Widok

Skrzypek na dachu

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Skrzypek na dachu.
Skrzypek na dachu

Musical jest adaptacją książki Szolema Alejchema, opowiadającą o losach żydowskiej rodziny, skazanej na wygnanie z rodzinnej wsi w carskiej Rosji.
"Skrzypek na dachu" jest także obrazem przemian, upadania tradycji, o której tak wiele się mówi i która nie wytrzymuje konfrontacji z nowymi zjawiskami.

To także jeden z niewielu musicali, w którym w piękny, dowcipny, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skrzypek na dachu

Skrzypek na dachu Musical jest adaptacją książki Szolema Alejchema, opowiadającą o losach żydowskiej rodziny, skazanej na wygnanie z rodzinnej wsi w carskiej Rosji. "Skrzypek na dachu" jest także obrazem przemian, upadania tradycji, o której tak wiele się mówi i która nie wytrzymuje konfrontacji z nowymi zjawiskami. To także jeden z niewielu musicali, w którym w piękny, dowcipny, liryczny i ...
Przejdź do spektaklu.

Niestety...

Byłem na Skrzypku w piątek 12.06. i przeżyłem ogromne rozczarowanie.
Warsztat aktorski i wokalny pozostawia wiele do życzenia. Scenografia i kostiumy w zasadzie nie istnieją.... Sceny aktorskie wieją nudą i drewnem. Tekst niewyraźny (Tewe, Perczyk - jeden wielki bełkot). Jedyne osoby zasługujące na uwagę w tym spektaklu to panie grające dwie najstarsze córki Tewe, którym udało się zachować naturalność i zaśpiewać czystym głosem. Pozostali aktorzy sprawiali wrażenie jakby byli na ciężkim kacu. Jest mi ogromnie przykro, ale naprawdę ciężko znaleźć jakiekolwiek pozytywy w tym przedstawieniu. Tym bardziej, że jestem wielkim fanem Teatru Muzycznego. Czekam na kolejne - lepsze produkcje. Wiem na co Was stać. Wystarczy chociażby wspomnieć Chicago...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam

Byłam na spektaklu 13.06 i jestem zachwycona.Wspaniała gra aktorów, fajna i pasująca do tego scenografia poprostu super.kiedy spektakl dobiegł końca aż żal było wychodzić TAK TRZYMAĆ!!

Na zdjęciu jest Tewje Mleczarz śpiewający "Gdybym był bogaczem". :) Poznaję po światłach. Podczas rozmów z Bogiem są chyba niebieskie.

Super

Byłam na jubileuszu w Operze Leśnej na Skrzypku i przyznam,że mucial-pierwsza klasa :) Warto przeżyć tyle emocji i doznać niesamowitych wrażeń. Wszystkim polecam ten wspaniały musical :)

nie ma kotow nadal

czy prawa autorskie sa dla dyrektora nieosiagalne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale co z tymi Kotami... po co one teraz? Repertuar jest bardzo różnorodny. Zresztą, przecież są tysiące musicali. Dlaczego akurat Koty?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja się rozczarowałam ...

"Skrzypek na dachu" był dość intensywnie reklamowany a mnie jednak nie zachwycił. Owszem, muzyka była genialna natomiast sama akcja i gra aktorów bez rewelacji. Sądzę, że inne musicale z repertuaru są godniejsze :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

po co jest ta opcja kup bilet?!

Skoro biletów nie ma.

rewelacyjny spektakl

świetnie zagrany i zaśpiewany, zresztą piętnastominutowe owacje na stojąco mówią same za siebie...

Przepiękny

Wspaniała gra aktorów, doborowa obsada, świetna reżyseria, ciekawe rozwiązania scenografii. Dziękuję za wzruszenia, żałowałam, że tak szybko się skończył.

CUDO!

Byłam dwa razy na tym spektaklu, mogłabym jeszcze milion razy to zobaczyć. Naprawdę fantastyczna sztuka, bardzo dobra zabawa.
Znakomita gra Bernarda Szyca - słów brak.
Serdecznie polecam wszystkim!!!!

Pytanie...

Mam pytanie, czy z III miejsc dobrze widać? Z góry dziękuję:)

kto gral hawe

kto gral hawe?

tak

tak wprawdzie siedziałam w czwatrym rzędzie ale wrażenia super!!! polecam

ale zostanie ślad...

WIELKA ROLA PANA SZYCA! Dziękuję. Za oddanie uniwersalizmu dzieła.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

kiedy?

Byłam na premierze !:D Fajnie wyszła ta animacja, no i Bernard Szyc się postarał

bardzo mi sie podoba !! ;)

pozytywnie ;]

Polecam - byłam 11.02.2010

Świetny musicial, doskonała obsada, aktorzy dobrani idealnie do odgrywanych przez siebie ról. Szczególnie kreacja głownego bohatera zasługuję na pochwałę. Scenografia adekwatna do rozgrywającej się akcji. Epizody dobrze powiązane w całość, wzbudzają niesłabnącą ciekawość. Na tym spektaklu nie można się nudzić.
Polecam gorąco wszystkim, którzy cenią sobie sztuki, w których nie brak humoru, barw, muzyki i refleksji nad życiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skrzypek na dachu

Skrzypek na dachu Musical jest adaptacją książki Szolema Alejchema, opowiadającą o losach żydowskiej rodziny, skazanej na wygnanie z rodzinnej wsi w carskiej Rosji. "Skrzypek na dachu" jest także obrazem przemian, upadania tradycji, o której tak wiele się mówi i która nie wytrzymuje konfrontacji z nowymi zjawiskami. To także jeden z niewielu musicali, w którym w piękny, dowcipny, liryczny i ...
Przejdź do spektaklu.
do góry