Widok

Śródmieście stoi

Brawo kierowcy, daliście radę kolejny dzień z rzędu zakorkować i zasmrodzić całe centrum Gdańska. Jedynym rozwiązaniem jest wprowadzenie strefy czystego transportu w Śródmieściu, przynajmniej w weekendy.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ono stoi w zasadzie co tydzień, bo kierowcy są przyklejeni do kierownicy i nie są w stanie funkcjonować bez robienia korka.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

John

Ale farazony
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeździłem samochodem sam przez kilka lat a ostatnie 3 dni tramwajem i już kaszelek i pewnie covid 23 ponieważ nawet o 5:30 jadąc tramwajem 90% ludzi kaszle i kicha i mam to gdzieś po urlopie wracam do mojego pe***kiego audi A2 które ma ponad 20 lat i jeździ lepiej i ciszej niż nawet Swingi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo rowerem

Qrde wlasnie za pol godziny tam musze jechac ?:(

Jedzcie juz do domu
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 15

Polecam SKM/autobus/tramwaj
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieję, że autem służbowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

To dobrze,

że nie swoim.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A to maz nie moze sam wrocic? Albo dojechac do petli czy spotkac sie w polowie drogi? To chyba dotosly, pracujacy mezczyzna, wiec raczej umie sie poruszac komunikacja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Umie ale pracuje po 12 godzin i raz na jakis czas

Chce mu zrobic przyjemnosc
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Towar do knajp też mam wozić tramwajem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maz

Niech wroci autobusem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Albo

Wrócili tam skąd przyjechali.

Generalnie masz rację i popieram to. Tylko że biorąc pod uwagę, jaki jest poziom usług świadczonych przez GaiT, no nie dziwię się ludziom. Wypadające kursy, awarie, niedziałające biletomaty... Cóż.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Każda wymówka jest dobra
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeciek sw Paweł wraz swoimy tytanami umysłowymi dulkiewicz i grzelakiem mówi że postawienie takiego molocha jak forum nie będzie miało wyplu na ruch
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

akurat urzędników brukselskich interesuje, co myśli społeczeństwo

dyrektywa i ma być wykonane!

Myślisz że strefa czystego transportu coś pomoże ?!

Moim zdaniem nic nie da.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zakazac wszystkiego

Niech się wyniosą na wieś
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdzie w Śródmieściu?

Na całym obszarze granic administracyjnych miasta Gdańsk, tak jak w Krakowie. I co rok o dwa lata zmniejszać limit wieku pojazdu. Za 10 lat będziemy chodzić z buta obwodnicą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jesteś taki mądry

To daj pieniądze na samochody elektryczne dla rodzin których nie stać na taki wydatek. W tym kraju jest wiele rodzin które nie mogą ga sobie pozwolić na zakup samochodu elektrycznego lub, zmianę sposobu ogrzewania domu na ekologoiczny.
Jest to nie wykonalne przy obecnych zarobkach.
Po drugie jeszcze 10 lat temunie było tyle pitolenia o ekologi. Teraz większąść to francuskie pieski co im nagle spaliny śmierdzą. A elektryki wcale nie są ekologiczne raz że baterie są mega szkodliwe a dwa to prąd w Polsce jest głowinie z elektrowni węglowych więc nie ma mowy o ekologi. Strefa czystego transportu to wymyśl po to by segregować ludzi na biednych i bogatych których stać na samochody elektryczne oraz jest to ograniczanie swobód obywatelskich czyli łamanie prawa.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

I co? Wszyscy mają się poruszać tramwajem i autobusem do pracy?

Już widzę te tłumy, które się pchają do tramwajów i autobusów. Przecież ludzie pracują także poza Gdańskiem. Wszyscy musieliby wychodzić godzinę przed i wracać godzinę później. Korki były, bo była niedziela handlowa, a zaraz święta. Trudno się mówi. Ludzie potrzebują się przemieszczać, chyba że wracamy do okresu komuny i wszyscy do roboty faktycznie mają jeździć komunikacją miejską. Ale wówczas proponuję wszystkim włodarzom to samo rozwiązanie, a nie wysługiwanie się w celach klimatycznych zwykłymi ludźmi. Jakoś na szczyt klimatyczny nie widać, żeby panowie tego świata poruszali się łodziami napędzanymi wiosłem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry