Widok

Sp 20

Jestem absolwentką 20, pragnę wyrazić swoją opinię na jej temat.Moim zdaniem jest to dobra szkoła , w której Można zdobywać ogromną wiedzę.
Moja ocena
poziom nauczania: 6

zajęcia dodatkowe: -

wyposażenie: 6

bezpieczeństwo: 6

ocena ogólna: 6

6.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
poziom i obszerność tej wypowiedzi świadczy właśnie o poziomie tej szkoły...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
kiedyś może tak było, obecnie niestety sprawa ma się zupełnie inaczej. ciągłe nieobecności nauczycieli, słaba kadra "językowa" lub jej brak. moje dziecko zaczęło naukę w tym roku w 1 klasie i jestem przerażony. przy odrabianiu lekcji poprawiam z dzieckiem błędy, które przynosi ze szkoły, gdyż nauczyciel nie chodzi po klasie i nie wskazuje błędów na bieżąco, nie pyta czy coś jest niezrozumiałe, komu wyszedł inny wynik działania matematycznego. zadania są robione, a błędy nie weryfikowane i wskazywane na bieżąco utrwalają się. zeszyty ćwiczeń sprawdzane są w cyklu miesięcznym!!! i zwracane nie wiem po co uczniowi- bez uwag, wskazówek. praca nauczyciela z dziećmi polega na zaliczaniu kolejnej kartki z książki i ćwiczeń, nie tłumaczy się zasad ortografii, lecz każe pamięciowo uczyć słówek. języki obce- kolejny powód do wstydu dla dyrekcji tej placówki. nauczyciele zwalniani w ciagu roku szkolnego, choć już rok wcześniej było wiadomo, że sobie nie radzą. wysoka absencja, wymowa native speakera (chociaż gówniarzom mogą zaszpanować i się dowartościować), z którą maluchy sobie wogóle nie radzą. ta szkoła to horror! odradzam kazdemu i żałuję, że wcześniej o tym słabym poziomie nie miałem pojęcia. oddałbym syna do innej szkoły, teraz nie będę robić mu rewolucji. rodzicu pamiętaj, to czego nie zrobi nauczyciel przez 6 godzin w czasie lekcji ( a nie zrobi na pewno) ty będziesz musiał nadrobić i od podstaw wyłożyć w krótkim czasie po 8 godzinach pracy z pulsującym łbem. samo odrabianie lekcji nie wystarczy. w tej szkole się nie pracuje, tu się przychodzi posiedzieć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Moje dziecko tez chodzi do tej szkoły i chociaż nie jestem jej wielbicielem , to z niczym co JO napisał sie nie zgadzam. Angielskiego syn sie uczy i całkiem nieźle mu idzie . Jeżeli chodzi o resztę sporo robią w domu ale zeszyty są na bierząco sprawdzane, duzo czytają, robią prezentacje , chodzą na wycieczki, jeżdźą również. Syn klasę lubi i z perspektywy czasu - chociaż nie zawsze nas szkoła zachwyca to powiem że wybór był dobry
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
podbijam/ proszę o opnie nt. sp. 20
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry