Widok

Śpiewać każdy może...

Przy Państwowej Operze Bałtyckiej rozpoczęły się niedawno zajęcia chóru amatorskiego. Odbywają się one we wtorki i piątki 16.00-17.30. Prowadzi je młody, sympatyczny dyrygent. Są odpłatne (40 zł), ale studenci i uczniowie mają zniżkę 20%.

Piszę o tym, bo zajęcia są fantastyczne, ale mało osób o nich wie. Jeśli liczba uczestników spadnie, zostaną zawieszone, a nie chciałabym tego. Dlatego jeśli wśród Was jest ktoś, kto chciałby nauczyć się śpiewać (wszyscy zaczynają prakycznie od zera), to zapraszam serdecznie. Uczestnicy zajęć mają mieć w przyszłości (prawdopodobnie już w przyszłym roku w czerwcu) możliwość śpiewania na scenie z chórem profesjonalnym (pod warunkiem, że się śpiewać nauczą).

Proszę, rozpowiedzcie to wśród swoich znajomych. Bardzo bym nie chciała, by moje obecnie ulubione zajęcia przestały się odbywać...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jeszcze coś: odpłatność jest za miesiąc, nie za jedne zajęcia ;P
To tak odnośnie wyjaśnień...
Mamy zacząć się uczyć "Carminy Burany" i oper od tego tygodnia... Proszę, rozpowiedzcie o zajęciach! Inaczej się skończą... ;(
jestesm zainetresowana.. w jakim miescie to jest?? i jaki jest wiek uczeszczajacych;)
W Gdańsku. Wiek uczestników jest różny, bowiem najmłodsze dziewczyny są z liceum, a najstarsi panowie (sztuk dwa na razie niestety) to tacy ok. 50-tki. Z tego, co się orientuję, to uczestnicy powinni mieć minimum 16 lat, ale głowy nie dam.

W razie pytań - służę :D
a jakie sa terminy spotkan, kiedy sie odbywaja? bo ja nprawde jestem zainteresowana a mam 16,5 lat:)
Tak jak pisałam w pierwszym poście tutaj :)
Zajęcia odbywają się we wtorki i piątki w godzinach 16.00-17.30 w Państwowej Operze Bałtyckiej. Trzeba wejść do opery od strony kolejki i zapytać na portierni o warsztaty chóralne, to skierują dalej.

Dziś właśnie zaczęliśmy czytać utwór, którego premiera ma być w operze w czerwcu (opera). Warto zacząć od najbliższego tygodnia przychodzić. :D Może jeszcze we wtorek będziemy czytać, ale potem na pewno pośpiewamy! A cały czas mamy zamiar dodatkowo pracować nad Carminą Buraną *.*

Skoro masz szesnaście lat, to koszt wynosi 32 złote za miesiąc. Reszty dowiesz się już bezpośrednio na zajęciach. Oby do zobaczenia!
ehhh, ja bym musiala dojezdzac z rumi:( a piatek to mi wo gole odpada ze masakra;/,jescze pomyslim!!:)
Kilka osób z Gdyni przyjeżdża...:)
Nawet chórmistrz jakoś stamtąd jest.
Ale pomyśl na spokojnie. :)))
Mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno aby się dołączyć. Bo dopiero dzisiaj przeczytałam Twoją wiadomość. Jeśli jest jeszcze szansa, to bardzo proszę o odpowiedź. I mam nadzieję, że zobaczymy się w piątek :-)
pozdrawiam
Ajt, ajt, nie zaglądałam tutaj od kilku dni! :|
No i nie wiem, czy widziałysmy się w piątek, czy nie... :P
Obecnie pracujemy nad "Zbójcami" Verdiego, ale mam obiecane, że Carmina wróci. Tak czy siak warto przychodzić się uczyć śpiewać :)
Zapraszam!
widziałyśmy się ;-) i bardzo Ci za to dziękuję :-)))

Inne tematy z forum Hobby

System CRM w firmie (102 odpowiedzi)

Czy w swojej firmie macie jakieś systemy, które wspierają waszą działalność? Coś, co zapewnia w...

Białe tango (259 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Rękodzieło, pasmanteria (5 odpowiedzi)

Hej, gdzie znajdę dobrze zaopatrzoną pasmanterię? Dopiero rozpoczynam przygodę z dziewiarstwem :)

do góry