Widok
Ja się pytam na jaką cholerę ? Skoro można podjechać na Jabloniową i tam taki punkt i można zostawić. Ten co będzie chciał to wywiezie na Jabloniową a ten co nie to i na Chełmie jak będzie miał pod nosem to nie wywiezie tylko pod altaną zostawi. Po drugie można zadzwonić i na telefon przyjadą i zabiorą z domu pralkę, lodówkę. To nie róbcie z Chełmu betonu bo i tak jest już w pip tych zabudowań! Zróbcie fajny park tego brakuje, drzew a tam fajnie miejsce jest na park coś jak central park w NY
Ma być składowisko od 4 do 5 tyś m 2 i park ale trzeba pamiętać że w przyszłości ma tam powstać droga a więc park nie będzie na całym terenie. PS jestem ciekaw czy fajnie będzie odpoczywać w parku który będzie zlokalizowany przy składowisku i przy dwupasmowej drodze - ja jestem aby nie ruszać tych terenów zielonych mieszkają tam jeże można spotkać 2 sarny i kilka lisów co więcej kilka lat temu miasto posadziło tam bardzo dużo drzew które w celu realizacji składowiska zostaną wycięte:(
Dzwoniłem przed chwilą do UM i powiedzieli, że są w trakcie koncepcji jaru połączonego z pszokiem. jar spoko ale PSZOK nieeeee ! Po jaką cholerę skoro jest na Jabłoniowej. Musimy się naprawdę zebrać i wybić im ta lokalizację z głowy. Będą ciężarówki będzie Chełm zapchany a już się korkuje na Sikorskiego.
Szanowni Państwo, w ostatnim czasie wywiesiliśmy w tablicach Rady Dzielnicy Chełm informacje o działaniach w sprawie PSZOKu.
We wrzesniu Rada Dzielnicy spotka się z przedstawicielami Wydziału Gospodarki Komunalnej. Następnie zorganizujemy spotkanie z mieszkańcami (myślę, że w którejś z sal gimnastycznych szkół). Więcej informacji będzie na tablicach, na www i facebooku Rady Dzielnicy.
Zapewniam, że nie podejmiemy żadnych decyzji bez konsultacji społecznych.
We wrzesniu Rada Dzielnicy spotka się z przedstawicielami Wydziału Gospodarki Komunalnej. Następnie zorganizujemy spotkanie z mieszkańcami (myślę, że w którejś z sal gimnastycznych szkół). Więcej informacji będzie na tablicach, na www i facebooku Rady Dzielnicy.
Zapewniam, że nie podejmiemy żadnych decyzji bez konsultacji społecznych.
Jakie to było śmieszne spotkanie widać było jak urzędasy robią z ludzi i**otów. Rozmowy haha, oczywiście mikrofon działał w jedną stronę bo jak ktoś coś chciał powiedzieć to już nie przez mikrofon tylko cichutko przy stole. Albo tłumaczenie co to pszok itd. ludzie nie ciemnota i nie spotkali się po to by słuchać opowieści tylko zaprotestować, hałas, korki, oraz żeby nie betonować. A ja odniosłem wrażenie, że spotkanie miało na celu takie. Słuchajcie; wybraliśmy miejsce tj.
Chełm, żebyście się nie denerwowali to poopowiadamy wam że pszok jest super. A potem powiedza, spotkanie było ? Bylo, rozmawialiśmy ? Rozmawialiśmy, to co wy ludzie chceciem
Chełm, żebyście się nie denerwowali to poopowiadamy wam że pszok jest super. A potem powiedza, spotkanie było ? Bylo, rozmawialiśmy ? Rozmawialiśmy, to co wy ludzie chceciem
Będziemy działać przeciwko pszok jeżeli urzędasy twierdzą że jest taki super to niech wybudują to sobie koło siebie trzymam za słowo Dulkiewicz że Gdańsk ma być najlepszym miejscem do zamieszkania Pani Dulkiewicz jest taka oburzona Westerplatte a miasto robi to samo zabiera nam tereny zielone żeby wybudować składowisko śmieci pomimo naszego sprzeciwu
Bo urzędasy i władza słucha mieszkańców jak jest im to na rękę, niestety obawiam się że niezależnie co będziemy robić składowisko powstanie dyrektorka wydziały który jest za pszok odpowiedzialny zapewniała że będzie to tylko jeden niewielki budynek trzymamy ją za słowo tylko po co im aż tak duży teren na 1 budynek