Widok

Spawanie podpór pod wiatraki- ,,TRIPODY"

Witam.Mam informacje dla kolegów spawaczy,którzy sie wybierają na próbki.Jeżeli nie spawaliście dużo w 136 i nie jesteście bardzo dobrzy to szkoda zawracać sobie głowy i czasu.Spawy w 100% badane pod rentgen.Próbka blachy sufit doczołowo.Przetop druem twardym,wypełnienie i lico proszkiem.Na robocie wszystko grzane.Byłem na próbkach w Niemczech z nastawieniem że może sie uda lecz w 100% nie byłem przekonany co do swoich sił gdyż mało spawałem w proszku.Nie zdałem lecz spróbowałem i sie przekonałem.Robota super,warunki niemieckie tylko trzeba być bardzo dobrym spawaczem-ja nie jestem :-) ale w przyszłym roku napewno spróbuje jeszcze raz :-) Pozdrawiam wszystkich kandydatów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kolego spawamy z kolegami Tripody 2 lata w Niemczech(emden) uwierz mi, że praca jest ciężka wysokie temperatury, dużo sufitów nieraz 20 mm szczeliny na ceramikę w suficie, jednak najgorzej jest w środku rur wtedy się zaczyna przetrwanie(-: a jeżeli firma nie da Tobie minimum 14 na rękę i opłaci mieszkanie to się nie opłaca.pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szeryfie jemu chodziło o pracę w bremerhaven na firmy waser wind za 10 euro na godzine.

widać że jest świeżakiem skoro nie potrafi spawać tych próbek które trudne nie są.
dobry prąd i posów oraz pewna ręka i nie ma bata aby nie zdać.
ja spawam 3 lata i nie miałem z tym kłopotów dodatkowo przyznam Ci rację, w tych rurach to szkoła przetrwania...
Jak czytam takich mądrali co innych krytykują nazywają swieżakami to widzę że mam do czynienia z człowiekiem co osiągnął szczyt możliwości i został spawaczem a jego mózg kipi inteligencją.