Widok

Seat Arosa

Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są tożsame z niemieckimi Volkswagenami. Jednak dzięki włoskiemu styliście Walterowi de Silva nabierają one własnego charakteru. Arosę (kopia VW Lupo) zaprezentowano na Salonie Genewskim w 1997 roku a do produkcji auto weszło kilka miesięcy później. Arosa - najmniejszy Seat - posiada 3-drzwiowe nadwozie oraz jest homologowana jako auto 4 osobowe. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hey ja tez mam seata arose i jest ok

super!

mam arose 1,7 sdi rocznik 1998 od pol roku i jestem zachwycona! przejechanie 1200 km nie stanowi problemu a ja wysiadam wypoczeta;) spalanie na autostradzie nie przekracza 5 litrow, w cyklu mieszanym spokojnie miesci sie w 4,4 l;D dodatkowa zalete jest niska cena zakupu;) polecam;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

silnik 1.0 fajnie jezdzi i malo pali

mam arose 98 rok od roku przejechalem nia juz 15 tys km bezproblemowo ale mam juz slaba przekladnie kierownicza bez wspomagania nowa to ok 1000 zl moze ktos wie gdzie mozna zregenerowac albo namiar na jakis niezadrogi zamiennik
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taczka nie auto

To jakby wziąć taczkę i doczepić 4 kółka. Pomyłka, porażka, jakiś głupi żart konstruktora.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18

Nie bądź frajerem

Auto warte max 3-4 tys zł.

Uwaga na wadę!

Uwaga na Arose 1.0 a zwłaszcza w zimie najlepiej przed każdą zimą wymienić olej w silniku bo poprostu zamarza! Lubi zbierać się woda przy lekkim mrozie jak mało jezdzi się autem to przymarza smog i lubi nie póścić oleju co powoduje zregóły zatarcie wałka rozrządu w głowicy i silnik niestety do wymiany. Ostrzegam bo przerobiłem to na własnej skórze i nie tylko ja!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie

Od roku mam Arose 1,7sdi z1998roku przejechane ma 132000km i wydaje mi sie ,ze jest glosna praca silnika nie wiem czy to wina tlumikow czy czegos innego wymienilem katalizator i dwa tlumiki czyli wydech kompletnie nowy moze ktos wie cos na ten temat moim zdaniem powinien chodzic ciszej

POLECAM

posiadam arose z 98 1.7sdi ma 258 tyś na liczniku i wszysto jest bardzo ok. na zimnym silniku troszke głośna ale pamiętajmy że to nie limuzyna.dużo miejsca w środku i dobrze wyposażona troszke brak klimy. Spalanie średnio 5 litrów, tankuje na lotosie on dynamic i nie mam problemów z paleniem przy -25 stopniach mrozu. Sam robie wszystkie wymiany typu oleje, filtry ipt. każde auto wymaga przeglądów i inwestowania gdyż jest to swego rodzaju skarbonka. Auto wg. mnie bardzo udane (porównajcie z innymi w tej klasie) ja osobiście polecam. A tak na koniec mobile to nie ma auta idealnego. POZDRAWIAM
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytanie

witam mam arosę z 2000 1,7 sdi. Czasami zdarza się , że gdy zgaszę auto i po chwili próbuję je uruchomić rozrusznik kręci ale nie odpala, a po 10-15 min odpala bez problemu!!!?? Jeśli miał ktoś podobny problem bardzo proszę o pomoc!!! lub informacje gdzie leży problem. Ponieważ serwis nie wie gdzie szukać błędu, po podłączeniu do komputera nie wyświetla się żaden błąd!!!

wpisz strone SEAT.auto.com.pl tam jest duuuuuuuuzo porad do seatów

Super auto.

Od 2000 rjezdzi bardzo dobrze,i kupię sobie nowego,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa super

mam Arose 1.7 sdi rocznik 2001,przebieg 169 000 km, super autko i ta praca silnika, pomimo że skonćzyłe już 60 tkę to uważam, że auto (zwłaszcza diesel) idealnie nadaje się do jazdy po mieście i to niezależnie od wieku kierowcy

1,7 sdi 1999

Posiadam arose od pol roku i jestem zachwycony. Malo pali, zrywny silnik, komfort jazdy jak na takie male autko rewelacyjny. Jesli sie ktos zastanawia czy brac;) to polecam!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty

cwelu jeden bezmózgowcu niedorobiony
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolego od ktoremu nie chce zapalac aroska , sprawdz styczniki tez maialem taki sam problem.pozdrawiam

też mam ten problem kupiłam autko przepusnica jest droga

Ile świateł przeciwmgielnych ma seat arosa z tyłu? Jedno?
Błagam niech mi ktoś odpowie bo mi ręce opadają
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Seat Arosa

Witam. Mam pytanie. Posiadam seata arose 99r. z silnikiem 1.0MPI. na tylnej klapie mam znaczek "sports" i nic więcej. Czy były w ogóle takie seaciki produkowane czy to jakaś niemiecka przeróbka? pozdrawiam

Mam i kocham...

Mam Arosę I z 2000 roku. Jeśli miałabym kupić drugie auto lub podjąć decyzję ponownie o zakupie to byłaby to Arosa II. Tyle w temcie. Małe ale jare!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

jedno