Widok

Start PKM

Mamy już rozkład, a przystanek dalej WIDMO na bezdrożach ...
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Pociagi-na-linii-PKM-co-15-minut-Bilet-za-35-zl-n92759.html?expand=10724745&hl=10724745
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
https://www.facebook.com/pkmgdanskrebiechowo?ref=hl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.skm.pkp.pl/fileadmin/pdf/rozklady/PKM_01.09.pdf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jutro chcialbym wypróbować PKM. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć, czy pkm dojeżdża do stacji Gdańsk-Rebiechowo, czy jedynie na lotnisko, bo z tego co słyszałem w radio, czy czytałem na różnych stronach, to PKMka kursowała z Wrzeszcza na lotnisko. I czy jest gdzieś zamieszczony godzinowy rozkład jazdy, bo również nigdzie nie mogłem znaźć.
ja samochodem męża podwiozłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak jak w SKM - bezpłatnie.
A bilet można kupić nie na peronie, tylko w szynobusie (przynajmniej dzisiaj)
Dzięki za info. A nie wiesz przypadkiem jak z rowerami w PKM? Czy wtedy kupujesz dwa bilety, czy jest jakieś wydzielone miejsce dla rowerów? A propos biletów, da się kupić na tym przystanku?
doszłam - 45 min
potraktowałam to jako "godzina dla siebie"

można dojechać samochodem osobowym, ulicą Akacjową.
Jest zatoczka na kilka samochodów, dzisiaj o 7 były 4.
Można też wjechać w pole potraktowane spychaczem, tylko nie wiem jak będzie gdy deszcz popada
Opowiedz jak się dostałaś na ten przystanek? Da się tam w cywilizowany sposób zostawić samochód,czy trzeba traktorem?
ruszyła,
dojechałam do pracy, wrażenia z przejazdu super, pogoda też ładna dzisiaj rano ....
~kl
nie ma żadnego oznakowania..kompletnie nic..
Do przystanku dojedziesz skręcając w drugą w lewo drogę za nowym rondem w Baninie..Kawałek płytami, kawałek polną i później asfalcik...Niestety na końcu tej drogi brak jakiegokolwiek logicznego rozwiązania jeśli chodzi o pozostawienie samochodu..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
była o tym mowa na pierwszym spotkaniu w Baninie pamiętam widziałem mapę i nawet pytano czy blisko kościoła na polu stanowiącym nieformalny parking cz za laskiem 200 metrów od ołtarza w kościele. Dlatego bylem później zdziwiony tym konkursem na nazwę przystanku do chwili jak zobaczyłem nowe mapy z obecnym usytuowaniem przystanku. Może na oficjalnej stronie budowy tych map nie było bo chciano aby ludzie z Banina nie protestowali przeciw budowie. W Polsce wszystko jest możliwe?
Od której strony i jaką ulicą najlepiej dojechać do przystanku ? Są jakieś drogowskazy ? Janie widziałam żadnego.
to ja juz wole zasmradzac nadal gdansk spalinami :D niech sie pocaluja w nos :d
Stawiasz w szczerym polu i liczysz, że jak wrócisz będzie tam dalej stał. Oczywiście 4x4 bo zimą możesz nie wyjechać :)
dla osobówej jest ...., tylko co dalej z tym samochodem zrobić?
reasumując wątek - dojazdu do przystanku Rębiechowo nie ma?
Mi sie wydaje ze pod koniec roku zaczną działać, ukaże sie pare artykułów to sie wezmą do roboty :)
Jeszcze my możemy minimalnie cos zdziałać dzwoniąc do Zukowa.
Bądźmy dobrej myśli
No niestety w naszym kraju, województwie rządzą barany. Nie sposób ich inaczej nazwać, robić taką inwestycję i nie znaleźć środków na budowę parkingów, to tak jakby zakupić nowe autobusy dla miasta, w którym zapomniano zbudować dróg, kompletnie nieprzydatne. Parking na auta w PKM musi być jej zintegrowaną częścią, bez jednego drugie staje się mrzonką. Fajna inicjatywa w zamyśle, oczywiście spieprzona przez decydentów...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.dziennikbaltycki.pl/artykul/6360078,przystanek-pkm-rebiechowo-stacja-do-ktorej-nie-mozna-dojechac-zdjecia,id,t.html

Czy ktoś już testował w jaki sposób można dojechać do przystanku PKM Rębiechowo ?
no i co z tego wynika, to co wynika i z artykulow dotyczacych tunelu pod pacholkiem i drogi zielonej, nie bedziemy frajerom kasuzbom budowac bo ludzie z gda uciekaja i placa podatki w zukowie...
taka jest wszedzie narracja nastawiajaca jednych przeciwko drugim

Inne tematy z forum Banino

proszę o opinie rodziców z szkoły A i B (4 odpowiedzi)

dzień dobry. szukam rodziców którzy mogli by się wypowiedzieć o szkole A i B w Baninie. Proszę...

Imperium-Auto Salon (13 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry