7 sdi. Czasami zdarza się , że gdy zgaszę auto i po chwili próbuję je uruchomić rozrusznik kręci ale nie odpala, a po 10-15 min odpala bez problemu!!!?? Jeśli miał ktoś podobny problem bardzo proszę o pomoc!!! lub informacje gdzie leży problem. Ponieważ serwis nie wie gdzie szukać błędu, po podłączeniu do komputera nie wyświetla się żaden błąd!!!

kolego od ktoremu nie chce zapalac aroska , sprawdz styczniki tez maialem taki sam problem.pozdrawiam

wpisz strone SEAT.auto.com.pl tam jest duuuuuuuuzo porad do seatów

arosa super

mam Arose 1.7 sdi rocznik 2001,przebieg 169 000 km, super autko i ta praca silnika, pomimo że skonćzyłe już 60 tkę to uważam, że auto (zwłaszcza diesel) idealnie nadaje się do jazdy po mieście i to niezależnie od wieku kierowcy

1,7 sdi 1999

Posiadam arose od pol roku i jestem zachwycony. Malo pali, zrywny silnik, komfort jazdy jak na takie male autko rewelacyjny. Jesli sie ktos zastanawia czy brac;) to polecam!!

Ile świateł przeciwmgielnych ma seat arosa z tyłu? Jedno?
Błagam niech mi ktoś odpowie bo mi ręce opadają
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedno

Seat Arosa

Witam. Mam pytanie. Posiadam seata arose 99r. z silnikiem 1.0MPI. na tylnej klapie mam znaczek "sports" i nic więcej. Czy były w ogóle takie seaciki produkowane czy to jakaś niemiecka przeróbka? pozdrawiam

Mam i kocham...

Mam Arosę I z 2000 roku. Jeśli miałabym kupić drugie auto lub podjąć decyzję ponownie o zakupie to byłaby to Arosa II. Tyle w temcie. Małe ale jare!

arosa z 99r 1.7 SDI za 8800 - czy dobra cena?

nie ma klimy, absu ani elektrycznych szyb/lusterek. przeglad i ubezpieczenie na rok jeszcze, nie trzeba w nim nic wymieniac, silnik, sprzeglo, skrzynia biegow dziala dobrze. czy cena 8800 to dobra cena? juz jest zarejestrowane, oplacone.

f

Bierz - 1.7sdi (dbany) robi 500tyś bez zająknięcia. 1.0mpi 400tyś i dalej pracuje wzorowo.

AROSA

Wcześniej ktoś napisał że się chyli na zakrętach,no nie wiem. W moim przypadku 160 km/h na prostce wchodzę w łok i nie zwalniam ani grosza. Mam małe i stare auto ale w takich sytuacjiach nowe bryki wymiękają. Wydaje mi się że to dzięki małemu tuningowi w niemczech.Ktoś go lekko obniżył przesco jest ładniejszy, plus przyciemniane szyby no poprostu super. Przejechałem parę razy Niemcy i Holandię bez zmęczenia i żadnego zarzutu.Sporo miejsca i bardzo wygodne,znakomicie się prowadzi oraz ma znakomite hamulce. Rekord prędkości na niemieckiej autobanie i paliwie 180km/h. GPS zapisał 179km/h, Mimo że ma 14 lat to bez awaryjne super autko. Każdemu polecam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

smiesza mnie teksty typu " Arosy bym nie kupil bo mala" Pajacu jeden z drugim to auto ma byc male bo to mieszczuch a nie limuzyna na dalekie trasy. Kup sobie E klase albo BMW 5 lub 7 o ile cie na to stac ale ja jako drugie auto do miasta wole np Arose ktora jest jak dla mnie super.

Arosa na twarde 4 litery

prawda o arosie twarde jak nie powiem co musiałem ująć powietrza w oponach taki twardy ze szok skrzypią plastiki niech ktoś powie jeszcze ze mało pali to mu urwę 5,5 litra na 100km jak na 14.tdi przy mieszanej jeździe to mało jak na takie autko jak go cisnę to i 7 do prędkości 160 180 max dodam ze najniższe spalanie to 5 litrów naprawdę miałem na początku problem z abs -em nie działał ze nie wspomnę już o fakcie iz mechanicy a byłem u 4 niewiedza czy w nim jest dwu mass wiec muszę sobie sam to rozkręcić bo się tłucze ale może popadłem na jakiś felerny mogel przebieg 154 tys ale nie liczył bym na wiarygodność tego w polsce tym bardziej ze dziecko w pierwszej klasie potrafi cofnąć licznik wiec opinie są podzielone bo u mnie tak to wygląda z uwagi na to ze mam arose 1.4 tdi polecam jakieś inne auto

dab

to że się władowałeś w minę od handlarza to nie znaczy że auto jest złe, co do tego że twarde to na felgach 13cali jest ok choć z pewnością to nie limuzyna na 15nastkach napewno pląby wypadają, ale auto ma mały rozstaw osi dzięki temu że sztywne- dobrze się prowadzi, prześwit jest znośny

mam arose 10 lat samochodzik niezawodny

arosa 1,7 sdi jest super pod każdym względem jak dla mnie ,ale czy można do niej zamontować klimatyzację ????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

ratunku

wczoraj dostałam arosę 1,0 w prezencie ma to byc autko nr dwa na miejskie wojaże, jestem przyzwyczajona do diesla i to duzego passat kombi ratunku Nauczę się tym jezdzić? na tę chwilę czuję sie jak na kursie jazdy :-(

aaa

no cóż w takim silniku trzeba dawać obroty, było kupić SDI 1,7 tam można ruszać z 2jki bez gazu

Da się

Da się tym nauczyć jezdzic nawet ktoś opanuje jak jezdził deslem tylko ze trzeba przyzwyczaić się do silnika benzynowego jazda podoba do desla

arosa

Jade właśnie jako pasarzer tego cuda, na szczęście nie jestem jego właścicielem. W życiu bym nie kupił tego dziadostwa. Prędkość maksymalna 120 km/h z przepaści złapie 125 km/h
Wygoda porównywalna z siedzeniem w toy toyu na imprezie masowej (wrażenia nie zapomniane).

Arosa 1,7SDI

auto nie do zdarcia, ma już 18 lat 260tyś.km a silnik nie nosi najmniejszych śladów zużycia, stary prosty diesel pali 4-5litrów,(po zakupie polecam wyczyścić dolot powietrza do cylindrów i zaślepić EGR) dzięki pojemności bardzo elastyczny, bez żadnego problemu można ruszać z 2jki z wolnych obrotów, więc idealne auto do miasta dla kobiety, owszem jest głośny, w zimie kiepsko się grzeje, jeśli komuś to nie przeszkadza to auto super, na 2 osoby jest całkowicie wystarczające, w razie czego 4 też jadą, odziwo z tym silnikiem świetnie też radzi sobie z przyczepką(niestety w dowodzie wbite na przyczepkę tylko 400kg)z tego co wiem jest w miarę bezpieczny, 4 gwiazdki NCAP, prowadzi się dobrze, proste zawieszenie, trwałe