Widok

Smog na osiedlu

Witam czy nie przeszkadza wam SMOG świetlny który powstaje w baninie w Bardzo ale to bardzo szybkim tempie ?
Dla mnie jest to drazniace szczegolnie ze kiedys aby zasnac nie trzeba bylo miec zaslon a teraz lampy z oswietlenia uicznego wala wszedzie i cala noc - malo tego gwiezdne niebo to tylko wspomnienie ;/
Nie sadze aby nowe osiedla musialy miec na kazdej ulicy i domu lampe ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 29
ciekawe co to za Jarek - wpatrzony w niebo, amerykanów,europejczyków, sypiący danymi jak z rękawa? Wypisz, wymaluj ...!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja całe szczęście mieszkam w miejscu w którym jest jeszcze dość ciemno. I też w nocy wolę ten stan. Ale nie ma co się oszukiwać, długo tak nie będzie. Niestety, jeśli ktoś chce mieć ciemne niebo w nocy i ciemno w domu bez zasłaniania rolet, powinien wybrać sobie bardziej odludne miejsce do zamieszkania. Ja nie wykluczam że właśnie tak kiedyś zrobię ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
" Z opublikowanych danych wynika, że ponad dwie trzecie Amerykanów i połowa mieszkańców Europy Zachodniej z powodu świetlnego smogu nie może dostrzec Mlecznej Drogi nieuzbrojonym okiem. Co gorsze 40 procent amerykańskiej populacji i jedna szósta europejskiej, żyje w takich warunkach, że ich oczy nigdy nie adaptują się do pełnych ciemności.
"
Jak zwykle polaki wiedza wiecej..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Może coś na Grouponie znajdziecie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proponuję się umówić i zakupić hurtowo będzie taniej!!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szanowny Jarku w jakiej części Banina Mieszkasz, że tak cię oślepia oświetlenie?
Bo ja z przyjemnością wyrwę parę i przeniosę na swoją ulicę.

W budżecie gminnym na ten rok było zarezerwowane 20 tys. zł dla Banina aby postawić lampy na istniejących słupach energetycznych
i co? - jajco!
Przydała by się lampa na skrzyżowaniu Pszenna-Lotnicza? - przydała.
Na Ogrodowej? - z pewnością.
Na Pszennej? - jak najbardziej.
Na Tuchomskiej - róg Wodnika - zdecydowanie.
Miejsc jest opór.
Ale w tym roku lamp nie zobaczymy - Burmistrz, Gmina nie widzi potrzeby, radni nie widzą potrzeby.

Hej, mieszkańcy, kupmy sobie latarki, będzie taniej i w gminie nie będzie problemu - kto wie gdzie kupić - jakieś fajne? niech zapoda link.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Całkowicie trafne podsumowanie poruszonego "problemu". Ja bym w tak kulturalny sposób nie potrafiła
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zastanawiam się, gdzie jest granica absurdu narzekania...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry