Widok

Strzelanina w Pruszczu. Jedna osoba nie żyje

Opinie do artykułu: Strzelanina w Pruszczu. Jedna osoba nie żyje.

Jak informuje pomorska policja, w nocy, w Pruszczu Gdańskim doszło do strzelaniny. Jedna osoba nie żyje, dwie - w tym napastnik - są ciężko ranne.- Około godz. 1 w nocy dostaliśmy zgłoszenie dotyczące pojazdu blokującego wjazd na posesję przy ul. Cechowej w Pruszczu Gdańskim. Policjanci przyjechali na miejsce. W trakcie interwencji jeden z obecnych na miejscu mężczyzn wyciągnął broń i zaczął strzelać - mówi sierż. sztab. Michał Sienkiewicz z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe

Nie am mowy o udziale policji, przyjechali to można wyczytać a co potem ? Pochowali się jak zaczął kolo strzelać ?
popieram tę opinię 260 nie zgadzam się z tą opinią 13

Na zielonej wyspie

z dobrobytu i wspaniałych perespektyw
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 21

To był zamach.

Słychać było strzały.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 19

każda okazja już dobra aby pisać o zielonej wyspie. to, że jednemu chłopu odbiło i zaczął strzelać to oczywiście też jest winą tuska

bytów odbytów ;-)

bytów odbytów ;-) słoiki jedne.....
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10

.....

Ty to okurat ob...szczanin
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam was Supermany co to się "kulom nie kłaniają"
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

a co? też mieli dać się zastrzelić?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Taka teraz widocznie taktyka.

Poczekać aż się wystrzelają i zadzwonić po karetkę. W sumie rozsądnie.
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja została wezwana do gościa który blokował podjazd. Więc jak nie trudno się domyśleć nie były to oddziały specjalne... wcale bym się nie zdziwił jakby wysłali kobiety, żeby załagodzić sytuację. A tam strzelanina...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

to po co w takim razie noszą broń? dla ozdoby?

skoro nie potrafią strzelać to niech zmienią zawód, bo na policjantów się nie nadają
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

idac twoim tokiem

jak twoja zona corka siostra bedzie uwieziona w plonacym budynku to strazakpopwie ci to samo co? mam zycie narazac?

po to dali tym kundlom pistolety zeby z nich korzystali w razie potrzeby a tu co?
tak sobie patrza jak koles strzela w ludzi?
a gdby poszedl strzelac do przechodniow to co?
niech se strzela a oni dalej beda patrzec?
jak sie nie podoba ze moga zastrzelic zawsze moze zostac ogrodnikiem
za to ryzyko zastrzelenia ma miedyz innymi emeryture po 15 latach
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

"oddał kilkanaście strzałów"

a milicja stała i patrzyła, skrzętnie notując co robi napastnik. Nie interweniowali bo przecież mógłby do nich zacząć strzelać i co wtedy?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2

...

Policja musi dostać pozwolenie z komendy na interwencję w takich sytuacjach. ile razy podczas euro w Gdańsku ludzie się lali a oni siedzieli w radiowozie obok... dopiero kiedy dostają pozwolenie mogą interweniować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

...

Co za głupoty piszesz...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

Życie jest kruche

Codziennie pracujesz, zarabiasz na życie, martwisz się problemami a tu jeden psychol pach i nie ma cię.
popieram tę opinię 190 nie zgadzam się z tą opinią 19

Kiedys bylo troche gorzej. Z dwoch stron po trzy miliony uzbrojonych po zeby i w czolgach i pach w piach.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie przesadzaj.

Kiedyś klapsy dostawał ten gamoń, który sobie na to zasłużył.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 17

powalilo was/

ma nauczke trzeba byc milym dla kazdego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

moze

może mu się należało znam taka firmę meblarska z Pruszcza która oszukała masę ludzi na kasę, później przepisał wszystko na zonę i śmiał się w twarz ze nic nie ma i mogą mu naskoczyć, możne własnie ktoś nie wytrzymał i mu naskoczył. Nic nie dzieje się bez przyczyny
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

kochany kochana jak nie znasz sprawy to milcz synalek i ojciec to od lat dwa cwaniaki i rąbali ludzi na kasiorę a domek w Pruszczu to cho cho jak się jedzie od Pruszcza na Przejazdowo za nowym kościołem po lewej stronie dworek za czyje pieniądze za ukradzione ludziom z przekrętów...taka prawda...Złodzieje i kańciarze...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mieszkaniec Pruszcza - odpowiedz

Ty parszywy baranie. Nie znasz sprawy. Psychol który strzelał zaatakował bogu ducha winnych ludzi. A jak ktoś ma więcej niż ty to lepiej zamknij się. Ludzie z zazdrości to nawet śmierci życzą. Cała Polska.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 16

Trójmiasto???

ciekawe jak to jest z tym portalem. Kiedyś jak prosiłem o pomoc w sprawie Pruszcza to mi odpisali że to nie trójmiasto a teraz jak sensacja to piszą. ???
popieram tę opinię 459 nie zgadzam się z tą opinią 13

Pryszcz Gdański

To wioska nie trójmiasto
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 105

Anonimie, skłonny do obrażania innych: czy Tobie się wydaje, że Zaspa czy Stogi to wielkomiejskie dzielnice porównywalne z Soho, albo Montmartre?

Nam się na tej wiosce żyje świetnie, nie mamy kompleksów. W przeciwieństwie do Ciebie, skoro musisz obrażać mieszkańców nawet małych miasteczek :)
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 13

mówisz soho myślisz szadółki :)

mówisz gdańsk - myślisz Białystok, twoja ojczyzna bywalcu zmywaków w socho i lądku zdroju czy tam w knajpkach na mątamarte

i co chciałes przez to powiedzieć? coś konkretnego,

czy to niepewność wieku dojrzewania nakazuje ci rozładowywać seksualne napięcie poprzez wyżywanie się anonimowo na (pozornie) słabszych i mniejszych?

jak to z Tobą jest, dzidziuś?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pryszcz to ty jesteś - spójrz w lustro, o ile jeszcze go nie potłukłeś

Pryszcz na pryszczu, żenua. A chłopaki mają z ciebie niezłą bekę
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

odpowiedz jest prosta

Prudzcz jest wiekszy niż oliwski przysiółek o nazwie Sopoty. Z momentem zaliczenia Pruszcza do kręgu Trójmiasta stawiane jest pytanie co tu robi Sopot/y/ a szczególnie tzw prezydent Sopotu skoro w Pruszczu jest burmistrz?
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 16

Bo Pruszcz to taki polski Paryż

Tylko zamiast kasztanow na placu Pigalle mają cukrownię.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 9

kwejka, pewex.pl, komixxy, mistrzowie. jednym słowem Monster Media Group :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

a my mamy szadółki wiszące ogrdy, budynia ECS i muzeum II WS(basen), i teatr shakerowski w budowie

i MIELIŚMY wp.peel ale wyszła :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

też kiedyś wysłałem coś dotyczącego Pruszcza

to mi odpowiedział pan redaktor, że publikują tylko artykuły dotyczące trójmiasta! JAK TO JEST PANIE REDAKTORZE? Raz tak, a raz inaczej?
popieram tę opinię 129 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze gada !!!

na selekcjonera Go !!!
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale czy umi pić?

?

i czy jego moralność jest chirurgicznie usunięta, bo jeśli nie, to jak będzie sprzedawał mecze?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi nie zależy na koalicji z trójmiastem

wręcz miło, że Pruszcz jest niezależnym, oddzielnym miastem ;) ze swoim herbem i swoją obwodnicą :)

niech się gdańsk trójmieści ;)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 6

dokładnie to samo pomyślałem

dobrze się tu żyje, szkoda tylko że developerzy robią tutaj sypialnię dla gdańska i psują klimat pruszcza. Pruszcz ma swój urok i widać na każdym kroku że władza jest tutaj dla ludzi i urzędasy myślą dobrze nad rozwojem miasta.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pruszcz to juz nie ten Pruszcz co kiedys.

Z jednej strony swietnie sie rozwija, ale z drugiej traci dawny klimat. Gdyby tak mozna bylo miec ciastko i zjesc ciastko...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

klimat Pruszcza

rozumiem o czym piszesz,
ale uważam że rozwój Pruszcza podąża w dobrym kierunku (komunikacja miejska, integracja z pobliskimi miejscowościami, ścieżki rowerowe)
pomimo iż agresywni deweloperzy z branży budowlanej zmieniają tereny Pruszcza w blokowiska, zgodnie z tym co autor powyżej napisał.

korzystne będzie gdy uda nam się zachować dotychczasowy trend :) nie jestem zwolennikiem radykalnych metod, ale PRZEMOCY mówię wielkie NIE W PRUSZCZU GDAŃSKIM!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

oj,oj

słabo się robi.Powiadasz,że Pruszcz sypialnią dla Gdańszczan.A Gdańsk miejscem pracy dla Pruszczan,i co?Codziennie w koreczku od Pruszcza do Gdańska ledwo jadą do pracy,bo u Was w osobnym,cudownym miasteczku nie ma jej dla mieszkańców?Można się czepiać tak nawzajem bez końca.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie miej za dużych wymagań

Od tego portaliku. Poziom informacji, błędy itd. ...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

aż tak źle to nie jest

porównaj z wp albo onetem. Najbardziej mi brakuje tutaj dziennikarzy, którzy mieli by jaja żeby węszyć wokół inwestycji miejskich. Bo to co oni teraz robią to pjar adamowicza jest. Sam tu jednak przychodzę bo zdarzają się fajne artykuły nie związane z polityką.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też miałem taką sytuacje! Pisałem z prośbą o interwencje w Pruszczu to tak samo mi odpisali. Ale teraz gdy sprawa jest popularna to o tym piszą!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie !

Bardzo dobrze,że w końcu ktoś to napisał. Trójmiasto.pl niech napiszę o tym, jak jeżdżą napchane po brzegi autobusy do Pruszcza jakiejkolwiek linii i ZTM nic z tym nie robi ! ;/ . Potrzebna jest jeszcze 1 linia lub zwiększenie częstotliwości kursowania ! A o uruchomieniu autobusu na Osiedle Bursztynowe oraz ulicę Cichą to już nie wspomnę ! Brawo dla autora za komentarz.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spoko

2016 kończą się umowy ZTM z ZKM+PKS/Gryf+Warbus i dopiero wtedy cokolwiek się zmieni - choćby może wydłużą 151 do Bursztynowego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt od nich

To były porachunki kibiców Czarnych Pruszcz z kibicami Rodła Kwidzyn
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jurek i krejzi

Jurek jest zbyt tępy na takie rzeczy a krejzi to stary spasiony wieprz który się nawet ledwo rusza!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ju drajw mi Krejzi

Krejzi hors!

ciekawe skadmial lub kto mu dal i za co pozwolenie na bron
wszak wiadomo ze ta dziedzina jest zarezerwowana dla policji i wszelkiej masci sluzb tajnych i jawnych a nie dla zwyklych praworzadnych obywateli
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 26

bo wbrew temu co sądzą polscy socjaliści broniący dostępu do broni praworządnym

przestępca pozwolenia na broń nie potrzebuje. może oczywiście je mieć ale wtedy i tak zabije kogoś bronią nierejestrowaną.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

jakby sobie legalnie kupił to i tak jej nie użyje

bo będzie zarejestrowana

O czym tu właściwie piszecie?

Po pierwsze to facio miał szesnasto strzałowy pistolet myśliwski i to jest OK bo miał na niego pozwolenie. Właśnie jechał albo wracał z polowania i miał tę myśliwską broń w kieszeni. A nasza dzielna policja (przepraszam bardzo policję w Pruszczu) jak ktoś przy niej (policji) strzela szesnaście razy a ta nie potrafi nawet wyjąć broni z kabury to po jaką cholerę oni obciążają sobie tym żelastwem pasek? A tak to czytając to, to człowiek odnosi wrażenie, że to było wykonanie wyroku (polowanie z myśliwskim pistoletem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rety, co się dzieje...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 8

spokojnie, takie strzelaniny w Irlandii sie czesto zdarzają, przynajmniej w dublinie i limerick bo prowincja raczej spokojna jest, mały kraj ale broni i przestepczosci narkotykowej tam od groma, a u nas chyba jednak jest bezpieczniej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

amerykańskie standardy robią się u nas coraz bardziej popularne
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 16

I to mimo zakazu posiadania broni.

Jak widać jak ktoś chce kogoś zabić to nie jest to problem ale już żeby bronić domu i rodziny to musisz mieć badania, wyraźny powód i zgodę odpowiednio wysoko postawionego komendanta.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Porównaj sobie częstotliwość przestępstw popełnianych z bronią palną w Polsce do tej z krajów, gdzie dostęp do broni jest dużo prostszy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Tam gdzie masz

broń zarejestrowaną, przejdziesz badania to w przypadku obrony koniecznej używana jest broń. Przestępca raczej jej nie zarejestruje, nie podda się badaniom a będzie miał też świadomość że w kraju gdzie dostęp do broni normalnych obywateli jest znikomy, znikomy też będzie opór na jego wtargnięcie z użyciem nielegalnej broni. Teraz broni nie mają normalni obywatele a bandyci mają do niej dostęp i używają choćby jako straszaka. Oczywiście przypadki nieuzasadnionego użycia mogą się zdarzyć.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

"zdarzyć" to się może wygrana w lotka

statystki mówią same za siebie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

To mi je pokaż

Oto moje:

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Niestety linki nie działają

1. Jednak wraz ze wzrostem broni palnej w polsce przestępstwa z jej użyciem maleją.
2. Odsetek ludzi posiadających broń w Niemczech i Czechach jest dużo wyższy niż u nas, a jednak tam jest mniej przestępstw z jej użyciem.

Ad.1
Ilość broni w 2002 r. 255tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 111

Ilość broni w 2008 r. 306tys.
Suma zabójstw z broni palnej : 32

Ad.2
Liczba zabójstw na 100tys. ludzi w latach 2004-2006 Czechy: 1,21, Niemcy: 0,95, Polska: 1,47
Liczba pozwoleń na 1000 osób:
Niemcy: 40
Czechy: 30,3
Polska: 4,1
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oczywiście jedynym wyznacznikiem przestępczości są pozwolenia na broń

Mentalność kulturowa,zamożność społeczeństwa,sprawność aparatu policyjnego,to nie ma znaczenia,liczą się cyferki

To nie ja wywołałem "cyferki"

do tablicy człeniu tylko ktoś o ksywie (?) "bosze coś lolskę" pisał coś o statystykach, nie pokazał żadnych więc ja pokazałem te, które udało mi się znaleźć ergo przestań pitolić albo czytaj ze zrozumieniem.

Policja jak zwykle obronną ręką
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 5

limit na amunicję mają wyczerpany do połowy 2014 roku

poczekali w ukryciu, aż chłopaki postrzelają, i gdy już było wiadomo kto wygrał - wyszli
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

dziwna zasadność...

im więcej gnojek szczeka na Policję, tym szybciej do nich z płaczem goni jak go w d*pę kopią ha ha
ale cóż ... im mniejszy kundel tym głośniej szczeka ...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pieskie życie usłane różami.... dobry pies to martwy pies.

toście się popisali metaforą, sierżancie

szkoda tylko, że 99% społeczeństwa bardziej utożsamia te piękne zwierzęta z wami.

Proponuję zakaząc posiadania broni przez obywateli

a nie! Przecież już nie mogą jej posiadać.

Jak widać po raz kolejny - bandzior zawsze ma broń - ofiary prawie nigdy.
popieram tę opinię 150 nie zgadzam się z tą opinią 24

bandzior nie potrzebuje pozwolenia

ba nawet go nie pożąda
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 1

W bibli jest napisane.

Nie pożądaj pozwolenia na broń swoją.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 8

Tak,najlepiej,żeby WSZYSCY się po pijaku strzelali co weekend,a nie raz na ruski rok

Budzie kakoj u Ameriku!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 38

a kogo ostatnio zadźgałeś nożem?

Przecież po pijaku tak samo można zabić jak z broni palnej, a każdy w domu ma nóż.

Odsetek świrów i morderców jest zawsze taki sam.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 10

ja już nie mam noży, a w zamian mam gniazdo korników :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

łatwiej by ci było zarejestrowanym pistoletem niż anonimową siekierą?

żaden przestępca nie zabija z zarejestrowanej broni
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak , bo w Szwajcarii kazdy ma obowiazek posiadania i umiejetności obchodzenia się z bronią....

i co chwila mówią w wiadomościach o tamtejszych strzelaninach.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 9

W Szwajcarii panuje zupełnie inna kultura niż u nas czy w USA. Nie da się tamtejszej sytuacji porównywać do jakiejkolwiek innej.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 16

to ze jestes najwyrazniej rasista i masz przekonanie ze Polacy sa kulturalni "inaczej"
to twoja sprawa
z faktow to nawet czesi czy rosjanie!!! maja powszechniejszy dostep do broni a jakos nie slychac by wszyscy sie tam zabijali
to urzednicy i wszelkiej masci sluzby czynia Polske nienormalna
ich stosunek do czlowieka do zwyklego obywatela zmienia nasza Ojczyzne w kraine trudna do wytrzymania
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7

no wy tam lekture wschodniej prasy macie w obowiazku nie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz trochę nieakutalne informacje

Każdy obywatel (męski) jest przeszkolony w obsłudze broni skutkiem obowiązkowej służby wojskowej. Od pomysłu, by każde gospodarstwo domowe miało broń z amunicją odchodzi się. Obecnie jest chyba tak, że broń jest (nie w każdym gospodarstwie), ale bez amunicji, która ma być w razie konfliktu wydawana przez obronę cywilną.

Ale i od tego mają odejść, tak by broń i amunicję posiadała wyłącznie obrona cywilna.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

obywatelu (męski) zaktualizuj informacje też:

kobiety też są w armii szwajcarskiej - to raz. Dwa nie ma czegoś takiego, że 3mają broń bez amunicji (nawet w Polsce jak masz zezwolenie na broń kolekcjonerską to wolno Ci mieć do niej amunicję i strzelać do woli - oczywiście na strzelnicach tylko), po prostu wyszli na przeciw ludziom, którzy z jakichś powodów nie chcą mieć broni w domu i zorganizowali we wszystkich miasteczkach i wsiach magazyny na broń.
A trzy to faktycznie jest lobby, by zmniejszać ilość broni w tym kraju, ale że to kraj prawdziwej demokracji to zaraz zrobili publiczne referendum (w 2011 roku) i obywatele opowiedzieli się za tym, że absolutnie żadnych zmian i broń w domu ma być i kropka. :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

demokracja? referendum? o tego Polakom nie wolno za zadna cene dac
taki prikaz

No troche pojechałem

z tą demokracją i referendum
Sorki ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To był myśliwy z pozwoleniem na broń. Nic nie wiecie a komentujecie i osądzacie tłumoki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hehe. Beka.

U nas to normalna.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 52

Gimbaza zaatakowała trojmiasto.pl ;/
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

no pompa normalnie :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

NONIEMOGE

A media nadal milczom

Ja lubię

Temat zastempczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja

Funkcjonariusze policji z Pruszcza jak zawsze pozostają bierni! Przyjechali na miejsce zdarzenia i nawet nie zareagowali? Z pewnością przyglądali się z boku całej sytuacji mając wiele czasu na reakcję. Kolejny raz Pruszczańscy policjanci pokazali klasę... klasę pierwszą, podstawówki.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 8

oczywiście byłeś na miejscu

wszystko widziałeś i przeprowadziłes relację dla tv trwam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

To domysły oparte na innych artykułach jak i na moich spostrzeżeniach, odnośnie pracy pruszczańskiej policji. :)

lotto

Pewnie chodzi o wygrana w lotto ktora padla ostatnio w pruszczu gd.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem jak było z policją w tym przypadku ale jeśli schowali się przed tym psycholem to się im nie dziwie, po co się narażać, negocjować nie ma co, a policjant jak sprzeda kulke takiemu gościowi to miałby ogromny problem;
ostatnio moja kobieta wróciła ze szklenia dla lekarzy i był tam też czas dla prokuratora, prokurator powiedział w prost, że lekarz "po cywilu" nie powinien udzielać pierwszej pomocy bo w razie wpadki będzie miał większy problem niż jak w ogóle nie udzieli pomocy, należy jedynie zabezpieczyć wypadek i czekać na pomoc, broń boże reanimować a najlepiej w ogóle się nie przyznawać, że jest lekarz a jedynie kontrolować sytuacje!!! takie chore przepisy więc takie są chore fakty,
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 12

A co to za prokurator ?

Namawiał do przestępstwa pewnie jego koledzy chętnie wsczną postępowanie przygotowawcze.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie kj

to nie jest namowa do przestepstwa ale dobra porada
jak zwykly czlowiek przeprowadzi nieudana reanimacje to nic mu nie grozi (bo mogl nie umiec) a jak lekarz przeprowadzi nieudana to juz jest dochodzenie i ryzyko skreslenia z listy lekarzy bo skoro reanimowal i pacjent zmarl to znacyz? ze lekarz d*pa

jak twoja kobieta leczy tak jak ty piszesz to zgroza
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

To poco nam taka policja? Mają pozwolić by ktoś zabijał ludzi? Takie mają ryzyko zawodowe i świadomie podejmują taka prace

tylko, że Ci funkcjonariusze nie byli "po cywilu"!!! to kto ma nas bronić?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

pier!@#$%

jak potłuczony, to nieudzielenie pomocy jest karane! przez takich jak ty matołków ludzie, których można by w prosty sposób uratować umierają, między innymi dlatego, że takie GUANiane bzdury są ciągle powtarzane przez idiotów!

Mafia w majtkach

Twoich
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

w pruszczu rządzą wróblowate

i to chyba nienajgorzej
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

strzelanina na Cechowej

czyli w acapullco pod Pruszczem!!!

Jak to możliwe przy policji?

Jak to możliwe zeby przy policji oddac kilkanascie strzałów? jaka bron ma magazynek na kilkanascie strzałów? zdarzyl przeladowac zanim policja zareagowała? powinni go zastrzelic jak tylko siegnal po bron, a oni uciekli czy jak? aa pewnie spisywali dane i uzupelniali notatki bo to potrafia...
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 6

Prawie każda z wyjątkiem rewolwerów...

znawco "realisto". Wyobraź więc sobie, że nawet najpopularniejszy glock ma w zaleznosci od wersji magazynek na 17, 19 lub nawet 33 naboje w wersji"wydłużonej". Więc nie bądź taki hop do przodu z krytyką policji bo sam byś w gacie robił będąc na miejscu a zza komputerka cFaniakujesz
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

a od czego oni są?

Dragone jesteś jednym z Pruszczańskich łapówkarzy?
Może jesteś właścicielem GOLFFa (przez dwie litery "F")?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

glock 17

np. glock 17 - ma 17 pocisków 9 mm

A to Polska,wlasnie...

Kiedys zapytalem o droge,na osiedle,ktorego nie znalem.Kolo wyskoczyl z auta i malo mnie nie pobil,bo mu zastawilem przejazd...paranoja w tej Polsce,na zielonej wyspie...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tubylczy obowiązek

Tubylcy muszą odpowiedzieć jaśnie panowi na pytanie o drogę, nawet jeśli im się bardzo spieszy, bo jaśnie pan blokuje im przejazd i go nie odblokuje, zanim nie dostanie zadowalającej odpowiedzi. Dobrze że tylko chciał dowiedzieć się o drogę, a nie np. zabrakło mu pieniędzy.

kredyciarze

w pruszczu. gdzie mieszkasz? w gdansku w borkowie.

pewnie jakis byly gliniarz lub wojskowy ktory nie potrafi sie podporzadkowac :D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

wezwali sekundantów i się pojedynkowali

bo inaczej postawy policji nazwać nie można

jakby gość się nie postrzelił, to sprawca by im zbiegł
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

nerwy puściły facetowi

W tym głupim kraju, przy obecnym poziomie absurdu prawnego i tak jest niedużo takich tragedii. Starsi ludzie jeszcze pamiętają komunę i są przyzwyczajeni do upadlania. "Gorzej" z nowym pokoleniem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

hehe

z tego co dobrze pamiętam to ostatnio padłą "szóstka" w Lotto na terenie Pruszcza Gdańskiego. Może jakieś rozliczenie co do kuponu Lotto\:D

SZTYWNIAK

Z tego co mi wiadomo to szrama i kura walili
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

News

A nie Wołowina z Buraczkami i Sosem?

Miki Ty wszedzie nochal wtryniasz hahag
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

PRUSZCZ GDAŃSKI

wystrzałowe miasto !!!
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

a policja

stala i zawijala w sreberka podczas jak ten kolo kilkanascie strzalow oddawal ?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słabi ci Policjanci...

Facet na interwencji wyciąga broń..strzela i zabija jednego...potem strzela kilka razy...do drugiego..potem próbuje się zabić...co w tym momencie robili policjanci którzy przyjechali tam na interwencje?? bali się zareagować?? brak refleksu?? czy może takie patałachy to były jak ta dwójka z Bydgoszczy?? co kajdanek nie potrafili jednemu facetowi założyć i się nawzajem gazem popsikali.. rzeczywiście takim to strach broń dać do ręki..bo się wystrzelają...masakra...parodia..i groteska..
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

strzelanina

Ciekawe
" Gdy funkcjonariusze byli już na miejscu, 59-latek wrócił, wyciągnął broń i oddał około 10 strzałów.

Na koniec strzelił sobie w głowę. Policjanci nie zdążyli nawet zareagować."
To trzeba było wzywac straż wiejską a nie policję. Ci by choc blokadę założyli
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

pruszcz

a już myslalem ze Makiego kropnęli,ale chyba dojdzie do tego bo widać jak jezdza za nim
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

pruszcz

a myslalem ze już Makiego bo niestety nie da się ukryc komu podpadl a Rosjanie kreca się za nim
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do autora

Bzdura. Najpierw został wezwany patrol interwencyjny firmy solid, jak zwykle byli przed policją.

dziwsz sie?

to ich klient

nie moga na niego s**** bo ich zwolni

szkoda ze obywatel nie moze zwolnic policjanta

szkoda ze to patrl solid nie ma broni a maja je patalachy w mundurze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak kiedyś byłem w sklepie i kobity złapały kradzieja, zamknąwszy się z nim w środku czekały na solidów,

to nie byli pierwsi, mimo że mają rzut beretem (wiem, gdzie "śpią" na patrolu :) ) to solidni czekali na policajów a klienci zamknięci w sklepie ze złodziejem się nieźle wkurzyli łażąc po sklepie pół godziny.

Chlop z Pruszcza wyjdzie ale Pruszcz z chlopa nigdy...

.............
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 17

Powiedział ten co przyjechał z wiochy do miasta i wie najlepiej :)

poza tym kolego Pruszcz od zawsze należał do aglomeracji Gdańskiej i zawsze był miastem. Święty Wojciech i Orunia to wiocha totalna, ale w kodzie pocztowym ma jak wół GDAŃSK.

DŁUŻNICY!!!

po prostu nie zalegajcie z pieniędzmi , to nie będzie trzeba do was strzelać
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 12

glupis

jak dluznika zalatwisz to kto Ci odda ?

robi sie raczej odwrotnie

Kto pomyslal ze chodzi o Makiego, albo Jureczka ??

Heheh tak zwana pierwsza mysl
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

w zapyziałym Pryszczu !!!!! takie rzeczy

.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Pruszcz Gdański to brzydkie miasto.

Taka dziura gdzie nic nie ma,gdzie mieszkańcy stoją w wielokilometrowych korkach aby dostać się do Gdańska.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 35

zapewne wypowiedział się ten co mieszka na Szadółkach i żyje w smrodzie :D
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

JA przeczytałem, że trzymanka :)

ale chyba nie o to Ci chodziło synku?

zapewne wypowiedział się ten co mieszka na Szadółkach i żyje w smrodzie :D

... i ma siatki z wysypiska na balkonie i w ogrodzie ;)

zapewne wypowiedział się ten co mieszka na Szadółkach i żyje w smrodzie :D ... i ma siatki z wysypiska na balkonie i w

na pewno nie ma kanalizacji lub ma lazienkę wspólną na klatce - gdańsk

hehe wiem ze to prowokacja , ale odpowiem ze po 12 latach mieszkania w gdansku i to nie na obrzezach ale 10 minut od plazy wiec powiedzmy ze w samym sercu :D.
wyprowadziłem sie do pruszcza z przyczyn zawodowych i powiem szczerze, że zdziwilem sie jak sprawnie jest zarzadzany i jak sie rozwija. gwarantuje ze mieszka sie tu 10 razy lepiej niz w gdansku, nie mowiac o tych osiedlach co "gdańsk" maja tylko na billboardach reklamowych
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

POLICJA I PROKURATURA PRUSZCZAŃSKA THE BEST OF

GRATULACJE DLA Policji pruszczańskiej...pewnie wzieli ze sobą piach w kaburach...i dlatego facet zdążył załadować magazynek dwa razy i strzelić do syna, ojca i do siebie..no tak ale czemu się dziwić skoro nie potrafią nawet jednego burdelu zamknąć!
Gdyby rozdać teraz w całej Polsce ankiety to 90% ludzi wnioskowałoby za zwolnieniem ze służby tych panów!!!Oczywiście 9% policjantów broniłoby ich. No i został jeszcze ten 1% dla naszego Nadkomisarza Ryby!!!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

styl amerykański

wzięli sprawy w swoje ręce
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak ustaliła "Gazeta", tym, który otworzył ogień, był 57-letni Andrzej R., właściciel firmy Stalpak z Pruszcza Gdańskiego, która zajmowała się produkcją opakowań. Był też właścicielem obiektu przed którym doszło do strzałów. Poszkodowani ojciec i syn wynajmowali nieruchomość i prowadzili tam sklep meblarski. Osoby, do których strzelał napastnik, od kilku miesięcy miały wyłudzać od niego pieniądze i nękały rodzinę. To miało popchnąć przedsiębiorcę do desperackiego czynu. Andrzej R. był myśliwym, miał pozwolenie na broń. Sprawę bada Prokuratura Rejonowa w Pruszczu Gdańskim.

zrodlo: gazeta.pl
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

No dobra...
Ale oddał kilkanaście strzałów, broń myśliwska raczej nie ma takich magazynków...może się mylę, ale strzelał, przeładowywał a policja stała?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

mylisz się

jeśli można na promesę myśliwską (a można) kupić broń krótką to staje się ona wtedy bronią myśliwską i masz np H&K USP Expert z magazynkiem 18 naboi, czy Glock na 17. Oczywiście ten sam pistolet możesz kupić na promesę sportową i wtedy jest bronią sportową
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ok
Dzięki...nie wiedziałem tego.

od dawna nie...

mozna było tylko przez około 3 miesiące, kiedy to brakowało rozporządzenia do UoBiA. W chwili obecnej broń krótka nie spełnia definicji broni myśliwskiej.

Zgadza się

(aż tak mocno w prawie łowieckim nie siedzę), ale możliwość była i kto miał kasę kupował broń krótką, a teraz jak zwykle okazuje się, że ustawodawca dał d..y, bo myśliwi mają broń krótką legalnie, a nie powinni mieć.

nie powielaj bzdur

Zabójca wynajmował magazyn od ofiar i przestał za niego płacić do tego jeszcze zblokował na złość nieruchomość. Właściciel wezwał policję aby odblokowała mu nieruchomość. Nie ma żadnego haraczu itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co za bzdury to ten co strzelał wynajmował,nie był właścicielem i nie płacił poszkodowanym.
Było całkiem odwrotnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ta gazeta.pl powinna dać sprostowanie bo było odwrotnie

Bzdura!

Właścicielem obiektu był właśnie ojciec i syn a nie Andrzej.R czyli zabójca młodego człowieka.To Andrzej.R. wynajmował od nich lokal. A meblami zajmowali się w swoim prywatnym obiekcie. I to gazeta.pl pisze takie głupoty gratuluje.Bardzo proszę to sprostować.

Radny

z bronią byl właściciel Sjesty byly kandydant w wyborach na radnego

Co za Pryszcz!

Kiedy zostanie wyciśnięty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pruszcz Gdański zawsze był, jest i będzie w cieniu Gdańska.

Więc po co się obrażać? Akurat mieszkaniec Gdańska nigdy nie pojedzie do Pruszcza ( chyba że odwiedzi swoją rodzinę)bo i po co? A mieszkaniec Pruszcza pojedzie do Gdańska bo tam jest praca i rozrywka. Lasy i piękne okolice też. Pruszcz Gdański to miasto jakich wiele w pobliżu większych miast i tyle.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19

Giełda, Dni Pruszcza, Koncerty na Faktorii

Po to jedzie mieszkaniec Gdańska do Pruszcza.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiele to...

wiele to jest takich ludzi jak ty a Pruszcz to spokojna i jedyna w swoim rodzaju miejscowość z pięknymi okolicami. Albo nie jesteś z pruszcza albo siedzisz tylko chyba w domu przed komputerem. P.s Ludzie z Gdańska tak samo dojeżdżają do pruszcza do pracy jak i my do gdańska. Nie gadaj głupot jak nie wiesz na przyszłość :]
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ha

A czym takim wyróżniają sie poszczególne wybudowane po wojnie dzielnice Gdańska-Zaspa,Przymorze,Chełm?Pruszcz to miasteczko wielu mozliwosci,swietnie sie rozwijace,trzecie co do bogactwa do 100000 mieszkańców w Polsce,na ok.27.000 stałych mieszkancow jest zarejestrowanych ponad 3500 firm,budzet miasta na 1 mieszkanca wynosi 6 razy wiecej niz w Gdansku.Ma nagrodzone wyroznieniami architektonicznymi centrum.W planach jest wiele inwestycji-park krainy polodowcowej,arkadia żuławska,powstaje trzeci w kraju basen z ruchomym dnem,atrakcyjne place zabaw.

Byłem w Pruszczu i nic ciekawego

Dworzec rozwalony od paru lat,brak skm ( w Rumii za to kładą dodatkowe tory dla szybkiej kolei miejskiej), centrum to współczesna deweloperka gdzie są sklepy za 5 zł,banki,kilka usług,parę spożywczaków,jakieś pizzerie, dalej to szare bloki z wielkiej płyty, deweloperzy cały czas budują nowe osiedla w polu bez żadnego planu na zasadzie postaw i jak najszybciej zarób. Odnoszę wrażenie że to będzie w przyszłości takie większe nowoczesne blokowisko pod Gdańskiem. Na plus faktoria ( brawo dla władz),zagospodarowany brzeg Raduni, tak jak w wielu innych miastach wyremonotowano część ulic i stworzono nowe place zabaw dla dzieci oraz ścieżki rowerowe. Za to nie ma kina, galerii, jest mało urozmaicona,nudna architektura oraz brak porządnej rozrywki.Ogólnie miasto jakich wiele.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 13

dworzec jest świeżo wyremontowany kolego :)

chyba remonowany od 3 lat

to nie ma znaczenia

ważne, że prace są w toku :)

następnym razem jak będziesz w Pruszczu

daj znać, zamówimy pizze od Grubego Benka vel. Mikołaja , posiedzimy nad Radunią, zapalimy cygaro z wąsem, będzie ciekawie. Obiecuję.

!

Jeśli w Gdansku i okolicy na bandytów mówi sie biznesmeni,to szczęśc Boże.Chyba,że to już spowszechniało....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam już wcześniej

Jakiś czas temu miał tam miejsce pożar hali z materiałami typu farby, lakiery ect. więc może ma to jakiś związek... Ciekawe
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

t

ta hala co spłonęła należała do tego który strzelał

No właśnie jak strzelanina to na trójmiescie piszą

...to niech napiszą że w stronę Pruszcza po 16.00 jadą tylko 2autobusy napchane do granic możliwości a w tym samym czasie rusza zupełnie pusta ''100''setka na Targ Rybny...kierowcom trzeba płacić, paliwo też kosztuje ale co tam...jak powiedział pewien duchowny:BOGATE MIASTO GDAŃSK...stać go widać na puste przebiegi a ludzie mogą pomarzyć o miejscu nawet stojącym...
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zadaniem "100"

jest przecinanie Długiej wydając z siebie spaliny i przewożąc świeże powietrze

A od 15 grudnia między 16 a 17 nie będzie też pociągu a wcześniejszy do Chojnic to się nawet nie zatrzyma w Pruszczu. Wówczas to do autobusu nawet nie wejdziesz.

Pruszcz the best

a ja mieszkałem w Gdańsku 35 lat i chciałem zmiany ..pozytywnej zmiany ...Mieszkam teraz w Pruszczu od 8 lat i bardzo sobie chwalę mieszkanie w owym mieście :)))
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 15

strzelanina

no i po co nam policja przyjechali popatrzyli i na ich oczach taka tragedia.I co zrobili zeby zapobiec?
Mój przypadek był podobny tylko bez strzałow jak co do czego to w sądzie nagle zapomnieli co widzieli i co słyszeli sprawa 6 lat w sądzie ale warto było czekać trochę za długo ale sprawiedliwość po mojej stronie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

facet miał czas na wyciągnięcie broni

zastrzelenie człowieka, postrzelenie drugiego i wpakowanie sobie kuli w łeb a policja w tym czasie ledwo wyrobiła się z wyciągnięciem gnata z kabury...

bez komentarza...
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkolenia?

Kwestia szkolenia!! facio miał pewnie więcej czasu i pieniędzy na szkolenie!!!

dziwne to
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może trenował na Playstation

i miał dobre wyniki

Jak piąte koło do wozu

Mieszkańcu Pruszcza Gdańskiego skoro tak obrażasz Gdańsk to przestań jedźić do mojego miasta i korzystać z jego atrakcji.Spędzaj wolny czas w swoim mieście,rób zakupy u siebie, znajdź pracę u siebie i do końca życia go nie opuszczaj.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

kurka

Opinia została zablokowana przez moderatora

Masakra

Film masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!

refleks

Oddał 16 strzałów a policjant zdążył tylko wyjąć broń .... ????
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

To, że ktoś jest policjantem...

...to nie musi być od razu Brudnym Harrym.

ani czystym ;)

Policja to fajne chłopaki z Pruszcza

nie "skrzywdzą " boołgarów " jadących na giełdę niesprawnymi autami w xxxl osób. Może warto skontrolować zanim zginie X osób ??? A panowie co niedziela przecież stoją na trasie wiodącej do bramy giełdy sam....

Wogoole znają się na rzeczy szkoda tylko że przez XXXL alt nie potrafią poradzić sobie z graczami w 3 karty na giełdzie...

Pewnie o moim nicku też nigdy nie słyszeli....:-)

" pszczoła nie Janosik..."
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy to prawda

ze postrzeleni zajmowali sie wymuszaniem tzw haraczy ?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie prawda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

tak to prawda

tak to prawda wymuszanie gorzby itp to ich dzialka z tego zyja

Co za bzdury, jak wynajmujesz komuś lokal i chcesz od niego pieniądze za dzierżawę to jest wymuszenie, nie niech biedaczek za to jaki jest pokrzywdzony,zamiast oddać niech zabija co??????
BZDURY PISZESZ

Przecież policja dlatego dostaje emerytury po 15 latach bo podobno bardzo ryzykuje...

Porównajcie ze śmiertelnością kierowców zawodowych choćby, oni to chyba powinni odchodzić na emerytury po roku :-)

W Polsce czy Rosji zawsze nadzorcy niewolników dostawali gratisy...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie ma w policji emerytury po 15 latach, nigdy nie było, nie będzie. To jakaś bzdura opowiadana w sklepowych kolejkach od 50 lat.
Po 15 latach służby w policji nabywasz 40% świadczenia emerytalnego.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam sąsiada policyjanta, opowiada jak na strzelnicy usiłują pocelować

z 5-7 metrów w tarczę wielkości człowieka tzw. "francuza". Gdy który przypadkiem trafi to dostaje nagrodę... No i całe szczęście, że sami nie pozabijają się.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

palenie, wąchanie, brak snu....

Hwdp

- Około godz. 1 w nocy dostaliśmy zgłoszenie dotyczące pojazdu blokującego wjazd na posesję przy ul. Cechowej w Pruszczu Gdańskim. Policjanci przyjechali na miejsce. W trakcie interwencji jeden z obecnych na miejscu mężczyzn wyciągnął broń i zaczął strzelać - mówi sierż. sztab. Michał Sienkiewicz z zespołu prasowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku.NASTĘPNIE POLICJANCI z******I SIĘ W GACIE I SCHOWALI SIĘ POD RADIOWOZEM...
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 4

chude czasy, chude policjanty

Skoro na miejscu byli policjanci to czemu pozwolili przestępcy samemu się postrzelić?

Skoro on strzelał do innych to policjant powinien wyciągnąć broń i postrzelić napastnika a nie czekać aż ten wystrzela prawie cały magazynek a na końcu sam siebie postrzeli

bo był znany "na mieście" ??

Broń myśliwska

Jak sama nazwa wskazuje służy myśliwemu do obrony przed zwierzętami a do czego służy pistolet myśliwski, bo na taki ten uzbrojony miał pozwolenie. Pytanie kto mu wydał pozwolenie na takie coś (może policja w pruszczu) jeżeli tak to ja mam pozwolenie na broń sportową i teraz sobie kupię "kałacha", bo pozwolenie już mam. Oj jak zacznę biegać z takim czymś po miasteczku to dopiero się ludziska pozamykają w domach i urzędach. A jak już przyjdę zapolować do kogoś o świcie to na drugi dzień będzie wielkie pranie w mieście.

PORUSZONY MEBEL??

i kłótnia gotowa...:)
morał?
nie dotykać przedmiotów martwych...bo będziesz martwy:)
...na poważnie?
policję zostawić w spokoju!
czubki niech się eliminują sami:)

odkad bandytow z grup przestepczych nazywa sie biznesmenami ,w POlszy to juz paranoja sie robi na kazdym kroku...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

zawsze tak było

Broń nas Boże przed takimi funkcjonariuszami Policji,

Sprawca zdążył oddać 16 strzałów - w tym ostatni/e do siebie, a jeden z dzielnych policjantów cyt. "zdążył tylko wyciągnąć pistolet".
To nie Policja, to... już nie powiem co.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

słabiaki

Policjanci, którzy byli na miejscu, nie użyli broni - jeden z nich zdążył tylko wyciągnąć pistolet.

Brawo polska policja! Przekozaki!
Ale czego od nich wymagać skoro nawet na plaży z jednym opóźnionym intelektualnie człowiekiem mieli problemy.

nigdy nie powinien nim zostać
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

16 strzałów?

ciekawe nawet najlepsze pistolety nie mają 16 naboi w magazynku.... Policja nie zdążyła zareagować!!!! Przecież to musiało trwać ze 3 min!!!! Gratulacje dla naszej policji!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Bez przesady np. Walther P99 ma 16.

16 strzałów to kilka sekund... 3 minuty? Jak się nie znasz to nie gadaj głupot...

Znawca

Oj Kris - zwykły popularny austriacki Glock 17 ma w magazynku 17 szt. Poczytaj chłopie zanim coś napiszesz.

Sprawiedliwość ?

nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka(szkoda młodego świeć Panie nad jego duszą)

Czy tylko tyle jest dla ciebie warte źycie dziecka? Czy twoje źycie jest tyle samo warte? Pomyśl

pruszcz gdanski=pruszkuw

nowa era pruszkowa

na pewno niewinni byli

nie wydaje mi się, że panowie zostali zaatakowani za niewinność, tylko dla tego że tam byli.

I znów reporter dowodzi że nie zna języka którego używa.

Ile osób strzelało? Ile padło strzałów? Jedna osoba, pojedyncze strzały? To wobec tego nie strzelanina.

najpierw było po ssmańsku - seria na wysokości bioder w obie stony z szmaisera z przyłożenia do biodra

potem po rusku - kałasznikow bądź pepesza - z wolnej ręki trajektorią VVVVVVV dookoła.

film

troszeczkę błędne nagranie... pokazuje nie ten budynek...

operacyjna zmyła :)

i wjadą z powodu że się napatrzyli na zły dom do nie tej posesji :)

i wybiją zlew i potłuką zęby nie tej pani co trzeba.

strzelanina

Czytajac komentarze stwierdzam,ze ponad polowa komentujacych to ludzie nie majacy pojecia o zyciu i ciezkiej pracy policjantow,ktorzy na codzien wykonuja ogrom pracy,by nam spoleczenstwu zylo sie lepiej. Prawda jest taka,ze ten 29latek i jego ojciec to bandyci a sprawca byl osoba pokrzywdzona i osoby z ich srodowiska zdaja sobie sprawe z tego. Ludzie opamietajcie sie! Wszyscy tak latwo oskarzaja policjantow ale gdyby popracowali choc troche w sluzbie zdaliby sobie sprawe z tego,ze praca w policji to ciezki chleb,praca ciezka psychicznie,obciazajaca strasznie... uwazam,ze to co sie stalo powinno byc przestroga dla nas wszystkich i oczywiscie ja jako osoba bezrobotna podziwiam nasza policje i ich prace bo nie raz bylam swiadkiem tego jak ciezka prace wykonuja.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ciężka praca to napewno ... w policji i ... w wykonaniu policji

;) kocham polskę policję!!!!!!! ;) zawsze służą pomocną ręką i miłością , czy to słowną czy skutecznym działaniem. Dziś kolejny np.!!!!!!!!!! Ach jak szkodą mi panów policjantów że mają takie ciężkie życie

taaaa, ćpanie operacyjne z którego nic nie wynika, nooo chyba że znajdzie się szrota w stodole ha ha ha ha

a ja jestem zwykłym obywatelem

i nie raz policjanci napsuli mi krwi, nie zajmują się bandziorami bo się boją a ludzi takich jak ja gnoją najchętniej bo się wykazują, spytacie za co? np. za psa bez smyczy, za "wykroczenia" drogowe, rutynowa kontrola drogowa z oględzinami samochodu dokladniejszymi niż niż przegląd,itp itd

Odpowiedzialnosc za słowa

Mam nadzieje ze po numerze ip bedziesz mial okazja podpisac sie imieniem i nazwiskiem pod tą opinią.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bandyci

No jo tedy to jo. Bandyci prowadzący zakład (jaki by to nie był ale pracują), zajeżdżają dwa auta blokują posesję (wjazd) więc ci bandyci wzywają (kogo no kogo?, bo powinni swoich kumpli) ale nie, oni wzywają policję i jak ci przyjeżdżają to pojawia się uczciwy myśliwy (ten pokrzywdzony) i zaczyna strzelać do bandytów. Więc pytam Cię "bellito" jaka to prawda. Napisz wyraźnie kto, co i jak, bo z tego co piszesz nic nie wynika. Piszesz o jakichś osobach ze środowiska (czy myśliwych) o pokrzywdzonych. Ja się nie będę zagłębiał w to co piszesz o policji, bo jako policjant(ka) nie wypada Ci inaczej. I jeżeli faktycznie tam byli bandyci (ale nie oni strzelali) to kto wysyła w nocy tylko dwóch policjantów na spodziewane porachunki pokrzywdzonego z bandytami.

jakie porachunki jak jeden psychol miał broń i mierzy w plecy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdzie policja była

Ciekawe co robiła policja podczas tych 16-tu strzałów?

jukendens

A w DB niejaka pani redachtor Joanna Ł przeprasza, że nieoficjalnie się dowiedziała że to strzelał jakiś inny Andrzej, lokalny byznesman. Beka. Warto nie wierzyć w ploty i nie publikować na chybił pies.

pierwsze 16 strazłow - zaskoczenie,

druga seria po przeładowaniu - policja wyciąga fujarki
w trakcie przeładowania trzeciej - stój bo szczelam
Po piątej serii - cały czas po 16 strzałów pada strzał ostrzegawczy w powietrze.
Po wystrzeleniu wiaderka naboi przez napastnika policja spokojnie chowa pistolety do kabur po strzale ostrzegawczym, bo już nie ma do kogo strzelać i kogo ratować. Ale nie trzeba będzie pisać wyjaśnień, wystarczy tylko raport o użyciu broni służbowej - oddanie strzału ostrzegawczego. Znów się w miarę upiekło...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Facet którego postrzelili jest...

Facet którego postrzelili (ten 52-latek) jest skur...synem, który nie płaci ludziom za wykonaną robotę. Wiem bo pracowałem w firmie, która była podwykonawcą dla tego gościa (jest deweloperem). Mieszkania sprzedał, a żadnemu podwykonawcy nie zapłacił. Jak nie mógł już prowadzić firmy, bo za wielu ludzi oszukał, zakładał nową fime na kogoś z rodziny np. syna. Miał już 4 takie firmy. Mój pracodawca jak dotąd od 3 lat w sądzie nie może nic zdziałać, a mówimy tu o bardzo dużych pieniądzach(Szef musiał wziąć kredyt żeby firma nie zbankrutowała). wszyscy tu piszą że gość, który strzelał jest zwykłym psycholem, ale pomyślcie w jak dramatycznej sytuacji musiał się znaleść. Przecież tu nie chodzi tylko o to że gościu nie dostał pieniędzy, ale została wydymana cała jego rodzina, dzieci być może nie miały co jeść. Niech im Bóg da siłę, żeby sobie ta rodzina poradziła w tych ciężkich chwilach.
popieram tę opinię 115 nie zgadzam się z tą opinią 8

Uczciwy człowiek, który zastrzelił jedną osobę, a drugą postrzelił ;)

;) ;) Nie żyjemy przecie w buszu!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Odpowiedz

A umiesz czytac? Ten ktory strzelal, wynajmowal i nie placil. A na koncu zastrzelil tego ktoremu nie zaplacił.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

jeżeli to prawda to szkoda że tego drugiego nie ubił

Szkoda tylko człowieka i jego rodziny. Zabił świnie a za człowieka pójdzie siedzieć. Jak wyżyje chłopina.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

odpowiedz

abyś i ty nie stał się taką ofiarą "uczciwego kata" Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy i za słowa potrafi osądzić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cwaniaczek.

Jak ten facet jest tym co powiedziałeś i wydymał Twojego szefa to czemu się nie ujawnisz pracowniku od siedmiu boleści.Dobrze napisałeś o sobie robotnik.A po drugie to pieniądze miał zapłacić ten co strzelał to on był dłużny kasę 52-latkowi.

oszukany

Tez jestem poszkodowany jako firma podwykonawcza, sprawa w sadzie toczy sie juz ponad rok. Budowa na ul Krętej w Gdyni.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oszuści i naciągacze.

Zapłaty za wykonane usługi trzeba dochodzić w sądze, a i tak nie ma pewności że zapłaci. Prezes Andrzej S. naotwierał pełno spółek i co chwila przepisuje coś z jednej na drugą w związku z tym nie ma nawet jak sciągnąć pieniądze. Pracownikom też płacą jak kot napłakał.
Teraz jeszcze doszły wymuszenia i sie doigrali.

PRAWDA

Dzierżawił lokal im, a oni nie płacili i ciągnęli jeszcze od niego haracze on i jego rodzina była zastraszana więc wcale się nie dziwie, że w końcu nie wytrzymał! Więc zbędne są tutaj niektóre komentarze :)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6

stolec prawda

oni jemu wynajmowali kurka mac ludzie opanujcie się pojęcia nie macie jak było a najwięcej się wypowiadacie jak ktoś jest związany ze sprawą to niech napiszę a nie !!!!!!!!!!!!!!!!

Zrozumienie

Jaki haracz? Czytaj co piszą! Wynajmował hale bo nie mial gdzie produkowac! Jego hala sie spaliła i ją odbudowywał. Nie płacił czynszu za wynajete magazyny! I zabił wlasciciela hali od ktorego dzierzawil hale! Nie placil czynszu! To są suche fakty!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

do osoby PRAWDA

Gościu coś Ci się popieprzyło w tym czytaniu kto od kogo dzierżawił lokal, jak się dzierżawi od kogoś to trzeba płacić a nie zabijać dzieci, mógł zabić sam siebie jak był taki zdesperowany i nie umiał prowadzić firmy

Jaka prawda?!?!?! Co za bzdury!!!

Anonim. Co Ty piszesz za głupoty lokal wynajmowany był od ofiar Andrzeja.S. i Michaela.S. nie wiem skąd posiadasz takie informacje to zabójca wynajmował od nich lokal i nie opowiadaj bzdur.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

16 strzalowiec

"(...)Na koniec przyłożył sobie broń do skroni i wystrzelił. Łącznie oddał 16 strzałów.

Błąd stylistyczny. Powinno być:

"i najpierw zastrzelił 29-latka, a później postrzelił Andrzeja S.Łącznie oddał 16 strzałów."

....

jak to do cholery możliwe że napastnik oddał 16 strzałów a tylko jeden policjant ZDĄŻYŁ WYCIĄGNĄĆ BROŃ ??!!!??!! to jest skandal... jak oni rekrutują tych debili w policji? jak można iść zostać policjantem będąc tak o*****ym w majtki? banda nieudaczników którzy potrafią uprzykrzać życie normalnym ludziom za błahe wykroczenia, a gdy przyjdzie co do czego to się nadają jak drzwi do lasu !!!!!!!!!!!!!

przecież zdążył :)

parodia

kolo oddal 16 strzalow, a policjant zdazyltylko wyjac pistolet? dzięki za taka policje, szkoda kasy na nich. pewnie s****i gdzies po katach ze strachu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

mefka robi swoje

;)

lewe interesy

oj ludzie ludzie, szkoda że nie znacie historii człowieka do którego strzelał... mordy by wam opadły.
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty cwaniaku napisz lepiej o sobie jaki jesteś kryształowy a nie szkalujesz ludzi

opinia

A ty znasz poszkodowanych- wiesz że to tacy kryształowi ludzie?

oboże...

Jakie szczęście, że policjantom nic się nie stało...

Nic im się nie stało bo się schowali i zapomnieli nawet zadzwonić po karetkę i po posilki

jeden z policjantów zdążył wyjąć pistolet

gratuluje refleksu, zapewne najpierw wyjął kanapki schowane w kaburze, drugi wyjął tylko kanapki bo je więcej niż kolega i pistolet zostawił na komendzie żeby sobie krzywdy nie zrobić, może lepiej żeby miał procę? jakiś kamien zawsze się znajdze albo można wziąć garść skobli do kieszeni, tak na wszelki wypadek
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak zwykle w tym popapranym kraju paljaki pokłóciły sie o durną kasę

jakby to w życiu było najważniejsze, zabić kogoś z powodu głupich papierków ? to dla mnie niepojęta głupota

paljaka to poszukaj u siebie w gorodzie.

albo dierewni.

spadaj w Giermanju

i nie przekręcaj polskiego imienia folksdojczu

Słyszałem jak ciemne typy rozmawiały z sobą i z tej rozmowy wynikało że niby policja

bije jak szalona , zwłaszcza jak złapie ludzi z marginesu albo gdy ci w kominiarkach mają akcję i wtedy podczas łapania obijają delikwenta a potem w samochodzie jeszcze dokładają...

Prawda to czy bajka ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

policja poraża profesjonalizmem, rzemiosło doskonałe, polskie, dobre, takie nasze.

oddał 16 strzałów a jeden policjant wyciągnął broń

skoro taka mają oni rekcję, że gość strzeli 16 razy, a dopiero jeden dał radę wyciągnąć broń, to lepiej niech już żaden patrol nie nosi broni, bo to tylko czyni ich jeszcze bardziej potencjalnym celem. Szkoda naszych policjantów bo na pewno nie są oni w stanie użyć broni w obronie siebie i nas.

Nieudaczniki

czyli policja na utrzymaniu ludzi pracy

Pozwolenie ?

No wszystkim rzad powinien dać pozwolenia na bron .

to ile tych osób nie żyje bo nie rozumiem. zastrzelił 29 latka strzelił sobie w głowę i jedna osoba nie żyje?

skuteczność naszej policji

Facet oddał 16 sztrzałów a policjant (jeden,bo drugi chyba zasnął)zdążył wyjąć pistolet.Ręce mi opdały.Ale jak kręcą małolatów za palenie trawki to w pieciu machają w wąskim korytarzu.Żenada panowie z policji,żenada

odp na trojmiasto ???

polowa tego co tu pisza to kłamstwa a później artykuly znikają a policja na bank się schowala oni tylko mocni w grupie, jak maja komus mandat wystawić albo staruszke pogonić co kwiatki sprzedaje to tluki i nieuki jeżeli chodzi o cos konkretnego to s****a w gacie albo w mc Donald siedza i sobie jedza zamiast pracować albo na zakupy na matarnie radiowozem

Andrzejki dopiero za tydzień

szybcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

16 strzałów!!!

oddał 16 strzałów a policjanci co robili w tym czasie? schowali się pod radiowóz? Ludzie żeby oddać 16 strzałów to trzeba magazynek wymienić, no chyba, ze miał automat...ale ile to czasu mija a nasi stróże prawa patrzyli się czy uciekli?

no tak a co ?

Ono

Skandal policja jak zwykle się nie popisała napastnik oddaje 16 strzałów a oni nic nie zrobili ??????Mają nam zapewnić bezpieczeństwo ale chyba to my musimy chronić policję od czego tak naprawdę mamy policję??????????????
za nasze pieniądze nic nie robią zabito młodego człowieka ludzie brak słów tragedia?????!!!!!!!!!

brawo dla policji

ktos wystrzeli 16 strzalow a ci dopiero pistola wyciagneli hahahahahahahaahhaha

szkoda ze nie trafilo na komornika

szkoda

TY CHAMIE JAKI ten chłopak był dla ciebie złodziej i oszust!!!!

Długi....

... należy oddawać w terminie !
Kiedy wreszcie jako społeczeństwo zrozumiemy tę podstawową zasadę ?

straszna rzecz się stała - wymierzono bezsensowną spraweieliwość

przez tego poszkodowanego ojca płakało wielu ludzi,bo skrzywdził ich wielu, ale zabicie jego syna,to za duża kara,choć największą karą jest to, że on będzie musiał z tym żyć, szkoda tylko matki

Człowieku a ty jesteś taki kryształowy, bzdury piszesz nie znasz ludzi lepiej napisz kondolencje i podstaw się w ich sytuację jeżeli masz dzieci.

nie mozna ludzi całe życie bezkarnie oszukiwać

jesli sie ktos nie liczy z prawem innych do zapłaty za ciężką prace, nie uznaje prawa do spokojnego zycia innych rodzin, to stawia na szali życie swoje i bliskich . a jednemu na 1000 korba odpali i sam wymierzy ...

Bez łatwych opinii

To nie jest taka prosta sprawa. Mam nadzieję, że sprawy nie wyciszy się i wyjaśni się ją do końca. Znam Andrzeja i jego rodzinę od wielu lat. Założył rodzinną firmę i ją z sukcesem rozwijał - tak było przez wiele lat w Gdańsku. Od sklepiku do wynajmowanej hali na Przymorzu. Na swoje nieszczęście przeniósł się z interesem, zainwestował w Pruszczu. Kupił teren i nową halę produkcyjno - magazynową. Pożar, trwa budowa nowej hali. I tutaj pojawiają się nowe wątki. W przeddzień tragedii zgłasza na policji próbę wymuszenia - sprawdźcie ten wątek. Zastawia samochodem wynajmowany magazyn aby nikt nie wywiózł z niego jego maszyn i towaru. W nocy przyjazd policjanta aby usunąć blokujący samochód. Czy Andrzej nie bronił dorobku swojego i swojej rodziny? Może nie uwierzył w opiekę stróżów prawa. Oczywiście, nic nie tłumaczy strzelania do innego człowieka. Poszukajcie też informacji o ofiarach. Ale też przypomnijcie: Kiedy przyjdą podpalić dom...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przerażające!!!

To nie do wiary jak wiele piszących tu osób w tak łatwy i nieprzemyślany sposób potrafią wyrazić swoją opinię na temat osoby, której nie znały.
Sypiące się jak z rękawa epitety nacechowane wrogością i agresją wprost porażają. Jak można nie znając szczegółów pod wpływem lakonicznej informacji prasowej wyciągać tak daleko idące wnioski. Idąc skrótem myślowym większości wypowiadających się tu osób można postawić takie założenie: " Żona zabiła męża. No to trzeba ją na dożywocie skazać!!! Ale dlaczego zabiła męża? To nie istotne, zabiła, a więc na dożywotkę i już!!!. Ale mąż był bezwzględnym oprawcą i pastwił się nad nią i rodziną, stosował przemoc fizyczną i psychiczną i kobieta nie wytrzymała tego napięcia" Tak też było w tym przypadku. Spokojny i uczciwy człowiek nękany był przez swoich prześladowców. Nie wytrzymał tego napięcia i stał się również ofiarą tego zdarzenia. Szkoda każdego życia i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, ale stało się i to jest największa tragedia dla ofiar i ich rodzin. Uszanujcie więc tą sytuację i przestańcie pisać o rzeczach o których nie macie pojęcia........
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak samo mozna mozna zapytac skad informacje ze byl nekany przez osoby ktore zabil? Moze przytlaczaly go rzeczy wczesniejsze spalona hala i pewnie wiele innych, brak kasy za wynajem byl nowym dodatkowym problemem, ktory spowodowal zalamanie, ale zadne pieniadze nie usprawiedliwiaja takiego zachowania. A te hale to ktos mu kazal wynajac? Wynajal z pelna swiadomscia biorac odpowiedzialnosc za swoja decyzje, i teraz jaki to on pokrzywdzony bo ktos chcial pieniadze za swoja nieruchomosc nie dosc ze nie dostal pieniedzy, to jeszcze spotkala go taka tragedia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jarek masz racje!!!!!!!

zupełnie się z tą opinią zadzam

Człowiek już nie wytrzmał tego nękania i strzelał

co to sie dzieje Wąski ?!

brak słów

taką mamy policję,że pistoletu nie wyjmie tylko ucieka gdzie pieprz rośnie i nawet nie wezwali karetki

Brak słów

Ludzie a gdzie są kondolencje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dla rodziny zabitego ,czy wy nie macie serca!!!!!!!!!!!!!!!!!
nikt ich nie złożył do tej pory!!!!!!!!!!!!!!!!!!
znieczulica
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

kondolencje

kondolencje dla matki Michaela S., bo na nie zasługuje, jednak nie wie z kim tak naprawdę dzieli swoje życie

Odpowiedź

To nie znieczulica,jak widać zbyt wielu ludzi skrzywdził

No właśnie, gdzie są???

Masz rację znieczulica...... tylko należałoby się zastanowić której rodzinie należy złożyć kondolencje. Aby wygłaszać takie tezy trzeba znać historię tego tragicznego zdarzenia, a nie ferować z góry wyroki.....

Do wszystkich agresorów na których również przyjdzie sprawiedliwość

Proszę nie oczerniać osoby zmarłej ani Jej rodziny, nie macie pojęcia co się wydarzyło a komentarze wyssane z bujnej wyobraźni zostawcie dla siebie.
Człowiekiem, który zawinił, był ten, który zabił.
Każdy z was odejdzie i będzie osądzony za swoje czyny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 32

Coś podobnego?!?!?

Ciekawe skąd takie informacje. Powinno chyba być: " Człowiekiem który nie zawinił, był ten który strzelał"
Ten który strzelał odszedł.........

to nie tak

Jak widać po opiniach, ludzie którzy tutaj piszą znali obu panów i większość tych opinii broni osoby, która strzelała. Ciężko wytrzymać długotrwałe znęcanie psychiczne.

Jakie znecanie psychiczne, o czym wy ludzie piszecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pobieranie czynszu za wynajeta hale to znecanie sie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

złego człowieka spotkała kara!!!!!!!!!

Nie znam szczegółów tego zdarzenia ale osobiście miałam do czynienia z ludźmi "niby" poszkodowanymi. Dwaj panowie .ojciec i syn , prowadzą interesy w całym trójmieście , miedzy innymi w Gdyni . Zwykłych ludzi , urzędników , sąsiadów mają za śmieci . Do celów dochodzą groźbami .Nadmiar gotówki, nie wiem czy uczciwie zarobionej , uderzył im tak mocno do głowy , że stracili całkowicie kontakt z rzeczywistością . Nie wierzę , że człowiek , który pociągnął za spust był przestępcą , to desperat , który czegoś nie wytrzymał i postanowił sam wymierzyć karę, kosztem swojego własnego życia . Wyrazy współczucia dla rodziny
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do sąsiadki - nikt nie jest chroniony pisząc obelgi wobec innych przez ten portal

Proszę nie oczerniać osób, z którymi nie miała Pani do czynienia.zazdrość i zawiść ludzka nie zna granic. Pan, który strzelał nie opłacał wynajmowanych pomieszczeń i targnął się na swoje życie zapewne z racji nie wymierzalnych długów, zabił kogoś,kogo nawet nie widział na oczy nigdy wcześniej, mam na myśli osobę zastrzeloną. Nie ma pani prawa oczerniać, z resztą może pani ponieść konsekwencje prawne za oczernianie osób. Wszystkie komentarze są czytane przez odpowiednie służby.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26

Dodatkowo, odpowiednie osoby mają sposobność sądzenia, że na tym portalu osoby, które bronią zabójcy , mają problem ze sobą, bo trzeba mieć problemy emocjonalne by bronić mordercy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19

bezprawie

Zarówno syn, jak i ojciec byli znani wcześniej prokuraturze. Śledczy prowadzili przeciw nim kilka spraw o charakterze gospodarczym, po zawiadomieniach kierowanych przez osoby współpracujące z Andrzejem S. Prokuratorzy stawiali zarzuty, kierowali do sądu akty oskarżenia. Nieoficjalnie mówią o tym, że strzelanina to atak desperata, który nie mógł porozumieć się w interesach ze swoimi ofiarami. zrodlo. rmf24
Dziennikarze szybciej dojda do prawdy niz nasze przekupne sady.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 2

żródło rmf24, niech każdy z reporterów sprawdza rzetelnie informacje zanim wprowadzi coś do informacji publicznej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 38

Opinie bezstronnych.

Jedna osoba, z tego samego adresu IP, popiera bądź nie zgadza się z opinią na korzyść zabójcy. Proszę na siłę nie zmieniać biegu zdarzeń bo fakty są takie, że został zabity niewinny młody człowiek, który miał całe życie przed sobą a zabójca odebrał mu życie nie mając do tego prawa.

Zanzibar

ciekawe jakie powiazania maja te osoby z nową inwestycją Pili pili na zanzibarze, cały czas pojawiają sie te same lub podobne spolki i nazwiska
do góry