Widok

Speedskating w Tröjmiescie

Osowa Temat dostępny też na forum:
Hej,
czy w tröjmiescie jest jakis club gdzie mozna trenowac speedskating (jazda szybka na rolkach)? Czy jest jakis tor lyzwowy gdzie mozna w ciepla pogode na rolkach pojezdzic?

lg. speedy g.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej
ja od niedawna "odkrylam" fajne miejsce do jazdy na rolkach - nie jest to co prawda zadny tor, ale ...;-) - mam na mysli parking przed Geantem w Osowej. Tam czasami jezdze... ale ten parking dobry jak kazdy inny - byle by mial rowna powierzchnie i mozna smigac ;-)

zoya78 napisał(a):

hej zoya............

ciesze sie ze wreszcie znalazla sie mila osoba, ktöra ma tez jakis pociag do rolek...........nie mieszkam w gdyni tylko czasami tam bywam ale mnie bardzo ciekawilo gdzie mozna byloby sobie troche potrenowac.......

z tym torem to jest röznie ale jesli ten parking ca. 400 m obwodu ma to mozna nawet dobrze jezdzic jak na torze....

niestety musze przyznac ze nie widze by wogöle w tröjmiescie bylo wielu chetnych do jazdy szybkiej na rolkach i speedskating jest chyba wogöle nie znany.....

bylem tu u was w kwietniu i czulem sie jak zielony z marsa jezdzac na 5-rolkach a ludzie sie gapili jak by ducha widzieli...........mimo to mam nadzieje ze rozwinie sie cos w tym kierunku bo reszta polski jest juz dobrze zorganizowana.....zobacz poznan /malte.....i inne kluby.....

pozdrowienia

Piotrek z Karlsruhe/Germany
ah jeszcze jedno....jesli moge troche reklamy tu rzucic.....

jak potrzeba wam dobrego sprzetu:
- rolki
- buty (carbon) albo normalne
- szyny (frames) 12.8 i 13.4 cali

to zalecam nawiazanie kontaktu ze mna, prowadzimy dobry wybör fitness i speed butöw i szyn röznych firm na bardzo dogodnych cenach, przewaznie 10-20% nizej niz na rynku niemieckim.

firmy: powerslide, salomon, mogema, miller(usa), hyper, supersonic, labeda, kopp.

adres:

Peter Sikorski
P.Sik@gmx.de
Karlsruhe
Warto wiedziec! ja co prawda rolki juz mam od zeszlego sezonu wiec kolejny zakup tak szybko nie nastapi ale napewno zapisze Twoje namiary! czy prowadzisz jakis sklep/hurtownie?

Proponuje wycieczke do Niemiec. Pod Berlinem istnieje tor (dlugosci ok. 100 km) specjalnie wybudowany dla skatingu. Wiecej informacji dostaniesz na stronach www.flaeming-skate.de. Pod koniec sierpnia odbedzie sie otwarcie nowego stadionu dla speedskatingu w Jüterbogu, tuz przy trasie. Wiecej informacji, jak i o noclegach, imprezach itd., na stronie www.flaeming-skate.de. Naprwade warto przyjechac.
Kasia
czesc kaska,

dzieki za ten typ ale znam to juz dosyc dlugo, chociaz to ode mnie jest dosyc daleko bo mieszkam na poludniu niemiec....a ciekaw bylem czy wogöle ktos w tröjmiescie trenuje szybka jazde i czy wogöle mozna gdzies sobie dobrze pojezdzic?

dzieki za odpowiedz

no risk no fun
Jest taka asfaltowa ścieżka rowerowa, długa na ok. 2,5 km, na Babich Dołach w Gdyni. Często tam jeździmy.
dzieki za wiadomosc.....
a czy macie jakas grupe, ktöra wspölnie trenuje? zaciekawilo mnie to bardzo.....mimo ze 2,5 km to nie dlugi odcinek ale zawsze cos niz nic......

pozdrawiam....

piter

no risk no fun
Są osoby w Trojmieście które trenują jazdę szybką, jedni bardziej zawodowo inni bardziej amatorsko - polecam odwiedzić m.in. stronę MARATONU SIERPNIOWEGO którego kolejna edycja już na koniec sierpnia tego roku :)
Kluby:

- Twister Trójmiasto

Trenować będzie można dookoła stadionu PGE Arena w Gdańsku, bo tamże otworzą tor.
do góry