Widok

Słowackiego w dół od Budowlanych

Slowackiego stoi w dół.
Dojazd z os. KLUKOWO do przedszkola +15min. W dół? +50min.
Planowane blokowiska zamiast bliźniaków, czy wykorzystacje slowaka jako dojazd do obwodnicy metropolitalnej na pewno poprawia sytuację.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najważniejsze że bąbelki zadowolone

Na głowę nie pada mamusia suwa prowadzi radyjko gra w telefonie można sobie coś pooglądać
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ważne że mamusia do jazdy po mieście kupiła audi q7 3.0 tdi albo inne bmw x7 i wszyscy zadowoleni.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybierz przedszkole

Blisko domu. Ja mam 300 metrów.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 9

Gdzie tam mają być bloki zamiast bliźniaków? Przecież to rejon hałaśliwego lotniska i będzie gadanie, że nie można spać

i że korkowo, i długi dojazd wszędzie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wazne ze stac

A przy okazji możecie pracować u tych ludzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Przecież ich nie staćna pracowników :P

Zadłużyli się kupując auto i ogólnie na wszystkim teraz muszą oszczędzać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja na szczęście nie muszę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie nie

Nie musisz do miasta wjeżdżac autem. Pozostaw auto i przesiądź się do komunikacji miejskiej. Wyjdzie na zdrowie i nogi będą zdrowsze
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepiej stac na deszczu i czekac czekac czekac

Az może jakiś autobus przyjedzie a może i nie przyjedziedzie to może jakiś tramwaj, a może i nie bo stoi gdzies z innymi na trasie to moze wkoncu Skm-ka aaaaa sorki ona też nie musi przyjechac bo wypadła z kursu albo w ogóle nie ruszyła z początkowej trasy. To raczej wolę bąbelka z 15 kg plecaczkiem moim suvem wozić, przynajmniej na łeb nie pada
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do przedszkola to się dziecko zaprowadza

A nie wiezie przez pół miasta autem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przestańcie podwozić

Bachory do szkół!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem idei wożenia dziecka nie wiadomo jak daleko do przedszkola, chyba, że jest to przedszkole przy zakładzie pracy. Dom na wypizdowiu kupuje się jak dzieci są już w stanie same dojazdy ogarniać, albo jak już nie muszą dojeżdżać. Dla mnie priorytetem przy szukaniu działki pod dom była przede wszystkim szkoła w pobliżu, by dziecko samo mogło do niej dojechać busem / dojść z buta. To jest chore, żeby człowiekowi powrót z pracy wydłużył się po wakacjach o 40 minut, bo bąbelki znów są wożone wszędzie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

a co ma zrobić? jak starałem się o przedszkole dla córki na Oruni Górnej, gdzie mieszkałem wtedy, to nie było opcji

za mało punktów dostałem. Nie jestem samotnym ojcem, razem z żoną pracujemy więc inni dostali. Później miasto rozsyłłało listy polecone że są wolne miejsca w przedszkolach, np. na żabiance albo stogach. To wolę prywatne i wozić
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

próbowałem ale z uwagi na zaradność życiową, moje dziecko dostało za mało punktów.

może jakbym był bezrobotny na opiece socjalnej, to dziecko dostało by miejsce w przedszkolu w sąsiednim bloku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem wpisu

ludzie ciężko pracują, kupują, a potem jest dziadostwo po stronie miasta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

wiesz, można kupić okazało wille obok havla, np. szkoły morskiej

chyba się na nią skuszę. jak czytam hasło "priorytety", to już wiem, że mam doczynienia z profesorem chłopskiego rozumu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chyba że dostało się z drugiej rekrutacji 5 dzielnic dalej...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdzie po stronie miasta.

To ci wszyscy inni kierowcy którzy swoimi szrotami korkują miasto :P To przez nich nie mogę swoim dwa razy za dużym autem podjechać pod drzwi z dzieckiem i nie mogę znaleźć miejsca parkingowego w promieniu 15 metrów od mojej pracy :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

I to jest rzeczywisty problem.

Konkret wymagający oczywistych rozwiązań (tj. więcej miejsc w przedszkolach) a nie jakieś 500+ które ma tylko udawać że jest się partią prorodzinną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry