Widok

Smog na osiedlu

Witam czy nie przeszkadza wam SMOG świetlny który powstaje w baninie w Bardzo ale to bardzo szybkim tempie ?
Dla mnie jest to drazniace szczegolnie ze kiedys aby zasnac nie trzeba bylo miec zaslon a teraz lampy z oswietlenia uicznego wala wszedzie i cala noc - malo tego gwiezdne niebo to tylko wspomnienie ;/
Nie sadze aby nowe osiedla musialy miec na kazdej ulicy i domu lampe ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 29
Ciekawe jak ktoś zareaguje, gdy latarnia będzie mu świecić do sypialni? Bynajmniej zaoszczędzi na prądzie, bo nie będzie musiał włączać w nocy świateł . Życzę tego wszystkim sympatykom latarni :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
*przynajmniej* ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wypas mają ci z Modrzewiowego wzgórza - nowe boisko i jupitery świecą im prosto w okna :) zaoszczędzą prądzie ! / moc jest potworna a łunę świateł widać z kilku kilometrów ( to jest kurna smogggg) palą się od zmroku do 20 :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również mam na imię Jarek.. ale proszę nie wiązać mnie z poglądami autora tego wątku. Osobiście nie mam nic przeciwko dobrze oświetlonym ulicom i innym miejscom publicznym aby nam i naszym pociechom pomóc w bezpiecznym przemieszczaniu się po zmroku po Baninie..
I tyle w temacie Marioli!
Ps. A gwiazdy to proszę panów proszę sobie oglądać w domu bo one żyją z nami przy naszym boku ;-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
łał
aż się uśmiechnęłam na koniec tego dnia pracy - jak miło dojrzec na tym forum tak miły wpis :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nareszcie jakiś normalny wpis :) miłego dnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niewiem czy wiesz ale problemy psychiczne sa zwiazane z niedostatkiem snu - a to mogą powodować oświetlone drogi ! Statystyka pokazuje że więcej problemów ze snem mają ludzie którzy nadmiernie są naświetleni!
Jak chesz więcej info zapraszam do fachowej lit. kraje nordyckie wiodą prym w tym temacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
człowieku zamontuj sobie odpowiednie rolety to może rzeczywiście miną twoje problemy psychiczne...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pi....ę, człowieku zacznij robić na drutach zamiast czytać. Przytaczasz tu oczywiste oczywistości, które statystyczny człowiek wie i wie również, że te te problemy dotyczą marginalnej części ludzkości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry