Widok

Skrzypek na dachu

Skrzypek na dachu Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Skrzypek na dachu.
Skrzypek na dachu

Musical jest adaptacją książki Szolema Alejchema, opowiadającą o losach żydowskiej rodziny, skazanej na wygnanie z rodzinnej wsi w carskiej Rosji.
"Skrzypek na dachu" jest także obrazem przemian, upadania tradycji, o której tak wiele się mówi i która nie wytrzymuje konfrontacji z nowymi zjawiskami.

To także jeden z niewielu musicali, w którym w piękny, dowcipny, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok 3 h:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam

Spektakl trwa od 19:00 do 22:10 z przerwą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

szkoda

ze piszecie o biletach na ktore was nie stac albo kupicie na karte kredytowa ,lepsza jest fabula od znanej od dawna , blef dyrektora,wygral konkurs a zydom sie chce spodobac tyle wazniejszych tematow jest

brak biletów!

po co pisać o jakimś wydarzeniu skoro i tak nei można już się na nie dostać ? :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadzam się, biletów i tak nie ma, ja poluję na nie już dłuższy czas i strasznie ciężko je dostać.
napiszcie o tym, jak pojawią się nowe daty spektakli i będą jeszcze bilety!

zawiedziona

skrzypek na dachu-TYLKO DLA WYBRANYCH !!! wiec po co pisac o czyms czego nie ma?

gejowscy aktorzy

w gejowskim teatrze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bilety

Ja mogę mówi o wielkim szczęściu; pod koniec października pojawiła się na stronie teatru informacja o repertuarze na listopad, no to ja w te pędy złapałam za telefon i miła pani w kasie powiedziała, że na listopad biletów już nie ma, ale za dwa dni rozpoczynają sprzedaż wejściówek na grudzień. Pierwszego dnia sprzedaży siedziałam przy telefonie 6 godzin (!!!) i jak się w końcu dodzwoniłam dostałam dwa ostatnie bilety w ostatnim rzędzie na balkonie. Moja rada: dopytac kiedy rozpoczynają sprzedaż biletów na kolejne miesiące, gnac z samego rana do kasy biletowej (odradzam tel) kupic ile się da biletów a potem oddawac potrzebującym :) A na marginesie... spektakl wart jest nawet nocnego stania w kolejce po bilety :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

skrzypek

a) spektakl jest wciaz promowany, bo jak inne bedzie regularnie grany przez teatr muzyczny, wiec trzeba ludzi zachecac do odwiedzin w przyszlosci. A, ze bilety szybko sie rozchodza- taki jest chyba cel reklamy.
b) zakonczenie bardzo dosadne, nieco niepasujace- prawda, ale teatr muzyczny to teatr rozrywkowy. publicznosc stanowia czesto osoby mlode, niewyksztalcone itp. ja sie tam ciesze, ze osoby nieco mniej swiadome zostaly ukierunkowane.
c) slabe wokale? stwierdzenie chyba troche przesadzone. nie mozna wymagac od aktorow, ze beda posiadac glosy na poziomie "gwiazd", chociaz sa na naprawde niezle. pamietajmy, ze robia, ze spiewaja ( i nie tylko ;)) na zywo.
d) profanacja poprzedniej wersji? ja bym byl raczej zawiedziony, gdyby nic nie zmieniono i obejrzalbym ponownie te sama sztuke.
e) zas co do czestosci i godzin spektakli. praca aktora w tarze wymaga naprawde ogromu pracy i wielu prob, wiec trudno o jeszcze bardziej napietny harmonogram. a zwazywszy na ilosc i szybkosc sprzedazy biletow trzeba przyznac, ze obecny czas jednak wielu osobom pasuje.

A moim skromnym zdaniem to "Skrzypek na dachu" jest rzeczywiscie calkiem dobra sztuke, chociaz za taka tematyka nie przepadam.

