Widok

Skradziono Rower Giant przy UG wydział mat-fiz-inf

Rowery Przymorze Małe Temat dostępny też na forum:
Dzisiaj pomiędzy 13:30 a 14:30 skradziono rower Giant XTC2 stał przed wydziałem Uniwersytetu Gdańskiego mat-fiz-inf przyczepiony przy głównych schodach (Zapięcie kryptonite, na przeciwko okna ochrony, w niedziele przywiozłem go do Gdańska no masakra jakaś).
Opis:
hamulce:Avid Juicy 3 tarcz hydr
korba:FSA Alpha Drive PowerDriv
manetki:Shimano Deore M530
obręcze:Alex DP-17
widelec:RockShox Tora

Identyczny jak na zdjęciu(jedynie pedały miał mienione): image

Jeśli ktoś jest wstanie pomóc proszę o kontakt mfranek1@gmail.com jeśli informację będą pomocne sowicie wynagrodzę nawet jeśli jesteś złodziejem to daj znać "ugadamy się jakoś" bo za części hu.. dostaniesz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie tylko kwestia zabezpieczenia, ale faktu, że ktoś kupuje te kradzione rowery... po krótkiej rozmowie ze "Sprzedającym" chyba da się wywnioskować czy jest prawowitym właścicielem...kiedyś kradli radia samochodowe... bo chętnych było wielu, teraz stało się to mało opłacalne - lepiej kupić nowe w sklepie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bez numery ramy nie masz najmniejszej szansy na odzyskanie roweru. Kupuj nowy i myśl następnym razem.

P.S.

Najłatwiej okrada się osoby na osiedlach strzeżonych bo z powodu monitoringu i cieci mają fałszywe poczucie bezpieczeństwa i nie zabezpieczają wystarczająco swojego mienia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałem ciekawy przypadek, w Sopocie w piwnicy trzymałem starą szosę, był włam do piwnicy, ukradli wszystko (stare opony do auta, szmaty do łańcucha, przepracowany olej itp).... oprócz mojej starej żółtej strzały !! Już myślałem że złodziej poszedł po rozum do głowy i chociaż rower zostawił, ale po prostu im się przez małe okno nie zmieścił :) A wystarczyło zdjąć koła - wtedy wylazł, testowałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mka - jak sprzeda na części, to raczej ciężko się połapać czy kradzione, czy nie. Czasami ewidentnie widać, że z "aukcją" jest coś nie tak - ale jeśli złodziej ma pojęcie w temacie, to i doświadczony kolarz może się nie kapnąć.
Kwestia jak się zagada. Jeżeli ktoś uprzejmie poprosi, to nie widzę problemu (chyba, że jakiś kark próbuje zatrzymać, to lepiej dodać gazu).

Chusteczka, chwila przecierania i będzie widać.

Ciężko tak oznaczyć, żeby było widać z daleka od razu. Jedynie jakieś malowanie mi przychodzi do głowy, ale kłopotliwe w realizacji.
Na bliskie oględziny i łatwą identyfikację można zastosować jakieś mazaki UV. Pytanie jak z trwałością i łatwością nanoszenia na lakier i metal.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz rację, ale chyba rowerów hipermarketowych nikt na części nie sprzedaje - chociaż może się mylę... więc tym bardziej łatwiej wyczuć sprzedaż nowego bike`a klasy Geant jako towaru podejrzanego...
mi ukradli rower w zeszłym roku, w grudniu, pod wydziałem filologicznym. rower miałam postawiony tez pod oknem strażnika, który powiedział "ja nic nie widzialem". fakt zgłosiłam policji, która skwitowała to następująco "tu zawsze kradną rowery, a monitoring nie dochodzi". smutne to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0