Widok

Stara remiza

Czy jest tu ktos potrafiący opisac co dzieje się ze starą remizą? Ponoć dawno temu wynajelo je jakies stowarzyszenie. Tylko że fizycznie brak śladów korzystania z drzwi lub okien. W jaki sposób pomaga to mieszkańcom? To jest nasz wspólny majątek ale w dziwny sposób nic społecznie pożytecznego się tam nie odbywa. W zukowie wywalono dwa worki szmalu na osrodek kultury. Moze jakas swietlica w baninie do wspolnych spotkan, moze oddac w najem za zlotowke ale niech ktos tam jakies spotkania kulturalne czy inne. Skoro stoi i gmina tuz przed oddaniem nowej remizy wyremontowala dach na starej, to moze jednak da się to jakos dla dobra mieszkańców wykorzystać. Czy lepiej zeby nie wietrzone gniło?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ktos kiedyś o to pytał na FB ale nie było odpowiedzi. Tezsie zastanwiam bo to fajne miejsce, blisko parku rekreacyjnego przy Księżycowej. Nie wiem czyje jest obecnie , myslałam że OSP.Szkoda bo niszczeje to miejsce
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co wiem to harcerze prosili burmistrza o użyczenie w celu naprawy łódek na coroczny obóz, ale nie raczył odpowiedzieć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie jest stara remiza?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Stara remiza mieści się na rogu przemysłowej, przy stacji benzynowej - ten biały budynek na wprost wyjazdu z Księżycowej gdzie skręca się albo w lewo w kierunku lipowej albo w prawo w kierunku Ośrodka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli lepiej żeby gniło, niż dać harcerzom. Brawo gmina, brawo my, że mamy takiego dobrego gospodarza!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

A był ktos kiedyś w środku? budynek jest w tragicznym stanie, stare ogrzewanie na prąd. Budynek można odnajmowac od gminy bo kiedys pytaliśmy. Sprzedać nie chcą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólnie to tak stary budynek że bardziej opłacalne byłoby go wyburzyć bo jak mówi stare przysłowie s g*wna bata ... A sala w nowej OSP jest dostępna i nie widzę problemu aby w niej jakieś inicjatywy były rozwijane
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To po co robili remont dachu. A nie moga wyjsc z inicjatywą że za zlotowke przez jakis czas tylko sobie wyremontuj. Lepiej zeby gnilo...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znajomy wladzy za kilka lat odkupi za 1zl i postawi 2 pietrowy aparyamentowiec -
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale najpierw musi dobrze zgnić?

Co wy za głupie plotki rozsiewacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jakie plotki? Stan faktyczny jest taki, że budynek jest porzucony, nie wietrzony, o otoczenie zarasta chaszczami. Czy to jest prawidłowa opieka nad budynkiem i prawidłowe jego wykorzystanie. Naprawdę nikt nic nie chciałby zrobić? Dano komuś szanse na faktyczne zagospodarowanie? Ten budynek po wojnie został wzniesiony czynem społecznym mieszkańców, sami sobie go postawili. A teraz należy wg wykładni władzy poczekać aż się zawali? W której części wypowiedzi są jakieś plotki? Opisałem tylko to co widzę!

Mohamed to się dowiedz na gminie i rób coś w tym kierunku madralo.

A od kiedy to ja tym majątkiem zarządzam? To ja wydzieliłem działkę pod remizą i przygotowałem do sprzedaży dla znajomych królika? To ja mam mandat od obywateli na dbanie o interes gminy? To ja pcham się do władzy? Ja jedynie mam prawo zwrócić uwagę na "dziwne" zjawisko i mam nadzieje, że inteligentni sąsiedzi sami dojdą do wniosków...

Jaki jest koszt wynajmu?

Dokładnie nie pamiętam ale wysoki nie jest. Nie opłaca się remontować bo stan jest tragiczny.Ogrzewanie na prąd , stare . Odnośnie wynajęcia najlepiej kontaktować sie z Urzędem Gminy w Żukowie. Nie pamiętam jaki wydział ale jak zadzwonisz to Cie poinformują.
Młodzież zamiast szlajać się po baninie bez celu i przesiadywania na placach zabaw miala by miejsce spotkań, na jakieś ciekawe zajęcia do domu kultury by pewnie przychodzili.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a to dlatego stoi tam choinka z butelek w ogrodzie... tak sie zastanawiałem, że pewnie do gminy należy, albo może sołtysowa ma jakiś dostęp.
Napewno. Chyba za Twoich i moich czasów.

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry