Widok

Stacja Gdańsk-Brętowo

Opinie do zdjęcia: Stacja Gdańsk-Brętowo.
Projekt Architektoniczny Biura Projektów Budownictwa Komunalnego.
Przejdź do galerii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

CO TO JEST !

Ruina?

A nie, to przecież zwycięski projekt...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Klocki z 80

To mi przypomina traume syfiastych klocków z dennego plastiku w porąbanych kolorach ktore nie do konca do siebie pasowaly. Nie wiem czy zanim wsiadlbym do kolejki poziom agresji jaki udzieliby mi sie z otoczenia nie zrobiłby mnie jednostka do izolacji.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

haha nawet autobus z lat 80 :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z całym szacunkiem do BPBK

Te projekty to koszmarek.
Czy konieczna jest taka ilość betonu i złomu?!
Czy nie można czerpać koncepcji z OTOCZENIA tych stacji, z natury??
Przecież te stacje będą się znajdować w przyjemnych dzielnicach Gdańska otoczonych zielenią.... a nie w amerykańskim downtown, albo na pustyni "Dubaj". Jaki problem w lekkiej konstrukcji? Nie rozumiem. Rozpacz mnie ogarnia jak pomyślę, że ktoś nie daj Boże to zrealizuje. Apeluję do decydentów Gdańska o rozsądek i dobry gust!
Jestem w stanie zaakceptować projekt na rysunku nr 10, ostatecznie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Makieta ok. Co do zwycięskiego projektu - rozumiem, że wygrał najtańszy? Wersja ze szklanymi "tunelami" jest o niebo lepsza (choć pewnie i droższa), ale w stosunku do zwycięskiego projektu "czerwonych dywanów" ma jeden zasadniczy (i bardzo ważny) element - zapewnia minimalną osłonę w naszym klimacie. Niestety, nie żyjemy na obszarze gdzie temperatury zimą nie spadają poniżej zera, sam pamiętam z czasów studenckich 30- czy 40-minutowe postoje na 20-stopniowym mrozie w oczekiwaniu na SKM i wydaje mi się, że zaproponowany na wszystkich stacjach mały, czerwony daszek z artystycznymi dziurami przed niczym nie osłoni.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry