Widok

Solar Rays Green Energy - fotowoltaika z Banina

Dzień dobry,
Pragniemy przedstawić się Państwu. Jesteśmy firmą z Banina, mieszkamy w Baninie od kilkunastu lat.
Nie są nam obojętne losy naszej miejscowości, kraju i Świata. Chcemy, aby nasze dzieci, przyszłe pokolenia oraz my na starość, mogli głęboką piersią oddychać świeżym powietrzem. Powietrzem czystym od smogu i CO2.
Dlatego zdecydowaliśmy się na pracę z odnawialnymi źródłami energii.
Ponadto, wyznajemy zasadę, że "po co płacić za coś, co jest za darmo". Energia elektryczna jest za darmo! Wystarczy ją pozyskać. Chcemy aby każdy Polak mógł cieszyć się darmowym prądem i oszczędzać pieniądze.
Naszą specjalnością są panele fotowoltaiczne.

Tak narodziło się "Solar Rays Green Energy".
Zapraszamy do odwiedzenia naszego profilu na FB, naszej strony i Twittera.

Można się na nich zapoznać z misja i wizja naszej firmy.
FB: https://www.facebook.com/solarraysPV
Strona: http://www.solarrays.pl
Twitter: https://twitter.com/SolarRaysGreen1

Zapraszamy również do kontaktu poprzez stronę internetową. Oferujemy kompleksowe usługi montażu instalacji fotowoltaicznych, załatwiamy wszystkie formalności, pomagamy w finansowaniu na bardzo korzystnych warunkach, nawet 0% RRSO.

Tylko teraz, można uzyskać dofinansowanie z UE na instalacje fotowoltaiczne w wysokości 5000 PLN.
Kwota ta znacząco skraca czas zwrotu z inwestycji a w połączeniu z innymi instrumentami jak program dotacji na termomodernizację (która obejmuje fotowoltaika) oraz programu Czyste powietrze.. Można mieć instalacje fotowoltaiczne, za równowartość swoich rachunków za prąd miesięcznych w formie rat. Natomiast po okresie zwrotu, prąd całkowicie za darmo :) prawdopodobnie do końca naszego życia :)
Warto sprawdzić, to nic nie kosztuje. Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości. Od technologicznych przez bezpieczeństwo aż po finansowe.

Będziemy również proekologicznie działać na terenie naszej miejscowości i gminy! Śledźcie nas aby nie przegapić informacji :)

Pozdrawiamy i do zobaczenia!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ok 4kwp zwrotn 7- 8 lat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@wrek
Zuzywasz w skali roku ok 3120 kWh.
Potrzebujesz instalacje okolo 3,5kW uwzględniając 10% wzwyzki na upusty do sieci. W tym roku mają je zlikwidować więc nie warto przewymiarowal instalacji bo zapłacimy za moc maxymalna.

Nie warto magazynować energii, to znaczny koszt dodatkowy w instalacji.
Energię albo używamy w momencie produkcji no w dzień i nie oddajemy jej w ogóle. Lub jeżeli mamy nadmiar oddajemy do sieci i dostajemy np zima zwrot w postaci 80% tego co wyprodukiwalismy. To właśnie upusty które mają się zmienić. Będzie 1 do 1.

Czy taka instalacja wystarczy, zależy od orientacji domu w terenie i czy dach skierowany na południe lub ewentualnie wschód-zachód.
Dodatkowo znaczenie mają no kominy, jaskółki i zacienienie dachu. Może wymagać instalacji optymalizatorów mocy które mają kilka zalet. Jak podniesienie wydajności całej instalacji, możliwość monitorowania instalacji z dokładnością do panela, bezpieczeństwo instalacji, serwisowania i używania z powodu niższych napięć wyłączenia instalacji na poziomie każdego pabelu gdy zniknie zasilanie z sieci.

Taka instalacja, poprawnie wykonana i zabezpieczona powinna kosztować około 19 000 PLN brutto bez optymalizatorów.
22000 z optymalzatorami.
Przy czym, bez oglądania nieruchomości nie sposób wycenić, może się okazać że są problemy które znacząco wpływają na koszt instalacji.

Finansowanie tylko3%rocznie na max 84 Msc.

Zwrot?
19 000 - 5000 = 14 000
Nastepnie ulga podatkowa
Zwrot 2034
Pozostala kwota to 11 965 pln
Raty 3 % = 177 PLN na Msc.

Koszt prądu 260 kWh to 156 pln
Różnica kosztu inwestycji względem aktualnych rachunków to 177 - 156 = 21pln
Wprowadziliśmy płatny program poleceń.
Jeżeli twoje polecenie zakończy się instalacja, otrzymasz nagrodę w wysokości 600 PLN. Jednoczdsnie, osoba która poleciłeś, otrzyma zniżkę 250 PLN na instalację. Zyskują obie strony.
Polecony może również polecać.
Nie ma limitu poleceń, po 3, 5 i 10 polececiach nagroda wzrośnie, po 10 przewidujemy specjalna nagrodę :)
Szczegóły na naszym FB:
https://www.facebook.com/103446684573046/posts/117349996516048/?sfnsn=mo

Czy te 3% to oprocentowanie stałe, czy zmienne (jakiś WIBOR + marża)?
Czy mogę mieć taką instalację przy taryfie C12a na firmę (koszt kWh niestety dużo wyższy)?
Jest też dom (taryfa G12r, 80% zużycia w tańszej taryfie ale i tak sporo - brak gazu, ogrzewanie elektryczne akumulacyjne, bojler) - kierunek południe lekko na zachód, max produkcji słonecznej przypada niestety na godziny taniej taryfy (13-16).
Jest jakaś możliwość przełączania tego (nie robiąc 2 oddzielnych instalacji za koszt x2) by oddawać energię przez licznik firmowy (1-fazowy) wtedy kiedy on ma wyższą stawkę (13-16) a domowy (3-fazowy) w pozostałych godzinach?

@anonim.
Proszę o kontakt. Możemy porozmawiać o szczegółach.
Dowolnym kanalem.
Zadzwonić, numer jest na stronie http://www.solarrays.pl
Wysłać formularz kontaktowy.
https://solarrays.pl/kontaktmojprad
Zadzwonimy :)
Napisać na FB na naszym profilu.
Czy macie jakies biuro do obslugi klienta?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie. Gdyż mamy zlecenia z całej Polski nie tylko lokalnych klientów. Co do zasady spotykamy się w miejscu inwestycji z naszymi inwestorami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na forum bojano.
firma solar rays rowniez Oferuje swoje uslugi i ten cely marketing.
Nagle przestala sie udzielac bo ktos sprawdzil i jak sie okazalo.
Wlasciciel posiada tylko uprawnienia sep, ktore moze zdobyc kazdy po 2h kursie. Gdyz stwierdzil ze uprawnienia udt nic nie daja.
Firma stawia pierwsze kroki w tej branzy, bo w innym przypadku chwalila by sie galeria wykonanych prac na stronie lub facebooku. A tam tylko 2 zdjecia.
Posiadaniem biura zdobywasz zaufanie klienta, tym bardziej ze robisz to na wlasnym podworku. W dodatku decydujac sie na taka usluge, trzeba wplacic duze
przedplaty..
Wlascicielu idziesz po najnizszej lini oporu. Uprawiasz rozdawnictwo,
Chcesz rozdawac ludziom pieniadze ze by cie polecali.
Na wlasna marke trzeba pracowac latami.
Tego sie nie kupuje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
9570840204 jeszcze niedawno prowadził knajpę Cuda z Kija więc faktycznie doświadczenie dużo w PV :)
Zmiana nazwy firmy luty 2020

No cóż, opis z FB trochę razi w tym kontekście:
'Jesteśmy prężną i ambitną organizacją, która działa na Polskim rynku od 2012 roku.
Nie jest są nam obojętne losy naszego kraju i Świata. Chcemy, aby nasze dzieci, przyszłe pokolenia oraz my na starość, mogli głęboką piersią oddychać świeżym powietrzem.
Dlatego zdecydowaliśmy się na prace z odnawialnymi źródłami energii.'

