Widok

Sport w trójmieście

Panowie , co się dzieje ze sportem w trójmieście 1 Taka wielka aglomeracja i sucho.
W gdyni jeszcze ta koszykówka no i hokej w Stoczniowcu !
Ale co dalej z koszykówką w Gdańsku ! A siatkówka . Żaden Klub nie intersuje się pracą z młodzieżą.
Najgorzej jest w Gdańsku 1
Może Pan Adamowicz zrobi spotkanie z przedstawicielami klubw i zapyta się , co oni robią dla sportu.
Z człym szacunkiem pozdrawiam trenerów Siatkówki w stoczniowcu , czy też trenerów Koszykówki w Meduzie. A co robią inne kluby.
Złodzieje rozkradli Lechię i Mafia prtzestała interesować się drużuną rugby w Sopocie.
Zróbcie u siebie porządek ! Wygońcie złodziej ze sportu , a weżźcie tych kochających sport , którzy nieraz za własne pieniądze wożą zawodników po miastach , bo w Gdańsku brak partnerów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie najlepszą formą aktywności nad Polskim Morzem jest kitesurfing i z tego co widzę to coraz więcej osób zaczyna się nim interesować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
WSZYSTKIM KTÓRZY ŻLE MÓWIĄ O RUGBY WON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z TEGO FORUM . ZGADZAM SIĘ Z POPRZEDNIKIEM .
Jak najbardziej się z Panem zgadzam.Myślę , że trenerzy to też dostrzegają. Chciałbym aby trenerzy przykładali się do treningów , to napewno będę zadowolony
Pozdrowienia
Ryszardzie. spadaj z tego forum i przejdź do forum innych dyscyplin / bo tak mówimy w naszym środowisku o piłce nożnej/ może tam cię wysłuchają.To jest forum rugby i my mamy swoje problemy , a jest ich bardzo dużo , a ty zawracasz tutaj dupę i właściwie nie wiadomo o co ci chodzi.W innych dyscyplinach napewno nawiążą z tobą kontakt , my natomiast żyjemy tylko i wyłącznie najpięknięjszą dyscypliną na świecie i oczywiscie prawdziwie męską/ przepraszam bo również już żeńską/ a mamy naprawdę dużo swoich problemów, a tym swoim przechodzeniem z tematu na temat / z dyscypliny na dyscyplinę / naprawdę nam nic nie pomożesz.
Panie Ryszardzie kto powinien placić za treningi Pana synów . Np . czy Pan pracuje za darmo , bo jak tak to chwała Panu . Synowie dostają pewien produkt , który musi kosztować jak wszystko w tym kraju . Miasto nie jest zainteresowane finansowaniem sportu dzieci i mlodzieży . Szkoły pozamykane wieczorami. Jeżeli Pana syn w przyszłości będzie grał w ekstraklasie to będzie zarabiał niezłe pieniądze , dlatego teraz musi płacić i pobierać nauki o profesjonalistów w swoim fachu jeżeli oni takimi są . To musi Pan sam ocenić po wynikach sportowych tych drużyn , w których trenują i czy posiadają predyspozycje do tej dyscypliny sportu . Np moje dziecko uczęszcza na zajęcia językowe i ja muszę płacić, czy Pan uważa to za normalne , przecież powinien nauczyć się tego w szkole . Ja inwestuje w dziecko bo wiem że w szkole nic się nie nauczy.
Czekam na odpowiedż. Paweł
jesli chodzi o wparcie to Sopot pewnie by pomogl, Gdynia chyba tez...mozna zawsze pogadac z Prokomem i Treflem...zawsze moga pomoc, tak w zasadzie to po cos hale w sopocie wybudowali :)
Prowadzę rozmowy o terminie zaproponowanym przez niemców 6-19.Listopad. Ponadto niemcy zapraszaja na 2 dni. . Ma tam startować 24 drużyn chłopców i 1 16 dziewczyn.
Narazie jestem w fazie ustalania szczegółówi nie mogę jeszcze nic oficjalnie obiecać. Jeżeli by to się odbyło w Trójmieście to musi być wsparcie miasta. A z tym może być różnie. to tyle na dziś o tym
Ryszard
moj brat chodzi do klasy sportowej o profilu kosza w SP 7 w sopocie, rocznik 1991, jesli bedzie mial sie odbyc jakis turniej z udzialem tego rocznika prosze o przekazanie na forum wiecej informacji.
Panowie nawiązałem kontakt z zagraniczną organizacją w kosza i chyba będziemy chcieli coś dużego tutaj dla młodzieży od 1994 do 1987 zorganizować , mam na myśli kilkudniowy turniej . Jak teraz zaprosić kogoś do tych zaniedbanycg , niedoświetlonych i brudnych sal i hal sportowych? Szok
Pozdrowienia
jesli chodzi o hale to szkoda, ze nie powstaje ta na pograniczu gdanska i sopotu. miala byc na 10 tys. kibicow, a tak zostaje nam gdynia na 4 tys, coz lepsze to niz nic. jesli chodzi o kosza to na mecze lotosu pewnie wiecej by osob przyszlo, jesli byloby to tylko mozliwe, tak samo dzieje sie z meczami trefla, taka hala to rozwoj sportowy i kulturalny miasta (trojmiasta). w trojmiescie naprawde brakuje rozrrywek kulturalnych moze to sie w koncu zmieni. pozrowienie dla filomanow i filaletow :)
mysle ze na mecze reprezentacji w siatke (przynajmniej mezczyzn) sa lepsze miejsca, porownaj sobie liczbe ludzi ktora przyszla na swiatkowke do gdanska 4,5tys z ta w katowicach 10tys

pzdr
Z
Taka hala przydałaby się w Trójmieście, podniosłaby range naszego miasta, możnaby było wkońcu zorganizować jakąś większą impreze w Trójmieście np. mogłyby tu się rozgywać mecze reprezentacji Polski w kosza, siatke czy innej dyscypliny. A lokalizacja nie jest wkońcu taka ważna, najważniejsze aby taka hala powstała w Trójmieście.
Dobrze zeście się dogadali ! "Kultura na boisku i w dyskusji rzecz podastawowa"
Co myślicie o decyzji budowy sali widowiskowo sportowej w Gdyni ? Może lepiej gdyby było to w Gdańsku ? Co o tym sądzicie ! Cała siła sportu będzie poza gdańskiem
Ryszard

Do gracza

No i dobrze, że coś sobie wyjaśnilićmy. Cieszy mnie to bo prawda jest taka, że wszędzie znajdą się ludzie konkretni tylko czasem trochę zajmuje zanim opadną im klapki z oczu (bez obrazy ale trochę tak to wyglądało) i w sumie z jałowego paplania może sie zrobić konkretna dyskusja. Mam nadzieję, że po tej rundzie będę mógł napisać, że na meczach Arka - Ogniwo panowała cudowna atmosfera na co złożyli się zawodnicy i kibice obu drużyn! Pozdrawiam
kibicami na temat kibicow wiec moze lepiej skonczyc te rozmowe.
Szacunek dla wszystkich ktorzy stoja zawsze za swoja druzyna. Pozdrowienia dla kibicow rugby i nie tylko.

Do refa, toma i wielkiego ptaka

Ref ci gowniarz to nie byli kibice pilkarscy tylko juniorzy i ich koledzy z dzielnicy. Wygladali mlodo trudno Polska na szczescie jest takim krajem w ktorym wyglad nie jest karalny, wiem ze niektore starsze osoby uwazaja mlodziez za bandytow, ale czy to przystoji komus kto ma z nia do czynienia w klubie. Watpie czy pozwolilibysmy sobie na wiecej gdyby nie policja, w zeszlym sezonie bylismy w lodzi na meczu Budowlani-Arka ( pojechaly dwa autokary ok 80 osob) i chociaz przysli kibice widzewa, a policji nie bylo prawie wogule to nie doszlo do zadnych spiec czy zadym, my kibicowalismy swojim oni swojim i po meczu oni poszli do domu my do autokarow i koniec Nie chodzilem 10 lat temu na mecze czego zaluje. Ale nie mozna wszystkiego co zle zwalac na Arke.

Tom tak zawodnicy i kibice chodza na cudze mecze, ogladaja ale sie nie wtracaja. To ze krzykniemy "Arka Gdynia" jest chyba lepsze niz kibicowanie temu ktorych zwyciestwo bardziej nam sie oplaci. Starmy sie liczyc na siebie, zeby nasz sukces byl wypracowany przez nas a nie dlatego ze ktos wygral z naszym bezposrednim rywalem. Tak wlasnie kibicowali ludzie z Ogniwa, moge sie zalozyc ze gdyby to przegrana Lechii dawala im srebro to kibicowali by nam.

Nie chodze na pilke nozna, wiem ze jest roznica miedzy "Do boju lechia", bo tak krzyczeliscie na tym meczu, a "j***** arke". Na tamtym meczu i my i wy zachowalismy sie w niewlasciwy sposob, wy docinkami, a my nasza reakcja na nie.

Na koniec mozecie mi odpisac ale ja juz nie bede wracal do tej dyskusji, Wielki ptak napisal ze ciezko sie gada z ki

jeszcze do bolo

Tak tylko chciałbym dodać, że nawet jak kibicowaliśmy Lechii na Arce to za Lechią a nie przeciw Arce, pewnie różnicy nie wyczujesz ale dla nas to różnica. Dla mnie "Do boju Ogniwo" to nie to samo co "j***** Arkę" bo po prostu nie, czegoś takiego nie uznaję i zawodnicy także. To coś innego i nie kumam, czemu uważasz, że my się tak zachowujemy, bo od paru lat chodzę z zawodnikami na mecze i z kibicowaniem w taki sposób się nie spotkałem. Może dla ciebie to bez różnicy bo na piłce nożnej to chleb powszedni, ale to twoja sprawa więc jakbyś mógł, to nie mierz innych swoją miarą bo po prostu nie da się sprowadzić niektórych zachowań do wspólnego mianownika. Mam naprawdę dużo szacunku do tych co dopingują swoich i to niezależnie od tego, czy są z Ogniwa, Arki, Lechii czy jeszcze Bóg wie skąd, a o frajerstwie napisał już Tom: ładnie, krótko i dosadnie. Pozdrawiam go, refa, zwierzątko i wszystkich tych, którym podstaw tłumaczyć nie trzeba. Mam nadzieję, że teraz jest wszystko jasne i chętnie podyskutuję jeszcze na ten temat, ale chyba już za bardzo nie ma o czym.

Do bolo

Tak bolo...? Ale to kibice Arki (zawodnicy również ) chodzą na cudze mecze np.Ogniwa - Lechii i przeszkadzają innym kibicom normalnie kibicować (drą te swoje za przeproszeniem mor... i krzyczą "Arka Gdynia") i nie zaprzeczaj że tak nie jest. Co to o nich świadczy? Może mi powiesz jak takich kibiców nazwać?
Apropos meczu gdy twoim zdaniem 50 kibiców lechii zaatakowało rzekomo 6 kibiców arki. Kibice areczki cały mecz zbierali sobie na to lanie wykrzykując 5 liga, 5 liga , lechia gdańsk. Co to są za kibicowanie - powiem ci to się nazywa frajerstwo.

Pozdrowienia dla wszystkich kibiców Ogniwabolo napisał(a):

> afera na meczu lechia -arka to wybryk
> gnojów-"kibiców"piłkarskich lechii.ruszyli w 50 ze
> sprzetem(kije etc.) na 6 kibiców arki,to przeciez czystej krwii
> frajerstwo!!!!!!!!!!co do kibicowania to przoduja w tym
> ZAWODNICY OGNIWA krzycząc na meczu arka-lechia(1,,5 roku
> temu):lechia gdansk!lechia gdansk!,czyli oficjalnie kibicowali
> lechii,bo jak lechia wygra to oni maja srebro.nastepnego
> tygodnia grali z lechia i wyzywali na boisku swoich rywali-to
> OGNIWKO lubi najbardziej.MIEJCIE SWOJ HONOR > CHORAGIEWKI.nie zauważylem tego bywajac czasami na meczach u
> chlopakow z lechii,czy arki.oni zawsze krzycza nazwy swojego
> zespolu.rugby to sport walki i na boisku nie ma przyjaciol,ale
> zeby ublizac rywalom a po meczu wyciagac reke toz to
> najzwyklejsze dziadostwo.

Do bolo

Tak bolo...? Ale to kibice Arki (zawodnicy również ) chodzą na cudze mecze np.Ogniwa - Lechii i przeszkadzają innym kibicom normalnie kibicować (drą te swoje za przeproszeniem mor... i krzyczą "Arka Gdynia") i nie zaprzeczaj że tak nie jest. Co to o nich świadczy? Może mi powiesz jak takich kibiców nazwać?
Apropos meczu gdy twoim zdaniem 50 kibiców lechii zaatakowało rzekomo 6 kibiców arki. Kibice areczki cały mecz zbierali sobie na to lanie wykrzykując 5 liga, 5 liga , lechia gdańsk. Co to są za kibicowanie - powiem ci to się nazywa frajerstwo.

Pozdrowienia dla wszystkich kibiców Ogniwabolo napisał(a):

> afera na meczu lechia -arka to wybryk
> gnojów-"kibiców"piłkarskich lechii.ruszyli w 50 ze
> sprzetem(kije etc.) na 6 kibiców arki,to przeciez czystej krwii
> frajerstwo!!!!!!!!!!co do kibicowania to przoduja w tym
> ZAWODNICY OGNIWA krzycząc na meczu arka-lechia(1,,5 roku
> temu):lechia gdansk!lechia gdansk!,czyli oficjalnie kibicowali
> lechii,bo jak lechia wygra to oni maja srebro.nastepnego
> tygodnia grali z lechia i wyzywali na boisku swoich rywali-to
> OGNIWKO lubi najbardziej.MIEJCIE SWOJ HONOR > CHORAGIEWKI.nie zauważylem tego bywajac czasami na meczach u
> chlopakow z lechii,czy arki.oni zawsze krzycza nazwy swojego
> zespolu.rugby to sport walki i na boisku nie ma przyjaciol,ale
> zeby ublizac rywalom a po meczu wyciagac reke toz to
> najzwyklejsze dziadostwo.
jesli chodzi o srednia wieku to "gowniarze" wygladali na jakies 14-16 lat i to wszyscy chyba potwierdza...tak sie zdarzylo, ze stalem przy boksie zawodnikow jak przyszli...wiecej niz 18 to bym nikomu nie dal....mozesz bronic ich, nie mam nic przeciwko, ale dla mnie jakby nie policja, to byscie sobie za duzo pozwolili. wszyscy znaja wybryki z meczow pilkarskich i nie chca aby one przeszly na boiska rugby, gdzie dotad panowal spokoj.
Moze jeszcze nie chodziles na mecze rugby, ale ja pamietam jak na mecze ogniwo-lechia 10 lat temu przychodzilo po 2,5 tysiaca ludzi i byl spokoj.
pozdrowienia dla Wielkiego Ptaka

Inne tematy z forum Sport

Sport (4 odpowiedzi)

Looking to offload my Zdrowit gym membership! 9 months left at only 139 zł. Think of the gains...

do góry