Widok

Skradziono Rower B'twin

Witam,
24-25.06.2016r. na ulicy Skarpowej w Gdańsku skradziono rower marki BTWIN model Hoprider 700
Kolor - czarny mat
Jeden napis BTWIN na dolnej ramie.
Znaki sczczegolne - biale klamki hamulcow, biale zaciski tarcz, bialy uchwyt na bidon.
Na kierownicy pokrowiec rowerowy na telefon w kolorze czarnym ze wstawkami carbonu.
Prosta kierownica, czarna sakwa po prawej stronie na bagażniku.

http://images77.fotosik.pl/706/40be187e4e8b6ee0.jpg

Za informacje dotyczące miejsca gdzie stoi rower nagroda w wysokości 1000 zł
Za wskazanie złodzieja 1000 zł
Proszę o kontakt w chwili zauważenia roweru 796 950 526
Razem moemy więcej zdziałać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rower jest seryjny i raczej nie jest to jedyny taki egzemplarz w Polsce.

Podstawowe pytanie
Co byś zrobił, gdybyś zobaczył taki rower na mieście ?
Zatrzymanie osoby nim jadącej jest praktycznie posądzeniem jej o ewentualną kradzież. To tak jakbyś powiedział do kogoś - myślę że jesteś złodziejem, udowodnij że tak nie jest.
Dla mnie to jest chamstwo.

Przerabiałem to w praktyce. Widziałem 2 rowery takie same jak ten który mi skradziono ale nikogo nie zaczepiałem.

Dlatego warto samodzielnie na rowerze zrobić jakiś znak który faktycznie będzie szczególny i najlepiej widoczny z odległości kilku metrów.

Pamiętajmy też, że papiery legalizujące rower można sobie wydrukować. To raczej nie jest jakiś wielki problem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pamiętajmy też, że papiery legalizujące rower można sobie wydrukować. To raczej nie jest jakiś wielki problem.

nie do końca masz racje z tymi papierami. Wiekszosc producentow umozliwia rejestracje ramy na swoich stronach i nie da się tego zmienić ot tak samemu. Każdy sprzedawca ma u siebie wykaz ram i kart gwarancyjnych oraz do każdego sprzedanego roweru jest przypisany dowod sprzedaży. Może rower ze spozywczaka da się tak zalegalizować w co watpie.

jeśli udało ci się rzpoznac rower i masz przekonanie ze to może być twój , nie widze problemu by poprosić wlasciciela o możliwość sprawdzenia numeru ramy, jeśli jest to jego wlasnosc mysle ze nie zrobi mu to roznicy. Zlodziej raczej ucieknie .
z tym znakowaniem to tak babka na dwoje wrozyla, trafisz to masz szczęście nie trafisz będziesz miał problemy ze snem.
nie ma złotego srodka na zlodziejaszkow i kradzieże .
Rynki i giełdy w Pruszczu i w Chwaszczynie.
do góry