Widok

Sopot korek rondo Polna i Łokietka

Korek prawdopodobnie potrącenie pieszego. Jest karetka i policja
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie pieszy wlazł pod samochód

może w końcu ktokolwiek zwróci uwagę, że łatwiej zatrzymać 80kg mięsa niż 1,5 tony stali...
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 22

"wtargnął z dużą szybkością" jak wyjaśnia wyrok w pewnej sprawie....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kierowca !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hulajnoga + auto

Zderzenie hulajnogi z autem osobowym
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie nazywaj jadącego hulajnoga kierowcą bo to nie to samo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przechodzę przez to skrzyżowanie (rondo) do pracy. Są przy nim posesje z płotami i kamienica z żywopłotem. Nie raz jestem świadkiem jak pędzą tamtędy na hulajnogach. Nie chcę rzucać wyroków ale przypuszczam na podstawie swoich obserwacji, że to wina osoby na hulajnodze. Wtargnięcie na jezdnię z dużą prędkością w zza wysokiego płotu. Kierowcy nie są jasnowidzami. Jestem pieszą i idąc od skm wyscigi zawsze mam obawy na tym rondzie bo już kilka razy otarła się o mnie osoba na hulajnodze czy rowerze przy tej kamienicy z zywoplotem. Wpadaja na pełnym gazie na chodniku w osoby schodzące z przejścia
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam trzeba zbudować normalną szykanę z rur.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo możliwe...

Czemu właściwie jest legalne sadzenie żywopłotów tuż przy skrzyżowaniach, i to jeszcze z przejściami? Jest mnóstwo miejsc w których zupełnie bez potrzeby nic nie widać co się dzieje za rogiem bo ktoś se strzelił 2 metry krzaka.
Budynków nie wolno stawiać przy krawędzi działki, szkoda że ten zakaz nie obejmuje właśnie takiej całkowicie blokującej widok roślinności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry