Widok

Seat Arosa

Pod względem techniczno- konstrukcyjnym Seaty są tożsame z niemieckimi Volkswagenami. Jednak dzięki włoskiemu styliście Walterowi de Silva nabierają one własnego charakteru. Arosę (kopia VW Lupo) zaprezentowano na Salonie Genewskim w 1997 roku a do produkcji auto weszło kilka miesięcy później. Arosa - najmniejszy Seat - posiada 3-drzwiowe nadwozie oraz jest homologowana jako auto 4 osobowe. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

krecony licznik

autko rewelka 1,7 sdi pali 5 litrów i przyspieszenie ma calkiem niezle gorąco polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Arosa 1.0 97/80 rok prod.

Mam pytanie, właśnie mam okazję kupić Arosę 1.0 rok prod grudzień 97 za 8.000 zł. Autko ma przejechane 51 tys. km. Nie wiem czy to dobra cena. Proszę o odpowiedź na maila. Dzieki!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

arosa

male ale bardzo wygodne i godne uwagi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa

mam arose od niedawna, jak narazie nie sprawia żadnych problemów. Silnik 1.0 do miasta całkowicie wystarcza, autko bardzo sympatyczne i w środku całkiem przestronne.można je polubić

1,0-`98,LPG, 201.000

przejechałem w 4 lata 160 tys. z czego 101 tys na gazie. i nie wiem czy da się przesiąsć na coś lepszego. 9 litrów gazu na 100 km ,instalacja na wtrysku kompletnie bezobsługowa. Zastanawiam się nad 1,7 sdi ale i tak drożej wychodzi nawet 5 litró ON. Zatem ja jeżdże do technologicznej śmierci-oby nie nadeszła prędko. 200 tys. stuknęło przy prędkości maxymalnej i wszystko w nwjlepszym porządku. Dodam że kuriozum polega na tym że od początku nie zmieniłam żadnego łożyska w kole ani nie robiłem nic z przednim zaiwieszeniem! a nerwice mam straszną jak się coś tłucze:) Zachęcam do jeżdzenia tymi autami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa 1.7 sdi 1997

ocyzwiscie jestem zadowolony z autka uzytkuje nie caly rok! ale pisze poniewaz mam problem czasami zdaza mi sie ze w momencie kiedy zgasze auto i zaraz ponownie chce je odpalic rozrusznik kreci ale nie odpala,po jakis 5-10 min probuje ponownie i autko spokojnie odpala????jezeli ktos mial podobny problem to bylbym wdzieczny za pomoc.
pozdrawiam

Arosa 1,7 SDI

Niedawno nabyłem to autko (rocznik 1998, 88 tys. km). Do tej pory jeździłem benzyniakami. POLECAM tego bąka! Mimo że mały jest super! Dużo jeżdżę i mało tankuję. Satysfakcja 100%

seat arosa 1,4 tdi 2001

świetny wygląd , niezłe przyspieszenie , po mieście idealne i do 200 km w trasie super autko no i pali od 3,5 litra do 5,5 . Pamietajcie żeby nie przegrzac silnika jazda ze srednia prędkością 80-120 km/h pozwoli przy regularnych wymianach przejechac napewno 250 tys km .Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

arosa

autko bardzo dobre pod wzgledem technicznym ale ma jedna wade jest 2/3 drzwiowy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

auto jest świetne. arosa to samochód mały na zewnącz lecz wewnącz jest spore . Skoda że drogie

Arosa & Lupo Klub- ZAPRASZAMY!!!

Masz Arosę lub Lupo??
Pisz do nas: arosa-lupo@auto-klub.pl

ZAPRASZAMY!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Arosa

Arosą jeżdżę już ponad pół roku i jest to z*******y samochodzik do jazdy dla młodych ludzi po mieście. Wystarczy jakieś ciemniejsze szybki i autko wogóle wygląda odjazdowo. A silnik mimo 1.0 do miasta wystarczy, na trasie też daje rade, a przy tym jaka oszczędność. Na trasie ponizej 5 litrów. I czego więcej tu wymagać. POLECAM TO AUTKO!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tojota

kikiriki i izdory są leprze

tojota

kikiriki i izdory są leprze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

SEAT AROSA 1.0 MPi

Witam, jestem na kupnie Seata Arosy 1,0 - 97 rok, przebieg 97 tys km. za 8 tys zł., czy jest to dobra cena ? Proszę o odp. na meila. Dziękuję i pozdrawiam

Ojejku, ja tysz kupiłem różową Arozę i jezdem bardzo zadowolony, bo kupiłem sam, no i sie cieszę,pozdrawiam osobe która to napisalą "Kupilem Arose miesiac temu i jestem z niej bardzo zadowolony! 2002r i tylko 5000km przejechane robi wrazenie! Swietne autko! UWAGA! Jezeli jest ktos zainetresowany wspoltworzeniem klubu Seat Arosa to zapraszam. Prosze o kontakt: damian-b@wp.pl"

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zamienniki do arosy sdi

Ja troche z innej beczki. pomijam ze to super autko i od 4 lat pomykam. Jedyna awaria to łożyska w skrzyni biegów po 140 tys. oraz praktycznie wszsytkie łożyska kół ( przebieg wg licznika 185000). Cos zaczelo mi huczec z przodu - w warsztacie stwierdzili ze rolka napinacza alternatora. pojechalem do autoryzowanego by zamowic po numerze z etki - 4 tygodnie czekania. a w skodzie - od reki - pasuje od felicji. Od felicji pasuje tez pompa wspomagania ktora tez mi wlasnie poszla na urlop. Pompa wspomagania w seacie - 1500 zl a w skodzie 990 - moze ktos ma dane o pozostalych zamiennikach?

Padła po 205 000 km

Mam Seata Arosa już ponad trzy lata o pojmności 1,0 Kat, zawsze był niezawodny, aż 2 tygodnie temy padła jednostka sterująca silnikiem, albo przepestnica, auto odmawia posłuszeństwa ( wogule nie Pali). W service stała tydzień, ale i on okazał się bezsilny ( komuter diagnostyczny Siemens-VAG) nic nie wykrył. Wszystkim urzytkownikom i przyszłym nabywcom pomima mojej awarii, serdecznie polecam ta autko jest ok.---jak jezdzi ........................

Przechył na zakrętach

Napoczątku myślełam, że to coś ze zbierznością ale sprawdzałem i wszystki ok. Faktycznie na zakrętach łaie przechyły i troche piszczy...