Widok
Słoneczna Morena
Słoneczna Morena to osiedle, które powstanie na terenach dawnej Piekarni Piecki.
Zabudowa obszaru o powierzchni 13,5 ha będzie bardzo zróżnicowana. Powstaną tu zarówno dwa wieżowce (17- i 22- kondygnacyjne), jak i 6- i 7-kondygnacyjne domy wielorodzinne, 4-kondygnacyjne wille miejskie oraz domy bliźniacze (budowane w pierwszej kolejności).
Inwestycja została podzielona na 13 etapów i ...
przeczytaj więcej o inwestycji
Zabudowa obszaru o powierzchni 13,5 ha będzie bardzo zróżnicowana. Powstaną tu zarówno dwa wieżowce (17- i 22- kondygnacyjne), jak i 6- i 7-kondygnacyjne domy wielorodzinne, 4-kondygnacyjne wille miejskie oraz domy bliźniacze (budowane w pierwszej kolejności).
Inwestycja została podzielona na 13 etapów i ...
przeczytaj więcej o inwestycji
ciekawe
Ja szukałem wiele inwestycji pod własne mieszkanie i wybrałem właśnie Robyg na Morenie. Wybór dobry. Architektura też mi się podoba. Plan zagosp terenu fajny - połączenie z domkami. Teraz rzeczywiście przechodzę przez tematy formalne i mniej mi się podoba podejście dewelopera ale nie jest źle. Ludzie od pośrednika bardzo pomagają. Myślę, żę polecam !
Nie polecam
Lokalizacja bardzo dobra, architektura na wizualizacjach też. Niestety deweloper działając na granicy prawa zagęszcza zabudowę i podnosi ilość pięter w kolejnych blokach. Do tego po zakupie spada poziom obsługi, dział reklamacji fatalny. Gdybym z dzisiejszą wiedzą miałą podjąć decyzje o zakupie jeszcze raz nie kupiłabym tam domu. Szkoda bo mogłoby to być bardzo dobre osiedle.
Słoneczna Morena
Lokalizacja dobra jednak biorąc pod uwagę wysoką cenę jest dużo do życzenia. Przede wszystkim wyrafinowana, oschła obsługa. Niestety Paniom brakuje umiejętności obsługi klientów. Do momentu podpisania umowy obsługa miła potem traktują klienta z góry. W trakcie negocjacji zmiana warunków. Ponadto w nowych budynkach gorsze materiały tj wzrost ceny za niższa jakość. Ponadto brak dostępnych komórek dla wszystkich lokatorów. Na początku gwarancja dostępności potem niby brak. Brak poszanowania dla klienta.
Jakość nie idąca w parze z ceną
... Pomimo decyzji odnośnie kupna mieszkania na Słonecznej Morenie Robyg uważam, iż oferowana cena jest zbyt wysoka. Developer przygotowuje dobry marketing i tym zachęca ludzi. Jakość stosowanych materiałów spada, kolejne inwestycje coraz wyższe, użytkowanie wieczyste a ceny idą w górę. Ludzie kupują mieszkania a nie zdają sobie sprawy z dodatkowych opłat z tytułu użytkowania. Blok na bloku i do tego zaczynają budować wieżowce... gdzie to spokojne osiedle... ?
Ponadto obsługa w biurze niekompetentna zwłaszcza Panie, do momentu braku podpisania umowy jest ok ale już po jakichkolwiek deklaracjach zmieniają ofertę w trakcie gry. Jeżeli nie zdecydujesz się za pierwszym razem to można dużo stracić, zmiana warunków. Lokalizacja przyjazna, jakość też dobra jednak za tą cenę można oczekiwać więcej. Zwłaszcza profesjonalnej, ludzkiej obsługi bez traktowania przedmiotowo i kłamania.
Ponadto obsługa w biurze niekompetentna zwłaszcza Panie, do momentu braku podpisania umowy jest ok ale już po jakichkolwiek deklaracjach zmieniają ofertę w trakcie gry. Jeżeli nie zdecydujesz się za pierwszym razem to można dużo stracić, zmiana warunków. Lokalizacja przyjazna, jakość też dobra jednak za tą cenę można oczekiwać więcej. Zwłaszcza profesjonalnej, ludzkiej obsługi bez traktowania przedmiotowo i kłamania.
Ceny mieszkan a negocjacje
Jestem nową nabywczynią mieszkania na Morenie, w trakcie zakupu. Mieszkanie do odbioru w przyszłym roku ale trochę szokuje mnie tempo budowy. Bardzo szybko prace poruszają się do przodu. Czy jakość mieszkań będzie należyta?
Co do ceny, to zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami- wysoka. Jeśli chodzi o negocjacje przy zakupie to marne szanse, nie chcą dawać rabatów. Dziś na rynku jest wiele mieszkań i coraz/trudniej sprzedać wiec powinni być bardziej elastyczni. Nawet rabat 3-5 tys. Spowoduje ze klient będzie zadowolony.
Jak na razie to ogólnie współpraca z ta firmą ok, zobaczymy jak będzie dalej.
Co do ceny, to zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami- wysoka. Jeśli chodzi o negocjacje przy zakupie to marne szanse, nie chcą dawać rabatów. Dziś na rynku jest wiele mieszkań i coraz/trudniej sprzedać wiec powinni być bardziej elastyczni. Nawet rabat 3-5 tys. Spowoduje ze klient będzie zadowolony.
Jak na razie to ogólnie współpraca z ta firmą ok, zobaczymy jak będzie dalej.
slabo
Chcieliśmy kupić na morena ale już zmieniliśmy zdanie. Babka z którą byliśmy umówieni mówi do nas "a to my byliśmy umówieni? To zaraz do państwa przyjdę. Albo jednak nie, przyjdzie do państwa kolega. Przyszedł omega, nie miał gdzie wydrukować ofert mieszkań. Obiecał ze prześle mailem. Do dzisiaj nie przesłał. Zabudowa mieszkań bardzo gęsta, jeden wielki plac budowy. Budują szybko i na potege