Widok
Sprawdzenie dewelopera - jak?
Witam, jak mozna sprawdzic dewelopera pod kątem jego wiarygodności , wypłacallnosc i co najwazniejsz ukonczenia iinwestycji , oddania w terminie
czy jesli okaze sie bankrutem to odzyskujemy pieniadze, jesli tak tak czy 100% czy mniej, widze ze na forum w ogole nie ma takich tematów a to chyba bardzo wazne, przeciez oddajemy dorobek zycia obcemu gosciowi
czy jesli okaze sie bankrutem to odzyskujemy pieniadze, jesli tak tak czy 100% czy mniej, widze ze na forum w ogole nie ma takich tematów a to chyba bardzo wazne, przeciez oddajemy dorobek zycia obcemu gosciowi
W KRSie sprawdzisz zadluzenie dewelopera ale to nie znaczy, ze to zle. Deweloper, ktory sprzedaje duzo mieszkan bez problemu dostanie kredyt z banku na kolejne inwestycje. Sam ostatnio kupowalem mieszkanie u jednego z najwiekszych deweloperow na Pomorzu (nazwy nie podam bo zaraz mi ktos napisze, ze pracuje wlasnie dla niego) i przy zakupie praacownik dewelopera sam pokazal mi KRS, czy sa jakies zadluzenia, informacje o innych inwestycjach itd. Kupowalem mieszkanie w momencie w ktorym nie bylo jeszcze nawet dziury w ziemi gdyz nie mieli zadnych gotowych mieszkan w inwestycji, ktora mnie interesowala(ponoc deweloperka sprzedaje coraz mniej :) . Jezeli chcesz kupic mieszkanie u malego dewelopera, radze go porzadnie sprawdzic nawet jak kupujesz gotowe mieszkanie. Pamietaj tez aby dokladnie rpzeczytac umowe, niektore firmy maja dziwne podpunkty :) obecnie przy zakupie mieszkania podpisujesz akt notarialny wiec jestes chroniony ale nie wiem jak to wyglada w perspektywie bankructwa.