Widok
Śląska - hałas i martwe sąsiedztwo
Chciałbym poznać zdanie sąsiadów z DL mieszkających przy samej Ul. Śląskiej - czy waszym zdaniem to jak obecnie funkcjonuje ta ulica i jak wpływa na otoczenie jest w porządku? Mieszkam tu od paru miesięcy w mieszkaniu bezpośrednio przy ulicy i moim zdaniem jest tragicznie. Hałas z tej ulicy jest tak ogromny jakbym mieszkał w namiocie przy autostradzie. Oczywiście to moja wina, że się tu przeniosłem, ale czy uważacie że życie w tym huku i hałasie jest ok? Zanim zeżrą mnie drajwerzy uprzedzam, że nie chcę zamienić tej trasy w deptak Nie neguję tego, że to trasa przelotowa potrzebna bardzo wielu mieszkańcom Trojmiasta i nikomu nie chcę utrudniać życia. Czy to jednak w porządku, że w centrum miasta mamy drogę, po której kierowcy poruszają się 50km/h tylko gdy stoją w korku? Czy nie uważacie, że przydałoby się tu więcej kontroli prędkości, fotoradar a w dalszej części jakaś przebudowa by ta de facto autostrada nie była aż tak uciążliwa i nie izolowała nas od reszty miasta? Przecież my tu żyjemy i nasz komfort jest tak samo ważny jak komfort osób poruszających się tą trasą. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat