Widok

Skrzypek na dachu

Skrzypek na dachu Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Skrzypek na dachu.
Skrzypek na dachu

Musical jest adaptacją książki Szolema Alejchema, opowiadającą o losach żydowskiej rodziny, skazanej na wygnanie z rodzinnej wsi w carskiej Rosji.
"Skrzypek na dachu" jest także obrazem przemian, upadania tradycji, o której tak wiele się mówi i która nie wytrzymuje konfrontacji z nowymi zjawiskami.

To także jeden z niewielu musicali, w którym w piękny, dowcipny, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

najpierw naucz się pisać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

WSPANIAŁE!

Nigdy nie widziałam czegoś takiego! Idę na to już drugi raz! Nie mogłam się odpędzić od tej muzyki i ciągle nuciłam melodie aż nie kupiłam płyty z muzyką!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ania urbanowska - perła w koronie

Cudowna rola najstarszej z córek. Pod koniec maja w sali kongresowej będzie możliwość obejrzenia jej na żywo. Moim zdaniem najlepsza aktorka młodego pokolenia. Reżyserzy notatniki w dłoń.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skrzypek

Cieszę się, że publiczność dziś doceniła pracę artystów owacjami na stojąco. Zasłużenie według mnie. Naprawdę BRAWO !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacja!!!!!!!!!

Polecam Wszystkim...świetny spektakl...wspaniale zagrany....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Piękny, momentami zabawny jak i wzruszający spektakl.

Serdecznie wszystkim polecam, byłam wczoraj i chciałabym pochwalić aktorów grających Cajtlę, Chawę i Tewa. Jako postać, nie biorąc pod uwagę gry aktorskiej najbardziej wzruszyła mnie i najbardziej polubiłam Chawę. Brawa należą się też za piękny śpiew aktorów.

super

Musical jest super :) Byłam już na skrzypku 3 razy i bardzo mi się podobało :) Polecam wszystkim :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwolnić Czechowa

O i tyle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny udany spektakl w Muzycznym

Jak na razie Muzyczny mnie jeszcze nie zawiódł. Każdy oglądany tam spektakl to czysta przyjemność. Za Skrzypkiem jest podobnie. Wspaniały pan Szyc, bardzo udane córki, muzyka i piosenki, które się nigdy nie zestarzeją. Polecam!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

dużo, sceny śpiewane.

Byłam przed laty 2 razy na Skrzypku i myslę, że pójdę teraz jeszcze raz porównać grę aktorów.

koszerna rozrywka

nie. dziekuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

kocham teatr muzyczny

Ten spektakl wzbudził we mnie cały wachlarz emocji.Od radości po złość i smutek. Swietna główna rola. Rewelacyjna zabawa:) To trzeba zobaczyc

Wczorajszy spektakl REWELACJA!!!

Znakomity pan Szyc w roli Tewiego, świetna Gołda Kowalewskiej, wspaniałe Hudel i Chawa (cudowne głosy). Sceny zbiorowe rewelacyjnie zagrane. Polecam!

Wielki elaborat sprowadza sie do jednego

Wszystko pieknie ale najlepsi są Hudel i Perczyk (Meller i Wojciechowski) - są przeuroczy. No i Chawa - pani Kurdej wyglada i gra cudnie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

RE:

Głupek!!! Spektakl jest świetny! Niech tam sobie będzie i koszerny, ale ile w nim mądrości życiowej!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wspomnienie

niestety nie stac mnie by byc w teatrze :(. Pamietam Skrzypka z 1984 r, bylam kilka razy ....Najbardziej jednak utkwil mi w pamieci ten pierwszy: proba generalna przed premiereą, rezyser na widowni , ostatnie komentarze poprawki, siedzialam 10 rzedzie, widownia 100% albo i wiecej :)) ....a jak sie szlo do teatru to rozlegal sie motyw przewodni , skrzypce, zmrok, i padajacy snieg....tego nie da sie zapomniec... widze ze w obsadzie sa tez osoby , ktore i przed laty graly.... serce drzy......
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skrzypek

A poNowym Roku planowane sa jeszcze jakies spektakle? Chetnie obejrzalbym to dzielo po raz ktorys....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zachwycający

Byłam na premierze w 2008 i w zamierzam znowu się wybrać bo warto!!! :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

ostatnia scena

Jak skrzypek wyszedł w więziennym ubraniu była po prostu pociskiem emocjonalnym. Z zabawnej historyjki, pełnej skocznej muzyki i zabawnych tekstów spektaklt się zamienił w "Tu się naprawde nie ma z czego śmiać".

Spektakl przecudwny, warto każdej ceny!

Gratuluję!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najlepiej :-)

Inne tematy z forum Kultura

Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością (15 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością . Na skutek błędu systemu...

Na waleta! (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na waleta! . Szymon Jachimek (wspierany myślą i słowem przez Rafała...

Punkt zero (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

do góry