Widok

Sopot - brak linii ciągłej

Na remontowanym odcinku Al. Niepodległości w Sopocie wykonawca "zapomniał" wymalować ciągłą linię, rozgraniczającą kierunki ruchu (ruch w obie strony odbywa się wyłącznie po jezdni w kierunku Gdańska), przez co niektórzy się gubią i jadą pod prąd, co może skończyć się "czołówką"
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kierowcy w akcji dają popis swoich umiejętności dla nich znaki linie ciągłe itp to jest tylko ozdoba i zawsze pojadą tak jak uważają powinni ich wysyłać na ponowne szkolenie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 14

a dla ciebie?

to jest też tylko ozdoba? Napisz nam proszę jak ty jeździsz bo wygląda że jesteś absolutnym ideałem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Są znaki, jak ktoś nie ogarnia to nie powinien wsiadać za kółko.

Bardziej zastanawia mnie czemu wszyscy stoją na prawym pasie, zamiast jak ty elegancko wjechać na suwak i zaoszczędzić sporo czasu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

to niestety stały obrazek

obserwowany przeze mnie w wielu miejscach. I też się nad tym zastanawiam. Ale może i dobrze, dzięki temu oszczędzam czas :-))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

on jeździ jako pasażer w skm
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Problem w tym, że

tam właśnie, jak w tytule mojego raportu, nie ma linii ciągłej. Jest to ewidentna wina wykonawcy oraz nadzoru ze strony ZDiM. Skąd kierowca ma wiedzieć, że tam jest tylko ruch po jednym pasie? Jest tylko zwężenie i znak zakazu wyprzedzania, co oznacza, że teoretycznie mogę sobie jechać także lewym pasem. A sytuację z filmu zaobserwowałem dopiero dzisiaj, (chociaż stan taki występuje od początku remontu jezdni w kierunku Gdyni i przewidywałem, że kiedyś nastąpi) , bo nastąpiła kumulacja - nieco wcześniej jest zwężenie z powodu prac na środku drogi, ale po zwężeniu nadal są dostępne dwa pasy. I to zapewne zasugerowało pierwszego kierowcę na drugim zwężeniu, a pozostali pojachali za nim na zasadzie tzw. "owczego pędu".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale nie myli znaku nakazu jazdy prosto przez skrzyzowanie (okrągły - jak na filmie) z oznaczeniem drogi jednokierunkowej (kwadartowy).

Nie rozumiem jak można tego nie ogarnąć haha. Ale osoba kierująca tym Renault widać lepszy cwaniak, chce przyciąć gdzie się da. Taka jazda typowa- polakówów. Drugi przypadek w Alfie też typowy. Nie ważne żeby myśleć, ważne że w stadzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to chyba skoda a nie renault.

Jeżeli nie ma znaku że droga jest jednokierunkowa to chyba oczywistym jest, że jest dwukierunkowa!
do góry