Widok
Sprzątanie potrzebuje pomocy
Witam,
jestem młoda osobą i postanowiłam założyć własną firmę sprzątająca ,
tylko czy jest popyt na taka firmę i da się z tego wyżyć po opłaceniu wszystkich zusów itd,czy korzystaliście by z firmy która sprząta wasze mieszkanie za 50,60,65 zł ?,
akutalnie sprzątam mieszkania osoba prywantym itd,
i jakoś da się z tego wyzyć ale boje się ze gdy zaloze firme i podniose ceny to strace osoby dla ktorych sprzatam
jestem młoda osobą i postanowiłam założyć własną firmę sprzątająca ,
tylko czy jest popyt na taka firmę i da się z tego wyżyć po opłaceniu wszystkich zusów itd,czy korzystaliście by z firmy która sprząta wasze mieszkanie za 50,60,65 zł ?,
akutalnie sprzątam mieszkania osoba prywantym itd,
i jakoś da się z tego wyzyć ale boje się ze gdy zaloze firme i podniose ceny to strace osoby dla ktorych sprzatam
A co chcesz zyskać, zakładając firmę?
Możliwość reklamowania się?
Dotarcia do szerszego kręgu potencjalnych klientów?
Firm sprzątających jest masa. Będziesz jedną z wielu.
Raczej pozostań przy tym, co masz, powoli rozbudowując bazę klientów.
A jak już się nie będziesz wyrabiać czasowo - to mozesz pomyśleć o stopniowym podnoszeniu cen.
A działalność będzie Ci potrzebna jak będziesz miała pewne i duże zlecenia - np. na regularne sprzątanie biur czy sklepów.
Na razie dogadaj się z kimś, kto ma działalność i w razie potrzeby może komuś wystawić rachunek/fakturę.
Sama za jakis czas będziesz wiedziała, czy nadszedł właściwy moment na założenie działalności. Zresztą to formalnośc - załatwisz to w kilka godzin.
Możliwość reklamowania się?
Dotarcia do szerszego kręgu potencjalnych klientów?
Firm sprzątających jest masa. Będziesz jedną z wielu.
Raczej pozostań przy tym, co masz, powoli rozbudowując bazę klientów.
A jak już się nie będziesz wyrabiać czasowo - to mozesz pomyśleć o stopniowym podnoszeniu cen.
A działalność będzie Ci potrzebna jak będziesz miała pewne i duże zlecenia - np. na regularne sprzątanie biur czy sklepów.
Na razie dogadaj się z kimś, kto ma działalność i w razie potrzeby może komuś wystawić rachunek/fakturę.
Sama za jakis czas będziesz wiedziała, czy nadszedł właściwy moment na założenie działalności. Zresztą to formalnośc - załatwisz to w kilka godzin.
Nie do końca jest tak ,jak pisali poprzednicy.
Jeżeli zależy ci na rozwoju firmy lub tylko poważnych zleceniach
musisz mieć firmę.
Fakt ,że twój dochód zmaleje o 500zł ZUS. (najniższy)
Ale zleceniodawcy szukający podwykonawcy na sprzątanie,będą mogli takiej firmie wystawić rachunek ,ale i referencje, a to w Twoim fachu
ważniejsze niż niska stawka za usługę
Jeżeli zależy ci na rozwoju firmy lub tylko poważnych zleceniach
musisz mieć firmę.
Fakt ,że twój dochód zmaleje o 500zł ZUS. (najniższy)
Ale zleceniodawcy szukający podwykonawcy na sprzątanie,będą mogli takiej firmie wystawić rachunek ,ale i referencje, a to w Twoim fachu
ważniejsze niż niska stawka za usługę