Widok

Stowarzyszenie Księgowych w Polsce

Witam!

Czy ktokolwiek uczestniczył w kursach księgowości organizowanych przez SKwP? Czy warto zainwestować i zapisać się na taki kurs? Jaki jest poziom nauczania?

Pozdrawiam
TNT
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Świetnym wyborem jest również SEKA. Moja siostra zrobiła tam kurs "Księgowy od podstaw". Bardzo dużo wiedzy przekazywanej w dostępny sposób. Trenerzy w każdej chwili skłonni do pomocy i wyjaśnienia niejasnych spraw. Generalnie kurs bardzo chwaliła, więc myślę, że warto https://www.seka.pl/szkolenia/ksiegowy-od-podstaw/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sporo dobrego słyszałam o masterbiznes i tez się nad nimi zastanawiałam, ale wybrałam jednak ARC po opinii znajomej. Byłam na kursie: https://www.arc.pl/kursy/ksiegowe/od-podstaw-do-samodzielnego-ksiegowego/-samodzielny-ksiegowy-kurs-weekendowy w Katowicach i jestem bardzo zadowolona. Usystematyzowałam swoja wiedze, bo nie rozpoczęłam pracy w zawodzie zaraz po studiach i ten kurs naprawdę mi się przydał. Fajna kadra i super organizacja na naprawdę wysokim poziomie. Wybieram się do nich jeszcze na kurs interpersonalny, moze sie przyda:) pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też miałem okazję być na szkoleniu wyjazdowym, akurat w Zakopanem i widzę, że będzie organizowane tam znowu, we wrześniu - http://www.masterbiznes.pl/node/111. Polecam serdecznie. Fajna, kompetentna kadra, z bardzo dobrym podejściem do ludzi, co w przypadku kursów jest bardzo ważne. Wszystkie informacje przedstawione jasno i rzetelnie. A po zajęciach możliwość pooddychania świeżym górskim powietrzem... Super!
Właśnie się zastanawiam nad ofertą Master Biznes... Konkretnie interesuje mnie szkolenie wyjazdowych o podatkach - http://www.masterbiznes.pl/node/98 - brzmi naprawdę fajnie, a bardzo interesują mnie te zagadnienia. A skoro mówisz, że kadra jest merytoryczna i dużo można wynieść to może się skuszę. No i ten Kołobrzeg kusi, to zawsze jakaś chwila odpoczynku, jak po zajęciach można skoczyć nad morze.
Hej :)

Ja byłam na szkoleniu od http://www.masterbiznes.pl , widzę, że teraz będzie nowa edycja w Kołobrzegu.

Co mogę powiedzieć? Kursy są dofinansowane,chociaż trochę trzeba zainwestować... Kadra bardzo merytoryczna, wiedza uporządkowana i ... integracje - bo to szkolenie wyjazdowe :) Jak chcesz jakieś dodatkowe info to chętnie Ci opowiem jak to wyglądało.
Też chodziłam na zajęcia do szkoły gowork, mają dość przystępne ceny.
Ja dość dobrze wspominam kursy z księgowości organizowane przez gowork. Oni mają takie typowe nastawienie na praktykę, żeby później łatwiej było pracę znaleźć.
Niestety zgadzam się z tą opinią w 100%
Gdyby ktoś szukał fajnych testów, to polecam odpowiedzi.com.pl :)
Warto też zwrócić uwagę na system inqba24. Jest to internetowa usługa, która ułatwia życie doradcy podatkowego, księgowych i całych biur podatkowych. System ten pozwala na usprawnienie komunikacji pomiędzy klientem a wykonawcą, ustalenie zakresu prac do wykonania i zarządzania przebiegiem realizacji zlecenia jak i podawaniem wyników zlecenia zawierających podpis elektroniczny - czyli jest to pewne. Przyśpiesza to też wymianę informacji klienta z systemem finansowo księgowym biura, a przede wszystkim przyjmowanie zleceń online. Koniec kłopotów z papierami, wygodna i tania komunikacja, wszystko porządnie uszeregowane. No i oczywiście wygoda, bowiem wszystko dzieje się online.
A macie testy zaliczeniowe, bo mam ostatnie zaliczenie
Nie polecam, nie traktują klienta poważnie. Przekonywali mnie, że moge zerygnować i zwrócą mi pieniądzę,a teraz twierdzą, że nie. Nie warto zawracać sobie głowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A macie może jakieś pytania do zaliczeń. Mam właśnie zaliczenie I semestru i nie wiem czego się spodziewać.
Witaj, a jaki był zakres materiału? czy mieliście cząstkowy, czy z całości? co z poprawą?
Witaj, kończę właśnie kurs na samodzielną księgową w skwp, jaki był zakres pytań, czy zakres obejmuje tylko ostatni blok materiału, czy od początku? dzięki za info
Ten papierek ( certyfikat a nie zaświadczenie - bo tym właśnie różni się kurs w SKwP od kursów organizowanych przez większość firm szkoleniowych na naszym rynku) w połączeniu z egzaminem państwowym przed KNF-em daje takie same uprawnienia jak studnia magisterskie.Należy pamiętać, że prowadzenie własnego biura obrachunkowego bez dyplomu kierunkowej Uczelni Wyższej wymaga "dorobienia" jeszcze dodatkowych kursów z zakresu doradztwa podatkowego, prawa celnego ( bardzo pomocny ) czy też biegłego księgowego lub rewidenta - ale to już "wyższa szkoła jazdy" :) Niestety muszę się zgodzić z opinią, że SKwP przytłacza kursantów ilością teorii, ale np. grupa weekendowa ( zajęcia sobota-niedziela ) daje możliwość skonfrontowania teorii z praktyką. Wykładowcy ( praktycy prowadzący czynną działalność ) są wstanie odpowiedzieć na wszystkie pytania i rozwiać wszelkie wątpliwości.Trzeba tylko się odważyć i PYTAĆ ...
a jaka jest Twoja opinia o kursie ????
Cześć:) ja wczoraj się dowiedziałam, że niestety nie zaliczyłam egzaminu na samodzielną księgową...

poprawa egzaminu w stowarzyszeniu

czy zdażyło się komuś nie zdać egzaminu I lub II stopnia w stowarzyszeniu? prosze napiszcie
przepraszam za literówkę, oczywiście praktyczne a nie przktyczne
do góry