~Dagmara
37.248.175.*
(5 lat temu) 6 kwietnia 2021 o 22:19
Pasażerka, Przytłoczona wstrząsającym przeżyciem.
Jechałam tym pociągiem, stałam zprzodu składu, gdy doszło do tragedii. To jest ogromna tragedia nie tylko tej osoby, które odebrała sobie życie, jego rodziny a właściwie tragedia społeczeństwa, pokazuje znieczulicę społeczna. W jak tragicznej kondycji psychicznej był ktoś kto targnął się na swoje życie... naprawdę łatwiej wam komentować SKM ? Niż wyrazić współczucie zmarłemu i Jego rodzinie. Bardzo przykro mi z powodu Państwa straty. Dla Pani motorniczej, ogromny szacunek... To ona wzywała odpowiednie służby na miejsce, później komunikat dla nas pasażerów pociągu,że był wypadek z udziałem człowieka... I owszem cisza. Cisza, w której płakałam nad wyborem, którego dokonał owy człowiek, rozmyślania co go do tego doprowadziło, co można byłby zrobić by mógł żyć dalej... Czego zabrakło w Jego życiu... a dla Pani Motorniczej nadal działanie, dbanie o bezpieczeństwo pozostałych pasażerów.
czy można kochać za bardzo życie ??? Ile cierpienia musiała zaznać osoba, która sama sobie odbiera życie, ponadto odbiera sobie życie cudzymi rękoma.
Wstrząsające przeżycie, jedziesz SKM i czujesz,że właśnie te szarpnięcia, hamowanie,że coś się wydarzyło. Pierwsza myśl, przejechaliśmy człowieka... To nie możliwe... A jednak.... Cały świat go rozjechał, nie tylko urządzenie zwane kolejką, czuje się częścią świata, częścią tej kolejki.... Przytłoczona bólem i smutkiem....
współodpowiedzialności, współżycie społeczne
30
7