Widok
Sopot korek rondo Polna i Łokietka
Korek prawdopodobnie potrącenie pieszego. Jest karetka i policja
więcej
więcej
Przechodzę przez to skrzyżowanie (rondo) do pracy. Są przy nim posesje z płotami i kamienica z żywopłotem. Nie raz jestem świadkiem jak pędzą tamtędy na hulajnogach. Nie chcę rzucać wyroków ale przypuszczam na podstawie swoich obserwacji, że to wina osoby na hulajnodze. Wtargnięcie na jezdnię z dużą prędkością w zza wysokiego płotu. Kierowcy nie są jasnowidzami. Jestem pieszą i idąc od skm wyscigi zawsze mam obawy na tym rondzie bo już kilka razy otarła się o mnie osoba na hulajnodze czy rowerze przy tej kamienicy z zywoplotem. Wpadaja na pełnym gazie na chodniku w osoby schodzące z przejścia
Bardzo możliwe...
Czemu właściwie jest legalne sadzenie żywopłotów tuż przy skrzyżowaniach, i to jeszcze z przejściami? Jest mnóstwo miejsc w których zupełnie bez potrzeby nic nie widać co się dzieje za rogiem bo ktoś se strzelił 2 metry krzaka.
Budynków nie wolno stawiać przy krawędzi działki, szkoda że ten zakaz nie obejmuje właśnie takiej całkowicie blokującej widok roślinności.
Budynków nie wolno stawiać przy krawędzi działki, szkoda że ten zakaz nie obejmuje właśnie takiej całkowicie blokującej widok roślinności.