Widok
Spotkanie z ekshibicjonistą: bać się czy się śmiać?
Opinie do artykułu: Spotkanie z ekshibicjonistą: bać się czy się śmiać?.
Nasza czytelniczka poskarżyła się, że od wielu tygodni ekshibicjonista obnaża się przed kobietami w parku przy ul. Wita Stwosza w Oliwie. Gdy zaczęłyśmy rozmawiać o tym w redakcji, okazało się, że prawie każda z nas miała pecha znaleźć się w takiej sytuacji. Co mnie zaskoczyło, każda z nas zareagowała na to inaczej.
Jedna zawstydziła się i udawała, że nic nie widzi, bo wolała nie zwracać na siebie uwagi. Inna (szła wtedy z koleżanką) głośno wybuchnęła nerwowym śmiechem. Kolejna ...
Nasza czytelniczka poskarżyła się, że od wielu tygodni ekshibicjonista obnaża się przed kobietami w parku przy ul. Wita Stwosza w Oliwie. Gdy zaczęłyśmy rozmawiać o tym w redakcji, okazało się, że prawie każda z nas miała pecha znaleźć się w takiej sytuacji. Co mnie zaskoczyło, każda z nas zareagowała na to inaczej.
Jedna zawstydziła się i udawała, że nic nie widzi, bo wolała nie zwracać na siebie uwagi. Inna (szła wtedy z koleżanką) głośno wybuchnęła nerwowym śmiechem. Kolejna ...
Rozumiem że trójmiasto walczy ze złem i chce zmieniać świat na lepsze.
Dlatego proponuję artykuł o wścieklizny macicy jest to zjawisko o wiele gorsze od jakiegoś niewinnego marszczenia fredzika. Częśc kobiet to prawdziwe psychopatki które gotowe są nawet do zbrodni żeby tylko wymusić na jakimś facecie "yes dear".
a ja
bym chcial spotkac ladna ekschibocjonistke, dlaczego ich nie ma? Tylko obrzydliwe dziady z fujarami ze niby sa muzykantami. A jak taki mistrz obnazania bedzie paradowac w plaszczu dlugim to co mu milicja zrobi skoro ma plaszcz i instrument ukryty? Przykre ze takie ekscesy sie zdarzaja i dzieci to widza,male dzieci,bo wieksze to moga go niezle wysmiac, obrzucic blotem czy innymi fantami z ulicy
A ja się cieszę, że kobiety są mądrzejsze
Obnażają się z miłości lub za kasę, ale nie w parkach... Ewentualnie wybierają plaże nudystów, ale tam to -wiadomo...
PS. Dla dojrzewającej dziewczynki (z dużym biustem, tak wyszło) spotkanie ze zboczeńcem a potem ekshibicjonistą to "niezapomniane" wrażenie- przynajmniej dla mnie. Nic mi nie zrobili fizycznie, ale psychicznie- trauma na parę lat. Serio.
PS2. Wszystkie MOJE koleżanki również miały nieprzyjemność spotkać zboka lub ekshibicjonistę- to jakis dramat!
PS. Dla dojrzewającej dziewczynki (z dużym biustem, tak wyszło) spotkanie ze zboczeńcem a potem ekshibicjonistą to "niezapomniane" wrażenie- przynajmniej dla mnie. Nic mi nie zrobili fizycznie, ale psychicznie- trauma na parę lat. Serio.
PS2. Wszystkie MOJE koleżanki również miały nieprzyjemność spotkać zboka lub ekshibicjonistę- to jakis dramat!
Chyba nie rozumiesz
To nie jest lol, palancie. Jeśli nigdy się nie widziało takiej- jak to subtelnie ująłeś- fujary, a facet wygląda obleśnie- dziś sądzę, że był na coś przewlekle chory, może nawet miał AIDS, jeśli jest się sam na sam z kimś, kto przewyższa siłą, wzrostem i ma wzwód, a próbuje dobierać się do biustu, to czy jest to komfortowa sytuacja? To była napaść.
PS. Zajmij się swoją psyche, bo najwyraźniej empatia ci obca. I każdy ma inną psychikę. Bez odzewu.
PS. Zajmij się swoją psyche, bo najwyraźniej empatia ci obca. I każdy ma inną psychikę. Bez odzewu.
najpierw napisałaś że "nic nie zrobił fizycznie" a teraz że się do Ciebie dobierał
Zdecyduj się bo to diametralnie zmienia postać rzeczy. Napisałem, że traumę po takiej napaści rozumiem jak najbardziej, ale nie wiem jak można mieć jakiś poważny uraz psychiczny po samym zobaczeniu części ciała człowieka jakkolwiek byłaby ona obleśna.
Sa kobiety ekshibicjonistki, tylko z racji wiadomych, inaczej realizuja swoje potrzeby.Jest ich chyba wiecej niz mezczyzn mimo ze tak jak w przypadku pedofilli, tak i tutaj wciska sie nam ze ekshibiocjonista to wylacznie mezczyzna.Wiekszosc ludzi nie wie na co zwracac uwage w przypadku ekshibicjonistek.Mezczyzna-wiadomo.
Odpowiedź redakcji:
Dziękujemy za sugestię. Treść została poprawiona.
Pamietam jak mając moze 12 lat wracałam z podstawówki z młodsza siostra, do domu było moze 2,5 km tuż za boiskiem szkolnym w drodze do domu wyskoczył nam stary chłop w płaszczu.. I nagle typ sie obnażył... Ja miałam pełne gacie tak sie bałam ale trzeba było zachować trzeźwość umysłu tak przeszłyśmy obok tego debila ze młoda nawet go nie widziała.. Biegłyśmy do domu tak szybko jak sie da.. Siora rycZala bo nie wiedziała czemu tak pędzę a ja sie tak bałam.. Podobno potem tego kolesia złapali bo robił to non stop jak tylko widzial dziewczynki wracające ze szkoły.. Teraz sama mam córkę i juz wiem ze pierwsze co zaliczy to kurs samoobrony....
... jakieś głupoty wypisujesz. W tamtych czasach to kobiety nie tylko że, nosiły piękne staniki ale i do tego piękne damskie haleczki, nie tak jak dziś. Dziś nawet jak byś którą zapytał o halkę, to nawet nie wiedziała by co to takiego. Dziś to chodzą wszystkie w spodniach a do tego podartych, im więcej dziur tym bardziej są zadowolone. Kiedyś to by było wstyd w takim czym się pokazać publicznie. To tak jak z papierosami, dawniej to nawet najgorsza wstydziła by się zapalić papierosa na ulicy. A dzisiaj to dwunastolatki chodzą z papierosami po ulicach.
ja ci wytłumaczę dziecko
to co robi dwóch facetów, czy dwie kobiety między sobą i w miejscu publicznym, jeśli przy tym nie posuwają się za daleko, nikogo normalnego nie obchodzi.
Ekshibicjonista wykorzystuje obecność innych osób, by osiągnąć spełnienie, narzuca im swoją jazdę.
Nikt, herero, homo, czy trans nie powinien onanizować się na widoku innych ludzi, tu jest granica postawiona.
Ekshibicjonista wykorzystuje obecność innych osób, by osiągnąć spełnienie, narzuca im swoją jazdę.
Nikt, herero, homo, czy trans nie powinien onanizować się na widoku innych ludzi, tu jest granica postawiona.
Ale dlaczego? Czy to przykre, niesmaczne,? Widzę często jak jakiś lump sika w publicznym miejscu - parku czy osiedlowym zieleńcu. To mnie wkurza. Albo ten bialy papier i podpaski pozostawione na ścieżce w lesie oliwskim przy Bytomskiej. Pełno ludzi tam spaceruje, a tu co 20 metrów zestaw - papier toaletowy i podpaska. Żeby chociaż liśćmi zasypała jedną z drugą.
gdzie jest granica tego co za daleko?
Mnie obrzydza trzymanie się za ręce dwóch facetów. To dla mnie już za daleko.
"Ekshibicjonista wykorzystuje obecność innych osób, by osiągnąć spełnienie, narzuca im swoją jazdę." To samo robią geje i lesby na tzw. paradach równości. I jeszcze telewizja się zjeżdża pokazując jak pół nadzy geje udają sex. To nie jest za daleko??
Mnie obrzydza trzymanie się za ręce dwóch facetów. To dla mnie już za daleko.
"Ekshibicjonista wykorzystuje obecność innych osób, by osiągnąć spełnienie, narzuca im swoją jazdę." To samo robią geje i lesby na tzw. paradach równości. I jeszcze telewizja się zjeżdża pokazując jak pół nadzy geje udają sex. To nie jest za daleko??
Park Reagana przy osiedlu Horyzont
Już od kilku lat opalam się z przyjaciółką na trawie tuż przy wejściu do parku. Kilkukrotnie przyłapałyśmy facetów którzy robili sobie dobrze siedząc w krzakach i nas obserwując. Jeden z nich nawet zaczął do nas mówić " pokaż cipkę". To był środek dnia, byłyśmy we dwie, a w pobliżu kręciło się sporo ludzi więc się raczej nie bałam, ale przeraża mnie myśl, że mogłabym spotkać kogoś takiego w innych okolicznościach.
z falowca
Ja widziałam, że właśnie z falowca! Codziennie o tej samej porze, psychopatyczny facet jechał na rowerze do parku(pomiędzy Meissnera, a Rzeczypospolitej) i niestety pewnego dnia zobaczyłam go w tym parku jak obnażony obleśny typ onanizuje się.
Na szczęście od dłuższego czasu już go nie widzę.
Na szczęście od dłuższego czasu już go nie widzę.
oduczyć :)
Spotkałam 3 razy, jako dziecko podczas przejażdzki rowerowej - byłam zdziwiona takim zachowaniem, potem 2 razy w czasie studiów.
Raz wracając z nocnej imprezy, rozchylił płaszcz z tekstem fari fari fara ??? Wybuchłam śmiechem.... miał charakterystyczną twarz, spotkałam go później w akademickiej bibliotece, razem czekaliśmy na książki... zastanawiałam się czy nie przywalić mu jakimś kompromitującym tekstem.
Ostatni raz spotkałam wieczorem w parku, wracając zimą z zajęć. Stał w takim miejscu aby parkowa lampa oświetlała jego ciało ale już nie twarz. Wkurzyłam się i zaczęłam na niego krzyczeć... że co sobie myśli? I czym się chwali mając takiego małego fiu-a. Jakieś 80 metrów od minięcia go spotkałam grupę mężczyzn, powiedziałam co się stało i poprosiłam by oduczyli go takich zabaw. O ile dobrze słyszałam dostał bęcki... mam nadzieję że już później nie pokazywał się innym, tamtą drogą chodzi zwykle sporo dzieci.
Raz wracając z nocnej imprezy, rozchylił płaszcz z tekstem fari fari fara ??? Wybuchłam śmiechem.... miał charakterystyczną twarz, spotkałam go później w akademickiej bibliotece, razem czekaliśmy na książki... zastanawiałam się czy nie przywalić mu jakimś kompromitującym tekstem.
Ostatni raz spotkałam wieczorem w parku, wracając zimą z zajęć. Stał w takim miejscu aby parkowa lampa oświetlała jego ciało ale już nie twarz. Wkurzyłam się i zaczęłam na niego krzyczeć... że co sobie myśli? I czym się chwali mając takiego małego fiu-a. Jakieś 80 metrów od minięcia go spotkałam grupę mężczyzn, powiedziałam co się stało i poprosiłam by oduczyli go takich zabaw. O ile dobrze słyszałam dostał bęcki... mam nadzieję że już później nie pokazywał się innym, tamtą drogą chodzi zwykle sporo dzieci.
Na terenie dawnych wysypisk na Łokietka w Sopocie kręcił się kiedyś jeden zboczek w gęstych krzaczorach.
Szliśmy z kumplem i go zauważyliśmy. Wpadliśmy w te krzaki i dorwaliśmy drania.Powiedział że opala się.Dostał z filca i pognaliśmy go stamtąd .Wygląd to ryżawy blondyn jakieś 30 lat,wzrost około 180cm.
Szliśmy z kumplem i go zauważyliśmy. Wpadliśmy w te krzaki i dorwaliśmy drania.Powiedział że opala się.Dostał z filca i pognaliśmy go stamtąd .Wygląd to ryżawy blondyn jakieś 30 lat,wzrost około 180cm.
Exb...
Mnie kiedyś , gdy szłam przez park..taka aleja brzozowa z 5 letnią córeczką, zaczął gonić.... zboczeniec..Uciekałam, ile moglam, wreszcie...widziałam,że nie dam rady, odepchęłam go, mówiąc...Byś się wstydził przy dziecku...i chyba zadziałało, bo...przestał nas gonić..Uff....ale do dzisiaj mam ciary, ,że udalo się..:))
zamiast pisać pierdoły dzwońcie na policję, jakiś czas temu niemal reklamowaliście gołego biegacza w lesie i większość była zachwycona więc o co chodzi? podoba się wam to czy co? i po kiego grzyba to ideologizowanie: " Koledzy raczej milczeli, ale jeden słusznie zauważył, że nie widział i nie słyszał nigdy o obnażającej się publicznie kobiecie." ja nie tylko słyszałem ale i widziałem a tak na marginesie to po ilości gołych cycków na plażach czy wręcz na ulicach sądzę ze to co dla normalnego mężczyzny jest chore to dla sporej grupy "kobiet" to norma
Pamiętacie Wilka z "Wall street"?
Ten koleś ze zdjęcia wygląda jak jakiś menago,ktory się urwał w czasie pracy na "mały relaks". W tym filmie był tekst,że jak chłopaki z giełdy czują się przeciążeni,to masturbacja jest dla nich jak reset. Może ten też tak miał. Mogliby to sobie robi w odosobnieniu,a nie raczyc innych wątpliwymi widokami.
Z kodeksu wykroczeń:
Art. 140. Kto publicznie dopuszcza się nieobyczajnego wybryku,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.
Art. 141. Kto w miejscu publicznym umieszcza nieprzyzwoite ogłoszenie, napis lub rysunek albo używa słów nieprzyzwoitych,podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.
Obnażanie się w miejscu publicznym to nieobyczajny wybryk, czyli wykroczenie, za które grozi kara aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1500 zł lub nagany. Sprawcą wykroczenia jest również osoba zachowująca się w ten sam sposób, przebywająca w miejscu prywatnym, jeżeli wywoła zgorszenie.
Dzwonić na policje lub straż miejską.
Art. 141. Kto w miejscu publicznym umieszcza nieprzyzwoite ogłoszenie, napis lub rysunek albo używa słów nieprzyzwoitych,podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.
Obnażanie się w miejscu publicznym to nieobyczajny wybryk, czyli wykroczenie, za które grozi kara aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1500 zł lub nagany. Sprawcą wykroczenia jest również osoba zachowująca się w ten sam sposób, przebywająca w miejscu prywatnym, jeżeli wywoła zgorszenie.
Dzwonić na policje lub straż miejską.
Artykuł marnie opisany to klejam
Co zrobić, gdy na swojej drodze kobieta spotka ekshibicjonistę? Pyta internautka / czytelniczka. Gdy spotkasz na swojej drodze ekshibicjonistę, obnażającego się mężczyznę w miarę możliwości należy zachować pewność siebie, nie panikować, a szczególnie spokój, opanowanie i pewnego rodzaju obojętność, tj. nie okazywać swoich emocji - zaskoczenia, lęku czy zaciekawienia, bo to właśnie jest celem ekshibicjonisty.
Najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem, zachowaniem się kobiety jest zwyczajnie przejść obok niego obojętnie, nie reagując na zapytania, czy inne zaczepki słowne, nawoływania z jego strony, bo porozmawiać.
Ekshibicjonistę bardzo podnieca sytuacja, gdy kobieta skupia na nim swoją uwagę, wzrok, gdy zerka, a jeszcze bardziej, gdy kobieta dodatkowo podejmuje rozmowę, np. odpowiada mu na pytanie, która jest godzina na zegarku.
Nie należy ryzykować wyśmiewania się z mężczyzny! Większość ekshibicjonistów to erotomanii. Uzależnieni od masturbacji w miejscu publicznym. Więc większość tego oczekuje, by ich wyśmiać, poniżyć, bo to ich podnieca, gdy kobieta wyśmiewa go, jego członka, zachowanie, ale istnieje również ryzyko, że można trafić na osobę z zaburzeniami psychicznymi, niezrównoważoną psychicznie, agresywną, i po alkoholu, w której nasz śmiech może wywołać w nim gwałtowną reakcję. Dlatego najbezpieczniej jest nie reagować, nie podejmować rozmów, przejść, oddalić się.
Czy tylko kobiety powinny czuć się zagrożone spotkaniem z nim? Psychologia i eksperci od dawna wyjaśniają. Celem ekshibicjonisty jest tylko demonstrowanie swojej męskości, męskiej dominacji, i prowokowanie zainteresowania sobą kobiet.
Ekshibicjonistę podnieca sytuacja gdy jest obserwowany, gdy kobiecie demonstruje swój męski narząd, albo gdy demonstruje akt masturbacji. Po co pokazuje, ktoś zapyta? Po to by uzyskać erekcję, podniecenie. Także to głównie do kobiet kieruje on takie zachowania wyjaśniają eksperci.
Jak radzić mają sobie kobiety, jak mają się bronić? Czy kobieta ma szansę w starciu z o wiele silniejszym mężczyzną? Większość ekshibicjonistów nie dąży do kontaktu seksualnego, czy fizycznego i samo obnażenie się zaspokaja ich seksualnie. I to im wystarcza. Tak więc kobiecie nie grozi z ich strony kontakt fizyczny, obmacywanie, ocieranie czy pobicie. Ekshibicjoniści na ogół są bardzo strachliwi. Boją się wpadki. Często rozbierający się przed kobietami w odludnej uliczce mężczyzna, okazuje się erotomanem, którego podniecają miejsca publiczne. Czyn obnażania się w miejscu publicznym jest uznany za nieobyczajny wybryk i podlega karze krótkiego aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1500 złotych albo karze nagany.
Jak rozwija się ekshibicjonizm? Preferencje ekshibicjonistyczne ujawniają się dość powoli. Przyczyny powstania tego typu dewiacji seksualnych związane są z zaburzoną osobowością, niedojrzałością emocjonalną oraz z zakłóceniami we wczesnych fazach rozwoju psychoseksualnego. W wieku dziecięcym pokazywanie swoich narządów płciowych jest normalnym zachowaniem. Jednak w trakcie prawidłowego rozwoju dzieci uczą się przeżywania wstydu, które hamuje tego typu przejawy seksualności. Specjaliści nie wykazali żadnych zależności pomiędzy ekshibicjonizmem a poziomem wykształcenia, wykonywanym zawodem czy środowiskiem pochodzenia. Zdarza się, że u starszych mężczyzn zaburzenie to jest efektem nadużywania alkoholu, procesów miażdżycowych w mózgu lub guzów / chorób mózgu.
Najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem, zachowaniem się kobiety jest zwyczajnie przejść obok niego obojętnie, nie reagując na zapytania, czy inne zaczepki słowne, nawoływania z jego strony, bo porozmawiać.
Ekshibicjonistę bardzo podnieca sytuacja, gdy kobieta skupia na nim swoją uwagę, wzrok, gdy zerka, a jeszcze bardziej, gdy kobieta dodatkowo podejmuje rozmowę, np. odpowiada mu na pytanie, która jest godzina na zegarku.
Nie należy ryzykować wyśmiewania się z mężczyzny! Większość ekshibicjonistów to erotomanii. Uzależnieni od masturbacji w miejscu publicznym. Więc większość tego oczekuje, by ich wyśmiać, poniżyć, bo to ich podnieca, gdy kobieta wyśmiewa go, jego członka, zachowanie, ale istnieje również ryzyko, że można trafić na osobę z zaburzeniami psychicznymi, niezrównoważoną psychicznie, agresywną, i po alkoholu, w której nasz śmiech może wywołać w nim gwałtowną reakcję. Dlatego najbezpieczniej jest nie reagować, nie podejmować rozmów, przejść, oddalić się.
Czy tylko kobiety powinny czuć się zagrożone spotkaniem z nim? Psychologia i eksperci od dawna wyjaśniają. Celem ekshibicjonisty jest tylko demonstrowanie swojej męskości, męskiej dominacji, i prowokowanie zainteresowania sobą kobiet.
Ekshibicjonistę podnieca sytuacja gdy jest obserwowany, gdy kobiecie demonstruje swój męski narząd, albo gdy demonstruje akt masturbacji. Po co pokazuje, ktoś zapyta? Po to by uzyskać erekcję, podniecenie. Także to głównie do kobiet kieruje on takie zachowania wyjaśniają eksperci.
Jak radzić mają sobie kobiety, jak mają się bronić? Czy kobieta ma szansę w starciu z o wiele silniejszym mężczyzną? Większość ekshibicjonistów nie dąży do kontaktu seksualnego, czy fizycznego i samo obnażenie się zaspokaja ich seksualnie. I to im wystarcza. Tak więc kobiecie nie grozi z ich strony kontakt fizyczny, obmacywanie, ocieranie czy pobicie. Ekshibicjoniści na ogół są bardzo strachliwi. Boją się wpadki. Często rozbierający się przed kobietami w odludnej uliczce mężczyzna, okazuje się erotomanem, którego podniecają miejsca publiczne. Czyn obnażania się w miejscu publicznym jest uznany za nieobyczajny wybryk i podlega karze krótkiego aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1500 złotych albo karze nagany.
Jak rozwija się ekshibicjonizm? Preferencje ekshibicjonistyczne ujawniają się dość powoli. Przyczyny powstania tego typu dewiacji seksualnych związane są z zaburzoną osobowością, niedojrzałością emocjonalną oraz z zakłóceniami we wczesnych fazach rozwoju psychoseksualnego. W wieku dziecięcym pokazywanie swoich narządów płciowych jest normalnym zachowaniem. Jednak w trakcie prawidłowego rozwoju dzieci uczą się przeżywania wstydu, które hamuje tego typu przejawy seksualności. Specjaliści nie wykazali żadnych zależności pomiędzy ekshibicjonizmem a poziomem wykształcenia, wykonywanym zawodem czy środowiskiem pochodzenia. Zdarza się, że u starszych mężczyzn zaburzenie to jest efektem nadużywania alkoholu, procesów miażdżycowych w mózgu lub guzów / chorób mózgu.
Czy ktoś go widział?
Jakiś czas temu przytrafiła mi się nieprzyjemność doświadczenia widoku ekshibicjonisty. Koleś siedział w małym, białym aucie na gdańskich blachach za krewetką, pod latarnią i walił kapucyna. Ten sam koleś - co ustaliłyśmy z koleżanką na podstawie auta - onanizował się w centrum Gdyni przy parkingu pod Batorym, ale był na tyle bezczelny, że zapytał koleżankę o godzinę, by skierować jej wzrok na swoją czynność. Czy ktokolwiek miał do czynienia z tym gościem?
stogi plaza
na stogach na wydmach czterech stałych bywalców , jeden to pełna kultura , na wydmach sie opalałam to podszedł i sie zapytał czy popatzre jak on sie onanizuje i da mi 50 złotych zato he he ale moja koleżanka jak sie opalała na wydmach i przysneła to obudziłą sie jak poczułą jak jej cos kapie na plecy he he podniosłą głowe a tu zonk
Ekshibicjonizm
Widać, że twoje insynuacje są porąbane pani Alicjo. Nigdy nie znalazłaś się w podobnej sytuacji, a te twoje kobiety są z twojej mózgownicy wyimaginowane. Nic nie wiesz o ekshibicjioniźmie mężczyzn. I pitolisz takie głupoty. A co ty kobieto wiesz o ekshibicjoniźmie kobiet. Może powiesz jak ty rozbierasz się przed każdym mężczyzną, który cię podnieca. To nie jest ekshibicjinizm. Ty otwierając komputer powinnaś go albo od razu zamknąć zanim odezwiesz się na forach internetowych bez jakiejkolwiek praktycznej wiedzy na te tematy.
jar
Oczywiscie autporka tego smiesznego tekstu nie ma pojecia o ekshibicjonizmie.Wiekszosc tutaj piszacych takze.Szkoda ze sie nie wypowiadacie na temat lotow kosmicznych.Efekt bylby podobny.Sa kobiety ekshibicjonistki, tylko z racji wiadomych, inaczej realizuja swoje potrzeby.Jest ich chyba wiecej niz mezczyzn mimo ze tak jak w przypadku pedofilli, tak i tutaj wciska sie nam ze ekshibiocjonista to wylacznie mezczyzna.Wiekszosc ludzi nie wie na co zwracac uwage w przypadku ekshibicjonistek.Mezczyzna-wiadomo.