Widok

Sprawdzenie dewelopera - jak?

Witam, jak mozna sprawdzic dewelopera pod kątem jego wiarygodności , wypłacallnosc i co najwazniejsz ukonczenia iinwestycji , oddania w terminie

czy jesli okaze sie bankrutem to odzyskujemy pieniadze, jesli tak tak czy 100% czy mniej, widze ze na forum w ogole nie ma takich tematów a to chyba bardzo wazne, przeciez oddajemy dorobek zycia obcemu gosciowi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz co to KRS ?
tak, ale teraz wiekszosc deweloperow leci na kredytach.
To, że developer korzytsa z kredytów, nie znaczy od razu, że jest niewiarygodny.
prosze odpisac na wszystkie pytania i problemy sa ktore sa na samej gorze a nie na jedna rzecz; )
W KRSie sprawdzisz zadluzenie dewelopera ale to nie znaczy, ze to zle. Deweloper, ktory sprzedaje duzo mieszkan bez problemu dostanie kredyt z banku na kolejne inwestycje. Sam ostatnio kupowalem mieszkanie u jednego z najwiekszych deweloperow na Pomorzu (nazwy nie podam bo zaraz mi ktos napisze, ze pracuje wlasnie dla niego) i przy zakupie praacownik dewelopera sam pokazal mi KRS, czy sa jakies zadluzenia, informacje o innych inwestycjach itd. Kupowalem mieszkanie w momencie w ktorym nie bylo jeszcze nawet dziury w ziemi gdyz nie mieli zadnych gotowych mieszkan w inwestycji, ktora mnie interesowala(ponoc deweloperka sprzedaje coraz mniej :) . Jezeli chcesz kupic mieszkanie u malego dewelopera, radze go porzadnie sprawdzic nawet jak kupujesz gotowe mieszkanie. Pamietaj tez aby dokladnie rpzeczytac umowe, niektore firmy maja dziwne podpunkty :) obecnie przy zakupie mieszkania podpisujesz akt notarialny wiec jestes chroniony ale nie wiem jak to wyglada w perspektywie bankructwa.
no to ja mam identycznie , mały deweloper i jest dziura w ziemi juz od 2010 roku, nazwa dewelopera to profitum , budynek 8 mieszkaniowy

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Czy warto zamieszkać w trójmieście lub okolicach. (78 odpowiedzi)

Mieszkam w centralnej Polsce i postanowiłem zmienić miejsce zamieszkania biorąc pod uwagę że...

wynajem mieszkań (44 odpowiedzi)

Witam. Co dzień śledzę ogłoszenia o wynajmie mieszkań i jestem przerażony tym co można zobaczyć....

Rachunki za wodę Gdynia Zamenhofa (3 odpowiedzi)

Witam, czy możecie się podzielić informacjami jakie macie rachunki za wodę w tym budynku? Według...

do góry