Widok
Kto chce niech wierzy ,ale od kilku lat dopiero mieszkam na Stogach i nikt mi nie powie,że to jest zla dzielnica!To jest poprostu KURORT! Jeszcze tylko wladze Gdańska moglyby bardziej o nią zadbać i byloby tak jak w Sopocie! ale niedlugo......a się przekonacie ,że tak będzie! bo ja w to wierzę !Spokojnie to i swojsko a komunikacja,jak w każdej dzielnicy-dobra - już nawet coraz więcej nowych tramwajów jeżdzi ,a sklepów tu pod dostatkiem i wszelkich innych punków uslugowych -a ceny - nieporównywalne z innymi dzielnicami ! i to są wlasnie Stogi!
Mieszkam tu 37 lat (od urodzenia), nie mam powodow do narzekania, korkow na dzielnicy nie ma, plaza, morze, las, jezioro - wszystko w zasiegu nóg :)
Juz niebawem bedzie zrobiony szlak wodny wzdłuż martwej wisły, piękne nowe całe nabrzeże, deptak rowerowo-pieszy.
Nie jest źle.
stara opinia ze niebezpiecznie i okropnie - nie aktualna.
Z bezpieczenstwem ja wszedzie, mi nigdy sie nic złego nie przytrafiło, a wieczorami tez sie wracało do domu.
Bloki remontuja, robi sie kolorowo,a latem mnostwo zieleni.
Jest ok, polecam.
Na pewno spokojniej niz w centrum Gdanska.
Juz niebawem bedzie zrobiony szlak wodny wzdłuż martwej wisły, piękne nowe całe nabrzeże, deptak rowerowo-pieszy.
Nie jest źle.
stara opinia ze niebezpiecznie i okropnie - nie aktualna.
Z bezpieczenstwem ja wszedzie, mi nigdy sie nic złego nie przytrafiło, a wieczorami tez sie wracało do domu.
Bloki remontuja, robi sie kolorowo,a latem mnostwo zieleni.
Jest ok, polecam.
Na pewno spokojniej niz w centrum Gdanska.
JA TEZ UWAŻAM ZE DZIELNICA JEST BEZPIECZNA OD 2 LAT WYNAJMUJE TU MIESZKANIE. SKLEPÓW POD DOSTATKIEM, SĄSIEDZI TO GŁÓWNIE LUDZIE STARSI ALE BARDZO MILI . JAK KTOŚ PYTA GDZIE MIESZKAM A JA ODPOWIADAM ZE NA STOGACH TO WSZYSCY ZDZIWIENI BO TU TAKA PATOLOGIA NIBY MIESZKA I NIBY NIEBEZPIECZNIE. NIE PRAWDA MIESZKA TU SIĘ BARDZO PRZYJEMNIE. DOJAZD , OKOLICA SUPER POLECAM
Mieszkam na Stogach od 20 lat. Też uważam ze dużo mieszka tu osób starszych, ale to chyba dlatego, że dzielnica ma taka a nie inną opinię. Nigdy nie spotkało mnie tu nic złego. Czuję się tu bardzo bezpiecznie. Jest kilka rzeczy których mi tu brakuje, ale może własnie dlatego jest tak cicho i spokojnie:) Ale jest tu za to kilka fajnych rzeczy, których inne dzielnice mogą tylko pozazdrościC, np. piekarnia z wyśmienitym pieczywem, warzywniak, który się wyróżnia od innych, przychodnia, w której nie trzeba sterczeć w kolejce całymi godzinami (pediatra najlepsza jaka znam), miejsc na spacery mnóstwo, a morze chyba najczystsze w całym Trójmieście.