Widok

Sherlock Holmes: Gra cieni

Sherlock Holmes: Gra cieni Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Sherlock Holmes: Gra cieni.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nieee

Z dużo rozwiązań siłowych, za mało intelektu... nie ma to jak stary dobry Sherlock...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja uważam, że ten film jest genialny :) podoba mi się wizja reżysera. Uważam, ze postać Holmesa właśnie w takim ujęciu - ekscentryka z nutką egocentryzmu w moim odczuciu jest najbliższa oryginałowi powieści. (ale to moje zdanie, przynajmniej ja tak zawsze podczas lektury wyobrażałam sobie tę postać). Co więcej lubię ironiczny humor, jaki reprezentują dialogi Watson/Holmes. A efekty w stylu Guya Ritchy, albo ktoś lubi, albo nie. Ja uwielbiam styl tego reżysera i podoba mi się uwspółcześnienie tej jakby nie mówić wiktoriańskiej, zamierzchłej powieści. Pozdrawiam. P. S a jeśli chodzi o umiejętności walki w wykonaniu Sherlocka Holmesa, to jak pamiętam postać książkowa umiała walczyć w takim stylu - Baritsu, także to jest wiarygodne ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Mam ochote na film ale bez dubbingu wole w domu posiedziec...szkoda
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Masakra, a nie Sherlock Holmes

NIE, nie i zdecydowanie nie - Sherlock Holmes jako połączenie Neo i Bruce'a Lee mnie przynajmniej nie przekonuje. W przypadku Sherlocka wg pana Richiego siła, przemoc i broń są większym orężem niż intelekt i dedukcja. Ja mówię nie takiemu Sherlockowi. Film jest dobrze zrobiony, niezłe efekty - ale nie do tej postaci.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 18

Inne tematy z forum Filmy

Odyseja (24 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Odyseja . Przeczytaj o filmie.

Zaproszenie (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Zaproszenie . Przeczytaj o filmie.

Toy Story 5 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Toy Story 5 . Przeczytaj o filmie.

do góry