Widok
Sopot: od soboty płatny wstęp na molo
Opinie do artykułu: Sopot: od soboty płatny wstęp na molo.
Dość szybko, bo już w sobotę 28 kwietnia, zostaną wprowadzone w tym roku płatne wejścia na sopockie molo. Ceny biletów nie zmienią się w tym roku - za jednorazowe wejście na najdłuższy w Europie drewniany pomost zapłacić będzie trzeba 8 zł.
Choć w ubiegłym roku nadzorujące molo Kąpielisko Morskie Sopot zdecydowało się podnieść ceny biletów, to chętnych do wejścia na pomost nie brakowało. W całym sezonie sprzedano 1 072 719 biletów, czyli o około 10 tys. mniej niż w 2016 roku. Warto ...
Dość szybko, bo już w sobotę 28 kwietnia, zostaną wprowadzone w tym roku płatne wejścia na sopockie molo. Ceny biletów nie zmienią się w tym roku - za jednorazowe wejście na najdłuższy w Europie drewniany pomost zapłacić będzie trzeba 8 zł.
Choć w ubiegłym roku nadzorujące molo Kąpielisko Morskie Sopot zdecydowało się podnieść ceny biletów, to chętnych do wejścia na pomost nie brakowało. W całym sezonie sprzedano 1 072 719 biletów, czyli o około 10 tys. mniej niż w 2016 roku. Warto ...
Wizytówka "kurortu" - smutni faceci w czarnych łachmanach sprawdzający bilety
Oto urzędniczy pomysł jak obrzydzić Sopot, Monciak już zaorany, teraz trzeba spie*rzyć to piękne molo... to wstyd, że Sopot zamienia się w plastikowo-jarmarczną wiochę, podobnie jak Jastarnia czy Krynica Morska (plastikowa tandeta sezonowa).
Niemcy zostawili po sobie estetycznie wyrafinowane miasto, Polacy zamieniają je w szydło-mydło i powidło. Naprawdę wstyd.
Niemcy zostawili po sobie estetycznie wyrafinowane miasto, Polacy zamieniają je w szydło-mydło i powidło. Naprawdę wstyd.
Po zmierzchu stoją tam pseudo dresiarze-ochroniarze. Żałosny widok z pipidówy. Wiocha na całego.
Sopot zaorał się sam. Matoły z UM Gdańska i POciotki Kudłatego, lokalna "pseudo mafia" zniszczyła markę miasta, niestety przy aprobacie samych mieszkańców, którzy głosują stale na tę samą ekipę nieudaczników...
Wejscie na molo bilety za tanie powinny byc po 20 zł !!Warszawka by sie lansowac nawet tyle zaplaci.!!
Od momentu jak takie złodziejstwo jest to tylko molo w Gdańsku i Gdyni które jest bezpłatnie.Ale przypomnijmy ze Sopot zapłacił za marine przy molo kilkadziesiąt milionów .Marina która jest głownie dla bogatych klientów hoteli.Zyski ztej mariny sa tak niskie ze koszt jej budowy nigdy sie nie zwróci!!Dodatkowo przez marine powstały mierzeje które trzeba osuwać i to są kolejne straty!!
Sopot zato róznicuje mieszkanców wiec proponuje wprowadzic opłaty dla sopociaków na mola w Gdańsku i Gdyni :) .
Kolejna sprawa ze gdyby Gdańsk odbudował mola w Jelitkowie i Brzeźnie i hale zdrojowe zapleczem , które były perełkami turystycznymi to o Sopocie nikt by nawet nie pamiętał.
Na molo mozna naturalnie tez wejsc za darmo od strony plaży albo od strony pomostu dopłynąć pontonem. :)
Sopot zato róznicuje mieszkanców wiec proponuje wprowadzic opłaty dla sopociaków na mola w Gdańsku i Gdyni :) .
Kolejna sprawa ze gdyby Gdańsk odbudował mola w Jelitkowie i Brzeźnie i hale zdrojowe zapleczem , które były perełkami turystycznymi to o Sopocie nikt by nawet nie pamiętał.
Na molo mozna naturalnie tez wejsc za darmo od strony plaży albo od strony pomostu dopłynąć pontonem. :)
Kto normalny z Trójmiasta pójdzie na molo w okresie turystycznym tylko wariat... To że teraz wszystko jest płatne to mnie już nie dziwi
Jak byłam z rodziną w Toruniu i chciałam do kościoła wejść to cennik zobaczyłam. Skandal i szczyt bezczelność że strony władzy Torunia jak i duchownych którzy trzepia... Pierwszy i ostatni raz byłam w Toruniu... Ale Sopot nic nie ma oprócz mola... Wszędzie imprezownie i tyle... To sopocianinie powinni płacić za wejście na starówke... A tak dla równości...
Jak byłam z rodziną w Toruniu i chciałam do kościoła wejść to cennik zobaczyłam. Skandal i szczyt bezczelność że strony władzy Torunia jak i duchownych którzy trzepia... Pierwszy i ostatni raz byłam w Toruniu... Ale Sopot nic nie ma oprócz mola... Wszędzie imprezownie i tyle... To sopocianinie powinni płacić za wejście na starówke... A tak dla równości...
Gdańsk gdyby chciał moze bez najmniejszych problemów zatopic atrakcjami Sopot!!
Wystarczy odpowiednia zabudowa Jelitkowa albo Brzeżna i mozemy miec własny monciak bardziej atrakcyjny jak Sopocki.Przypominam tez ze są stare projekty nie zrealizowane z kolejką gondolową z deptaka nad morze,oraz inne swietne atrakcje jak park wodny w Brzeznie niezrealizowany kolejny projekt.Ale niestety kolesie z Gdańska partyjni nie chca zaszkodzić koledze partyjnemu z Sopotu!