Widok
Shalom - Andre Ochodlo
Opinie do spektaklu: Shalom - Andre Ochodlo.
O ogromnym sukcesie recitalu zadecydowała przede wszystkim barwna osobowość wykonawcy - Andre Ochodlo. Swą niezwykłą impresją artysta potrafi porwać za sobą całą salę. Własną interpretacją wykonywanych utworów potrafi nadać przedstawieniu niepowtarzalny charakter. Ochodlo występuje z recitalem „Shalom” już od lat. Jeździ z nim po Polsce i po świecie, odnosi międzynarodowe ...
Przejdź do spektaklu.
O ogromnym sukcesie recitalu zadecydowała przede wszystkim barwna osobowość wykonawcy - Andre Ochodlo. Swą niezwykłą impresją artysta potrafi porwać za sobą całą salę. Własną interpretacją wykonywanych utworów potrafi nadać przedstawieniu niepowtarzalny charakter. Ochodlo występuje z recitalem „Shalom” już od lat. Jeździ z nim po Polsce i po świecie, odnosi międzynarodowe ...
Przejdź do spektaklu.
Gratulacje
Przed chwilą wróciłam z "Shalom". Chcę powiedzieć, że dawno nie byłam na czymś równie pięknym. Pan Ochodlo jest geniuszem i ta chwila, która spędziłam w teatrze, kiedy to własnie pan Ochodlo śpiewał, była wspaniała, przejmująca i niezwykła. Jestem młodą osobą, lecz to co usłyszałam wywarło na mnie duże wrażenie. Chcę złożyć serdeczne gratulacje oraz podziękowanie panu Ochodlo i grupie Pressburger Klezmer Band za ten wspaniały występ.
Szalom
Bylam na koncercie w sobotę w Lublinie. Bylam zawiedziona koncertem, chociaż muzycy świetni, szczególnie podobal mi się kontrabasista, także interpretacja tlumaczeń. Znane mi piosenki brzmialy inaczej i to mi przeszkadzalo. Przed koncertem kupilam plytę, po koncercie nie kupilabym jej. Jednak w domu posluchalam raz, drugi, trzeci. I poslucham jeszcze. Może trzeba posluchać kilka razy, żeby zasmakować a może lepszy odbiór bylby w kameralnej sali a nie w plenerze?
wspaniały zespół muzyków & Ochodlo
Dzisiejszego wieczoru Shalom z Andre Ochodlo zawitał do maleńkich Polkowic na Dln.Śląsku.... Sama byłam ciekawa jak zareagują widzowie....
Drogi Panie Andre, kochani muzycy, to nie Wasza wina, Polkowice wciąż się uczą słuchać i patrzeć...
Solista ma niesamowite szczęście, a tak, bo mieć takiego perkusistę:-), takiego kontrabasistę:-), wspierać się klarnecistą, skrzypkiem i pianistą, to... przy takim kwintecie muzycznym można śpiewać. A gdy jeszcze w tle jaśnieje Agnieszka Osiecka:)
Lubię piosenki żydowskie, śpiewane w jidysz zyskują, wprowadzając w klimaty znane już wyłącznie z filmów i koncertów właśnie.
Więc co? Ano wspaniały zespół muzyczny i jakoś dzisiaj mniej wspaniały Andre...
Drogi Panie Andre, kochani muzycy, to nie Wasza wina, Polkowice wciąż się uczą słuchać i patrzeć...
Solista ma niesamowite szczęście, a tak, bo mieć takiego perkusistę:-), takiego kontrabasistę:-), wspierać się klarnecistą, skrzypkiem i pianistą, to... przy takim kwintecie muzycznym można śpiewać. A gdy jeszcze w tle jaśnieje Agnieszka Osiecka:)
Lubię piosenki żydowskie, śpiewane w jidysz zyskują, wprowadzając w klimaty znane już wyłącznie z filmów i koncertów właśnie.
Więc co? Ano wspaniały zespół muzyczny i jakoś dzisiaj mniej wspaniały Andre...
cud
kobiety się nim zachwycają mężczyźni go nienawidzą, pewnie właśnie dlatego.
napewno jest niezwykle urodziwy i zachwyca, gdy znajduje się na scenie, jednak mężczyzn to doprowadza do pasji, bo żaden mu "urodą" nie dorównuje!!!
a co do człowieczeństwa to są okropne przypadki, o których cicho bo nieznani, przez co ból.
zawisnym życzę większego poczucia humoru!!!
napewno jest niezwykle urodziwy i zachwyca, gdy znajduje się na scenie, jednak mężczyzn to doprowadza do pasji, bo żaden mu "urodą" nie dorównuje!!!
a co do człowieczeństwa to są okropne przypadki, o których cicho bo nieznani, przez co ból.
zawisnym życzę większego poczucia humoru!!!
Taaaka kultura w Dniach Kultury...
Do teatru Atelier na pewno już nie pójdę. Zarezerwowałem bilety na Moscow 52 (28.07) ale ich nie było choć miały być. Istny Mrożek, może ktoś to nagrywał? Oczywiście przeprosin też nie było nie mówiąc o rekompensacie straconego czasu w postaci zaproszenia na inny spektakl. Moi goście z Krakowa sądzili, że z nich żartuję i gdzieś schowałem bilety. Ale im było do śmiechu...
Szalom
Szalom ma juz 10 lat i ciagle zachwyca... Pan Andre wraz z zespolem ma nowe spektakle muzyczne chocby Mayne Teg, Shir Hanoded czy Moscow 52
Drogi "widzu" jesli nie zachwyca Cie juz Shalom, to mogles w tym roku udac sie na Moscow 52-jesli oczywiscie miales ochote posluchac na zywo muzyki zydowskiej :) Szalom na pewno bedzie jeszcze przez dlugi czas, jest po prostu niesmiertelne, zyskuje najwiecej odbiorcow i fanow. jesli komus to przeszkadza- jego pech, Szalom zyje wlasnym zyciem juz dlugo i to ludzie sprawiaja ze nie umiera...
Drogi "widzu" jesli nie zachwyca Cie juz Shalom, to mogles w tym roku udac sie na Moscow 52-jesli oczywiscie miales ochote posluchac na zywo muzyki zydowskiej :) Szalom na pewno bedzie jeszcze przez dlugi czas, jest po prostu niesmiertelne, zyskuje najwiecej odbiorcow i fanow. jesli komus to przeszkadza- jego pech, Szalom zyje wlasnym zyciem juz dlugo i to ludzie sprawiaja ze nie umiera...
do Oli
Droga Olu,
wspaniale, że Pan Andre ma nowe spektakle i na wszystkich byłem, ale pytanie: dlaczego ich byt kończy się tylko na jednym sezonie ? Ok, Mayne Teg jest jeszcze dłużej w programie. A co z Hey Klezmorim, Shir Hanoded ? Nie chodzi o to, że Shalom jest nieciekawy, czy już mnie nie zachwyca, ale prędzej czy później będzie tak jak ze "Skrzypkiem na dachu" granym przez jeden teatr non stop. Skrzypek - klasa, cudny, ale znowu ! Rozumiesz ?
A co do muzyki żydowskiej, to zapraszam do Wawy na Warszawę Singera.
wspaniale, że Pan Andre ma nowe spektakle i na wszystkich byłem, ale pytanie: dlaczego ich byt kończy się tylko na jednym sezonie ? Ok, Mayne Teg jest jeszcze dłużej w programie. A co z Hey Klezmorim, Shir Hanoded ? Nie chodzi o to, że Shalom jest nieciekawy, czy już mnie nie zachwyca, ale prędzej czy później będzie tak jak ze "Skrzypkiem na dachu" granym przez jeden teatr non stop. Skrzypek - klasa, cudny, ale znowu ! Rozumiesz ?
A co do muzyki żydowskiej, to zapraszam do Wawy na Warszawę Singera.
Artysta???
Cóż...,jak dla mnie to mierny artysta i bardzo mały człowiek:-(
zgorzkniały,agresywny,niekulturalny,nienawidzący Polaków i Polski,zarozumiały,dumny...,w sumie być może biedny i samotny:-(
czasem sie zastanawiam czy go żałować i wspólczuć mu czy raczej go potępiać...?
nie życzę nikomu konieczności konfrontowania sie z tym uosobieniem chamstwa i buty!!!
zgorzkniały,agresywny,niekulturalny,nienawidzący Polaków i Polski,zarozumiały,dumny...,w sumie być może biedny i samotny:-(
czasem sie zastanawiam czy go żałować i wspólczuć mu czy raczej go potępiać...?
nie życzę nikomu konieczności konfrontowania sie z tym uosobieniem chamstwa i buty!!!
Zgadzam się
Osobiście nie życzę nikomu konieczności poznania go osobiście. Przy bliższym poznaniu traci wszystko z tego wizerunku, jaki kreuje na scenie. Przykre. Przestrzegam wszystkich przed współpracą z tym teatrzykiem. Szybciej chce się stamtąd uciec niż znosić te wszystkie fanaberie, złośliwości, bluzgi.
Jestem od lat fanką Andre Ochodlo.Jest wspaniałym, niezwykłym artystą.Jego śpiewu słucham nie tylko uszami,słucham sercem,każdym nerwem.Uwielbiam żydowską muzykę i piosenki w jidysz słyszałam w wielu wykonaniach,ale nikt nie śpiewa ich z takim zaangażowaniem i tak wspaniale jak Andre. Wiele razy rozmawiałam z nim po koncercie i zawsze był niezwykle uprzejmy i miły.Od dwóch lat nie był w moim mieście więc z utęsknieniem czekam na jego przyjazd.