Widok
Dokładnie to nie wiem, ale mi podziękowali mailowo myląc płeć - chyba więc jakiś bot miast człowieka tam odpisuje zainteresowanym. Był tu wcześniej wątek poświęcony ogólnie pracy w różnych CC (ang. Contact Centre). W wątku tym prawdopodobnie ludzie tam pracujący przestrzegali przed pracą w tym Centrum, ponieważ Szefostwo (przynajmniej jego kluczowa cześć) zostało przeniesione (czyt. wywalone) z Netii i Orange za metody postępowania niegodne dobrych menedżerów i supervisorów . Poza tym bardzo duża rotacja - niepewnosć, czy na drugi dzień nie zwolnią z byle powodu (np. zwolnienia w pt. po 15/16.00, żeby inni koledzy z pracy się nie dowiedzieli) preferują dziewczyny (jako niby bardziej rozgarnięte, ale i słabsze psychicznie) po zarządzaniu, ekonomii, socjologii lub FiR - ważne, żeby miały one jakies pojęcie o branży ubezpieczeń. Jesli chcesz więcej info to sprawdź gowork i podany przeze mnie wątek.
Witam,
nie wiem jakie warunki tam panują, ale wiem, że trudno się tam dostać również otrzymałam odpowiedź zwrotną, że dziękują mimo iż jestem kobietą gdzie jak kolega wyżej napisał powinnam się dostać bo jesteśmy słabe psychicznie ??? zakompleksiony chłopczyku, a dlaczego Ty się nie dostałeś??? bo masz za mało w majteczkach???
Ja firmy nie znam więc się nie wypowiadam, fajnie, że przynajmniej odpisali i dali znać czy tak czy nie, bo wszędzie wysyłasz CV i jeżeli nie zadzwonią to czekasz i czekasz i nic, nie wiadomo co z nim robią???
Nie dostałam się i tyle, fakt z pracą w call center nigdy nie miałam nic wspólnego i może z tego powodu mój profil nie odpowiada firmie
nie wiem jakie warunki tam panują, ale wiem, że trudno się tam dostać również otrzymałam odpowiedź zwrotną, że dziękują mimo iż jestem kobietą gdzie jak kolega wyżej napisał powinnam się dostać bo jesteśmy słabe psychicznie ??? zakompleksiony chłopczyku, a dlaczego Ty się nie dostałeś??? bo masz za mało w majteczkach???
Ja firmy nie znam więc się nie wypowiadam, fajnie, że przynajmniej odpisali i dali znać czy tak czy nie, bo wszędzie wysyłasz CV i jeżeli nie zadzwonią to czekasz i czekasz i nic, nie wiadomo co z nim robią???
Nie dostałam się i tyle, fakt z pracą w call center nigdy nie miałam nic wspólnego i może z tego powodu mój profil nie odpowiada firmie
he he widzę, że mocno sobie koleżanka wzięła do siebie wypowiedź Janeczka :) no cóż prawda taka, że chłopcy gorzej znoszą porażki, szczególnie Ci, którzy wypisują takie bzdury i mnie wstyd za takich, zresztą Janeczek to widać, że jakiś wagineczek :)
Jolka co do firmy to Janeczek też wprowadza Cię w błąd, CC to skrót od call center - od branży, istnieje rzeczywiście coś takiego jak Contact Center ale mieści się w Gdańsku i tu Janeczek ma rację odradzam sprzedaż produktów telekomunikacyjnych to największe g w telemarketingu.
Znam się na firmach z branży call center w trójmieście bo od 7 lat w nich pracuję. Strong Call Center mieści się w Sopocie i bardzo dobrze się zapowiada - CV złożyłem w zeszłym tygodniu i jeszcze odpowiedzi nie dostałem więc może mnie sprawdzają? jak pisałem trochę już tych firm przeszedłem, obecnie pracuję w TIM Call Center i chętnie się przeniosę tam gdzie dadzą podstawę i umowę o pracę, teraz firm call center jest masa ale mało jaka da Ci stabilne warunki pracy, większość kusi premiami cudami a Ty zdzierasz sobie gardło całymi dniami - później okazuje się, że pół roku minęło umowa cały czas zlecenie - do emerytury więc nic, kasa żenada 1000 zł to max, a premie nie będą wypłacane bo coś tam coś tam coś tam - takie jest w contact center, vectra, transcom, wszystkim co jest związane ze sprzedażą telekomunikacji i m.in. tu gdzie pracuje w TIM :( istnieją firmy, które oferują bardzo dobre warunki pracy, zarobki ale nie łatwo się do nic dostać :( dlatego próbuj, jak mnie zaproszą? dam jakieś info
Jolka co do firmy to Janeczek też wprowadza Cię w błąd, CC to skrót od call center - od branży, istnieje rzeczywiście coś takiego jak Contact Center ale mieści się w Gdańsku i tu Janeczek ma rację odradzam sprzedaż produktów telekomunikacyjnych to największe g w telemarketingu.
Znam się na firmach z branży call center w trójmieście bo od 7 lat w nich pracuję. Strong Call Center mieści się w Sopocie i bardzo dobrze się zapowiada - CV złożyłem w zeszłym tygodniu i jeszcze odpowiedzi nie dostałem więc może mnie sprawdzają? jak pisałem trochę już tych firm przeszedłem, obecnie pracuję w TIM Call Center i chętnie się przeniosę tam gdzie dadzą podstawę i umowę o pracę, teraz firm call center jest masa ale mało jaka da Ci stabilne warunki pracy, większość kusi premiami cudami a Ty zdzierasz sobie gardło całymi dniami - później okazuje się, że pół roku minęło umowa cały czas zlecenie - do emerytury więc nic, kasa żenada 1000 zł to max, a premie nie będą wypłacane bo coś tam coś tam coś tam - takie jest w contact center, vectra, transcom, wszystkim co jest związane ze sprzedażą telekomunikacji i m.in. tu gdzie pracuje w TIM :( istnieją firmy, które oferują bardzo dobre warunki pracy, zarobki ale nie łatwo się do nic dostać :( dlatego próbuj, jak mnie zaproszą? dam jakieś info
Skrót CC faktycznie oznacza Call Center, ale może i oznaczać Contact Center (mimo, że jest to nazwa zastrzeżona jest to też określenie zwyczajowe telemarketerów). I proszę nie obrażać mnie, bo mogę i Ciebie obrzucić inwektywami typu Robal ma 'mikruska', który nawet nie potrafi stanąć czy się odpowiednio powiększyć... poza tym jest zwykłym szarym robolem w budowlance, pisał to na mocnym kacu, jest brudny - oszczędza na mydle i w ogóle jakiś nieogarnięty. Normalnie żal mi Cię. Tylko po co tak się obrzucać ??!! Moim zdaniem wszelkie firmy typu CC nie dają szans na godne życie (no może poza ProContact=Ergo Hestia, Logisfera 33 i telemarketing bankowy). Wszędzie jednak bez znajomości (rzetelność to trochę mało) i mniejszego czy większego włazidupstwa raczej się nie da. A jesli jesteś tym za kogo się podajesz to życzę Ci dalej zarabiania tak "jak komputer wyliczy", czyli max. 1000 PLN netto i miski ryżu gratis. Ja zarabiam od Ciebie nieco więcej, ale szukam pracy stałej gdyż obecnie mam przestoje i atmosfera dobra nie jest...na koniec pytanie: w jakich godz. pracujesz skoro masz czas pisać o 08:56 w pracy ?? Chyba, że masz na popołudnia.
Nie twierdzę, że kobiety są słabe psychicznie tylko przedstawiłem mit z którym należy walczyć (ale nie należy też przesadzać w drugą str. - tzn. feminizmu). Mit ten wciąż krąży w powszechnej opinii publicznej mimo licznych badań naukowców przeczących temu. Nie jestem też zakompleksiony Kate. I argumenty dot. sfery seksu są tu nie na miejscu. Nie chciałem obrazić nikogo, ale jesli obraziłem to PRZEPRASZAM. Następnym razem zamieszczę takie mity w cudzysłowie to nie będzie już ŻADNYCH wątpliwości. Mamy w Polsce podobno równouprawnienie (czemu przeczy choćby fakt w wysokości przyznawanych wynagrodzeń - ok. 1/3 więcej dla mężczyzn).
ludzie błądzicie, zbaczacie z tematu, gdzie dotyczy firmy SCC, a nawet nie macie pojęcia co wam może przejść koło nosa, no chyba, że Ci, którzy jak piszą dostali odmowę stamtąd, na średnim szczeblu stanowiska pracuje tam moja znajoma, firmę bardzo chwali mają dobrą siatkę płac gdzie już na najniższych stanowiskach zarabia się fajną kasę, siedzibę w nowym budynku wszystko czyściutkie cacy, tyle, że faktycznie szukają tyko ludzi odpowiednich do takich warunków, jak ktoś szuka pracy w telemarketingu to zdecydowanie polecam, warto kandydować do pewnej firmy!!!
Firma lux, wszystko profesjonalne, bogate doświadczenie kadry, warunki jakie proponują w call center na dzień dzisiejszy to niewiarygodne, ale to co będziemy pewnie robić też jest dochodowe, fajne jest to, że firma nastawiona jest na pracownika - podstawowe wynagrodzenie, zostaniesz u nas na długie lata - umowa o pracę, badania świadczenia :)))))))))))))
ja się dostałem i powiem wam, że nalazłem dobrego pracodawcę
ja się dostałem i powiem wam, że nalazłem dobrego pracodawcę
Obydwa ostatnie wpisy pachną trochę autoreklamą... Poza tym zapomina się, że PRACA w CC nie jest DLA KAŻDEGO. Trzeba mieć PREDYSPOZYCJE i nie bać się sprzedawać ani przekonywać tzw. 'trudnych, kło0potliwych klientów', którzy nieraz chcą Cię w przypływie złości i agresji zmieszać z błotem i pokazać jaki z ciebie mały korpoludek .
CV wysłsłam kiedy zadałam pytanie odnośnie tej firmy na forum i wczoraj byłam na spotkaniu kwalifikacyjnym. Rozmowa bardzo profesjonalna, muszę przyznać, że wieloma pytaniami mocno mnie zaskoczyli :) nie jestem specjalistą sprzedaży telefonicznej, po prostu podczas studiów miałam 2 letnią przygodę w call center kiedy musiałam zarabiać na naukę, na spotkaniu nie ma głupich pytań czy masz ulubiony kolor czy co będziesz robić za 5 lat, wyciągają z Ciebie cechy dostosowane do konkretnego profilu, który szukają zadając konkretne pytania, jak stamtąd wyszłam nie wiedziałam w pierwszej chwili jak się nazywam, teraz czekam na odpowiedź do końca września, mam nadzieję, że się dostanę bo firma widać że z kapitałem bardzo przyszłościowe gniazdko żeby się rozwijać
Byłam dzisiaj na rozmowie i jetem bardzo zadowolona. Jak pisała Jolka konkretni ludzie, konkretna rozmowa, konkretna firma ale i wymagania z górnej półki. Widać , że nie prowadzą kosmicznych rotacji tylko szukają osób posiadających predyspozycje do osiągania z nimi sukcesów. Pracowałam długo w pewnym telemarketingu ale brakowało tam własnie tego nastawienia. Pytania na rozmowie pojawiają się tradycyjne, które wyszukasz w google, ale i skomplikowane z zakresu telemarketingu, postawy wobec produktu, narzędzi, sposobu motywacji w trudnych sytuacjach, zachowaniach itp. i to tyle nie liczcie, że o wszystkim Wam opowiem bo rozmowa kwalifikacyjna jest po to, żeby się na nią udać i sprawdzić samego siebie, a ciekawskim dziękuję :) Pozdrawiam
niech ktoś poda więcej szczegółów, idę w piątek na rozmowę po przeczytaniu tych komentarzy czuję się trochę zaniepokojona? kolega wyżej Tomek podejrzewa, że wpisy to ściema ale z drugiej strony myślę sobie po co firma pisałaby na siebie??? strzał w kolano czy co? przecież wiadomo, że teraz każdy przed rozmową sprawdza firmę w internecie, to co pisaliby na siebie, że trudno się do nich dostać, że rozmowa kwalifikacyjna ma wyjątkowy przebieg raczej nie zachęca, pewnie sami czytają te opinie i się z tego śmieją, tak czy inaczej firma Strong Call Center dotąd nic mi nie mówiła to chyba jakiś świeży temat, jakby ktoś wpakował kapitał w cc - ciekawe dajcie jakieś info jak ktoś coś wie