Widok

Składowisko odpadów miasto zleca koncepcję

Planowany termin realizacji składowiska odpadów na Chełmie to 2019-2020
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to trzeba się zebrać i zadziałać z tym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co na to rada dzielnicy chełm? Mieszkańcy są przeciwni powinni zadziałać przeciwko tej inwestycji w centrum naszego osiedla
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę że trzeba działać z radą dzielnicy żeby zaakcentować brak naszej zgody na budowę tego składowiska. Jestem gotowy na jakieś spotkanie w tej sprawie dobrze byłoby zebrać podpisy osób sprzeciwiających się. Zapraszam i czekam na Wasze propozycje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się pytam na jaką cholerę ? Skoro można podjechać na Jabloniową i tam taki punkt i można zostawić. Ten co będzie chciał to wywiezie na Jabloniową a ten co nie to i na Chełmie jak będzie miał pod nosem to nie wywiezie tylko pod altaną zostawi. Po drugie można zadzwonić i na telefon przyjadą i zabiorą z domu pralkę, lodówkę. To nie róbcie z Chełmu betonu bo i tak jest już w pip tych zabudowań! Zróbcie fajny park tego brakuje, drzew a tam fajnie miejsce jest na park coś jak central park w NY
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ma być składowisko od 4 do 5 tyś m 2 i park ale trzeba pamiętać że w przyszłości ma tam powstać droga a więc park nie będzie na całym terenie. PS jestem ciekaw czy fajnie będzie odpoczywać w parku który będzie zlokalizowany przy składowisku i przy dwupasmowej drodze - ja jestem aby nie ruszać tych terenów zielonych mieszkają tam jeże można spotkać 2 sarny i kilka lisów co więcej kilka lat temu miasto posadziło tam bardzo dużo drzew które w celu realizacji składowiska zostaną wycięte:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bardziej obawiam się tej dwupasmowej drogi pod oknami niż wysypiska. Gdańsk w wycinaniu zieleni przoduje chyba w całej Polsce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam nie wiem co będzie lepsze składować będzie można m.in. odpady niebezpieczne i biodegradowalne:( a obawiam siè że budowa pszoka przyspieszy budowę drogi tam aby mieszkańcy innych dzielnic mogli korzystać z pszoka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To niech się tera wykaże Rada Dzielnicy.Chyba po to jest wybrana,bo na razie to tylko słyszałam o organizacji przez nią koncertu w kościele.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję że Rada Dzielnicy nie podejmie żadnych decyzji bez konsultacji z mieszkańcami a miasto nie będzie budowała tego pszoka bez poparcia społecznego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniłem przed chwilą do UM i powiedzieli, że są w trakcie koncepcji jaru połączonego z pszokiem. jar spoko ale PSZOK nieeeee ! Po jaką cholerę skoro jest na Jabłoniowej. Musimy się naprawdę zebrać i wybić im ta lokalizację z głowy. Będą ciężarówki będzie Chełm zapchany a już się korkuje na Sikorskiego.

A mi w urzędzie powiedzieli że koncepcja będzie opiniowana przez Radę Dzielnicy Chełm

W pierwszej kolejności ma powstać składowisko a park ewentualnie później

No tak, bo parku potem nie będzie. Żadnego pszoka. niech przy urzędzie miasta sobie postawią tam obok forum jest dużo wolnego terenu, mur z płotem postawili i tyle.

Można przyjść i się popytać,
Z Dziennika Bałtyckiego.
17 lipca 2019 r. o godz.17 odbędzie się spotkanie mieszkańców z prezydent Aleksandrą Dulkiewicz. Miejsce spotkania Pasaż Chełmski.
Ciekawe co z windami na przystanki tramwajowe.Miały być w sierpniu.
17 lipca 2019 r. o godz.17 odbędzie się spotkanie mieszkańców z prezydent Aleksandrą Dulkiewicz. Miejsce spotkania Pasaż Chełmski. Nareszcie będzie okazja się spotkać i porozmawiać na temat pszoka. także zbierzmy się wszyscy im więcej tym lepiej.
Popieram trzeba będzie się pojawić a czy na Chełmie są oficjalne informacje o tym spotkaniu czy tylko w necie?
Tak są nawet w radiu Gdańsk piszą. Spotkanie będzie w kilku dzielnicach. Na Chełmie będzie 17.07.2019, także wszystkich którzy nie chcą wysypiska zapraszamy na pawilony
Mam nadzieję że przeciwnicy nie zawiodą i będą na spotkaniu

o której godzinie jest to spotkanie z Dulkiewicz?