Widok
Skm w stronę gdańska stoi
Skm na wysokości orłowa stoi przed stacją. Nie wiadomo czemu. W stronę gdańska.
więcej
więcej
Bzdurne komunikaty na peronie w Sopocie
Przez megafon każą zwracaç uwagę na komunikaty...po czym komunikaty te podają... post factum np o tym ze skmka pojedzie w kierunku Gdańska informują 2 minuty po jej odjeździe. W dodatku jakaś socjopatka męczy pasażerów tym koszmarnym: "z toru pienset (sic!) jeden" ... Dramat!
Sędziowie koniecznie do wymiany.
Gdzieś u nas w Polsce kobita została przejechana przez pociąg i sędzia zadecydował że maszynista nie zachował ostrożności a było już ciemno ... być może powinien ją ominąć.To było około 4 miesięcy temu.Miał sędzia wyobraźnie.Zastanawiam się czy ten sędzia widział kiedyś kolej ...
Naprawdę tego nie rozumiem, bo całe SKM zachowuje się jakby to był pierwszy wypadek w historii! Zero informacji o tym, że pociągi kursują tylko do Sopotu i Gdyni Redłowa, lakoniczna info o opóźnieniach na peronach a potem wyrzucenie przez konduktora zdezorientowanych pasażerów na peronie. Po prostu dzieci we mgle... Na szczęście jest Regio... kiedy tylko mogę korzystam z tego przewoźnika.
zenada
Najgorsze jest to ze ludzie poszli na przystanki atobusowe a kierowcy zkm Gdynia wogole nie przestrzegali zasad panujacych w pandemi pani ktora kierowala autobusem 21 ktory idjzedzal z alei niepodleglosci w Sopocie o godzinie 16.27 wogole nie dostosowala sie to nakazow w trekcie pandemi wpuscila pelen autobos ludzi ktorzy poprostu siedzieli jeden na drugim niektorzy bez masek.Mam nadzieje ze zarzad podejmie kroki dyscyplinarne wobec tej pani,chyb a ze sa sami winni i poprostu nie przykladaja do tego zadnej wagi.Ja tej sprawy tak nie zostawie mam wszystko zarejestrowane jako dowod w sprawie.
Rozumiem przestrzeganie zasad panujących w związku z epidemią. Ale ludzie dłuższy czas czekali na peronie więc wsiedli w pierwszy lepszy autobus jaki jechał. Dlaczego mają być wyciągane wnioski wobec tej pani skoro mimo tego że nawet gdyby zakazała wsiadania do autobusu dużo osób i tak by nie posłuchało.
Pasażerka, Przytłoczona wstrząsającym przeżyciem.
Jechałam tym pociągiem, stałam zprzodu składu, gdy doszło do tragedii. To jest ogromna tragedia nie tylko tej osoby, które odebrała sobie życie, jego rodziny a właściwie tragedia społeczeństwa, pokazuje znieczulicę społeczna. W jak tragicznej kondycji psychicznej był ktoś kto targnął się na swoje życie... naprawdę łatwiej wam komentować SKM ? Niż wyrazić współczucie zmarłemu i Jego rodzinie. Bardzo przykro mi z powodu Państwa straty. Dla Pani motorniczej, ogromny szacunek... To ona wzywała odpowiednie służby na miejsce, później komunikat dla nas pasażerów pociągu,że był wypadek z udziałem człowieka... I owszem cisza. Cisza, w której płakałam nad wyborem, którego dokonał owy człowiek, rozmyślania co go do tego doprowadziło, co można byłby zrobić by mógł żyć dalej... Czego zabrakło w Jego życiu... a dla Pani Motorniczej nadal działanie, dbanie o bezpieczeństwo pozostałych pasażerów.
czy można kochać za bardzo życie ??? Ile cierpienia musiała zaznać osoba, która sama sobie odbiera życie, ponadto odbiera sobie życie cudzymi rękoma.
Wstrząsające przeżycie, jedziesz SKM i czujesz,że właśnie te szarpnięcia, hamowanie,że coś się wydarzyło. Pierwsza myśl, przejechaliśmy człowieka... To nie możliwe... A jednak.... Cały świat go rozjechał, nie tylko urządzenie zwane kolejką, czuje się częścią świata, częścią tej kolejki.... Przytłoczona bólem i smutkiem....
współodpowiedzialności, współżycie społeczne
czy można kochać za bardzo życie ??? Ile cierpienia musiała zaznać osoba, która sama sobie odbiera życie, ponadto odbiera sobie życie cudzymi rękoma.
Wstrząsające przeżycie, jedziesz SKM i czujesz,że właśnie te szarpnięcia, hamowanie,że coś się wydarzyło. Pierwsza myśl, przejechaliśmy człowieka... To nie możliwe... A jednak.... Cały świat go rozjechał, nie tylko urządzenie zwane kolejką, czuje się częścią świata, częścią tej kolejki.... Przytłoczona bólem i smutkiem....
współodpowiedzialności, współżycie społeczne