Widok

Ślub doskonały

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Ślub doskonały.
Teatr Kwadrat z Warszawy
Ślub doskonały
Robin Hawdon

Tłumaczenie: Elżbieta Woźniak

Jesteś panem młodym w dniu swojego ślubu. Budzisz się rano, właściwie w południe, w pokoju hotelowym, z piękną, nagą nieznajomą u boku. Niestety, wśród zapamiętanych atrakcji wczorajszego kawalerskiego wieczoru, obraz tej ślicznotki nie występuje. A głos twojej przyszłej żony już słychać w hotelowym ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ślub doskonały

Teatr Kwadrat z Warszawy Ślub doskonały Robin Hawdon Tłumaczenie: Elżbieta Woźniak Jesteś panem młodym w dniu swojego ślubu. Budzisz się rano, właściwie w południe, w pokoju hotelowym, z piękną, nagą nieznajomą u boku. Niestety, wśród zapamiętanych atrakcji wczorajszego kawalerskiego wieczoru, obraz tej ślicznotki nie występuje. A głos twojej przyszłej żony już słychać w hotelowym ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

polecam

Była na tym spektaklu w swoim mieście. Rewelacja ! Dawno się tak nie uśmiałam... ale bilety fakt, bardzo drogie... ale wart było !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam bilety do Muzycznego na 20 kwietnia :] Liczę na dobrą rozrywkę.
Chociaż ceny biletów mnie mniej cieszą...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

DOSKONAŁE....................

NAJBARDZIEJ CENY !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Było wesoło

Ocena: spektakl 6.5/10, ceny 3/10

Plusy: gra aktorska na prawdę świetna, Małaszyński+Nejman dają radę, dziewczyny także. Fabuła lekka, w sam raz na niedzielę.

Minusy: za dużo momentów niezrozumiałych, ze względu na zbyt szybkie dialogi... Rozumiem, że aktorzy grają ze sobą kilka lat ten spektakl i wiedzą co każdy ma powiedzieć, ale czasami to była przesada... Kłótnie kłótniami, ale to widz ma czuć komfort w odbiorze. Chciałoby się powiedzieć: "a gdzie są napisy?" ;) O wiele lepsza gra (dykcja) kobiet. Ceny biletów niestety z kosmosu, 200zł za parę za widok z balkonu nr 2 za najzwyklejszy spektakl teatralny - to jest kompletne nieporozumienie. A... sorki... przecież to Teatr Kwadrat...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

miło, lekko i wesoło

a przy tym profesjonalnie, uśmiałem się jak rzadko. To nic że temat oklepany, komedia jakich wiele, ale bardzo dobrze rozpisana i z doskonałym tempem, któremu aktorzy sprostali znakomicie. Jestem pełen podziwu dla ich gry - nie jestem krytykiem, ale taka ilość (zabawnych) dialogów zrobiła na mnie wrażenie - nie wiem czy zagranie czegoś takiego nie jest trudniejsze niż powolne 'granie' np. Szekspira. Nie mnie oceniać, ale mi się podobało bardzo . Do tego doskonała gra mimiką i ciałem, przede wszystkim dwóch głównych aktorów choć panie nie były gorsze, ale miały bardziej 'stonowane' jednak role. Dla mnie 9/10 i duża odtrutka i zastrzyk pozytywnej energii po wczorajszym spektaklu Intryga, o którym już nie pamiętam, ale jego trawienie przypominało samopoczucie po zjedzeniu nieświeżego śledzia w zepsutym oleju, brrr. Bardzo polecam "Ślub doskonały', choć bilety drogie to absolutnie warte tego co się za nie otrzymuje duchowo :-). Na koniec szczere owacje na stojąco chyba są jednoznaczne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No tak, w Trójmieście przecież nie jadamy, energię czerpiemy z powietrza nadmorskiego. Wracasz tego samego dnia, to nie przeprawa na drugą półkulę.
Dżizas, skąd się biorą te wszystkie marudy?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram w 100%

Warto!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

trzeba tez cos zjec w tej stolicy

no i chyba zanocowac :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Absolutna rewelacja !!!

Byłam w Teatrze Muzycznym - rewelacja. Ide jeszcze raz w lutym ze znajomymi, gra aktorska na najwyższym poziomie !!! Lekko, łatwo i przyjemnie spędzony wieczór.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

po prostu SUPER !

Jestem pewna,iz "dem" nie był nawet w okolicach Teatru Muzycznego !Sztuka zagrana rewelacyjnie, Andrzej Nejman wspaniały, całość bardzo fajna a cała publiczmość po prostu zachwycona.Bylam na drugim spektaklu - po zakończeniu ,nie tylko ja ,ale wszyscy widzowie zrobili aktorom kilkuminutową owację na stojąco.Więc Panie "dem" gdzieś Pan był.Może się Panu sztuki pomyliły ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rewelacja!

Na sztukę poszłam, bo chciałam zobaczyć jak poradzą sobie w komedii serialowi aktorzy. Jestem zachwycona "Ślubem doskonałym". Świetna gra Ewy Kasprzyk, Andrzeja Nejmana i Pawła Małaszyńskiego. Nie jest to sztuka dla teatralnych "snobów", a dla ludzi nie pozbawionych poczucia humoru. Zobaczyć jak farsa rozśmiesza publiczność do łez bezcenne. Gorąco polecam. Sztuka podoba się w całym kraju. Frekwencja 100%. Tylko internetowi malkontenci zawsze muszą sobie ponarzekać
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Omyłka!

Jestem prowincjonalnym nauczycielem i uczestniczyłem w tym spędzie. Najchętniej trzasnąłbym drzwiami i zamknął się w szafie. Przepraszam, tego autor scenariusza mi oszczędził.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 16

Polecam

Sztuka rewelacyjna! Andrzej Nejman doskonaly, a tego sie nie spodziewalam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pełna żałość.

Oglądaliśmy wczoraj tę sztukę. Poziom spektaklu dostosowany jest do pań z magla, kucht i wycieczek nauczycieli z funduszu pracowniczego. Trudno mieć pretensje do aktorów, ponieważ dopasowują się poziomu i oczekiwań publiczności. Trudno mieć pretensje do organizatora, bo liczy się efekt finansowy.
Niestety poziom estetyczny i wrażliwość społeczeństwa schodzi na psy.
To bardzo przykre.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 24

Wspaniały !!

Wspaniała komedia, na której można śmiać się przez cały czas.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Byłe i widziałem...

i nie jestem zachwycony. Fabuła ograna, typowa komedia omyłek, zapewne dałoby się z niej wyciągnąć więcej, niestety aktorstwo na żenująco niskim poziomie. Braki sceniczne "aktorzy" nadrabiają szarżowaniem, wymachiwaniem rękami i bieganiną. Kilka dobrych kwestii (zasługa autora) niezła scenografia, i trochę śmiechu oraz zabawy dla widzów z prowincji kulturalnej, jaką jest Trójmiasto. Na bezrybiu i rak ryba, więc jak nie wiesz na co wydać 100 zł, to idź, jak nie pójdziesz... nie ma czego żałować. Nie rozumiem zupełnie tych różnych zachwytów...brak rzetelnej recenzji!!!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 23

Ślub doskonały

Teatr Kwadrat z Warszawy Ślub doskonały Robin Hawdon Tłumaczenie: Elżbieta Woźniak Jesteś panem młodym w dniu swojego ślubu. Budzisz się rano, właściwie w południe, w pokoju hotelowym, z piękną, nagą nieznajomą u boku. Niestety, wśród zapamiętanych atrakcji wczorajszego kawalerskiego wieczoru, obraz tej ślicznotki nie występuje. A głos twojej przyszłej żony już słychać w hotelowym ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry