Widok
Strzelanina w Pruszczu. Jedna osoba nie żyje
Opinie do artykułu: Strzelanina w Pruszczu. Jedna osoba nie żyje.
Jak informuje pomorska policja, w nocy, w Pruszczu Gdańskim doszło do strzelaniny. Jedna osoba nie żyje, dwie - w tym napastnik - są ciężko ranne.- Około godz. 1 w nocy dostaliśmy zgłoszenie dotyczące pojazdu blokującego wjazd na posesję przy ul. Cechowej w Pruszczu Gdańskim. Policjanci przyjechali na miejsce. W trakcie interwencji jeden z obecnych na miejscu mężczyzn wyciągnął broń i zaczął strzelać - mówi sierż. sztab. Michał Sienkiewicz z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w ...
Jak informuje pomorska policja, w nocy, w Pruszczu Gdańskim doszło do strzelaniny. Jedna osoba nie żyje, dwie - w tym napastnik - są ciężko ranne.- Około godz. 1 w nocy dostaliśmy zgłoszenie dotyczące pojazdu blokującego wjazd na posesję przy ul. Cechowej w Pruszczu Gdańskim. Policjanci przyjechali na miejsce. W trakcie interwencji jeden z obecnych na miejscu mężczyzn wyciągnął broń i zaczął strzelać - mówi sierż. sztab. Michał Sienkiewicz z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w ...
idac twoim tokiem
jak twoja zona corka siostra bedzie uwieziona w plonacym budynku to strazakpopwie ci to samo co? mam zycie narazac?
po to dali tym kundlom pistolety zeby z nich korzystali w razie potrzeby a tu co?
tak sobie patrza jak koles strzela w ludzi?
a gdby poszedl strzelac do przechodniow to co?
niech se strzela a oni dalej beda patrzec?
jak sie nie podoba ze moga zastrzelic zawsze moze zostac ogrodnikiem
za to ryzyko zastrzelenia ma miedyz innymi emeryture po 15 latach
po to dali tym kundlom pistolety zeby z nich korzystali w razie potrzeby a tu co?
tak sobie patrza jak koles strzela w ludzi?
a gdby poszedl strzelac do przechodniow to co?
niech se strzela a oni dalej beda patrzec?
jak sie nie podoba ze moga zastrzelic zawsze moze zostac ogrodnikiem
za to ryzyko zastrzelenia ma miedyz innymi emeryture po 15 latach
kochany kochana jak nie znasz sprawy to milcz synalek i ojciec to od lat dwa cwaniaki i rąbali ludzi na kasiorę a domek w Pruszczu to cho cho jak się jedzie od Pruszcza na Przejazdowo za nowym kościołem po lewej stronie dworek za czyje pieniądze za ukradzione ludziom z przekrętów...taka prawda...Złodzieje i kańciarze...
klimat Pruszcza
rozumiem o czym piszesz,
ale uważam że rozwój Pruszcza podąża w dobrym kierunku (komunikacja miejska, integracja z pobliskimi miejscowościami, ścieżki rowerowe)
pomimo iż agresywni deweloperzy z branży budowlanej zmieniają tereny Pruszcza w blokowiska, zgodnie z tym co autor powyżej napisał.
korzystne będzie gdy uda nam się zachować dotychczasowy trend :) nie jestem zwolennikiem radykalnych metod, ale PRZEMOCY mówię wielkie NIE W PRUSZCZU GDAŃSKIM!
ale uważam że rozwój Pruszcza podąża w dobrym kierunku (komunikacja miejska, integracja z pobliskimi miejscowościami, ścieżki rowerowe)
pomimo iż agresywni deweloperzy z branży budowlanej zmieniają tereny Pruszcza w blokowiska, zgodnie z tym co autor powyżej napisał.
korzystne będzie gdy uda nam się zachować dotychczasowy trend :) nie jestem zwolennikiem radykalnych metod, ale PRZEMOCY mówię wielkie NIE W PRUSZCZU GDAŃSKIM!
Dokładnie !
Bardzo dobrze,że w końcu ktoś to napisał. Trójmiasto.pl niech napiszę o tym, jak jeżdżą napchane po brzegi autobusy do Pruszcza jakiejkolwiek linii i ZTM nic z tym nie robi ! ;/ . Potrzebna jest jeszcze 1 linia lub zwiększenie częstotliwości kursowania ! A o uruchomieniu autobusu na Osiedle Bursztynowe oraz ulicę Cichą to już nie wspomnę ! Brawo dla autora za komentarz.
O czym tu właściwie piszecie?
Po pierwsze to facio miał szesnasto strzałowy pistolet myśliwski i to jest OK bo miał na niego pozwolenie. Właśnie jechał albo wracał z polowania i miał tę myśliwską broń w kieszeni. A nasza dzielna policja (przepraszam bardzo policję w Pruszczu) jak ktoś przy niej (policji) strzela szesnaście razy a ta nie potrafi nawet wyjąć broni z kabury to po jaką cholerę oni obciążają sobie tym żelastwem pasek? A tak to czytając to, to człowiek odnosi wrażenie, że to było wykonanie wyroku (polowanie z myśliwskim pistoletem)
Tam gdzie masz
broń zarejestrowaną, przejdziesz badania to w przypadku obrony koniecznej używana jest broń. Przestępca raczej jej nie zarejestruje, nie podda się badaniom a będzie miał też świadomość że w kraju gdzie dostęp do broni normalnych obywateli jest znikomy, znikomy też będzie opór na jego wtargnięcie z użyciem nielegalnej broni. Teraz broni nie mają normalni obywatele a bandyci mają do niej dostęp i używają choćby jako straszaka. Oczywiście przypadki nieuzasadnionego użycia mogą się zdarzyć.
Niestety linki nie działają
1. Jednak wraz ze wzrostem broni palnej w polsce przestępstwa z jej użyciem maleją.
2. Odsetek ludzi posiadających broń w Niemczech i Czechach jest dużo wyższy niż u nas, a jednak tam jest mniej przestępstw z jej użyciem.
Ad.1
Ilość broni w 2002 r. 255tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 111
Ilość broni w 2008 r. 306tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 32
Ad.2
Liczba zabójstw na 100tys. ludzi w latach 2004-2006 Czechy: 1,21, Niemcy: 0,95, Polska: 1,47
Liczba pozwoleń na 1000 osób:
Niemcy: 40
Czechy: 30,3
Polska: 4,1
2. Odsetek ludzi posiadających broń w Niemczech i Czechach jest dużo wyższy niż u nas, a jednak tam jest mniej przestępstw z jej użyciem.
Ad.1
Ilość broni w 2002 r. 255tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 111
Ilość broni w 2008 r. 306tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 32
Ad.2
Liczba zabójstw na 100tys. ludzi w latach 2004-2006 Czechy: 1,21, Niemcy: 0,95, Polska: 1,47
Liczba pozwoleń na 1000 osób:
Niemcy: 40
Czechy: 30,3
Polska: 4,1
to ze jestes najwyrazniej rasista i masz przekonanie ze Polacy sa kulturalni "inaczej"
to twoja sprawa
z faktow to nawet czesi czy rosjanie!!! maja powszechniejszy dostep do broni a jakos nie slychac by wszyscy sie tam zabijali
to urzednicy i wszelkiej masci sluzby czynia Polske nienormalna
ich stosunek do czlowieka do zwyklego obywatela zmienia nasza Ojczyzne w kraine trudna do wytrzymania
to twoja sprawa
z faktow to nawet czesi czy rosjanie!!! maja powszechniejszy dostep do broni a jakos nie slychac by wszyscy sie tam zabijali
to urzednicy i wszelkiej masci sluzby czynia Polske nienormalna
ich stosunek do czlowieka do zwyklego obywatela zmienia nasza Ojczyzne w kraine trudna do wytrzymania
Masz trochę nieakutalne informacje
Każdy obywatel (męski) jest przeszkolony w obsłudze broni skutkiem obowiązkowej służby wojskowej. Od pomysłu, by każde gospodarstwo domowe miało broń z amunicją odchodzi się. Obecnie jest chyba tak, że broń jest (nie w każdym gospodarstwie), ale bez amunicji, która ma być w razie konfliktu wydawana przez obronę cywilną.
Ale i od tego mają odejść, tak by broń i amunicję posiadała wyłącznie obrona cywilna.
Ale i od tego mają odejść, tak by broń i amunicję posiadała wyłącznie obrona cywilna.
obywatelu (męski) zaktualizuj informacje też:
kobiety też są w armii szwajcarskiej - to raz. Dwa nie ma czegoś takiego, że 3mają broń bez amunicji (nawet w Polsce jak masz zezwolenie na broń kolekcjonerską to wolno Ci mieć do niej amunicję i strzelać do woli - oczywiście na strzelnicach tylko), po prostu wyszli na przeciw ludziom, którzy z jakichś powodów nie chcą mieć broni w domu i zorganizowali we wszystkich miasteczkach i wsiach magazyny na broń.
A trzy to faktycznie jest lobby, by zmniejszać ilość broni w tym kraju, ale że to kraj prawdziwej demokracji to zaraz zrobili publiczne referendum (w 2011 roku) i obywatele opowiedzieli się za tym, że absolutnie żadnych zmian i broń w domu ma być i kropka. :)
A trzy to faktycznie jest lobby, by zmniejszać ilość broni w tym kraju, ale że to kraj prawdziwej demokracji to zaraz zrobili publiczne referendum (w 2011 roku) i obywatele opowiedzieli się za tym, że absolutnie żadnych zmian i broń w domu ma być i kropka. :)
nie wiem jak było z policją w tym przypadku ale jeśli schowali się przed tym psycholem to się im nie dziwie, po co się narażać, negocjować nie ma co, a policjant jak sprzeda kulke takiemu gościowi to miałby ogromny problem;
ostatnio moja kobieta wróciła ze szklenia dla lekarzy i był tam też czas dla prokuratora, prokurator powiedział w prost, że lekarz "po cywilu" nie powinien udzielać pierwszej pomocy bo w razie wpadki będzie miał większy problem niż jak w ogóle nie udzieli pomocy, należy jedynie zabezpieczyć wypadek i czekać na pomoc, broń boże reanimować a najlepiej w ogóle się nie przyznawać, że jest lekarz a jedynie kontrolować sytuacje!!! takie chore przepisy więc takie są chore fakty,
ostatnio moja kobieta wróciła ze szklenia dla lekarzy i był tam też czas dla prokuratora, prokurator powiedział w prost, że lekarz "po cywilu" nie powinien udzielać pierwszej pomocy bo w razie wpadki będzie miał większy problem niż jak w ogóle nie udzieli pomocy, należy jedynie zabezpieczyć wypadek i czekać na pomoc, broń boże reanimować a najlepiej w ogóle się nie przyznawać, że jest lekarz a jedynie kontrolować sytuacje!!! takie chore przepisy więc takie są chore fakty,
nie kj
to nie jest namowa do przestepstwa ale dobra porada
jak zwykly czlowiek przeprowadzi nieudana reanimacje to nic mu nie grozi (bo mogl nie umiec) a jak lekarz przeprowadzi nieudana to juz jest dochodzenie i ryzyko skreslenia z listy lekarzy bo skoro reanimowal i pacjent zmarl to znacyz? ze lekarz d*pa
jak zwykly czlowiek przeprowadzi nieudana reanimacje to nic mu nie grozi (bo mogl nie umiec) a jak lekarz przeprowadzi nieudana to juz jest dochodzenie i ryzyko skreslenia z listy lekarzy bo skoro reanimowal i pacjent zmarl to znacyz? ze lekarz d*pa
Jak to możliwe przy policji?
Jak to możliwe zeby przy policji oddac kilkanascie strzałów? jaka bron ma magazynek na kilkanascie strzałów? zdarzyl przeladowac zanim policja zareagowała? powinni go zastrzelic jak tylko siegnal po bron, a oni uciekli czy jak? aa pewnie spisywali dane i uzupelniali notatki bo to potrafia...
Prawie każda z wyjątkiem rewolwerów...
znawco "realisto". Wyobraź więc sobie, że nawet najpopularniejszy glock ma w zaleznosci od wersji magazynek na 17, 19 lub nawet 33 naboje w wersji"wydłużonej". Więc nie bądź taki hop do przodu z krytyką policji bo sam byś w gacie robił będąc na miejscu a zza komputerka cFaniakujesz
Słabi ci Policjanci...
Facet na interwencji wyciąga broń..strzela i zabija jednego...potem strzela kilka razy...do drugiego..potem próbuje się zabić...co w tym momencie robili policjanci którzy przyjechali tam na interwencje?? bali się zareagować?? brak refleksu?? czy może takie patałachy to były jak ta dwójka z Bydgoszczy?? co kajdanek nie potrafili jednemu facetowi założyć i się nawzajem gazem popsikali.. rzeczywiście takim to strach broń dać do ręki..bo się wystrzelają...masakra...parodia..i groteska..
jak kiedyś byłem w sklepie i kobity złapały kradzieja, zamknąwszy się z nim w środku czekały na solidów,
to nie byli pierwsi, mimo że mają rzut beretem (wiem, gdzie "śpią" na patrolu :) ) to solidni czekali na policajów a klienci zamknięci w sklepie ze złodziejem się nieźle wkurzyli łażąc po sklepie pół godziny.
hehe wiem ze to prowokacja , ale odpowiem ze po 12 latach mieszkania w gdansku i to nie na obrzezach ale 10 minut od plazy wiec powiedzmy ze w samym sercu :D.
wyprowadziłem sie do pruszcza z przyczyn zawodowych i powiem szczerze, że zdziwilem sie jak sprawnie jest zarzadzany i jak sie rozwija. gwarantuje ze mieszka sie tu 10 razy lepiej niz w gdansku, nie mowiac o tych osiedlach co "gdańsk" maja tylko na billboardach reklamowych
wyprowadziłem sie do pruszcza z przyczyn zawodowych i powiem szczerze, że zdziwilem sie jak sprawnie jest zarzadzany i jak sie rozwija. gwarantuje ze mieszka sie tu 10 razy lepiej niz w gdansku, nie mowiac o tych osiedlach co "gdańsk" maja tylko na billboardach reklamowych
POLICJA I PROKURATURA PRUSZCZAŃSKA THE BEST OF
GRATULACJE DLA Policji pruszczańskiej...pewnie wzieli ze sobą piach w kaburach...i dlatego facet zdążył załadować magazynek dwa razy i strzelić do syna, ojca i do siebie..no tak ale czemu się dziwić skoro nie potrafią nawet jednego burdelu zamknąć!
Gdyby rozdać teraz w całej Polsce ankiety to 90% ludzi wnioskowałoby za zwolnieniem ze służby tych panów!!!Oczywiście 9% policjantów broniłoby ich. No i został jeszcze ten 1% dla naszego Nadkomisarza Ryby!!!
Gdyby rozdać teraz w całej Polsce ankiety to 90% ludzi wnioskowałoby za zwolnieniem ze służby tych panów!!!Oczywiście 9% policjantów broniłoby ich. No i został jeszcze ten 1% dla naszego Nadkomisarza Ryby!!!
Jak ustaliła "Gazeta", tym, który otworzył ogień, był 57-letni Andrzej R., właściciel firmy Stalpak z Pruszcza Gdańskiego, która zajmowała się produkcją opakowań. Był też właścicielem obiektu przed którym doszło do strzałów. Poszkodowani ojciec i syn wynajmowali nieruchomość i prowadzili tam sklep meblarski. Osoby, do których strzelał napastnik, od kilku miesięcy miały wyłudzać od niego pieniądze i nękały rodzinę. To miało popchnąć przedsiębiorcę do desperackiego czynu. Andrzej R. był myśliwym, miał pozwolenie na broń. Sprawę bada Prokuratura Rejonowa w Pruszczu Gdańskim.
zrodlo: gazeta.pl
zrodlo: gazeta.pl
Pruszcz Gdański zawsze był, jest i będzie w cieniu Gdańska.
Więc po co się obrażać? Akurat mieszkaniec Gdańska nigdy nie pojedzie do Pruszcza ( chyba że odwiedzi swoją rodzinę)bo i po co? A mieszkaniec Pruszcza pojedzie do Gdańska bo tam jest praca i rozrywka. Lasy i piękne okolice też. Pruszcz Gdański to miasto jakich wiele w pobliżu większych miast i tyle.
wiele to...
wiele to jest takich ludzi jak ty a Pruszcz to spokojna i jedyna w swoim rodzaju miejscowość z pięknymi okolicami. Albo nie jesteś z pruszcza albo siedzisz tylko chyba w domu przed komputerem. P.s Ludzie z Gdańska tak samo dojeżdżają do pruszcza do pracy jak i my do gdańska. Nie gadaj głupot jak nie wiesz na przyszłość :]
Ha
A czym takim wyróżniają sie poszczególne wybudowane po wojnie dzielnice Gdańska-Zaspa,Przymorze,Chełm?Pruszcz to miasteczko wielu mozliwosci,swietnie sie rozwijace,trzecie co do bogactwa do 100000 mieszkańców w Polsce,na ok.27.000 stałych mieszkancow jest zarejestrowanych ponad 3500 firm,budzet miasta na 1 mieszkanca wynosi 6 razy wiecej niz w Gdansku.Ma nagrodzone wyroznieniami architektonicznymi centrum.W planach jest wiele inwestycji-park krainy polodowcowej,arkadia żuławska,powstaje trzeci w kraju basen z ruchomym dnem,atrakcyjne place zabaw.
Byłem w Pruszczu i nic ciekawego
Dworzec rozwalony od paru lat,brak skm ( w Rumii za to kładą dodatkowe tory dla szybkiej kolei miejskiej), centrum to współczesna deweloperka gdzie są sklepy za 5 zł,banki,kilka usług,parę spożywczaków,jakieś pizzerie, dalej to szare bloki z wielkiej płyty, deweloperzy cały czas budują nowe osiedla w polu bez żadnego planu na zasadzie postaw i jak najszybciej zarób. Odnoszę wrażenie że to będzie w przyszłości takie większe nowoczesne blokowisko pod Gdańskiem. Na plus faktoria ( brawo dla władz),zagospodarowany brzeg Raduni, tak jak w wielu innych miastach wyremonotowano część ulic i stworzono nowe place zabaw dla dzieci oraz ścieżki rowerowe. Za to nie ma kina, galerii, jest mało urozmaicona,nudna architektura oraz brak porządnej rozrywki.Ogólnie miasto jakich wiele.
No właśnie jak strzelanina to na trójmiescie piszą
...to niech napiszą że w stronę Pruszcza po 16.00 jadą tylko 2autobusy napchane do granic możliwości a w tym samym czasie rusza zupełnie pusta ''100''setka na Targ Rybny...kierowcom trzeba płacić, paliwo też kosztuje ale co tam...jak powiedział pewien duchowny:BOGATE MIASTO GDAŃSK...stać go widać na puste przebiegi a ludzie mogą pomarzyć o miejscu nawet stojącym...
strzelanina
no i po co nam policja przyjechali popatrzyli i na ich oczach taka tragedia.I co zrobili zeby zapobiec?
Mój przypadek był podobny tylko bez strzałow jak co do czego to w sądzie nagle zapomnieli co widzieli i co słyszeli sprawa 6 lat w sądzie ale warto było czekać trochę za długo ale sprawiedliwość po mojej stronie
Mój przypadek był podobny tylko bez strzałow jak co do czego to w sądzie nagle zapomnieli co widzieli i co słyszeli sprawa 6 lat w sądzie ale warto było czekać trochę za długo ale sprawiedliwość po mojej stronie
Policja to fajne chłopaki z Pruszcza
nie "skrzywdzą " boołgarów " jadących na giełdę niesprawnymi autami w xxxl osób. Może warto skontrolować zanim zginie X osób ??? A panowie co niedziela przecież stoją na trasie wiodącej do bramy giełdy sam....
Wogoole znają się na rzeczy szkoda tylko że przez XXXL alt nie potrafią poradzić sobie z graczami w 3 karty na giełdzie...
Pewnie o moim nicku też nigdy nie słyszeli....:-)
" pszczoła nie Janosik..."
Wogoole znają się na rzeczy szkoda tylko że przez XXXL alt nie potrafią poradzić sobie z graczami w 3 karty na giełdzie...
Pewnie o moim nicku też nigdy nie słyszeli....:-)
" pszczoła nie Janosik..."
Hwdp
- Około godz. 1 w nocy dostaliśmy zgłoszenie dotyczące pojazdu blokującego wjazd na posesję przy ul. Cechowej w Pruszczu Gdańskim. Policjanci przyjechali na miejsce. W trakcie interwencji jeden z obecnych na miejscu mężczyzn wyciągnął broń i zaczął strzelać - mówi sierż. sztab. Michał Sienkiewicz z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku.NASTĘPNIE POLICJANCI z******I SIĘ W GACIE I SCHOWALI SIĘ POD RADIOWOZEM...
Broń myśliwska
Jak sama nazwa wskazuje służy myśliwemu do obrony przed zwierzętami a do czego służy pistolet myśliwski, bo na taki ten uzbrojony miał pozwolenie. Pytanie kto mu wydał pozwolenie na takie coś (może policja w pruszczu) jeżeli tak to ja mam pozwolenie na broń sportową i teraz sobie kupię "kałacha", bo pozwolenie już mam. Oj jak zacznę biegać z takim czymś po miasteczku to dopiero się ludziska pozamykają w domach i urzędach. A jak już przyjdę zapolować do kogoś o świcie to na drugi dzień będzie wielkie pranie w mieście.
strzelanina
Czytajac komentarze stwierdzam,ze ponad polowa komentujacych to ludzie nie majacy pojecia o zyciu i ciezkiej pracy policjantow,ktorzy na codzien wykonuja ogrom pracy,by nam spoleczenstwu zylo sie lepiej. Prawda jest taka,ze ten 29latek i jego ojciec to bandyci a sprawca byl osoba pokrzywdzona i osoby z ich srodowiska zdaja sobie sprawe z tego. Ludzie opamietajcie sie! Wszyscy tak latwo oskarzaja policjantow ale gdyby popracowali choc troche w sluzbie zdaliby sobie sprawe z tego,ze praca w policji to ciezki chleb,praca ciezka psychicznie,obciazajaca strasznie... uwazam,ze to co sie stalo powinno byc przestroga dla nas wszystkich i oczywiscie ja jako osoba bezrobotna podziwiam nasza policje i ich prace bo nie raz bylam swiadkiem tego jak ciezka prace wykonuja.
a ja jestem zwykłym obywatelem
i nie raz policjanci napsuli mi krwi, nie zajmują się bandziorami bo się boją a ludzi takich jak ja gnoją najchętniej bo się wykazują, spytacie za co? np. za psa bez smyczy, za "wykroczenia" drogowe, rutynowa kontrola drogowa z oględzinami samochodu dokladniejszymi niż niż przegląd,itp itd
Bandyci
No jo tedy to jo. Bandyci prowadzący zakład (jaki by to nie był ale pracują), zajeżdżają dwa auta blokują posesję (wjazd) więc ci bandyci wzywają (kogo no kogo?, bo powinni swoich kumpli) ale nie, oni wzywają policję i jak ci przyjeżdżają to pojawia się uczciwy myśliwy (ten pokrzywdzony) i zaczyna strzelać do bandytów. Więc pytam Cię "bellito" jaka to prawda. Napisz wyraźnie kto, co i jak, bo z tego co piszesz nic nie wynika. Piszesz o jakichś osobach ze środowiska (czy myśliwych) o pokrzywdzonych. Ja się nie będę zagłębiał w to co piszesz o policji, bo jako policjant(ka) nie wypada Ci inaczej. I jeżeli faktycznie tam byli bandyci (ale nie oni strzelali) to kto wysyła w nocy tylko dwóch policjantów na spodziewane porachunki pokrzywdzonego z bandytami.
pierwsze 16 strazłow - zaskoczenie,
druga seria po przeładowaniu - policja wyciąga fujarki
w trakcie przeładowania trzeciej - stój bo szczelam
Po piątej serii - cały czas po 16 strzałów pada strzał ostrzegawczy w powietrze.
Po wystrzeleniu wiaderka naboi przez napastnika policja spokojnie chowa pistolety do kabur po strzale ostrzegawczym, bo już nie ma do kogo strzelać i kogo ratować. Ale nie trzeba będzie pisać wyjaśnień, wystarczy tylko raport o użyciu broni służbowej - oddanie strzału ostrzegawczego. Znów się w miarę upiekło...
w trakcie przeładowania trzeciej - stój bo szczelam
Po piątej serii - cały czas po 16 strzałów pada strzał ostrzegawczy w powietrze.
Po wystrzeleniu wiaderka naboi przez napastnika policja spokojnie chowa pistolety do kabur po strzale ostrzegawczym, bo już nie ma do kogo strzelać i kogo ratować. Ale nie trzeba będzie pisać wyjaśnień, wystarczy tylko raport o użyciu broni służbowej - oddanie strzału ostrzegawczego. Znów się w miarę upiekło...
Facet którego postrzelili jest...
Facet którego postrzelili (ten 52-latek) jest skur...synem, który nie płaci ludziom za wykonaną robotę. Wiem bo pracowałem w firmie, która była podwykonawcą dla tego gościa (jest deweloperem). Mieszkania sprzedał, a żadnemu podwykonawcy nie zapłacił. Jak nie mógł już prowadzić firmy, bo za wielu ludzi oszukał, zakładał nową fime na kogoś z rodziny np. syna. Miał już 4 takie firmy. Mój pracodawca jak dotąd od 3 lat w sądzie nie może nic zdziałać, a mówimy tu o bardzo dużych pieniądzach(Szef musiał wziąć kredyt żeby firma nie zbankrutowała). wszyscy tu piszą że gość, który strzelał jest zwykłym psycholem, ale pomyślcie w jak dramatycznej sytuacji musiał się znaleść. Przecież tu nie chodzi tylko o to że gościu nie dostał pieniędzy, ale została wydymana cała jego rodzina, dzieci być może nie miały co jeść. Niech im Bóg da siłę, żeby sobie ta rodzina poradziła w tych ciężkich chwilach.
Oszuści i naciągacze.
Zapłaty za wykonane usługi trzeba dochodzić w sądze, a i tak nie ma pewności że zapłaci. Prezes Andrzej S. naotwierał pełno spółek i co chwila przepisuje coś z jednej na drugą w związku z tym nie ma nawet jak sciągnąć pieniądze. Pracownikom też płacą jak kot napłakał.
Teraz jeszcze doszły wymuszenia i sie doigrali.
Teraz jeszcze doszły wymuszenia i sie doigrali.
....
jak to do cholery możliwe że napastnik oddał 16 strzałów a tylko jeden policjant ZDĄŻYŁ WYCIĄGNĄĆ BROŃ ??!!!??!! to jest skandal... jak oni rekrutują tych debili w policji? jak można iść zostać policjantem będąc tak o*****ym w majtki? banda nieudaczników którzy potrafią uprzykrzać życie normalnym ludziom za błahe wykroczenia, a gdy przyjdzie co do czego to się nadają jak drzwi do lasu !!!!!!!!!!!!!
jeden z policjantów zdążył wyjąć pistolet
gratuluje refleksu, zapewne najpierw wyjął kanapki schowane w kaburze, drugi wyjął tylko kanapki bo je więcej niż kolega i pistolet zostawił na komendzie żeby sobie krzywdy nie zrobić, może lepiej żeby miał procę? jakiś kamien zawsze się znajdze albo można wziąć garść skobli do kieszeni, tak na wszelki wypadek
oddał 16 strzałów a jeden policjant wyciągnął broń
skoro taka mają oni rekcję, że gość strzeli 16 razy, a dopiero jeden dał radę wyciągnąć broń, to lepiej niech już żaden patrol nie nosi broni, bo to tylko czyni ich jeszcze bardziej potencjalnym celem. Szkoda naszych policjantów bo na pewno nie są oni w stanie użyć broni w obronie siebie i nas.
odp na trojmiasto ???
polowa tego co tu pisza to kłamstwa a później artykuly znikają a policja na bank się schowala oni tylko mocni w grupie, jak maja komus mandat wystawić albo staruszke pogonić co kwiatki sprzedaje to tluki i nieuki jeżeli chodzi o cos konkretnego to s****a w gacie albo w mc Donald siedza i sobie jedza zamiast pracować albo na zakupy na matarnie radiowozem
Ono
Skandal policja jak zwykle się nie popisała napastnik oddaje 16 strzałów a oni nic nie zrobili ??????Mają nam zapewnić bezpieczeństwo ale chyba to my musimy chronić policję od czego tak naprawdę mamy policję??????????????
za nasze pieniądze nic nie robią zabito młodego człowieka ludzie brak słów tragedia?????!!!!!!!!!
za nasze pieniądze nic nie robią zabito młodego człowieka ludzie brak słów tragedia?????!!!!!!!!!
Bez łatwych opinii
To nie jest taka prosta sprawa. Mam nadzieję, że sprawy nie wyciszy się i wyjaśni się ją do końca. Znam Andrzeja i jego rodzinę od wielu lat. Założył rodzinną firmę i ją z sukcesem rozwijał - tak było przez wiele lat w Gdańsku. Od sklepiku do wynajmowanej hali na Przymorzu. Na swoje nieszczęście przeniósł się z interesem, zainwestował w Pruszczu. Kupił teren i nową halę produkcyjno - magazynową. Pożar, trwa budowa nowej hali. I tutaj pojawiają się nowe wątki. W przeddzień tragedii zgłasza na policji próbę wymuszenia - sprawdźcie ten wątek. Zastawia samochodem wynajmowany magazyn aby nikt nie wywiózł z niego jego maszyn i towaru. W nocy przyjazd policjanta aby usunąć blokujący samochód. Czy Andrzej nie bronił dorobku swojego i swojej rodziny? Może nie uwierzył w opiekę stróżów prawa. Oczywiście, nic nie tłumaczy strzelania do innego człowieka. Poszukajcie też informacji o ofiarach. Ale też przypomnijcie: Kiedy przyjdą podpalić dom...
Przerażające!!!
To nie do wiary jak wiele piszących tu osób w tak łatwy i nieprzemyślany sposób potrafią wyrazić swoją opinię na temat osoby, której nie znały.
Sypiące się jak z rękawa epitety nacechowane wrogością i agresją wprost porażają. Jak można nie znając szczegółów pod wpływem lakonicznej informacji prasowej wyciągać tak daleko idące wnioski. Idąc skrótem myślowym większości wypowiadających się tu osób można postawić takie założenie: " Żona zabiła męża. No to trzeba ją na dożywocie skazać!!! Ale dlaczego zabiła męża? To nie istotne, zabiła, a więc na dożywotkę i już!!!. Ale mąż był bezwzględnym oprawcą i pastwił się nad nią i rodziną, stosował przemoc fizyczną i psychiczną i kobieta nie wytrzymała tego napięcia" Tak też było w tym przypadku. Spokojny i uczciwy człowiek nękany był przez swoich prześladowców. Nie wytrzymał tego napięcia i stał się również ofiarą tego zdarzenia. Szkoda każdego życia i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, ale stało się i to jest największa tragedia dla ofiar i ich rodzin. Uszanujcie więc tą sytuację i przestańcie pisać o rzeczach o których nie macie pojęcia........
Sypiące się jak z rękawa epitety nacechowane wrogością i agresją wprost porażają. Jak można nie znając szczegółów pod wpływem lakonicznej informacji prasowej wyciągać tak daleko idące wnioski. Idąc skrótem myślowym większości wypowiadających się tu osób można postawić takie założenie: " Żona zabiła męża. No to trzeba ją na dożywocie skazać!!! Ale dlaczego zabiła męża? To nie istotne, zabiła, a więc na dożywotkę i już!!!. Ale mąż był bezwzględnym oprawcą i pastwił się nad nią i rodziną, stosował przemoc fizyczną i psychiczną i kobieta nie wytrzymała tego napięcia" Tak też było w tym przypadku. Spokojny i uczciwy człowiek nękany był przez swoich prześladowców. Nie wytrzymał tego napięcia i stał się również ofiarą tego zdarzenia. Szkoda każdego życia i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, ale stało się i to jest największa tragedia dla ofiar i ich rodzin. Uszanujcie więc tą sytuację i przestańcie pisać o rzeczach o których nie macie pojęcia........
Tak samo mozna mozna zapytac skad informacje ze byl nekany przez osoby ktore zabil? Moze przytlaczaly go rzeczy wczesniejsze spalona hala i pewnie wiele innych, brak kasy za wynajem byl nowym dodatkowym problemem, ktory spowodowal zalamanie, ale zadne pieniadze nie usprawiedliwiaja takiego zachowania. A te hale to ktos mu kazal wynajac? Wynajal z pelna swiadomscia biorac odpowiedzialnosc za swoja decyzje, i teraz jaki to on pokrzywdzony bo ktos chcial pieniadze za swoja nieruchomosc nie dosc ze nie dostal pieniedzy, to jeszcze spotkala go taka tragedia.
Do wszystkich agresorów na których również przyjdzie sprawiedliwość
Proszę nie oczerniać osoby zmarłej ani Jej rodziny, nie macie pojęcia co się wydarzyło a komentarze wyssane z bujnej wyobraźni zostawcie dla siebie.
Człowiekiem, który zawinił, był ten, który zabił.
Każdy z was odejdzie i będzie osądzony za swoje czyny.
Człowiekiem, który zawinił, był ten, który zabił.
Każdy z was odejdzie i będzie osądzony za swoje czyny.
złego człowieka spotkała kara!!!!!!!!!
Nie znam szczegółów tego zdarzenia ale osobiście miałam do czynienia z ludźmi "niby" poszkodowanymi. Dwaj panowie .ojciec i syn , prowadzą interesy w całym trójmieście , miedzy innymi w Gdyni . Zwykłych ludzi , urzędników , sąsiadów mają za śmieci . Do celów dochodzą groźbami .Nadmiar gotówki, nie wiem czy uczciwie zarobionej , uderzył im tak mocno do głowy , że stracili całkowicie kontakt z rzeczywistością . Nie wierzę , że człowiek , który pociągnął za spust był przestępcą , to desperat , który czegoś nie wytrzymał i postanowił sam wymierzyć karę, kosztem swojego własnego życia . Wyrazy współczucia dla rodziny
Do sąsiadki - nikt nie jest chroniony pisząc obelgi wobec innych przez ten portal
Proszę nie oczerniać osób, z którymi nie miała Pani do czynienia.zazdrość i zawiść ludzka nie zna granic. Pan, który strzelał nie opłacał wynajmowanych pomieszczeń i targnął się na swoje życie zapewne z racji nie wymierzalnych długów, zabił kogoś,kogo nawet nie widział na oczy nigdy wcześniej, mam na myśli osobę zastrzeloną. Nie ma pani prawa oczerniać, z resztą może pani ponieść konsekwencje prawne za oczernianie osób. Wszystkie komentarze są czytane przez odpowiednie służby.
bezprawie
Zarówno syn, jak i ojciec byli znani wcześniej prokuraturze. Śledczy prowadzili przeciw nim kilka spraw o charakterze gospodarczym, po zawiadomieniach kierowanych przez osoby współpracujące z Andrzejem S. Prokuratorzy stawiali zarzuty, kierowali do sądu akty oskarżenia. Nieoficjalnie mówią o tym, że strzelanina to atak desperata, który nie mógł porozumieć się w interesach ze swoimi ofiarami. zrodlo. rmf24
Dziennikarze szybciej dojda do prawdy niz nasze przekupne sady.
Dziennikarze szybciej dojda do prawdy niz nasze przekupne sady.
Opinie bezstronnych.
Jedna osoba, z tego samego adresu IP, popiera bądź nie zgadza się z opinią na korzyść zabójcy. Proszę na siłę nie zmieniać biegu zdarzeń bo fakty są takie, że został zabity niewinny młody człowiek, który miał całe życie przed sobą a zabójca odebrał mu życie nie mając do tego prawa.