Widok

Solar Rays Green Energy - fotowoltaika z Banina

Dzień dobry,
Pragniemy przedstawić się Państwu. Jesteśmy firmą z Banina, mieszkamy w Baninie od kilkunastu lat.
Nie są nam obojętne losy naszej miejscowości, kraju i Świata. Chcemy, aby nasze dzieci, przyszłe pokolenia oraz my na starość, mogli głęboką piersią oddychać świeżym powietrzem. Powietrzem czystym od smogu i CO2.
Dlatego zdecydowaliśmy się na pracę z odnawialnymi źródłami energii.
Ponadto, wyznajemy zasadę, że "po co płacić za coś, co jest za darmo". Energia elektryczna jest za darmo! Wystarczy ją pozyskać. Chcemy aby każdy Polak mógł cieszyć się darmowym prądem i oszczędzać pieniądze.
Naszą specjalnością są panele fotowoltaiczne.

Tak narodziło się "Solar Rays Green Energy".
Zapraszamy do odwiedzenia naszego profilu na FB, naszej strony i Twittera.

Można się na nich zapoznać z misja i wizja naszej firmy.
FB: https://www.facebook.com/solarraysPV
Strona: http://www.solarrays.pl
Twitter: https://twitter.com/SolarRaysGreen1

Zapraszamy również do kontaktu poprzez stronę internetową. Oferujemy kompleksowe usługi montażu instalacji fotowoltaicznych, załatwiamy wszystkie formalności, pomagamy w finansowaniu na bardzo korzystnych warunkach, nawet 0% RRSO.

Tylko teraz, można uzyskać dofinansowanie z UE na instalacje fotowoltaiczne w wysokości 5000 PLN.
Kwota ta znacząco skraca czas zwrotu z inwestycji a w połączeniu z innymi instrumentami jak program dotacji na termomodernizację (która obejmuje fotowoltaika) oraz programu Czyste powietrze.. Można mieć instalacje fotowoltaiczne, za równowartość swoich rachunków za prąd miesięcznych w formie rat. Natomiast po okresie zwrotu, prąd całkowicie za darmo :) prawdopodobnie do końca naszego życia :)
Warto sprawdzić, to nic nie kosztuje. Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości. Od technologicznych przez bezpieczeństwo aż po finansowe.

Będziemy również proekologicznie działać na terenie naszej miejscowości i gminy! Śledźcie nas aby nie przegapić informacji :)

Pozdrawiamy i do zobaczenia!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

DAH Solar pierwszy raz słyszę nie ma ich w rankingu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znam swój produkt i wiem co pisze :)
Moje panele mają wydajność od 20.12% do 20.63 %, 12 lat gwarancji na panel i oczywiście 25 lat na wydajność. Jak każdy produkt najwyższej klasy na dzień dzisiejszy.
Wiem że niestety często proponowane klientom są panele o niskich mocach i przez to niskiej wydajności. Dlaczego? Bo są tańsze w zakupie i dają większą marzę instalatorowi. Ja, mam inna misję i wizję mojej firmy, pisałem o tym w pierwszym poście. Stosuje tylko najwyższej jakości produkty.

Mogę mieć każdy inverter, na życzenie. Natomiast swoją pracę opieram na inweterach Solis bo to wiodący producent i daje 5 lat gwarancji. Już niedługo w standardzie 10 z możliwością do powiększenia do 20 lat.
Uważam to za istotna zaletę tego produktu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy dobra jakość okaże się za 5.lat. A jak. Was nie będzie to gwarancję mogę sobie powiesić na ścianie zamiast obrazu :) ja wam dam gwarancję 50 lat albo dożywotnią papier wszystko przyjmie. Dziękuję nie skorzystam i nie polecam za 3 - 4 lata ten sprzęt będzie 10 razy tańszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mój dziadek też chciał kupić telefon ale zawsze mówił, że poczeka rok bo wyjdzie coś nowszego a stare będzie tańsze. I po 10 latach zmarł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No widzisz i telefon nie był mu potrzebny i zaoszczędził :)

Ja poczekam 5 lat i zapytam się użytkowników jakie są faktyczne zyski. Na dzień dzisiejszy zwrot po 7 lub 8 latach to jest nieopłacalna inwestycja. Obietnice firmy o 12 latach gwarancji to jest chwyt marketingowy, bo za 3 lata firma zniknie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

".....nie polecam za 3 - 4 lata ten sprzęt będzie 10 razy tańszy "
Chłopie to rzeczywiście grubo zaoszczędzisz. Zamiast 25k wydasz 2,5k.
Opowiedz coś więcej proszę, jak żyjesz, czym się zajmujesz, bo widzę że dużo możemy się od Ciebie nauczyć....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sa dzisiaj w Polsce dostępne online instalacje które działają nawet od kilku lat.
Można śledzić ich wyniki w skali roku przez wszystkie lata.. Zachęcam do poczytania, instalacje są z całej Polski również naszego rejonu.
https://pvmonitor.pl/

Piękne porównanie z czekaniem na zakup telefonu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Propinuje poczytać o. Technologiach fotowoltaika które w przeciągu kilku.lat będą na świecie. Oczywiście że gwarancja 12 lat to chwyt gdyby produkt był taki super. Nie trzeba było by się reklamować a. Tu z każdej strony ataki sprzedawców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ma Pan rację. A za kolejnych kilka lat będzie kolejna technologia. Pewnie szybciej niż ta która pan ma na myśli.. Postęp technologiczny dzięki automatyzacji produkcji, nowoczesnym materiałom, sztucznej inteligencji rośnie nie liniowo a wykładniczo.
Ale idąc taka ścieżka, możemy czekać w nieskończonosc..
Dzisiejsze panele są wystarczająco wydajne aby zapewnić niezależność energetyczna nie tylko domu czy gminy.. Ale całego państwa. Wystarczy zobaczyć jak wielkie farmy solarne w Chinach, Kambodży, Indiach, całej Azji zasilają w setki giga watów energii krajowa sieć dystrybucyjna.
Gwarancja to nie mrzonka, co do zasady pabel fotowoltaiczny to proste urządzenie, tam nie ma się co psuć. Jedyny naturalny objaw to liniowy spadek mocy na przestrzeni 25 lat. To znaczy że np dzisiaj montując panel , dla uproszczenia, 1000 W, za 25 lat, jego wydajność spadnie o 20% i będzie wynosić 800 W. Maxymalnie. Może mniej.

Nie ma się co psuć hehehe dobre. Raczej nie ma co naprawiać jak. Się zepsuje trzeba wymienić na nowe i nie mowa tylko o samych panelach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale trujesz. Płacą Ci za trollowanie czy robisz to społecznie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Żukowie jest firma Alsat na wjeździe od pepowa. Montuja głównie na solaredge i dobrze objasniaja. Mi doradzili, zamontowali wszystko działa. Kwity o energa też załatwiają. Montowali 5kw za 26k pln
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Ekolog
Firm nie brakuje. To dobrze! Wszyscy mamy jeden cel. Propagować ekologiczne, odnawiane źródła energii i zmniejszac zanieczyszczenie w naszym kraju.
Cieszę się że wszystko działa. Z czystej ciekawości. Ile ma Pan generacji na 5kWp, jakie usytuowanie względem południa i jaki kat dachu? :) jestem ciekawy wyników :)

nie to żebym się czepiał ale 26 000 zł zakładając jakieś 120zł mojego rachunku za miesiąc to hmm 65 kwartałów tzn około 216 miesięcy tzn około 18 lat, a to tylko 5kW co oznacza że i tak pobieramy energie z sieci....

kto i co zrobił, że przekonał kogoś że to się opłaca? albo ja coś głupi jestem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy rachunku 120PLN/mies, to ok 2400 kWh zużytych w ciągu roku.
Przy tak małych rachunkach nie potrzebujesz instalacji 5kW, powinna wystarczyć mniejsza, np. 3.3 kW - wtedy koszt takiej instalacji będzie niższy. "Zwykły Kowalski" może dodatkowo skorzystać z programu "Mój prąd" oraz odliczenia kosztów od podatku. Przy takich założeniach instalacja powinna się zwrócić po 6-10 lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

@anonom @Wojciech.
Nawet mniej. Bo 120zl/Msc to około 2400 kWh rocznie.
Pan @Wojciech dodał zapas wynikający z opustów jakie prosumenci aktualnie mają dla energii odbieranej z sieci czyli oddajemy 1 kWh a dostajemy 0,8kWh.
Ale przewymiarowal odrobinę, ale to taka mała różnica która wynika z mocy jaka mają panele fotowoltaiczne. Trudno dokładnie w punkt się dopasować.
Zakładając 2400 kWh, potrzeba 2,4kWp instalacje plus nadmiar 20% czyli 2,88kWp.

Jednakże!! W tym roku będzie zmiana, czekamy na ustawę. Ma się zmienić sposób rozliczania z dystrybutorem energii. Ma być "zabierane" na przesył tylko 5%. Rozmowy trwają.
Więc teoretycznie, zakładając korzystne zmiany wystarczy instalacja 2,52KWp
Jednakże różnica jest tak mała że jeden panel ma większą moc a dostaniemy zapas rezerwy.
Taka instalacja to koszt bardzo zgrubnie 18 000 zależy jak i na czym montowane.
Finansowanie :
1
18 000 brutto - 5000 dofinansowanie mój prad wypłacane zaraz po oficjalnym odebraniu instalacji przez energe.
2
Pozostala kwotę, 13 000 w ramach programu termomodernizacji możemy odliczyć od podatku tj od przychodu w picie za rok i dostać zwrot w podatku dochodowym kwotę 17%
13 000 / 1,17 = 1 888 zł zwrotu podatku na początku kolejnego roku.

3
Pozostala kwota, czeka na zwrot z inwestycji poprzez oszczędność i nie. Płacenie za prąd tj kwota :
11 111 PLN.

Można to albo zapłacić gotówką albo finansować korzystnymi kredytami z rrso poniżej 5% czasem nawet 0%.
Wiec nasz realny koszt inwestycji to 11 111pln.

ROI w Pana przypadku.
Koszt miesięczny 120 pln
Rocznie oszczędności 1440
Zwrot z inwestycji po 7,7 latach.

Zysk do końca gwarancji 15 lat.
(15 lat - 7.7lat) * 1440 PLN rocznie = 10 512pln
Do gwarancji 25 lat na wydajność.
24 912 pln

Wszystko przy założeniu, przez całe 25 lat, że prąd będzie nadal i stałe kosztował 0,6 PLN / kWh co jest absolutnie nie realne i na przestrzeni kilku lat cena wzrośnie o 100-200%

Mam nadzieję że to odrobinę wyjaśnia sytuację i pozwala lepiej zrozumiem mechanizm zwrotu z inwestycji :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Owszem rozmowy trwają. Ale ma być o 5 % mniej zbierane czyli stosunek 1:85 i dla wszystkich równy. A nie 1:95 jak twierdzicie. Ale fakt rozmowy trwają. Eko pozdro ;)

W sumie, jest to bardziej skomplikowane a do celów wyjaśnień splaszczylem trochę. Faktycznie omawiany jest upust 1:1 na podobnych zasadach jak inne kraje Europy ale jest to jeszcze faza rozmów trudno przesadzać ostateczną formę zmian :)
Jak się ukonstytuuja to z pewnością opiszemy je na naszym blogu na http://www.solarray.pl

A może niedługo będzie tej fotowoltaiki tak dużo, że zrobi się nadprodukcja i energia potanieje? Ale żeby za bardzo się nie cieszyć - rachunki pozostaną wysokie, tylko będzie jakiś gwarantowany stały wysoki abonament i wliczone ileś darmowych kWh albo nawet bez limitu "jaki masz drut / bezpiecznik taki masz prąd". Niemożliwe? To popatrzcie na abonamenty telefoniczne - kiedyś też były niskie, ale wysoka cena za impuls. Już teraz trzeba uważać co podsuwają, podpisując umowę w Kartuzach chciałem taryfę G11 a próbowali wcisnąć jakieś G11k z wyższą opłatą handlową i lojalką na 3 lata, dopiero jak wyraźnie zaznaczyłem że chcę G11 dokładnie taką jak zatwierdzona przez URE to najpierw pani na to "niemożliwe" ale potem jednak poszła gdzieś się skonsultować i się okazało że się da.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry