Widok

Strefa nagości

Strefa nagości Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Strefa nagości.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dość interesujący film

Jest to film bez dialogów. Nie niemy, bo głosy ulicy i otoczenia słyszymy bez problemu, ale bohaterki nie zamieniają ze sobą ani słowa, jeśli nie liczyć wymienionego liściku.
Oglądanie takiego filmu było dla mnie doświadczeniem podobnym jak siedzenie na widowni teatru tańca. Materiał wzrokowy jest jeden, ale prawdopodobnie każdy ogląda przynajmniej nieco inną historię w zależności od tego, jakie skojarzenia budzi w nim to, co ogląda.
Miłym zaskoczeniem było dla mnie to, że się na filmie nie nudziłam. Obejrzenie go z pewnością poszerzyło moje horyzonty. Niestety, momentami miałam jednak wrażenie, że pewna niejednoznaczność obliczona jest na to, by widz domyślił się, że skoro jest tak bardzo alternatywnie to po prostu nie wypada się nie zachwycić. Kto się nie zachwyca, ten prawdopodobnie nie zrozumiał etc.
Zastanawiałam się, gdzie są rodzice dziewcząt, dlaczego nie ma ich w kadrze. Skąd Naomi ma taki gust ubierania się? Kto zgromadził jej bibliotekę, skoro sama jest na to po prostu zbyt młoda?
Relacja bohaterek momentami przypomina sadomasochistyczną. Ponadto, bardzo niepokojący był dla mnie fragment gdy Naomi przebiera się za Famę.
Ciekawa jestem odbioru innych widzów, bo profesjonaliści w konkursach oceniali go bardzo wysoko. Jestem ciekawa czy będzie rozbieżność między tymi ocenami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Filmy

Powrót do Silent Hill (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Powrót do Silent Hill . Przeczytaj o filmie.

Melania (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Melania . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

do góry