Widok

Sport w trójmieście

Panowie , co się dzieje ze sportem w trójmieście 1 Taka wielka aglomeracja i sucho.
W gdyni jeszcze ta koszykówka no i hokej w Stoczniowcu !
Ale co dalej z koszykówką w Gdańsku ! A siatkówka . Żaden Klub nie intersuje się pracą z młodzieżą.
Najgorzej jest w Gdańsku 1
Może Pan Adamowicz zrobi spotkanie z przedstawicielami klubw i zapyta się , co oni robią dla sportu.
Z człym szacunkiem pozdrawiam trenerów Siatkówki w stoczniowcu , czy też trenerów Koszykówki w Meduzie. A co robią inne kluby.
Złodzieje rozkradli Lechię i Mafia prtzestała interesować się drużuną rugby w Sopocie.
Zróbcie u siebie porządek ! Wygońcie złodziej ze sportu , a weżźcie tych kochających sport , którzy nieraz za własne pieniądze wożą zawodników po miastach , bo w Gdańsku brak partnerów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko jedna uwaga, mecz na krtórym Ogniwo kibicowało Lechii był...ostatnim meczem sezonu i potem już z Lechią nie graliśmy! To tak tylko w ramach przypomnienia! A co do chorągiewek to sam nie wiem, w sumie trudno o kaca moralnego, ale jakoś tak wyszło, że bliżej wielu już do Lechii niż do Arki jak chodzi o sympatię. A to w sumie jakoś dziwnie patrząc na tradycje. Cóż, to tyle spowiedzi i wyjaśnień
Panie PREZYDENCIE MIASTA GDAŃSK !!!
DOMAGAMY SIĘ BUDOWY HALI SPORTOWEJ Z MIEJSCEM DLA WIDZÓW!!!
CZEKAMY !!! i PROSIMY !!!
W IMIENIU Gdańszczan
Ryszard

Do wielkiego ptaka i Refa

Wielki ptaku nie pamietasz zadnej zadymy kibicow ogniwa. To co powiesz o tej na koniec zeszlego sezonu w czasie meczu Lechia-0gniwo, zadyma byla i na boisku i na trybunach ( to jest wlasnie jedna z zadym o ktorej pisalem ). Druga o ktora mi chodzilo byla wlasnie ta po ktorej trzeba bylo przeniesc ceremonie wreczania medali do hali. Wygladalo to tak ze kibice ogniwa siedzieli tuz obok kibicow arki. Dopingowali Lechie, po przegranym meczu jeszcze podburzali kibicow arki tekstami w stylu "nigdy nie zdobedziecie mistrzostwa", "co tak slabo", "gdzie jest ta arka". Jeden z sopockich nosow, ktory wypil za duzo, zaczal wyzywac arkowcow. I sie zaczelo. Podpisujac sie jako gracz nie chodzilo mi o to ze jestem zawodnikiem pierwszej druzyny arki. Akurat nie zdazylem na poczatek meczu bo bylem w grupie jak to okreslil ref "gowniarzy", a ktora faktycznie byla grupa kibicow ktrzy przyjechali wspierac dopingiem swoja druzyne. Naprawde ref przepraszam ciebie za to ze srednia wieku wynosila tam ok.20, ale powiedz mi czym ,oprocz wieku, przeszkadzala ci ta banda "gowniarzy"? Bo banda zachowywala sie spokojnie i normalnie. Czego nie mozna powiedziec o policji (zainteresowanych odsylam do opini w artykulach o tym meczu). Pozdrawiam.
afera na meczu lechia -arka to wybryk gnojów-"kibiców"piłkarskich lechii.ruszyli w 50 ze sprzetem(kije etc.) na 6 kibiców arki,to przeciez czystej krwii frajerstwo!!!!!!!!!!co do kibicowania to przoduja w tym ZAWODNICY OGNIWA krzycząc na meczu arka-lechia(1,,5 roku temu):lechia gdansk!lechia gdansk!,czyli oficjalnie kibicowali lechii,bo jak lechia wygra to oni maja srebro.nastepnego tygodnia grali z lechia i wyzywali na boisku swoich rywali-to OGNIWKO lubi najbardziej.MIEJCIE SWOJ HONOR
Przyszła mi taka myśl do głowy. Gdyby tak powstała ta hala widowiskowo- sportowa, czy to nie pomogłoby rozwoju sportu w Trójmieście i nie tylko.
Były plany budowy, był projekt, było przeznaczone na to miejsce i co się z tym stało. Wspaniała wizja Hali z prawdziwego zdażenia legła w gruzach.
Czy naprawde nie można było tej inwestycji zrealizować czy to tylko była kampania przedwyborcza pana pre... Gdańska?
Moim zdaniem wybudowanie takiej lub mniejszej hali byle nowoczesnej (z prawdziwego zdarzenia) zdecydowanie podniosłoby poziom gry drużyn trójmiejskich (i tych pierwszoligowych, grugo- i trzecio- itd.).Ryszard napisał(a):

Do gracza i bola

Ciężko gada się z kibicami na temat kibiców bo to zawsze temat drażliwy. Na pewno nie jesteście obiektywni, bo co do zadym to nigdy nie widziałem zadymy kibiców na Ogniwie (podkreślam kibiców bo to o nich piszecie!!), a na mecze chodzę od ładnych paru lat. Nie sądzę również, że trzeba wszystkich obrażać i uogólniać, bo naprawdę jak chodzi o zachowanie kibiców to są super (przypomnijcie sobie chociażby mecze z Arką w Sopocie - dużo ludzi i głośny, kulturalny doping, co ważne z obu stron). Jak chcesz zobaczyć szowinistyczną publikę to polecam pojechać do Łodzi albo Lublina. A co do Arki (szczególnie na Olimpijskiej) to trudno mówić że jest bez zarzutu, skoro 2 lata temu trzeba było przenosić dekorację medalistów do hali ze względu na zachowanie kibiców!! Tak to jest, że na innych narzekać jest łatwo, a o swoich wybrykach nie wspomnieć. A poza tym skoro gracz to gracz to chyba na meczu Arka-Lechia powinien być a jak był to pewnie pędził by kibiców rozdzielać przed meczem, bo tak akurat było. Naprawdę nie chcę wnikać w szczegóły i nikogo obrażać, ale spójrzcie na to czasem bardziej obiektywnie bo oskarżacie innych o szowinizm a sami piszecie jak szowiniści! Pozdrawiam wszystkich kibiców rugby na wybrzeżu i nie tylko!
A może napiszcie co myślicie o sporcie !
Wasze uwagi są cenne !! Niech Włodarze mista wiedzą ,co nam potrzeba , aby ten sport był wszechobecny 1
Patrzcie na Niemcy ! Tak sport jest tak samo ważny jak kształcenie się w szkołach !
Pisanie , czy ja wyślę moje dzieci na Dyskotekę !? - napewno wyślę prędzej na mecz , ale to ich sprawa!
A więc kibicie czekam bna wasze propozycje i konkrety i przemyślenia
Pozdrowienia
Ryszard
wlasnie Ryszardzie, czy puscilbys swoje dzieci do tancbudy, nie mow ze na meczach jest niebezpiecznie - od 7 lat chodze po roznych meczach i jeszcze nigdy od nikogo nie dostalem. O wiele bezpieczniej czuje sie na stadionie/hali niz na dworcu czy w tramwaju tam to dopiero mozna oberwac, sam pare razy musialem zwiewac przed banda dresiarzy wiec nie wal bzdur ze na mecz chodza sami mordercy. Zreszta coraz popularniejszym sportem wsrod kiboli sa tzw. ustawki, leja sie tylko zainteresowani wlasnie poto zeby nie sciagac policji, oraz nie wciagac do bitki przypadkowych ludzi...

pzdr
ZielineK
wlasnie mowimy o meczu rugby...przed samym meczem jakis kibic arki zaczal pyskowac do lechistow i dostal..policja musiala uspokajac kibicow strzelajac z kulek...pozniej przyszla grupa "gowniarzy" eskortowana przez policja...prawda jest taka, ze jesliby nie starzy, prawdziwi kibice rugby, ktorzy zawsze utrzymaja spokoj, mogloby dojsc juz do kilku wiekszych zadym
A boisz sie poscic jednego ze swoich synow na dyskoteke w trojmiescie, tam tez zdarza sie ze sie leja. Zadymy w rugby to rzecz bardzo rzadka, w ciagu 4 ostatnich sezonow zdarzyly sie ( o ile sie nie myle ) 2 zadymy na trojmiejskich meczach rugbowych. Zapraszam wszystkich na mecze rugby.
A jednak się leją na meczach !
Czy myślicie , że normalny ojciec pozwoli wysłać swojego syna na rozróby !
Sport musi wychowywać !
Lechia położyła się w piłce nożnej przez idiotów , którzy robili mordobicie swoim gościom !
A mecze z Arką , to był objaw chamstwa !!! Jeżeli będziecie to robić na rugby - to sami te drużyny wyślecie z torbami !
Dlatego Wasza kultura na meczu , to mile spędzony dzień !
Ryszard
Chodzilo mi o mecz rugby, a nie o pilke nozna. Arka-Lechia w rugby odbyl sie bez zadnych ekscesow, wiem bo bylem.
Hej gracz, a nie było cię na meczu lechia-arka.? Może i się tak nie tłukli jak na ogniwie za to kibice co odwalili jeszcze przed meczem ( największa zadyma w sezonie ) policja uspakajała kibiców strzelając z karabinów.
Ale faktem jest ze ostatnia zadyma na meczu rugby w trojmiescie, odbyla sie wlasnie na stadionie Ogniwa. Nawet na Tegorocznym Arka-Lechia nie bylo zadnych afer. Jest jeszcze sprawa nosow. Niezla opinie wystawili polskim kibicom podczas miedzynarodowego turnieju siodemek w lato. Kto tam byl ten wie o co chodzi.
moglbym sie troche z toba posprzeczac...to chyba kibic arki sa nastawieni szowinstycznie do innych klubow. Zanim jeszcze arki nie bylo nigdy nie musiala przyjezdzac ochrona (w postaci policji ) na mecze rugby
Słuchajcie Państwo ! Mam wiadomość !
Pan Adamowicz ruszy w kierunku sportu!
Także sponsorzy !
Na pierwszy ogień idzie GKS Wybrzeże ze swoim żużlem . Powstała jakaś rada , no może wreście ...?
Ryszard
Można powiedzieć , że na w Trójmieście można pooglądać dobrą Koszykówkę.
Jakiś działacz sportowy pisał , że Kosz czy też siatkówka nie takiego zapotrzebowania społecznego ! Hm , a kolejki po bilety na Prokom długości około 200 m ?!
Myślę , że oczekujemy jakiś osiągnieć od sportowców , a od działaczy szczerego zaangażowania a nie ssania z tego sportu ile się da !
Młodzież musi się "wyszumieć " na boisku , ale jednocześnie uczyć się uczciwości , koleżeństwa i poznawania swoich dobrych i złych stron po to tylko aby w przyszłści być prawym człowiekiem.
Sami wiecie co to znaczy trener ! Musi być ostoją zaufania i umiejętności .
Musi być sprawiedliwy! Ten klimat muszą tworzyć DZIAŁACZE !
Czy tak jest ?!
Ryszard
Rychu przyjdz na mecze różnych drużyn,bo możesz być mile zaskoczony i to nie na ogniwie,gdzie kibicami jest ok 10 miejscowych nochów,a reszta to zawodnicy i ich rodziny-zresztą bardzo szowinistycznie nastawionych(to wpływ nochów)do całej rugbowej rodziny.tylko a.g.
Mam prosbe do zawodnika i zwierzatka. Nie poruszajcie prywatnych waszych prywatnych spraw na forum. Chcecie sobie pogadac to zalatwcie to w taki sposob zeby nie musialo was czytac tylu ludzi, tym bardziej ze tematem tego forum jest "sport w trojmiescie", a nie "zwierzatko ktore ma kontuzje kolana, przez co nie trenuje tylko spina sie ( wedlug zawodnika ) na forum". Ludzie troche powagi!
Dzieki, jeszcze podaj mi tylko adres, a napewno sie zglosze, masz jak w banku!!! ;)
Mysle, ze jest to forum sportowe i dotyczy spraw zwiazanych z roznymi dyscyp[linami sportu, jesli zalezy Ci zeby mnie osmieszyc to przykro mi , ale sie nie udalo ;) ... Zal mi tylko tego co robisz, bo niszczysz prace ludzi , ktorzy staraja sie aby te afery nier wychodzily poza klub , ktory to pozniej na tym cierpi, oraz niszczysz prace ludzi , ktorzy chca tutaj pokazac , ze Rugby to co s wiecej niz "widoczna przemoc" i ktorzy chca zmienic steroptypowe poglady ludzi na ta dyscypline sportu
Pozdrowienia...........
do góry