Widok
Czułem, że zapytasz i dlatego starałem sobie przypomnieć.... niestety bezskutecznie.
Pamietam tylko, że politechnika była najczęściej powtarzaną odpowiedzią przy okazji podobnego problemu na tym forum... a ze stoczni ojciec zgłosiłsie, ze aluminium zespawaćdlanich to nie problem... ale ja jeżdżę na stalówce.
Pamietam tylko, że politechnika była najczęściej powtarzaną odpowiedzią przy okazji podobnego problemu na tym forum... a ze stoczni ojciec zgłosiłsie, ze aluminium zespawaćdlanich to nie problem... ale ja jeżdżę na stalówce.
--
Koledze rame alu na polibudzie zrobiłem. Problem był w tym że rama była cieniowana a rura przy pęknięciu miała pełno mikropęknięć co wyszło dopiero przy spawaniu dlatego sie kijowo porobiło. Poza tym Pan Spawacz Witek na poczatku za mocno dał gazu i sie lekka kupa zrobiła i był problem z pospawaniem tego ale dało rade.. :| Drugi kolega tez u niego zrobił RM7 i się raczej udało chociaż naprawa wygląda mało finezyjnie...Wszystko się działo w halach na Wydziale Oceanotechniki i Okrętownictwa PG. Coś tylko p. Witek mówił ze ostatni raz robił ramy... :/
Może lepszym rozwiązaniem będzie zaglądnąć do firm, spawających alu i inne takie wyroby...
Może lepszym rozwiązaniem będzie zaglądnąć do firm, spawających alu i inne takie wyroby...
polecam zakład:
Buchert Jerzy. Warsztat mechaniczno - ślusarsko - spawalniczy
0 58 664 85 41
81-530 Gdynia, Wrocławska 102
pow.Gdynia, woj. pomorskie
godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-15
tam spawałem dwie ramy alu i robota była pierwsza klasa.
Zakład jest koło 'Lodowca' więc panowie spawają chyba wszystko co tam się połamało na hopach. Mają też rózne maszyny do obróbki metali więc wytoczenie jakiejś tulejki, dystansu czy innej dupereli też tam można zlećić.
trafia się tam z ulicy Wielkopolskiej i przed szkołą w lewo (jadąc od dołu), prosto aż do ostatniego skrzyżowania przed parkingiem pod lodowcem i po prawej duży dom z warsztatem w hangarze.
polecam zakład:
Buchert Jerzy. Warsztat mechaniczno - ślusarsko - spawalniczy
0 58 664 85 41
81-530 Gdynia, Wrocławska 102
pow.Gdynia, woj. pomorskie
godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-15
tam spawałem dwie ramy alu i robota była pierwsza klasa.
Zakład jest koło 'Lodowca' więc panowie spawają chyba wszystko co tam się połamało na hopach. Mają też rózne maszyny do obróbki metali więc wytoczenie jakiejś tulejki, dystansu czy innej dupereli też tam można zlećić.
trafia się tam z ulicy Wielkopolskiej i przed szkołą w lewo (jadąc od dołu), prosto aż do ostatniego skrzyżowania przed parkingiem pod lodowcem i po prawej duży dom z warsztatem w hangarze.
rB napisał(a):
> polecam zakład:
>
> Buchert Jerzy. Warsztat mechaniczno - ślusarsko - spawalniczy
> godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-15
olaboga, ale te godziny otwarcia to wybitnie pod klasę próżniaczą vel studentów zrobione ;-) ale niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi za namiar, trzeba będzie kiedyś pana Jerzego odwiedzić i przetestować.
Zdradzisz, ile jedno małe aluspawanko kosztowało?
pozdr
> polecam zakład:
>
> Buchert Jerzy. Warsztat mechaniczno - ślusarsko - spawalniczy
> godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8-15
olaboga, ale te godziny otwarcia to wybitnie pod klasę próżniaczą vel studentów zrobione ;-) ale niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi za namiar, trzeba będzie kiedyś pana Jerzego odwiedzić i przetestować.
Zdradzisz, ile jedno małe aluspawanko kosztowało?
pozdr
Szukasz stołu spawalniczego lub akcesoriów do spawania? Internetowy sklep internetowy migomat.com.pl ma w swojej ofercie setki produktów od najlepszych producentów. Sprawdź koniecznie ofertę na https://migomat.com.pl/akcesoria-spawalnicze/stoly-spawalnicze