Widok
Serwis Plichta VW Porażka
Byłem w salonie Plichta VW na szadułkach w Lutym 2015 VW Golf VII , piszczało coś pod pokrywą silnika pan Piotr który przyjmował mnie do serwisu skakał przy mnie jak piłeczka pingpongowa - poczułem się jak ktoś ważny dla nich , autem wjechałem super p Piotr posprawdzał pobiegał coś popisał z uśmiechem . Po kilku minutach podszedł do auta pan mechanik no widać czekali na auto , odszedł od samochodu i poszedł pod podnośnik na drugą halę i patrzy na ten mój samochód i patrzy , nagle wyszedł nie wiadomo skąd inny pan wszedł do auta i w tym czasie p. Piotr przyniósł jakąś kartkę i dał temu miłemu panu co wszedł do mojego Golfa . Wjechał na warsztat - nie do mechanika co stał przy podnośniku ale tak prawie pod wyjazd , o kurcze myślałem że chcą nim wyjechać ale nie podeszło dwóch panów mechaników jeden wymachuje rękoma a drugi odszedł. otworzyli maskę. Po kilkunastu minutach p Piotr ( jakoś zapamiętałem to imię ) prosi mnie i omawia co panowie zrobili a raczej nic nie zrobili bo nie było błędów i jest ok. Pojechałem do domu. Rano znowu coś piszczy , podjechałem do VW w Gdynii tam Pan co chciał mnie przyjąć był taki podniecony że sam nie wiedział o co pytać przy przyjęciu , okazało się tam że to przewód od wtrysków głośniej pracuje ok jak nic mi się nie ma stać to w porządku . I tak jeździłem i jeździłem aż ten dźwięk zaczął być tak złośliwy że jak byłem w Wrocławiu służbowo podjechałem do serwisu Motorpol , przepaliła mi się żarówka od skrętu i jak pan mechanik mi wymieniał żarówkę zapytałem o te piski od razu powiedział mi o małym kółku przy pasku rozrządu że jest słaby materiał i na zimnym piszczy bo się zaciera. Wymienili mi to wczoraj dziś rano był spokój i jestem spokojny polecił mi że jako jestem z Gdyni Serwis Fota - Groblewski bo o serwisie tym w Gdyni i tym drugim przy obwodnicy to w całej Polsce wśród branży mówi się że tam to nawet oleju nie wymienią bo same dzieciaki pracują. Wpadłem do serwisu Fota Groblewski dziś i faktycznie starsi mechanicy na pewno doświadczeni tak że następna wizyta to tam . Podsumowując nie polecam Plichta VW