Widok
Smród zza drzwiczek rewizyjnych (wodomierze) w mieszkaniu w łazience...!!!
Chciałbym zapytać czy macie podobny problem i jak sobie z nim poradziliście???
W łazience gdzie są liczniki (wodomierze) mam drzwiczki rewizyjne, przez które dostaje się niesamowity smród i nie mogę sobie z nim poradzić!!! Nie wiem czy zgłaszać to do spółdzielni czy sam mam się z tym uporać??? Czekam na wasze propozycję.
Z góry dziękuję
W łazience gdzie są liczniki (wodomierze) mam drzwiczki rewizyjne, przez które dostaje się niesamowity smród i nie mogę sobie z nim poradzić!!! Nie wiem czy zgłaszać to do spółdzielni czy sam mam się z tym uporać??? Czekam na wasze propozycję.
Z góry dziękuję
mozna spróbować zadzwonic do nich i niech kombinuja ale prawdopodobnie ten smród to jest grzyb ,plesn w kazdym chemicznym sklepie mozna kupic preparat z dozownikiem i obficie spryskac te miejsce np preparatem SUPERPROFI koszt okolo 20zl np w castoramie ale trzeba osunac wine tego zapachu wydaje mi sie ze to wilgoc rurki z woda sie skraplaja powinny byc w peszlach (taka pianka na rurki sie naklada) lub nieszczelna instalacja mysle moze moje porady w czyms pomoga
wiec tak, smrod moze pochodzic z rury odprowadzajacej kanalizacje. rura taka znajduje sie w szachcie kanalizacyjnym i siega az do komina, w wietrzne dni powietrze lubi sie cofac na tej wysokosci to calkiem normalne a skoro cofa sie powietrze to idzie za nim ten smrod z rury. moge ci jedynie poradzic aby w szachcie nad licznikami i pod licznikami wcisnac jak najwiecej sie da waty mineralnej tak aby nie bylo cugu w szachcie kanalizacyjnym. jak to zrobisz to problem powinien zniknac.
Nie neguję opinii ~majstra, ale mysle, że smród grzybicznej stęchlizny byłby charaktrystyczny i wyczuwalny. Jednak wg mnie - smród pochodzi z kanalizy.
Przeważnie w tym samym pionie, co woda, idą też rury kanalizacyjne.
Źródła smrodu widze takie:
- nieszczelnosć kanalizy w pionie (raczej mało prawdopodobne, bo ktoś by to zauważył)
- odpowietrzenie kanalizy - jeśli mieszkasz blisko dachu, możliwe, że wiatr wtłacza wyziewy z kanalizy do pionu. Kilka dni temu sam tak miałem - przez kilka dni. Smród był nieznośny.
Proponuję pogadąc z sąsiadami w tym samym pionie.
Jeśli smierdzi wyżej - to kwestia wentylacji. Jeśli nizej - to nieszczelnosć
Przeważnie w tym samym pionie, co woda, idą też rury kanalizacyjne.
Źródła smrodu widze takie:
- nieszczelnosć kanalizy w pionie (raczej mało prawdopodobne, bo ktoś by to zauważył)
- odpowietrzenie kanalizy - jeśli mieszkasz blisko dachu, możliwe, że wiatr wtłacza wyziewy z kanalizy do pionu. Kilka dni temu sam tak miałem - przez kilka dni. Smród był nieznośny.
Proponuję pogadąc z sąsiadami w tym samym pionie.
Jeśli smierdzi wyżej - to kwestia wentylacji. Jeśli nizej - to nieszczelnosć
tili sagt:Ich bin seit fast 6 Monaten in deisem Forum unterwegs. Anfangs als Anfänger wurde mir jede, noch so dumme/unwissende Frage, kompetent, nett und lustig beantwortet, heute bin ich gerne bereit meine Beiträge den Anfängern mitzuteilen. Ich habe immer noch Spaà an den netten Leuten, dem tollen Umgangston und den freundlichen Antworten, die als Anfänger oder auch als alte Häsin bekomme.GD Star Ratingloading...
wywietrznik nic do tego niema od kanalizy jedynie skraplanie gdyz kazdy zlew prysznic i wc jest zakonczony syfonem i szczelne polaczenia rur kanalizacyjnych wiec nie ma mowy o zadnym smrodzie bym tez obstawial na nieszczelna rure,peknieta lub tak jak pisalem wczesniej skraplanie tak samo przy rurach kanalizacyjnych jedynie tak zwana powietrzna dzieje sie przy kominach wentylacyjnych lub kominach dymnych a kanalizacyjnych NIE ze wzgledy ze nie ma gdzie sie cofnac chyba ze ktos sie zalatwia do samej rury ?