Mazeł tow Korwinowi! Wspanialy czlowiek i dzieki mu za postawienie teatru muzycznego na nogi!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skrzypek już wyprzedany

Na Skrzypka nie ma już biletów, ale są jeszcze na "Dowód" z Sewerynem. Dobrze, że Muzyczny ma taki fajny repertuar....

Ile spiewu

Ile jest spiewu w tym spekteklu. Czy większosc to sceny mówione??

cudowny wspaniały !!!

miałem szczęście obejrzeć ten spektakl i jestem zachwycony !!! aktorzy, scenografia, choreografia - no wszystko jest tak urzekające, że wręcz przenosimy się Anatewki ! 3 godziny minęły jak 3 minuty i tylko żal było wychodzić....
A jeśli chodzi o dostępność biletów - ja zdaję sobie sprawę z tego, że aktorzy są tylko ludźmi i należy im się odpoczynek, ale "załatwienie" (dokładnie tak - bo o kupnie nie ma mowy) sobie biletów graniczy z cudem !! Może takie atrakcje jak np "Stomp" można wystawić gdzieś indziej lub przynajmniej nie kosztem pięknych przedstawień w wykonaniu rodzimych aktorów - w tym czasie kolejna ekipa szczęśliwców mogłaby obejrzeć ten wspaniały spektakl !

:)

BRAWO!!! piękne przedstawienie:) chylę czoła przed wykonawcami. Jeszcze raz brawo !!

Piękna sztuka

Nie znam się specjalnie na musicalach, ale "Skrzypek" bardzo mi się spodobał. Szczególnie tematyka sporu tradycjonalizmu z modernizmem przypadła mi do gustu, pewnie dlatego, że jest dzisiaj tak samo aktualna jak wtedy w Anatewce.
Rola Edwarda Szyca wprawiła mnie w niemy zachwyt. Doskonale ją odgrywał. Nie podobały mi się tylko kwestie śpiewane solo- były jakieś takie... sztuczne?

Bernarda Szyca

Role tewiego gra Bernard Szyc

Skrzypek z Lublina?

No i wczoraj udało mi się w końcu z żoną obejrzeć "Skrzypka" w wersji Teatru Muzycznego z Lublina. no i nie powalił nas na kolana ( w nawiązaniu do wcześniejszych recenzji grupy gdyńskiej). Spektaklowy "tata" jakoś strasznie próbował ciagnąć z angielska i "Miodka".

lubelski Skrzypek na dachu

Byłem w niedzielę na lubelskim "Skrzypku na dachu". Piękny spektakl, trochę inny jak "nasz" gdyński ale bardzo mi się podobał. Nawet nie wiedziałem, że w Lublinie jest taki teatr. Dobrze spędzony wieczór...

.

a autor powyższej opini za to wyksztalcony i przede wszystkim obdarzony ciętą ripostą...

oburzenie

Premiera Skrzypka była w listopadzie , jest maj , a ja nadal oglądam hasła wyprzedane. Pracuję od rana do wieczora, proszę mi powiedzieć, kiedy się kupuje bilety na spektakl?!!!!!! Rano?!!!!! jak to jest możliwe, że kiedy siadam po koniec miesiąca, aby zarezerwować bilety na koniec następnego miesiąca już nic nia ma. Jestem zdegustowana... W ciągu jednego dnia sprzedaje się wszystko? Jestem w kasie po południu, bo w ciągu dnia pracuję!!!!!!! i ciągle słyszę, że za późno... dramat. Dodam tylko, że jestem mieszkanką gdyni.

wystarczy zadzwonić...

i zarezerwować bilety, a potem przyjechać i je kupić w określonym terminie - to takie trudne w czasach telefonii komórkowej??
Ja kupowałam w grudniu w ten sposób bilety na Skrzypka na luty... i tak już pierwszych miejsc nie było!

Inne tematy z forum Kultura

Musical Kosmos (32 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Musical Kosmos . Musical Kosmos Niepowtarzalna opowieść Wszechświata,...

1989 Rapowany Musical (23 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: 1989 Rapowany Musical . 1989 - krakowsko-gdańska koprodukcja - premiera...

do góry