Widok
Plac Unii
Inwestycja powstaje w Śródmieściu Gdyni. Oznacza to pełną dostępność udogodnień występujących w centrum miasta - komunikacji (w tym również SKM i PKM), gastronomii, obiektów handlowych, służby zdrowia, usług. Spacerem dojść stąd można do nadmorskich parków, bulwaru, mariny czy plaży.
Projekt zakłada powstanie zespołu czterech komfortowych kamienic mieszkalnych oraz budynku użyteczności publicznej, połączonych wewnętrznym, ogólnodostępnym placem z bogatym programem usług w parterach. Budynki ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Podoba mi się jak inwestor leci w kulki jeżeli chodzi chociażby o wizualizacje. Na stronie trojmiasto.pl widnieje jeszcze stara wizualizacja gdzie w nowej (na oficjalnej stronie inwestora) widnieje jeszcze jeden budynek położony równolegle do tego przy Władysława IV, dodatkowo ma mieć 8 pięter i zasłonić całkowicie widok i światło mieszkaniom na Armii Krajowej i 3 Maja. Niby ma on być w odległości AŻ 18 metrów od innych budynków! Nic dziwnego że postawili niedawno tak wysoki żuraw...
zrezygnowana
Czekałam i zastanawiałam się czy nie kupić ?Po zorientowaniu się w cenie 15tys za metr to nie lekka przesada ale mocno bardzo mocno wywindowane ceny -dziękuję nie jestem zainteresowana tym bardziej że mieszkania już nie sprzedają się jak ciepłe bułeczki i będą niedługo tańsze.Lokalizacja na usługi a nie mieszkania teraz nie kupiłabym nawet po10tys za metr
ilość kondygnacji budynku Plac Unii
Jakie to nieuczciwe - nie określić jako jednej z najważniejszych danych: ilości kondygnacji. Wizualizacja też tak zmanipulowana, że nie widać, że masa zabudowy jest ogromna w stosunku do wolnego terenu. No i teren w 100 % przestaje być terenem biologicznie czynnym, bo jest jednym wielkim bunkrem - drzewko w donicy lub trawa na dachu nie załatwiają sprawy łapania wód opadowych. Ciekawe na jakiej podstawie określono intensywność zabudowy i wysokość kondygnacji
Brak drzew z wizualizacji
Drzewa - na wizualizacji było ich niewiele, w rzeczywistości nie ma ich prawie wcale (nie wycięto kilku od strony ulicy Władysława IV). Na razie w ciepłe dni Plac Unii odstrasza mnie nadmiarem betonu, za kilka-kilkanaście lat może tu być bardzo nieprzyjemnie. Moim zdaniem naprawdę warto było tam wygospodarować kilka miejsc na zasadzenie drzew (co ciekawe są na wizualizacjach). Nie rozumiem, dlaczego od strony ulic Armii Krajowej czy Obrońców Wybrzeża nie ma żadnych.
Brak drzew w realu w relacji do wizualizacji jest porażający i zakrawa na manipulację. Ludzie lubią zieleń, dobrze się na nią patrzy. Nie ma drzew w bocznej uliczce - są miejsca postojowe, nawet tam, gdzie miały być drzewa, ale to chyba teren miasta jest. Jeden z poziomów parkingu jest przeznaczony dla klientów lokali usługowych, odpłatnie, więc może dlatego nie można dokupić miejsc do mieszkania, bo miejsc jest mało. A nazwa, Plac Unii? przewrotna, ale bez jakiegoś rodzaju unii nie da się tam mieszkać, bo jest ciasno i betonowo, co może skutkować irytacją i poddenerwowaniem mieszkańców. Ale czy tam w ogóle ktoś zamierza mieszkać?