Widok

Sport w trójmieście

Panowie , co się dzieje ze sportem w trójmieście 1 Taka wielka aglomeracja i sucho.
W gdyni jeszcze ta koszykówka no i hokej w Stoczniowcu !
Ale co dalej z koszykówką w Gdańsku ! A siatkówka . Żaden Klub nie intersuje się pracą z młodzieżą.
Najgorzej jest w Gdańsku 1
Może Pan Adamowicz zrobi spotkanie z przedstawicielami klubw i zapyta się , co oni robią dla sportu.
Z człym szacunkiem pozdrawiam trenerów Siatkówki w stoczniowcu , czy też trenerów Koszykówki w Meduzie. A co robią inne kluby.
Złodzieje rozkradli Lechię i Mafia prtzestała interesować się drużuną rugby w Sopocie.
Zróbcie u siebie porządek ! Wygońcie złodziej ze sportu , a weżźcie tych kochających sport , którzy nieraz za własne pieniądze wożą zawodników po miastach , bo w Gdańsku brak partnerów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Ryszarda

Wiesz co Rysiu, piszesz bzdury. Po pierwsze to jak ktoś lubi to może żyć przeszłością do końca swego nudnego życia, czyli tak jak ty to robisz. Co gorsza od tego wszystkiego fakty ci się mylą i przywiązujesz Hollanda do Ogniwa co z prawdą wspólnego nie ma nic. Szkoda, że nie interesujesz się sportem o którym piszesz bo to naprawdę fajna sprawa i nie jednemu wyszła na dobre. Więc nim następnym razem weźmie cie na jakiś (bardzo potrzebny ci) wywód to zastanów się, czy to co masz do napisania jest jeszcze aktualne i czy wiesz o czym pisać będziesz. Pozdrawiam Z i Zwierzątka
nie mysl tylko, ze w stoczniowcu tyle ludzi trenuje. Powiem ci, ze w tak nienawidzonym przez ciebie rugby, w kazdym klubie trenuje ponad 100 dzieciakow do 18 roku zycia w kilku kategoriach wiekowych - uwazasz, ze jest to malo? Jesli chodzi o pieniadze w rugby to wiekszosc zawdzieczamy prywatnym sponsorom, rodzicom oraz ludziom dobrej woli, ktorzy chca nam pomoc. Treningi sa darmowe, a kadra trenerska jest wyksztalcona - prawie kazdy ma skonczony AWF lub chociaz kursy trenerskie. Jesli uwazasz, ze rugby jest demoralizujace to wpadnij na mecz (uklon dla zwierzatka), a zobaczysz jaka panuje atmosfera - przypomne tylko, ze to jest chyba jedyna dyscyplina na ktorej mozna kupic legalnie piwo i nie ma zadnych awantur. Jesli uwazasz, ze w rugby trzeab koksowac i byc wielkim to sie tez grubo mylisz. Np. dryzyna ogniwa zdobyla w ostatnich latach trzykortnie MP do lat 19, gdzie srednia wzrosty w ataku wynosila 172, a waga 70 kg - uwazasz, ze sa wielcy! Jesli moze uwazasz, ze ludzie na rugby sa zdemoralizowani i nie wyksztalceni to mozemy porownac ilosc aktywnych zawodnikow rugby studiujacych lub po studiach do liczby studentow w innych dyscyplinach - mysle, ze rugbysci byliby z cala pewnoscia w czolowce.
a zwierzątko przytaknie Ref'owi i odkloni sie ;) ........ Potwierdzi ze jak w malo ktorej dyscyplinie sportu RUGBISCIE to w wiekszosci wyksztalceni ludzi..... wiekszosc z nich jest po Uczelniach wyzszych ;).....albo w ich trakcie...... jesli zas chodzi o mlodszych wychowankow Rugby to sa oni w wiekszosci uczniami liceow .......... ... Ciekawi mnie tylko co takiego wedlug Ciebie ma demoralizowac nas (rugbistow, rugbistki i rugbiatka) ...... oraz kibicow.......!!!!!!!
Bo mysle ze zadne z nas nie czuje sie zdemoralizowane i napewno nie wprowadza " taktyki ( szarz, itd.) w zycie codzienne...... !!!!!!!!!!!
POZDROWIENIA
Jestem przekonany , że tacy obrońcy naszego Rugby , będą jak angielscy Dzentemeni strzegli tej pięknej dyscypliny sportu . Myślę , że przy Waszym zaangażowaniu w pracę klubów w Sopocie ( na Wiosnę wybiorę się z moimi 3-ma synami na mecz ) będzie tak atmosfera radości i Przyjażni ( a nie jak na meczach Lechi Gdańsk w piłce nożnej ).
Dalej uważam , że Wybrzeże nie może zgasić tej dyscypliny sportu na Wybrzeżu.
A więc fajnie Rugby ma swoich wielbicieli i chwała Im za to . Oni zadbają o to by ta dyscyplina była chwałą Wybrzeża.
A co z innymi dyscyplinami ?
Ryszard
siema zwierzatko
chcialem tylko powiedziec zebys w koncu przestala sie wielce spinac na forum i co chwile podkreslac ze jestes zawodniczka rugby
i pojawila sie wreszcie na treningu.mysle ze zadna z ciebie zawodniczka skoro opuszczasz swoje wspoltowarzyszki co na pewno szkodzi i zakloca treningi.Sam trenuje i wiem dobrze jak to jest kiedy inni co chwile opuszczaja treningi bo to czy tamto.
a moze ty jestes z tych ktorzy pochodza troche na treningi rugby a potem spinaja sie na cafe ze sa wielkimi rugbistami?????
na razie tak mi to wlasnie wyglada.jest u was duzo dziewczyn z roznymi kontuzjami a mimo to chodza twardo i wkladaja w treningi cale swoje serce.z tego co zaobserwowalem, kiedy juz naprawde nie daja rady to przychodza chociaz pogadac i wesprzec kolezanki duchowo w ich trudach.to wlasnie jest druzyna.pomysl o tym.. jeszcze raz mowie ci: przestan sie spinac, bo takie zachowanie z pewnoscia nie swiadczy o tym ze jestes zawodniczka!!!!!
siema ...
nie uwazam zebym jak kolwiek sie spinala.. chociaz pewnie kazdy ma na to inny poglad..... ;)
tym niemniej nie mysl sobioe, ze wtedy kiedy one maja treningi ja siedze na "dupie" w pubie lub gdzies indziej i ni dbam o swoja kondycje, jest wrecz przeciwnie. staram sie aby ja poprawic, bo wracajac do klubu i na treningi nie zamierzam miec jej slabszej od moich klubowych kolezanek ;)
przykro mi tylko ze zajecia moje dodatkowe jak ( basen, silownia) zbiegaja sie z treningami dziewczat ;) , a kontuzja moja rzepki kolanowej jest w miare powazne wiec czeka mnie jeszcze pewna przerwa niestety w treningach.... staram sie jak moge by dojsc do zdrowia w jak najszybszym czasie !!!!
Szkoda ze , ludzie generalnie zauwazja tylko ze ktos sie spina na forum( choc ja tak nie uwazam, bo nigdy nie wstydzialam sie, ze wybralam do trenowania taki a nie inny sport, ale stram sie ukazac tym jak to nazywasz "spinaniem" ze nie jestesmy tacy zli ( rugbisci) choc ludzie tak pewnie o nas mysla, jak bys nie zauwazyl latwiej naswietlic sprawe komus kto trenuje niz kto bywa od czasu do czasu na meczu a niestety nie zauwazaja tych dobrych rzeczy jakie sie robi dla klubu i innych ...................
Pozdrowienia
powiem ci tylko ze jestes smieszna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak sie sklada ze wiem doskonale jaka afere wykrecilas w swoim klubie.i szczerze mowiac, powinnas najpierw w ogole pokazac sie na treningu, zeby dowiedziec sie czy ktoras z twoich "kolezanek" chce z toba jeszcze trenowac, po tym jak potraktowalas je wszystkie jak idiotki.mama nigdy ci nie mowila ze bardzo nieladnie jest klamac?zwlaszcza tak notorycznie jak ty???
polecam na poczatek terapie u dobrego psychiatry!podobno jest jeden dobry w gdansku.
pozdrawiam i przemysl to zamiast znowu wkrecac nowe kity.
nara
Dzieki, jeszcze podaj mi tylko adres, a napewno sie zglosze, masz jak w banku!!! ;)
Mysle, ze jest to forum sportowe i dotyczy spraw zwiazanych z roznymi dyscyp[linami sportu, jesli zalezy Ci zeby mnie osmieszyc to przykro mi , ale sie nie udalo ;) ... Zal mi tylko tego co robisz, bo niszczysz prace ludzi , ktorzy staraja sie aby te afery nier wychodzily poza klub , ktory to pozniej na tym cierpi, oraz niszczysz prace ludzi , ktorzy chca tutaj pokazac , ze Rugby to co s wiecej niz "widoczna przemoc" i ktorzy chca zmienic steroptypowe poglady ludzi na ta dyscypline sportu
Pozdrowienia...........
Mam prosbe do zawodnika i zwierzatka. Nie poruszajcie prywatnych waszych prywatnych spraw na forum. Chcecie sobie pogadac to zalatwcie to w taki sposob zeby nie musialo was czytac tylu ludzi, tym bardziej ze tematem tego forum jest "sport w trojmiescie", a nie "zwierzatko ktore ma kontuzje kolana, przez co nie trenuje tylko spina sie ( wedlug zawodnika ) na forum". Ludzie troche powagi!