Cóż, może SolarRay będzie działać dłużej niż Cuda z kija, bo inaczej oferta gwarancji kilkunastoletniej może być tylko pustym słowami. Ale życzę powodzenia na rynku - może to jest ta branża, która jest pisana właścicielowi firmy. I trzeba pamiętać, że każda firma musi zacząć od zera budowanie swojej renomy.

Hehehe. Papie przyjmie wszystko nawet dożywotnią gwarancję
Nikt nie zniknął i nie przestał się udzielać :)
Proszę sobie wyobrazić, że nie przesiadujemy całymi dniami na forum, bo pracujemy i instalujemy instalacje w na terenie całej Polski, startujemy w przetargach gmin w całej Polsce.
Prawda że prowadziliśmy Cuda z moją w Baninie, już wtedy zajmując się oze. Między innymi zamykając napisaliśmy ze skupiamy się na innym projekcie a nie naszym hobby jakim był PUB :)

Nie rozumiem zarzutu z SEP vs Udt OZE, to takie samo szkolenie do odbycia w 1 dzień jeżeli Pan tak na to patrzy.
Tak się składa że jestem inżynierem i mogę mieć oze za studia które skończyłem? Po co mi certyfikat który nie jest do niczego potrzebny. Uprawnienia sep wystarczają budowania dowolnej wielkości farm fotowoltaicznych. Nie tylko mikroinstalacji w domach.

Rozumiem zadzrosc konkurencji, jest uzasadniona gdyż jakość oferowanych komponentów wola o pomstę do nieba. Może tak uc, a na Udt OZE właśnie? Dobrze ze nie byłem i nie będę:)
Pozdrawiam i życzę dużo słońca :)

PS, uwaga, zaraz będzie kolejna firma krzak w postaci spółki zoo komandytowej. Będzie miała 1 dzień po rejestracji, będzie można rozgłosić że nie mamy doświadczenia i nie warto rozmawiać :)
Warto się zastanowić dlaczego dokonujemy zmiany formy prawnej... Bynajmniej nie z powodu braku pracy i ilości instalacji :)
Robimy to dobrze i będziemy robić dalej :)
Tu sie akurat nie zgodze. Skladajac dokumenty. Do przetargu w gminach czy do projektow unijnych. Certyfikat udt jest wymagany. Skoro startujecie w przetargach powinniscie to wiedziec. Wypisuje pan brednie.
Sp zoo kapitał 5 tys będzie można szybko zlikwidować i nie będzie gwarancji :)
Jak Pan wąsko patrzy, czy Pan myśli Solar Rays to 1 osoba która biega po Polsce i robi rzeczy? Litości, mamy w zespole uprawnienia budowlane, niektóre osoby również OZE. Ja osobiście mam tylko SEP i o tym mówiłem wcześniej.
Proszę robić swoje a nam pozwolić robić swojej. W razie potrzeby, możemy Panu pomoc rozwinąć skrzydła, zapraszamy do współpracy :)

Gwarancja? Kluczową gwarancja to gwarancja producentów.
Wyglada mi to na amatorszczyzne. Gdybyscie byli firma ktora wygrywa przetargi na duze inwestycje w gminach. To byscie w zalosny sposob programem 600+ za polecenie nie szukali naiwnych, Na male instalacje w domkach.
Moze lepiej by tak pochwalic sie wykonana instalacja wykonana dla gminy. Wtedy nikt nie bedzie mial watpliwosci, gmina chetnie wystawi referencje i kazdy bedzie mogl sprawdzic.
W przetargu liczy się tylko cena więc to mało wiarygodna ocena.
Polecanie wykonawcow, zawsze kojarzylem z dobrze wykonana praca i zadowoleniem ,polecajacego. Wiec teraz trzeba byc ostroznym.Jak sie okazuje, osobie polecajacej moze tylko zalezec na pieniadzach. Wedlug mnie jest to podle podejscie do spoleczenstwa.

Program Mój Prąd to świetny program dofinansowań. My też korzystaliśmy, akurat tutaj: https://programmojprad.com zrobili nam panele i skorzystaliśmy z dofinansowania z programu Mój Prąd.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry