Widok

Snajper

Snajper Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Snajper.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Film Snajper

Bardzo dobry film, warto zobaczyć. Akcja trzyma w napięciu do ostatniej minuty.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

Film skłania do refleksji

n mnie zrobił duże wrażenie
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

Super

Film bardzo dobry! Chwilami wzruszający. Polecam! Końcówka filmu jak dla mnie trochę do końca niewyjaśniona.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kapitalny film. Uwielbiam filmy o tematyce wojennej. Film skłaniający do refleksji.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

Nie wiem czym tu się jarać

Film jest o zbrodniarzu, który strzelał do ludzi podczas jednej z kilkuset wojen napastniczych zorganizowanych w swojej krótkiej,ubogiej historii tego prymitywnego kraju, który zwie się Stany Zjednoczone Pod pretekstem ukrywanej tam broni masowego rażenia, której do dziś nie znaleziono Amerykanie wraz z "sojusznikami", m.in. Polską, napadli i złupili Irak. Kraj ten został całkowicie zrujnowany, po obaleniu dawnego sojusznika Stanów Zjednoczonych - Saddam Husajna, ktory już w 1963 roku został przez CIA zatrudniony jako zawodowy zabójca, mający zlikwidować ówczesnego władćę Iraku, a w latach 80-tych miliardowymi pożyczkami był wspierany podczas wojny z Iranem - Irak stał się wylęgarnia bezrobocia, nędzy i terroryzmu. Zginęło ponad milion osób, parę milionów uciekło do obozów dla uchodźców, a amerykańskie firmy załatwiły sobie licencję na wydobycie ropy na kolejne kilkadziesiąt lat. Przerażający jest brak refleksji ludzi dotyczący tegoż filmu, a także siła propagandy która znieczula ludzi na to co się dzieje wokół nich. Zamiast skupić się na tym, ze ów snajper a także jego dowódcy powinni byc postawieni przed sądem za zbrodnie wojenne, jarają sie tym, że film jest świetny bo dobrze nakręcony i jest wzruszający. Otwórzcie trochę ludzie oczy i zacznijcie myśleć, a nie łykacie kolejne propagandowe, hollywódzkie produkcje
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 64

Troll

Przyjdzie Putin i zatęsknisz Trollu za zbrodniczym USA
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bardzo dobry film

Od poczatku do końca trzyma w napięciu. Świetna fabuła i gra aktorska. Nie przepadam za filmami wojennymi ale ten był wyjątkowy.
POLECAM
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 5

NIe jestem trollem

Putin nie przyjdzie, nie da się sprowokować amerykanom, którzy rok temu sponsorowali i nadzorowali nielegalny przewrót na Ukrainie, co sam potwierdził prezydent Obama. A jeśli walną w nas rakiety od Putina to podziękuj wtedy Schetynie,Komorowi i Wujcowi, którzy prą do wojny jako jedni z nielicznych w Europie, bo oprócz Litwy nikt w Europie wojny nie chce, a my robimy za przygłupich dywersantów. Wojny nie chcą Niemcy, Francja,Węgry, Włochy, Czechy, Słowacja, Dania, Finlandia, Hiszpania, Serbia, itd. Ponieważ jeśliby miała się na dobre wojna rozpętać to jako państwo-strona jesteśmy państwem frontowym, które zamiast zachować neutralność, to najbardziej pcha się z resztkami armii do wojny, a to logiczne że może sie dla nas skończyć katastrofalnie. Ale że pod Debalcewem Armia Ukraińska, Prawy Sektor, Gwardia Narodowa oraz najemnicy z Polski i USA dostali ponownie łomot, to może chodzący na pasku amerykanów oligarcha Patroszenko - tak nawiasem mówiąc założyciel swego czasu Partii Regionów Janukowycza - zrezygnuje z dalszego napinania mięśni i masakrowania ludnosci cywilnej w Donbasie i Ługańsku, a także próbowania sie ponownie z "separatystami", bo skończy się to dla nich trzecim łomotem, w trzecim kotle. Ukraina to kolejny kraj na drodze amerykanów do okrążania Rosji, wcześniej była rozbita Jugosławia, gdzie wspierali oni Chorwację i Bośniaków, a gdy jeszcze Jugosławia nie chciała się poddać przez 78 dni bombardowano kraj, zabijając wielu cywilów, potem aresztując Milosevica i wykańczając go gdy okazało się że wszystkie zarzuty wobec niego są fałszywe. Potem był Afganistan, Irak, i rewolucje w Afryce. Natomiast wyzywanie mnie od trollów i powtarzanie propogandowego straszenia mnie Putinem, nie zmienia faktu że film o tym snajperze to film o zbrodniarzu wojennym, który uczestniczył w jednej z kilkuset wojen napastniczych prowadzonych przez USA wbrew Prawu Międzynarodowemu i Twoja cyniczna pseudoargumentacja niczego nie zmieni.A tak na sam koniec, to Rosja nie ma wobec nas żadnych roszczeń terytorialnych, natomiast takowe roszczenia mają pogrobowcy UPA z neonazistowskiego Prawego Sektora, którzy chcą "zwrotu" naszych ziem aż po San. Tak więc uważaj, bo przyjdzie Prawy Sektor i zabierze nam skrawek ziemii, rozpęta wojnę i wtedy moze poprosisz o pomoc Putina bo amerykanie nam nie pomogą, zobaczymy wtedy kto będzie trollem.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 23

do trola baszmaka

Ten trol to ruski baszmak mąci tu jako ruski szpion i agent bezmuzgi purtka wypierdka...!!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

tak samo mógłbym powiedzieć o was:)