Rychu przyjdz na mecze różnych drużyn,bo możesz być mile zaskoczony i to nie na ogniwie,gdzie kibicami jest ok 10 miejscowych nochów,a reszta to zawodnicy i ich rodziny-zresztą bardzo szowinistycznie nastawionych(to wpływ nochów)do całej rugbowej rodziny.tylko a.g.
Można powiedzieć , że na w Trójmieście można pooglądać dobrą Koszykówkę.
Jakiś działacz sportowy pisał , że Kosz czy też siatkówka nie takiego zapotrzebowania społecznego ! Hm , a kolejki po bilety na Prokom długości około 200 m ?!
Myślę , że oczekujemy jakiś osiągnieć od sportowców , a od działaczy szczerego zaangażowania a nie ssania z tego sportu ile się da !
Młodzież musi się "wyszumieć " na boisku , ale jednocześnie uczyć się uczciwości , koleżeństwa i poznawania swoich dobrych i złych stron po to tylko aby w przyszłści być prawym człowiekiem.
Sami wiecie co to znaczy trener ! Musi być ostoją zaufania i umiejętności .
Musi być sprawiedliwy! Ten klimat muszą tworzyć DZIAŁACZE !
Czy tak jest ?!
Ryszard
Słuchajcie Państwo ! Mam wiadomość !
Pan Adamowicz ruszy w kierunku sportu!
Także sponsorzy !
Na pierwszy ogień idzie GKS Wybrzeże ze swoim żużlem . Powstała jakaś rada , no może wreście ...?
Ryszard
moglbym sie troche z toba posprzeczac...to chyba kibic arki sa nastawieni szowinstycznie do innych klubow. Zanim jeszcze arki nie bylo nigdy nie musiala przyjezdzac ochrona (w postaci policji ) na mecze rugby
Ale faktem jest ze ostatnia zadyma na meczu rugby w trojmiescie, odbyla sie wlasnie na stadionie Ogniwa. Nawet na Tegorocznym Arka-Lechia nie bylo zadnych afer. Jest jeszcze sprawa nosow. Niezla opinie wystawili polskim kibicom podczas miedzynarodowego turnieju siodemek w lato. Kto tam byl ten wie o co chodzi.
Hej gracz, a nie było cię na meczu lechia-arka.? Może i się tak nie tłukli jak na ogniwie za to kibice co odwalili jeszcze przed meczem ( największa zadyma w sezonie ) policja uspakajała kibiców strzelając z karabinów.
Chodzilo mi o mecz rugby, a nie o pilke nozna. Arka-Lechia w rugby odbyl sie bez zadnych ekscesow, wiem bo bylem.
A jednak się leją na meczach !
Czy myślicie , że normalny ojciec pozwoli wysłać swojego syna na rozróby !
Sport musi wychowywać !
Lechia położyła się w piłce nożnej przez idiotów , którzy robili mordobicie swoim gościom !
A mecze z Arką , to był objaw chamstwa !!! Jeżeli będziecie to robić na rugby - to sami te drużyny wyślecie z torbami !
Dlatego Wasza kultura na meczu , to mile spędzony dzień !
Ryszard
A boisz sie poscic jednego ze swoich synow na dyskoteke w trojmiescie, tam tez zdarza sie ze sie leja. Zadymy w rugby to rzecz bardzo rzadka, w ciagu 4 ostatnich sezonow zdarzyly sie ( o ile sie nie myle ) 2 zadymy na trojmiejskich meczach rugbowych. Zapraszam wszystkich na mecze rugby.
wlasnie mowimy o meczu rugby...przed samym meczem jakis kibic arki zaczal pyskowac do lechistow i dostal..policja musiala uspokajac kibicow strzelajac z kulek...pozniej przyszla grupa "gowniarzy" eskortowana przez policja...prawda jest taka, ze jesliby nie starzy, prawdziwi kibice rugby, ktorzy zawsze utrzymaja spokoj, mogloby dojsc juz do kilku wiekszych zadym
wlasnie Ryszardzie, czy puscilbys swoje dzieci do tancbudy, nie mow ze na meczach jest niebezpiecznie - od 7 lat chodze po roznych meczach i jeszcze nigdy od nikogo nie dostalem. O wiele bezpieczniej czuje sie na stadionie/hali niz na dworcu czy w tramwaju tam to dopiero mozna oberwac, sam pare razy musialem zwiewac przed banda dresiarzy wiec nie wal bzdur ze na mecz chodza sami mordercy. Zreszta coraz popularniejszym sportem wsrod kiboli sa tzw. ustawki, leja sie tylko zainteresowani wlasnie poto zeby nie sciagac policji, oraz nie wciagac do bitki przypadkowych ludzi...

pzdr
ZielineK
do góry