Widok

Spotkanie Prezydenta Miasta Gdańska z mieszkańcami osiedla Kokoszki

Karczemki Temat dostępny też na forum:

Szanowni Państwo,

Już 12 czerwca 2013 r. (środa) zapraszamy Państwa na kolejne 41. spotkanie obywatelskie z Prezydentem Miasta Gdańska z cyklu "Mój dom, moja dzielnica, moje miasto". Tym razem Paweł Adamowicz spotka się z mieszkańcami osiedla Kokoszki.

W celu poznania Państwa oczekiwań proponujemy udział w poniższej ankiecie i wskazanie konkretnych przykładów miejsc/punktów wymagających podjęcia działań. Jej wyniki przedstawimy podczas spotkania. Dzięki temu będziemy mogli lepiej poznać Państwa opinie i przygotować się do spotkania. Prosimy o zaznaczenie maksymalnie trzech spośród wymienionych tematów, które pozwolą na wskazanie kwestii priorytetowych. Na Państwa deklaracje czekamy do środy, 29 maja 2013 r., włącznie.

Spotkanie z mieszkańcami osiedla Kokoszki odbędzie się 12 czerwca 2013 r. (środa) w godz. 17:00-18:30 w miejscu budowy nowej Szkoły Podstawowej u zbiegu ulic Kalinowej i Azaliowej

Ponadto od godziny 16:00 będą dostępne stoiska informacyjne Urzędu oraz jednostek miejskich.

Serdecznie zapraszamy do wypełnienia ankiety i udziału w spotkaniu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie ta ankieta?

http://www.gdansk.pl/nasze-miasto?ankieta=spotkanie_kokoszki
wyełniłam ankietę, tylko dlaczego można wybrać max 3 tematy.
To nie do mnie pytanie :)
Chyba chodzi o to, żeby wybrać te najważniejsze, które po podliczeniu wszystkich głosów zostaną szerzej poruszone na spotkaniu.
I oficjalny komunikat z Urzędu Miasta:

W Kokoszkach powstaje szkoła marzeń, pora wmurować kamień węgielny!

Podczas 41. spotkania Prezydenta Miasta Gdańska Pawła Adamowicza z mieszkańcami w ramach cyklu Mój dom, moja dzielnica, moje miasto, które odbędzie się 12 czerwca (środa) w miejscu budowy nowej szkoły u zbiegu ulic Azaliowej i Kalinowej, zostanie wmurowany kamień węgielny. Będzie czas na rozmowy o codziennych wyzwaniach, stojących przed mieszkańcami osiedla Kokoszki i świętowanie z okazji kolejnego etapu prac na budowie.

Administracyjne Osiedle Kokoszki jest ostatnim z gdańskich osiedli i dzielnic, uwzględniając również nowy podział administracyjny z 2011 roku, w którym nie odbyło się spotkanie z mieszkańcami w takiej formule.

Warto przypomnieć, że od 2007 roku podczas 40. spotkań z cyklu Mój dom, moja dzielnica, moje miasto' z tej formy kontaktu z prezydentem i urzędem skorzystało 8 437 osób, które złożyły 969 pisemnych wniosków.

Przed spotkaniem w Kokoszkach 115. internautów wzięło udział w sondzie internetowej i wskazało swoje priorytetowe tematy rozmowy prezydenta z mieszkańcami. Jako najważniejsze uważają stan dróg i chodników, komunikację miejską (w tym rozwiązania komunikacyjne Pomorskiej Kolei Metropolitalnej) i organizację ruchu drogowego. W tych i innych tematach prezydent spotka się także na specjalnym spotkaniu z Radą Osiedla Kokoszki.

Podczas spotkania będzie moc niespodzianek dla najmłodszych mieszkańców. Gdańska Infrastruktura Wodociągowo-Kanalizacyjna przygotowała zabawy i gry ekologiczne z Rurkiem Coraz bliżej źródeł.

Program 41. spotkania Prezydenta Miasta Gdańska z mieszkańcami w ramach cyklu Mój dom, moja dzielnica, moje miasto12 czerwca 2013 r. (środa) KOKOSZKI u zbiegu ulic Azaliowej i Kalinowej w miejscu budowy nowej szkoły.

Organizatorzy z ramienia Prezydenta: Referat Komunikacji Społecznej w Wydziale Polityki Społecznej, Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska i Gdańska Infrastruktura Wodociągowo-Kanalizacyjna.

Fundator namiotu, nagłośnienia i niespodzianki dla mieszkańców: Generalny wykonawca budowy PW EBUD-Przemysłówka Sp. z.o.o. z Bydgoszczy.

UWAGA!!! Spotkanie odbywa się w terenie otwartym (z podestem na części terenu), zachęcamy do założenia wygodnego obuwia (szpilki mogą pozostać w podłożu -;). Wokół podestu będą drewniane ławki (standard ZDiZ). Impreza będzie zabezpieczona medycznie, dostępne będą toi-toi.

W godz: 16:00-17:00

Dyżury przedstawicieli jednostek i wydziałów pod namiotem:

- Straż Miejska
- Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie
- Gdańskie Inwestycje Komunalne
- Zarząd Transportu Miejskiego
- Gdańska Infrastruktura Wodociągowo-Kanalizacyjna - zabawy i gry ekologiczne z Rurkiem Coraz bliżej źródeł
- Zarząd Dróg i Zieleni reforma gospodarowania odpadami
- Referat Profilaktyki i Promocji Zdrowia WPS badanie ciśnienia, poziomu cukru we krwi, spirometria
- Centrum Wolontariatu promocja wolontariatu w schronisku dla zwierząt PROMYK
- Wydział Obsługi Mieszkańców - przyjmowanie wniosków mieszkańców
- Wydział Urbanistyki i Ochrony Zabytków - miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego

Więcej o budowie szkoły Dyrekcja Rozbudowy Miasta Gdańska http://www.drmg.gdansk.pl/readarticle.php?article_id=218

W godz. 17:00-17:30

Uroczyste wmurowanie kamienia węgielnego pod nową szkołę podest przed namiotem.
- rozpoczęcie uroczystości i prowadzenie Piotr Kowalczuk
- powitanie mieszkańców Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz
- odczytanie Aktu Erekcyjnego
- podpisanie Aktu Erekcyjnego. Akt podpisują: Prezydent Miasta Gdańska, Zastępca Prezydenta ds. polityki gospodarczej, Zastępca Prezydenta ds. polityki społecznej, Rada Osiedla Kokoszki, Dyrektor Dyrekcji Rozbudowy Miasta Gdańska, Generalny Wykonawca PW EBUD Przemysłówka Sp. z o.o.
- wmurowanie tuby w pustak
- poświęcenie kamienia księża z parafii z których będą przyszli uczniowie ks. kan. Roman Januszewski (św. Brata Alberta-Kokoszki) i ks. kan. Andrzej Rozmus (św. Jana Chrzciciela-Kiełpino Górne)
- zamurowanie tuby w pustaku
- NIESPODZIANKA wmurowana tuba trafia na budowę ;-)

17:30-18:30
- pytania i odpowiedzi w formie bezpośredniego kontaktu z najwyższym kierownictwem i dyrektorami
- NIESPODZIANKA dla mieszkańców od firmy budującej szkołę ;-)

Inne tematy z forum Kokoszki

Nowa Cegielnia (4 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

Sianowska Polana (6 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...

Psy bez smyczy mam juz dość! (246 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

do góry