Jako o amerykańskich szpionach, ale raczej sądzę, że po prostu jesteście naiwni, tak was amerykańskie filmy oczarowały:)Ostatnio opublikowano wyniki sondaży z pytaniem który kraj jest największym zagrożeniem dla świata. Zapytano ponad 60 tys. osób z całego świata. Bezapelacyjnie wygrało USA, na które głosowało 25 proc. respondentów, Rosja była daleko w tyle z marnymi 2 procentami. Nic w tym dziwnego jeśli amerykanie mają ponad 7 tys. baz i komórek wywiadowczych i co chwila napadają jakiś kraj i masakrują ludnośc cywilną, by przypomnieć tylko Afganistan - 200 tys. ofiar, Irak ponad 1 milion. Nadal nie odnosicie się do mojego zarzutu wobec filmu, tylko rzucacie prymitywne pseudoargumenty "ad personam", co w dyskusji jest niedopuszczalne i naganne. Z resztą w ogóle nie usłyszałem żadnego argumentu poza obelgą, widze niczego nie czytacie, niczego nie analizujecie, z nikim nie rozmawiacie kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie tylko słuchacie płatnych agentów z TVP, TVN i Polshitu i czytacie Wyborczą, która niby różni się od Gazety Polskiej pod wieloma względami, ale w kwestii kochania Ameryki i napuszczania Polski na Putina są zgodni we wszystkim.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 13

swietny film

powiem krótko. Po zakończeniu seansu gdy leciały napisy nikt nie wychodził z kina ,aż do zapalenia swiatła . Pierwszy raz widziałem takie coś. FILM PETARDA
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

szaroś nie wyraziste kolory

Hej Bart. Po części masz rację, ale tak samo można powiedzieć o poszerzeniu strefy wpływów przez Rosję (okupowanie Naddniestrza, Osetii, nie wspominając o ataku na Ukrainę), czy Chiny (wyspy Pacyfiku, czy choćby Tybet) . Ponadto przypomnij sobie jak wyglądało życie w Iraku za panowania zbrodniarza, który na szczęście już został ukarany. Niestety świat nie jest ani czarny ani biały, ale mając wybór wybieram okupację + narzucony ład USA i ich marionetek, a nie ład Rosji czy innych jawnych zbrodniarzy. Wybieram choć namiastkę wolności i okradanie mnie łyżeczką a nie jawne walenie ruską pałą w łeb. Może rzeczywiście większość ludzi mało wie o świecie i nawet Ci, którzy czytają i chcą wiedzieć, to wiedzą tyle ile im się da i nic nadto. Reasumując, nie jesteśmy potęgą mogącą dyktować warunki, więc walczę po swojemu ale jednak bardziej po tej stronie, która daje mi chociaż iluzję wolności. Nie wiem kto z Was chciałby żyć w Iraku za Saddama USA to na pewno w części zbrodniarze, ale świat bez takich morderców jak Saddam jest na pewno choć trochę lepszy. Niestety Szwajcarią to my nie jesteśmy, choćby wynika to z naszego geograficznego położenia, więc będąc słabym graczem, aby zachować swoją wolność musisz zawierać sojusze.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Clint w służbie ojczyzny

Eastwood na starość zabiera się za najtańszą z możliwych agitkę propagandową republikanów, a ludzie bez podstawowej wiedzy i bez znajomości historii bohatera filmu niemal wszystko łykają bez popitki
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 17

We wtorek było dokładnie tak samo.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie maruddz

film o niemieckim snajperze tez byl dobry i jakos nikt nie narzekal ze to nazistowska propaganda - jak bedziesz tak zyl ideologiami to zmarnujesz sobie zycie glupolu
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

widać kto nie zna historii

Ameryka wraz z Polską złupili Irak?człowieku Twoja historia chyba zaczeła się jakieś 5 lat temu i nic nie wiesz o historii tego kraju.. Obejrzyj prawdziwą historie tego kraju, jak wyglądał jak ubierali się ludzie i co robili..wyglądało to jak w zwyczajnym kraju-zwyczajne stroje, praca, fabryki, firmy, kina itp dopóki na zawarli sojuszu z R...a wcześniej nazwa była na Z...więc się domyśl i dokształć...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rozumiem, że jedynym dopuszczalnym przez Ciebie filmem z gatunku filmów wojennych są przygody szeregowca Dolasa?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

siedzą bo lecą oryginalne wstawki z pogrzebu Chrisa Kyle'a,
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

wart zobaczenia

Nie lubię filmów wojennych ale dałam się namówić ze względu na fakt,że to na podstawie prawdziwej historii snajpera.Nie żałuję bo, abstrahując od politycznych racji,pokazuje realistycznie okropieństwa wojny,ludzkie dylematy i skutki przeżytych wydarzeń .Zmusza do refleksji.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Filmy

Melania (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Melania . Przeczytaj o filmie.

Wielki Marty (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Wysokie i niskie tony (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wysokie i niskie tony . Przeczytaj o filmie.

do góry