Widok

Serwis MERIDA

Czy ktoś zna jakiś dobry serwis Meridy w trójmieście? Chcę zrobić przegląd roweru i szukam jakiegoś, po którym rower będzie mi sie sprawował nie gorzej niż przed serwisowaniem. ;)

Pozdrawiam

Anon
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzieś słyszałem, że Merida to ulepszony Giant więc może by spróbować w serwisie Gianta.
Ulepszony ? buahahaahahah....
Co buehaha tak słyszałem i w cale nie twierdze, że to prawda.
Jakiś serwis meridy jest w redłowie jak się jedzie pod górę do szpitala....
Pracują tam kolesie z dawnego kellysa co był na ulicy Mściwoja...
Maciass napisał(a):

> Jakiś serwis meridy jest w redłowie jak się jedzie pod górę do
> szpitala....
> Pracują tam kolesie z dawnego kellysa co był na ulicy
> Mściwoja...

Bo to jest właśnie ten Sportland przeniesiony z Mściwoja, bo na Mściwoja teraz są już tylko narty i snowboard.

pozdrawiam
Żywy
Anon napisał(a):
> Czy ktoś zna jakiś dobry serwis Meridy w trójmieście? Chcę
> zrobić przegląd roweru i szukam jakiegoś, po którym rower
> będzie mi sie sprawował nie gorzej niż przed serwisowaniem. ;)

rozumiem ze Merida robi jakieś rowery w innej specyfikacji? Są "specjalne inaczej"? Wybacz ironię. Pojedź po prostu do dobrego serwisu. a nie szukaj serwisu Meridy.
> Czy ktoś zna jakiś dobry serwis Meridy w trójmieście?

no masz no... rower to nie samochód, meridy jest w nim tylko rama (zapewne zresztą tłuczona w tej samej fabryce co i kilka innych marek), reszta to takie same komponenty jak w każdym innym rowerze - po prostu jedź do dobrego serwisu. w gdańsku zdecydowanie najlepszy jest na ul. do studzienki.

Odpowiedź do TJ i griszy:

Wytłumaczę Wam to całkiem spokojnie i bez złośliwości. Wasz troszkę uszczypliwy ton jest tutaj trochę nie na miejscu. Potrzebuję oficjalnego serwisu Meridy, gdyż jedynie dzieki przeglądowi w takim serwisie, dostanę przedłużenie gwarancji na zakupiony przeze mnie rower. I oto mi własnie chodzi - dlatego też zadałem takie, a nie inne pytanie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi

Pozdrawiam

Anon
nie byłem uszczypliwy, po prostu pierwszy raz słysze o autoryzowanym serwisie rowerów danej marki, to nieco bez sensu na mój gust.

najlepiej zapytaj dystrybutora meridy na polskę gdzie są takie serwisy, skoro mają takie pomysły. to gwarancja producenta czy sklepu? na co?

Anon napisał(a):
> Potrzebuję oficjalnego serwisu Meridy, gdyż jedynie dzieki
> przeglądowi w takim serwisie, dostanę przedłużenie gwarancji na
> zakupiony przeze mnie rower.

na karcie gwarancyjnej, którą posiadasz powinna być lista sklepów - dystrybutorów oraz warsztatów. I tą listą powinieneś się kierować.

A gugla Ty znajesz? http://www.rowerymerida.com.pl/dystrybucja.php?woj=10 tu masz listę oficjalnych dystrybutorów w naszym województwie.
aha. i jeszcze uszczegółowię. Z tej listy w Gdańsku polecam Bugę, w Sopocie - MK Bike, a w Gdyni - Cyklo.
Dzięki za odpowiedzi.

Listę serwisów Meridy w Trójmieście znam, chodziło mi o jakieś opinie o nich. Mieszkam blisko Buga i nie mam o nich najlepszego zdania, więc raczej się tam nie wybiorę. Dzieki za zainteresowanie.

Pozdrawiam
do góry