Widok

Solar Rays Green Energy - fotowoltaika z Banina

Dzień dobry,
Pragniemy przedstawić się Państwu. Jesteśmy firmą z Banina, mieszkamy w Baninie od kilkunastu lat.
Nie są nam obojętne losy naszej miejscowości, kraju i Świata. Chcemy, aby nasze dzieci, przyszłe pokolenia oraz my na starość, mogli głęboką piersią oddychać świeżym powietrzem. Powietrzem czystym od smogu i CO2.
Dlatego zdecydowaliśmy się na pracę z odnawialnymi źródłami energii.
Ponadto, wyznajemy zasadę, że "po co płacić za coś, co jest za darmo". Energia elektryczna jest za darmo! Wystarczy ją pozyskać. Chcemy aby każdy Polak mógł cieszyć się darmowym prądem i oszczędzać pieniądze.
Naszą specjalnością są panele fotowoltaiczne.

Tak narodziło się "Solar Rays Green Energy".
Zapraszamy do odwiedzenia naszego profilu na FB, naszej strony i Twittera.

Można się na nich zapoznać z misja i wizja naszej firmy.
FB: https://www.facebook.com/solarraysPV
Strona: http://www.solarrays.pl
Twitter: https://twitter.com/SolarRaysGreen1

Zapraszamy również do kontaktu poprzez stronę internetową. Oferujemy kompleksowe usługi montażu instalacji fotowoltaicznych, załatwiamy wszystkie formalności, pomagamy w finansowaniu na bardzo korzystnych warunkach, nawet 0% RRSO.

Tylko teraz, można uzyskać dofinansowanie z UE na instalacje fotowoltaiczne w wysokości 5000 PLN.
Kwota ta znacząco skraca czas zwrotu z inwestycji a w połączeniu z innymi instrumentami jak program dotacji na termomodernizację (która obejmuje fotowoltaika) oraz programu Czyste powietrze.. Można mieć instalacje fotowoltaiczne, za równowartość swoich rachunków za prąd miesięcznych w formie rat. Natomiast po okresie zwrotu, prąd całkowicie za darmo :) prawdopodobnie do końca naszego życia :)
Warto sprawdzić, to nic nie kosztuje. Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości. Od technologicznych przez bezpieczeństwo aż po finansowe.

Będziemy również proekologicznie działać na terenie naszej miejscowości i gminy! Śledźcie nas aby nie przegapić informacji :)

Pozdrawiamy i do zobaczenia!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Propinuje poczytać o. Technologiach fotowoltaika które w przeciągu kilku.lat będą na świecie. Oczywiście że gwarancja 12 lat to chwyt gdyby produkt był taki super. Nie trzeba było by się reklamować a. Tu z każdej strony ataki sprzedawców
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sa dzisiaj w Polsce dostępne online instalacje które działają nawet od kilku lat.
Można śledzić ich wyniki w skali roku przez wszystkie lata.. Zachęcam do poczytania, instalacje są z całej Polski również naszego rejonu.
https://pvmonitor.pl/

Piękne porównanie z czekaniem na zakup telefonu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

".....nie polecam za 3 - 4 lata ten sprzęt będzie 10 razy tańszy "
Chłopie to rzeczywiście grubo zaoszczędzisz. Zamiast 25k wydasz 2,5k.
Opowiedz coś więcej proszę, jak żyjesz, czym się zajmujesz, bo widzę że dużo możemy się od Ciebie nauczyć....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja poczekam 5 lat i zapytam się użytkowników jakie są faktyczne zyski. Na dzień dzisiejszy zwrot po 7 lub 8 latach to jest nieopłacalna inwestycja. Obietnice firmy o 12 latach gwarancji to jest chwyt marketingowy, bo za 3 lata firma zniknie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No widzisz i telefon nie był mu potrzebny i zaoszczędził :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój dziadek też chciał kupić telefon ale zawsze mówił, że poczeka rok bo wyjdzie coś nowszego a stare będzie tańsze. I po 10 latach zmarł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy dobra jakość okaże się za 5.lat. A jak. Was nie będzie to gwarancję mogę sobie powiesić na ścianie zamiast obrazu :) ja wam dam gwarancję 50 lat albo dożywotnią papier wszystko przyjmie. Dziękuję nie skorzystam i nie polecam za 3 - 4 lata ten sprzęt będzie 10 razy tańszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Znam swój produkt i wiem co pisze :)
Moje panele mają wydajność od 20.12% do 20.63 %, 12 lat gwarancji na panel i oczywiście 25 lat na wydajność. Jak każdy produkt najwyższej klasy na dzień dzisiejszy.
Wiem że niestety często proponowane klientom są panele o niskich mocach i przez to niskiej wydajności. Dlaczego? Bo są tańsze w zakupie i dają większą marzę instalatorowi. Ja, mam inna misję i wizję mojej firmy, pisałem o tym w pierwszym poście. Stosuje tylko najwyższej jakości produkty.

Mogę mieć każdy inverter, na życzenie. Natomiast swoją pracę opieram na inweterach Solis bo to wiodący producent i daje 5 lat gwarancji. Już niedługo w standardzie 10 z możliwością do powiększenia do 20 lat.
Uważam to za istotna zaletę tego produktu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

DAH Solar pierwszy raz słyszę nie ma ich w rankingu

A jaka cena na LONGi, Janko lub ja Solar? I na falowniku Edge Solar, SMA? To nie jest prawda każdy z produkowanych paneli ma inną wydajność proszę sprawdzić kartę produktu.

Głupi jesteś, nie masz racji.

@Marcin
Czołówka, tier 1 producent.
Ale mamy też panele Longi, Ja Solar.
Wszystkie mają 12 lat gwarancji jakosci i 25 lat gwarancji liniowej wydajności.
My rozszerzamy do 15.
Prawda jest taka, że wszystkie panele produkuje jedna gigantyczna fabryka na tej samej linii produkcyjnej a następnie są labelowane określoną marką. Wszystkie Monokrystaliczne half cut są produkowane w pełni automatycznie i mają doskonała jakość.

To raczej nie czołówka światowa jeśli chodzi o producentów.

To szacunek, kwestia lokalizacji, montażu i ogleglosci od rozdzielni plus czy jest instalacja odgromowa czy nie.
Ale zasadniczo tak.
Sprzet opisujemy na stronie.
DAH Solar PERC Half-Cut Cell 9BB Monocrystalline 400Wp
Inverter Solis
Skrzynka z zabezpieczeniami po stronie DC i AC chroniąca przed uderzeniem pioruna.

5 kw za 25 tys brutto? Ciekawe na jakim Sprzęcie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

@Janek
Dzisiaj rynek PV jest w rękach Chin. Nie mamy szansy konkurować z ich fabrykami i automatyzacja. To jest bomba gospodarczą która wybuchnie. W każdej dziedzinie.
Ostatnimi dekadami Chiny były stłamszone komuna. Teraz to się zmieniło.
I generalnie jakoś tych produktów jest bardzo dobra. Jak widać, 12 lat gwarancji producenta nie bierze się z niczego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o to że firmy ściągają używane panele po tam już się zużyły :) a nie ma. Niemieckich paneli bo nie ma w Europie producenta tylko składają ale nie produkują :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

@Janek
Nie rozumiem o co chodzi że sprowadzaniem sprzętu z Niemiec? Że się nie sprawdza?
Kilkanaście lat temu technologia była zupełnie inna i i zwrot z inwestycji był znacznie dłuższy. Dzisiaj przy najnowszej technologi panele są pieruńsko wydajne. Każda branża się rozwija, unowocześnia. Tego nie zmienimy, to naturalne.

Mam tylko nadzieję że nikt nie da się namówić na powrotny montaż tego w Polsce, bo wtedy będzie zawiedziony bo efekt i wydajnosc jest niska.
Stara technologia miała kilka procent wydajność.
Polikrystaliczne (niebieskie) powiedzmy 15%
Aktualne monokrystaliczne około 21%
Jak widać, jakoś rosnie znacząco.

@Janek
Proszę Pana. Polska ma bardzo dobre warunki nasłonecznienia i temperatury. Testowe warunki dla paneli, to 25*C i 1000W/m2

Dofinansowania są na poziomie 33% dla typowej instalacji wystarczającej dla domu rodzinnego tj 5000W.
Szacunkowynkoszt instalacji 25000 pln
5000 zł z programu Mój prad.
Następnie pozostałe 20 000 możemy odliczyć od dochodu w picie rocznym i dostaniemy zwrot 17,5 % w podatku dochodowym.
Co daje kwotę ~3000 PLN
Łączna wartość dofinansowania to 8 000 PLN.
Stanowi to ~33% całej kwoty i skraca czas zwrotu z inwestycji o 1/3.

Taka instalacja wygeneruje 5000 kWh
W zależności ile placimy za prąd, jest to nasz zarobek który kompensujemy z energia zużyta. Przy typowym zużyciu wychodzimy na zero.
Niczego nie dolega naszym dofinansowaniom w Polsce. Tylko trzeba z nich korzystać.
Szacunkowa kwo

Nie porównujmy Polski do Niemiec tu są zupełnie inne ustawy o inne dopłaty. Sprzedawca zawsze będzie mówił. Ze się opłaca. Proszę poczytać ile starego sprzętu jest wysyłane z Niemiec do Polski.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry