Widok

Smród zza drzwiczek rewizyjnych (wodomierze) w mieszkaniu w łazience...!!!

Chciałbym zapytać czy macie podobny problem i jak sobie z nim poradziliście???
W łazience gdzie są liczniki (wodomierze) mam drzwiczki rewizyjne, przez które dostaje się niesamowity smród i nie mogę sobie z nim poradzić!!! Nie wiem czy zgłaszać to do spółdzielni czy sam mam się z tym uporać??? Czekam na wasze propozycję.
Z góry dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozna spróbować zadzwonic do nich i niech kombinuja ale prawdopodobnie ten smród to jest grzyb ,plesn w kazdym chemicznym sklepie mozna kupic preparat z dozownikiem i obficie spryskac te miejsce np preparatem SUPERPROFI koszt okolo 20zl np w castoramie ale trzeba osunac wine tego zapachu wydaje mi sie ze to wilgoc rurki z woda sie skraplaja powinny byc w peszlach (taka pianka na rurki sie naklada) lub nieszczelna instalacja mysle moze moje porady w czyms pomoga
tylko jak to zrobić (spryskać) w całym pionie 5 kondygnacji???
na ktorym mieszkasz pietrze ???
3 piętro
wiec tak, smrod moze pochodzic z rury odprowadzajacej kanalizacje. rura taka znajduje sie w szachcie kanalizacyjnym i siega az do komina, w wietrzne dni powietrze lubi sie cofac na tej wysokosci to calkiem normalne a skoro cofa sie powietrze to idzie za nim ten smrod z rury. moge ci jedynie poradzic aby w szachcie nad licznikami i pod licznikami wcisnac jak najwiecej sie da waty mineralnej tak aby nie bylo cugu w szachcie kanalizacyjnym. jak to zrobisz to problem powinien zniknac.
U moich rodziców było podobnie... póki co walczą z tym od kilku lat i niestety bezskutecznie, a mają 15 pięter w klatce... ja bym zgłaszała do administracji aż do skutku!
Nie neguję opinii ~majstra, ale mysle, że smród grzybicznej stęchlizny byłby charaktrystyczny i wyczuwalny. Jednak wg mnie - smród pochodzi z kanalizy.
Przeważnie w tym samym pionie, co woda, idą też rury kanalizacyjne.
Źródła smrodu widze takie:
- nieszczelnosć kanalizy w pionie (raczej mało prawdopodobne, bo ktoś by to zauważył)
- odpowietrzenie kanalizy - jeśli mieszkasz blisko dachu, możliwe, że wiatr wtłacza wyziewy z kanalizy do pionu. Kilka dni temu sam tak miałem - przez kilka dni. Smród był nieznośny.
Proponuję pogadąc z sąsiadami w tym samym pionie.
Jeśli smierdzi wyżej - to kwestia wentylacji. Jeśli nizej - to nieszczelnosć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuje wszystkim za sugestie ale drzwiczki rewizyjne uszczelniłem sylikonem i zakleiłem taśmą bardzo szczelnie... i po kłopocie nic nie śmierdzi i jest oki
jeszcze raz dzięki
pozdrawiam
no dokladnie ja bym ew zapiankowal -slaba-prezna pianką :D hahaha
tili sagt:Ich bin seit fast 6 Monaten in deisem Forum unterwegs. Anfangs als Anfänger wurde mir jede, noch so dumme/unwissende Frage, kompetent, nett und lustig beantwortet, heute bin ich gerne bereit meine Beiträge den Anfängern mitzuteilen. Ich habe immer noch Spaß an den netten Leuten, dem tollen Umgangston und den freundlichen Antworten, die als Anfänger oder auch als alte Häsin bekomme.GD Star Ratingloading...
saugen
wywietrznik nic do tego niema od kanalizy jedynie skraplanie gdyz kazdy zlew prysznic i wc jest zakonczony syfonem i szczelne polaczenia rur kanalizacyjnych wiec nie ma mowy o zadnym smrodzie bym tez obstawial na nieszczelna rure,peknieta lub tak jak pisalem wczesniej skraplanie tak samo przy rurach kanalizacyjnych jedynie tak zwana powietrzna dzieje sie przy kominach wentylacyjnych lub kominach dymnych a kanalizacyjnych NIE ze wzgledy ze nie ma gdzie sie cofnac chyba ze ktos sie zalatwia do samej rury ?
najlepiej zajmie sie tym administracja po to sa!!! nie szczelnosc moze wyzej na wyzszym pietrze najlepiej sie popytac wyzej sasiadow czy maja to samo moze byc tez tak ze sasiad cos zle ma zrobione a ty to czujesz
i jeszcze co do wywietrznika ja akurat w swoim domu(mieszkania) nie mam stare parterowe budownictwo i nic nie smerdzi bo jest szczelnie zrobione i zakonczone syfonami(zlew,prysznic,wc) a wywietrzniki sluza do odprowadzania gazow

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...

odstraszacz na krety - opinie? (52 odpowiedzi)

Witam, w moim ogrodku, gdzie dopiero posialam trawe zadomowil sie kret i buszuje po calym...

Okna Pava Oknoplast prośba o opinie (17 odpowiedzi)

Witam, Myślę o zamówieniu tych okien ale nie wiem jeszcze na 100%. To nowość nie znam nikogo...

do góry