Widok

Shalom - Andre Ochodlo

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Shalom - Andre Ochodlo.
O ogromnym sukcesie recitalu zadecydowała przede wszystkim barwna osobowość wykonawcy - Andre Ochodlo. Swą niezwykłą impresją artysta potrafi porwać za sobą całą salę. Własną interpretacją wykonywanych utworów potrafi nadać przedstawieniu niepowtarzalny charakter. Ochodlo występuje z recitalem „Shalom” już od lat. Jeździ z nim po Polsce i po świecie, odnosi międzynarodowe ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jubileusz

Już się nie mogę doczekać Gali z okazji 15 lecia teatru mam nadzieję że usłyszymy Pana oraz Marka Richtera w piosenkach AO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje

Przed chwilą wróciłam z "Shalom". Chcę powiedzieć, że dawno nie byłam na czymś równie pięknym. Pan Ochodlo jest geniuszem i ta chwila, która spędziłam w teatrze, kiedy to własnie pan Ochodlo śpiewał, była wspaniała, przejmująca i niezwykła. Jestem młodą osobą, lecz to co usłyszałam wywarło na mnie duże wrażenie. Chcę złożyć serdeczne gratulacje oraz podziękowanie panu Ochodlo i grupie Pressburger Klezmer Band za ten wspaniały występ.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

pan ocholdo jest super

Panie Ochodlo Pan jest Boski i nieodgadniony.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zachwyt

Nie byłam na podobnym wystepie nigdy w życiu i zastanawaim się dlaczego ? Teraz wiem ,ze nie przepuszczę już nigdy takiej uczty .....Przenoszę tą atmosferę ,za kazdym razem kiedy puszczam plytę , do domu swojego ..........

nie ma chyba takich slow zeby mozna bylo wyrazic co daje mi ta muzyka. jestem gleboko zrosnieta kultura jidysz, jest to dla mnie cos bardzo osobistego, dziekuje wiec za Panska muzyke!!!!!!!!!!!!!!!!!

coś nowego

Panie andre czy możemy się spodziewać w przyszłym roku czegoś dramatycznego? Jeżeli znowu ma być satanowski to atelier nie jest już moim teatrem. a może powtórzy pan coś ze starego repertuaru. pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dorosłam do Shalom

Widziałam dzis Shalom. Było cudnie! Muzyka porywajaca. Emocje krążyły gdzieś miedzy nami. Dziekuję!

Ludzie!

Kto pisał te opinie?! Sam Pan Boski i Nieodgadniony??!! Towarzystwo Wzajemnej Adoracji? No to gratulacje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zobaczmy...

Słaby głos, sztuczna mimika i gesty, nuda... Napuszone i martwe. Tragikomedia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Szalom

Bylam na koncercie w sobotę w Lublinie. Bylam zawiedziona koncertem, chociaż muzycy świetni, szczególnie podobal mi się kontrabasista, także interpretacja tlumaczeń. Znane mi piosenki brzmialy inaczej i to mi przeszkadzalo. Przed koncertem kupilam plytę, po koncercie nie kupilabym jej. Jednak w domu posluchalam raz, drugi, trzeci. I poslucham jeszcze. Może trzeba posluchać kilka razy, żeby zasmakować a może lepszy odbiór bylby w kameralnej sali a nie w plenerze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cud

W Kłodzku koncertował Andre Ochodlo w piątek nastawiłam się na dobra muzykę i była a co ciekawe nie wiedzidzałam że się zakocham w wykonawcy jest rewelacyjny baj mir bis du szein Andre

lublin

Wspaniałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nic nowego

jak Ochodlo już nie ma możliwości pokazać coś nowszego, to co zrobić - tylko "Shalom" zostaje, jak stare wełniane skarpety na zimę

wspaniały zespół muzyków & Ochodlo

Dzisiejszego wieczoru Shalom z Andre Ochodlo zawitał do maleńkich Polkowic na Dln.Śląsku.... Sama byłam ciekawa jak zareagują widzowie....
Drogi Panie Andre, kochani muzycy, to nie Wasza wina, Polkowice wciąż się uczą słuchać i patrzeć...
Solista ma niesamowite szczęście, a tak, bo mieć takiego perkusistę:-), takiego kontrabasistę:-), wspierać się klarnecistą, skrzypkiem i pianistą, to... przy takim kwintecie muzycznym można śpiewać. A gdy jeszcze w tle jaśnieje Agnieszka Osiecka:)
Lubię piosenki żydowskie, śpiewane w jidysz zyskują, wprowadzając w klimaty znane już wyłącznie z filmów i koncertów właśnie.
Więc co? Ano wspaniały zespół muzyczny i jakoś dzisiaj mniej wspaniały Andre...

O tak:-)

Andre to moze i wspanialy artysta,ale czlowiek z niego totalnie niezyczliwy:-(
Nikt nie chcialby miec takiego sąsiada jak on:-(
Mieszkac w jego poblizu to prawdziwy koszmar....

O tak:-)

Andre to moze i wspanialy artysta,ale czlowiek z niego totalnie niezyczliwy:-(
Nikt nie chcialby miec takiego sąsiada jak on:-(
Mieszkac w jego poblizu to prawdziwy koszmar....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A cóż takiego wyprawia ten Twój sąsiad?:p pochwal się, słyszałem różne historie...

tragedia

fałszujący nudziarz,

tragedia to mało powiedziane

artysta nie śpiewa, a jęczy; szkoda muzyków, którzy z nim grają

to miernota

i jako człowiek i jako artysta.

cud

kobiety się nim zachwycają mężczyźni go nienawidzą, pewnie właśnie dlatego.
napewno jest niezwykle urodziwy i zachwyca, gdy znajduje się na scenie, jednak mężczyzn to doprowadza do pasji, bo żaden mu "urodą" nie dorównuje!!!
a co do człowieczeństwa to są okropne przypadki, o których cicho bo nieznani, przez co ból.
zawisnym życzę większego poczucia humoru!!!

recital

to bardzo interesujący recital, bardzo ekspresyjny. Ponoć wkrótce mają się ukazać na necie równie ekspresyjne i dotąd niepublikowane wypowiedzi Andre. Ma być, co czytać.

kulturka

mnie się bardzo podoba wypowiedź B. Pawłowskiej z Życia o tym koncercie. Szkoda, że Andre tak ją potraktował, że musiała opuścić teatr. Ilu to już ludzi odeszło ... A biedna dziewczyna tak fajnie o nim napisała.

Taaaka kultura w Dniach Kultury...

Do teatru Atelier na pewno już nie pójdę. Zarezerwowałem bilety na Moscow 52 (28.07) ale ich nie było choć miały być. Istny Mrożek, może ktoś to nagrywał? Oczywiście przeprosin też nie było nie mówiąc o rekompensacie straconego czasu w postaci zaproszenia na inny spektakl. Moi goście z Krakowa sądzili, że z nich żartuję i gdzieś schowałem bilety. Ale im było do śmiechu...

Nic ciekawego.

Mierny poziom, nieciekawy sztuczny facet.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

super

koncert byl naprawde super mimo ze nie chcialam isc teraz nie zaluje ze poszlam i jesli mialabym okazje isc jeszcze raz to napewno bym poszla

shalom

Wspaniały koncert w Zielonej Górze jestem oczarowana Andre i jego zespołem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

i znowu to samo

i jak co roku w "Atelier" - "Shalom". Pogratulować "świeżości". Kto przyjmuje zakłady, że za rok będzie też "Shalom" ? :-))))

Szalom

Szalom ma juz 10 lat i ciagle zachwyca... Pan Andre wraz z zespolem ma nowe spektakle muzyczne chocby Mayne Teg, Shir Hanoded czy Moscow 52
Drogi "widzu" jesli nie zachwyca Cie juz Shalom, to mogles w tym roku udac sie na Moscow 52-jesli oczywiscie miales ochote posluchac na zywo muzyki zydowskiej :) Szalom na pewno bedzie jeszcze przez dlugi czas, jest po prostu niesmiertelne, zyskuje najwiecej odbiorcow i fanow. jesli komus to przeszkadza- jego pech, Szalom zyje wlasnym zyciem juz dlugo i to ludzie sprawiaja ze nie umiera...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

pozdrowienia dla Pani Rzecznik

do Oli

Droga Olu,
wspaniale, że Pan Andre ma nowe spektakle i na wszystkich byłem, ale pytanie: dlaczego ich byt kończy się tylko na jednym sezonie ? Ok, Mayne Teg jest jeszcze dłużej w programie. A co z Hey Klezmorim, Shir Hanoded ? Nie chodzi o to, że Shalom jest nieciekawy, czy już mnie nie zachwyca, ale prędzej czy później będzie tak jak ze "Skrzypkiem na dachu" granym przez jeden teatr non stop. Skrzypek - klasa, cudny, ale znowu ! Rozumiesz ?
A co do muzyki żydowskiej, to zapraszam do Wawy na Warszawę Singera.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jestem szczęsliwa , dzis widzialam i przeżywałam spiew Ochodlo . Kocham AGNIESZKĘ OSIECKĄ i kocham muzyke żyfdowską > Ochodlo jesteś wielki

To szczęście

jestem szczęsliwa , dzis widzialam i przeżywałam spiew Ochodlo . Kocham AGNIESZKĘ OSIECKĄ i kocham muzyke żyfdowską > Ochodlo jesteś wielki

Uczta duchowa

tak należy nazwać reczital pana Andre Ochodlo.Mam nadzieję,że jeszcze nie raz będziemy mogli gościć TEGO znakomitego Artystę w Kielcach.Wielkie dzięki za to piękne 120 minut oraz za Pański szacunek dla publiczności.

Artysta???

Cóż...,jak dla mnie to mierny artysta i bardzo mały człowiek:-(
zgorzkniały,agresywny,niekulturalny,nienawidzący Polaków i Polski,zarozumiały,dumny...,w sumie być może biedny i samotny:-(
czasem sie zastanawiam czy go żałować i wspólczuć mu czy raczej go potępiać...?

nie życzę nikomu konieczności konfrontowania sie z tym uosobieniem chamstwa i buty!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A ja się zgadzam z Amelią...

Nie wystarczy śpiewać żydowskie piosenki, żeby stać się automatycznie artystą. A facet jest sztuczny, wykreowany, nadęty i niesympatyczny (coraz bardziej w miarę upływu czasu).

Zgadzam się

Osobiście nie życzę nikomu konieczności poznania go osobiście. Przy bliższym poznaniu traci wszystko z tego wizerunku, jaki kreuje na scenie. Przykre. Przestrzegam wszystkich przed współpracą z tym teatrzykiem. Szybciej chce się stamtąd uciec niż znosić te wszystkie fanaberie, złośliwości, bluzgi.

Jestem od lat fanką Andre Ochodlo.Jest wspaniałym, niezwykłym artystą.Jego śpiewu słucham nie tylko uszami,słucham sercem,każdym nerwem.Uwielbiam żydowską muzykę i piosenki w jidysz słyszałam w wielu wykonaniach,ale nikt nie śpiewa ich z takim zaangażowaniem i tak wspaniale jak Andre. Wiele razy rozmawiałam z nim po koncercie i zawsze był niezwykle uprzejmy i miły.Od dwóch lat nie był w moim mieście więc z utęsknieniem czekam na jego przyjazd.

Pięknie!!!

To co widziałam i słyszałam było piękne.Pan Andre Ochodlo to prawdziwy artysta, dawno nie byłam na takim interesującym występie.Gratuluję!!!

Pięknie!

Pan Andre Ochodlo jest wspaniałym wokalistą! Miałam okazję uczestniczyć w jego występie po raz pierwszy i zauroczył mnie. Do domu wróciłam pełna pozytywnych wibracji i wrażeń. To cudowne, że tacy wspaniali artyści są wśród nas. GRATULUJĘ ANDRE!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry